2019 YILI GÖKYÜZÜ HAREKETLERİ

2019 yılına gökyüzü hareketleri olarak genel bir bakış.

Retro gezegen evreleri ve tutulmalar

Merkür gerilemeleri:

6 Mart 5.27 derece Balık burcunda başlayıp 28 Mart 22.00 derece Kova burcunda sona erecek.

8 Temmuz 10.19 derece Yengeç burcunda başlayıp 1 Ağustos 29.51 derece İkizler burcunda sona erecek.

1 Kasım 3.35 derece Akrep burcunda başlayıp 19 Kasım 17.33 derece Terazi burcunda sona erecek.

Jüpiter gerilemesi:

10 Nisan 0.14 derece Yay burcunda başlayıp 10 Ağustos 20.23 derece Akrep burcunda sona erecek.

Satürn gerilemesi:

30 Nisan 26.24 derece Yay burcunda başlayıp 17 Eylül 19.47 derece yine aynı burçta sona erecek.

Dış jenerasyon gezegenleri olan Uranüs, Neptün ve Pluton Hint astrolojisinde kullanılmasa da program da mevcuttur ve ben yorumlarımda mutlaka değiniyorum.

Uranüs gerilemesi :

12 Ağustos 12.30 derece Koç burcunda başlayıp 11 Ocak 2020 8.32 derece aynı burçta sona erecek.

Neptün gerilemesi:

22 Haziran 24.36 derece Kova burcunda başlayıp 28 Kasım 21.48 derece yine aynı burçta sona erecek.

Plüto gerilemesi:

25 Nisan 29.02 derece Yay  burcunda başlayıp 3 Ekim 26.31 derece yine aynı burçta sona erecek.

Mars ve Venüs retroları yok. Jüpiter (çocukları temsil eden gezegen) zararlı görünüm altında değil. Bundan iyisi şam da kayısı derim…

Ay düğümleri Rahu ve Ketu transitleri

Rahu: 23 Mart 2019 İkizler burcu geçişi-19 Eylül 2020 tarihine kadar.

Ketu: 23 Mart 2019 Yay burcu geçişi -19 Eylül 2020 tarihine kadar.

Güneş ve Ay tutulmaları

6 Ocak 2019 da saat 04:28 de 21.21 derece Yay burcunda Purvashadla Nakshatra Güneş tutulması.

21 Ocak 2019 da saat 07:23 de 7.23 derece Yengeç burcunda Pushya Nakshatra Ay tutulması.

2 Temmuz 2019 da saat 21:17 de 16.31 derece İkizler  burcunda Aridra Nakshatra Güneş tutulması.

16 Temmuz 2019 da saat 22:17 de 29.16 derece Yay burcunda Uttarashadla Nakshatra Ay tutulması.

26 Aralık 2019 da saat 08:13 de 10.33 derece Yay burcunda Moola Nakshatra Güneş tutulması.

Şükrü ve sabrı indirip yaşamlara direnmektir mutluluk. Her şey tamdır bir şey noksan. O noksanlığa rıza gösterip edeceğiniz tebessüm de saklıdır mutluluk! Sonrasında oluşan lezzet bir ömür sürmese bile…
(Kaybedeceğini bildiği her şeyin kıymetini vaktiyle bilmeli insan)

2019 yılında yaşayacağımız tutulmalar için (beni etkilemedi, etkilemiyor diyebilirsiniz) sözlerim ile ruhumuzda yaratacağı etkiyi 2.5 yıllık süreçler de kaleme almaya başlayacağım.

Yüreklerimizin ve ruhumuzun sınavı başlıyor. Her şey inanmayla başlar, güvenle tamamlanır, ihtimallerle sonlanır. 2018 bazılarımız için başarı odaklı iken bazılarımız ise ciddi sınavlar verip, yol ayrımları ile kaderin çizdiği istikamette aklın hükmettiği kadar yol alarak yılı bitirecek!

Getirebilir misiniz geçen günleri geri? Tutup yıldızları sokabilir misiniz istediğiniz hizaya?

İnsan olmanın o eksikliğini, güzelliğini sezebilmek ve tamamlanmak bir canlının varlığına duyulan sevgi ile başlayan yaşam.  Aynı anda görebilmek tüm güzellikleri ve doğanın yaşamın bir parçası olduğumuzu anlamak.

İbadetimiz SEVGİ, ŞÜKÜR, İBADET, İNANÇ, SABIR olsun 2019 yılında.

Gölgende oturup seyir edebilir miyim cihan-ı alemi? Gözlerime inen bu perdeyi kaldırabilir misin? İçimde ki denizi durulta bilir misin? Senden bana, benden sana kalan ne ise bu gök kubbe de mantığımın gölgesinde barınan tüm yazgıyı besleyebilir misin?

Umutlar, iyi temenniler ile başlar yıl ve sonrası aynaya bakmak kadar kolay aslında, bir de göreceklerimizden korkmasak? Nasıl korkutmasın ki? Ne sonsuz mutluluk, ne sonsuz hüzün vaat etmiyorum yine sizlere.

Duyguyu yüklemeden olmaz ki; Satürn Yay burcunda Lagna, Ay ve Güneş konumu Balık-Başak-Yay ve İkizler olanları hayat ile yüzleştiriyor. Ay düğümlerinin transiti Yengeç-Oğlak-Koç-Terazi burçlarını ve özellikle bu noktalar da Ay ile natal düğümleri olanları geçmiş ile gelecek arasında araf da bırakırken şunu diyebilirim; Sabrın sonu sarı altın. Yukarı da verdim tarihleri akışta kalın, direnmeyin yeter!

Her seferinde bayıldığımız sonrasında ayılamadığımız sevgi ibadetimiz olsun.

Yağmur toprağa değerken kim bilebilir ki damlaların ne hissettiğini? Kim çözecek gönüllerimizde ki mühürü?

İşte öyle bir yıl 2019. Jüpiter transiti devam ederken yılın sonuna kadar kurala göre 1-5-7-9-11.evlerle görünüm kurarak daha bir lütufkar davranıyor su grubu burçlara. Akrep-Boğa-Balık-Yengeç ve Başak torpiliniz evrenden. Jüpiter Venüs görünümü ayrıca Venüs’ü bu burçlarda olanlar ışığını sevgilinin gözlerinde aramalıyız. Aşk narsizimdir.

Kırdın kalbimi, gel al gönlümü. Döner mi diye sormayın yukarıda verdim retro tarihlerini.

Aşk böyledir demek istiyor Shakespeare; Gelir geçer, çok ciddiye alınırsa da öldürür.

Satürn karmik enerjiler barındıran bir gezegendir. Retro olduğunda karmanın dervişi devreye girecek ve diyecek ki her hususta; Senin yokluğunu ihanet sayarım hayata, seninle olamasakta, yine de seni sevmeye var gücümle devam. Her konu da yüreklerde ki garip, hüzünlü, alışılmışın dışında bir mutluluk döngüsü yürekler harman yeri itildiğimiz kadar çekileceğiz ilişkiler adına. (Lütfen sadece ikili diyaloglar olarak algılamayın, iş ortaklıkları da söz konusudur ki Satürn ortaklığı pek sever.) Yağmurdan önce ıslanmışlık hissiyatı gibi durdurak bilmeden kadere isyana devam, duraksız, dinlenmeden , nefes dahi almadan bitimsiz yol hikâyesi olacak 2019 yılı zira karmanın yılı. Yılın son Güneş tutulması Yay burcunda yaşanırken gökyüzü tablosu epey ilginç bir hal alıyor. Bu durum da son tutulma anında Yay burcunda gezegenleri olanlar tutulmadan 1.derece de etkileneceklerdir. 6 gezegene ev sahipliği yapacak Yay burcu ve açığa çıkan enerji kadere hız verecek! Yangın büyük özlemin yangını, sonun da sürgünlere gem vuracağımız uzun bir yıldır 2019!

Bir bakarız ki kendimize dahi verecek sevgimiz, saygımız, toleransımız kalmamış…Vurmuşuz dibe…Şarj edilebilen pillere benziyoruz hepimiz. Beni de şarj eden sizlere verdiğim Danışmanlık hizmetlerinde yaptığım öngörülere dair aldığım geri dönüşümler. Global anlamda teyit ediyorsunuz, okuyorsunuz. Peki ya bireysel yapılanlar… Ama adı üzerinde bende şarj edilen piller gibiyim işte. Şarj edilmezsem yani sevgi-saygı ve hoşgörüye nail olmazsam ömrüm, enerjim tükenir. Seven kişi sevildiğinde saygı görmek istiyor. Sevende sevildiğini bilmek istiyor.

Al gülüm, ver gülüm durumları… Öyle doğal ki ve öyle çok hissediyorum ki sizlerin sevgisini…

Bir adam; Başarıdan başarıya koşuyor. Dilinde sihirli kelime aşk, sevdiği kadına bakarken içi sızlıyor. Henüz kaderin gölge yönüyle hasbihal etmemiş. En mahrem oyunlarla tanışmamış. Sanıyor ki bu devran böyle sürüp gidecek. Rüzgar esmeye başladığında o adam hepimiz gibi sızılı şarkılar dinleyecek!

Bir kadın; Yatağı dağınık. Teni yorgun. Yüreği dağlı. Ruhu kanamaklı. Düşleri yaşlı. İçtiği alkolün etkisi ile hışımla çekiyor sarhoş olduğu anlarda mazinin perdelerini…Bir gece işlediği günaha kurban etmiş bebeğini.

Ve bir çocuk; ne günahı vardı ki yetimhane köşelerinde. Sevgi yerine azar işitmekte. İşte o çocuk zalim olmayı öğreniyor mazlumluk yerine. Büyüdüğünde sevemeyecek ne bir adamı! Ne bir kadını! Hayat intikam almayı öğretiyor o çocuğa! (Bugün kelimeler taşıyor yüreğimden…)

Bir adam düşünün ki hayatı ters düz olmuş. Sol yanı ayrı, sağ yanı ayrı sızlıyor. İçine düştüğü insan kalabalığında, yaralı yüreğine yamalar işlemekte. Ve bu adam uzun zamandır unutmuş okşamayı ve okşanmayı…

Bir kadın; öğretmişler, ezber etmiş kendini başkaları için feda etmeyi. Parmağında ki halka, ayaklarında ki pranga ha patladı, ha patlayacak. Yine de umut sürüyor Ufuk’lara baktığı gözlerine. Kalbi ise kaktüslü çöl mavzeri…Elbet Güneş doğacak yaşadığı coğrafyaya!

Ve bir çocuk; bir tek annesini çiziyor kağıtlara, babası ise parmaklıklar ardında! Mavi yok hayatında…

Alın size hayatın gerçekleri!

Söz “mühürdür” söz “sırdır” ve Ayşen söz verirse konu kapanmıştır.

Bir kadın yıldızlı gecelerde bir adamı sevmeye hep devam edecek! O adam o sevdayı hak etmese bile…

Bir adam ruhunu unutmuş, hikayesini saklamış, sevdanın kahır dolu sözleri ile tanışmış. Nefret etmiş içinde olduğu durumdan…

Ve bir çocuk şarkıyı dolamış diline. Kimi elinde mısır, kimi elinde mendil köşe başında, kimi arka sokaklarda, kimi lüks yatında. Belli ki henüz hiçbirinin haberi yok Tanrı’dan!

Kader…

Lakin yapacak yok! Maddi alem de mana denizinde!

Mağrur bir vedadır mutlu zamanlar ve o vedalar böyle retro dönemlerinde ve tutulma zamanlarında vuku bulur. Yürekte yara, gönülde hüzün, harelenmiş hikayelerin gelgitlerinde. Üşüyeceğiz yine! Adımız umut, soyadımız rıza makamında ”eyvALLAH”. Yerkürenin fay hattı kırılacak ve dahi insan hayatlarının. Mutluluğa acıktık. Dertlere ise tok gözle bakar olduk.

Kalabalıklar arasında yalnız bir adam, bir kadın ve bir çocuk! Geçim derdi dilde ki dua…

Aynı yüreğin menzilinde, aynı rüyanın merkezinde, aynı kayığın bir ucunda siz, bir ucunda ben. Dertsiz kul var mı acep? Bunca dertli varken biz karamsar yazılar yazdıkça aforoz edilsek bile affola! Gerçekler bunlar canlar kusura bakmayınız!

Çekelim kürekleri, aşalım azgın dalgaları, tüketelim sevgi dolu sözcükleri, umut ummanda bir ekmek kırığı gibi. Umut dergahında misafir olduk nicedir oysa…

Arada bir aynaya bakmalı insan; Güzel miyim? Çirkin miyim? diye…Sonra birde içine süzülmeli “acaba ne kadar insanım” diye…Satürn’e özgü gökyüzü enerjileri ile şekilleniriz tüm yıl!

“Sen seni bil sen seni; kendini bilmezsin patlatirlar enseni”..

Üstü kalsın kederlerin, bana bu sefer sevinçler lazım! Hafizamda kalan, görmediğim gözlerinde ki ışıltılı gözyaşları. Ağlıyoruz Retrolar yüzünden. Mevsim bahar olup, yaza çalarken, fonda hicaz bir şarkı. Sevinçler biriktirdim buğulu camların ardında oysa ki sonsuzluktu andımız. Anladım ki herkes kaderini yaşıyor bu dünya da. Kalbiniz öpüşürken buzlarla  Ay tanıklık edecek tutulmalara çünkü Ay düğümleri devrede! Ağlamak alışkanlık oldu ruhumuzda…

Ateşli bir masaldır hayat. Kayıp insanlar yürüyecek yine içimizde. Onları uğurluyacağız kalbimizden. Seslerimiz nafile. Beynimizde nankör insanların raksı. Yüreğimizde üşüyen iyilikler! Gözlerimizin mahmurunda bir çift gözyaşı. Avuç içlerimizde saklı düşler. Bütün yürekler aynı hak edilmemiş mutluluğun peşinde. Aşk mahvedecek seven kalpleri Satürn baş rolünü kaptırmaz ki kimseye! 2019 bitirsin dertleri, gülsün gözler ve gönüller…Yılın sonu geldiğinde sağlam çıkan, gözyaşı dökmeyen var mı diye sorduğumda doğruyu söyleyeceksiniz bana!  Merak ediyorum. Yalnızlığın, hüznün yağmuru üzerine yağmayan var mı?

Türkiye Mundane Rasi haritasına göre her ay aylık yorum yazacağım. Satürn natal haritanın 7.ev alanında iken asıl mesele mazinin perdelerini aralayacak olan süreç 2019 Mart itibariyle başlıyor. 18 ay sürecek olan bu zaman dilimini ay ay değerlendirmeyi uygun buldum!

Adettendir temennimiz iyi dileklerle dolu olsa da yaşayıp göreceğiz!

En doğrusunu, en güzelini, en hayırlısını Allah bilir!

AYŞEN TOK