BAŞAK-BALIK dolunay ve yeniay enerjileri (15 Mart-15 Nisan zaman aralığı)

Su gibi azizsin azizem.

Dalgasındaki öfke benim,

Sesinin güzelliği seninkine benzesin.

Ve yakamozu gözünün nurundan alsın ışığını.

Her sabahladığımda,

Karıştırayım şafakla Başağımı.

Ay Vedik değerlerine göre 21 Mart 2019 tarihinde saat: 04:00 Başak burcunda U.Phalguni Nakshatra 3.padasında dolunay enerjisi ile selamlıyor bizleri. Gökyüzüne şöyle bir baktığımda Başak yerleşiminde Ay ile Yay burcunda ki Satürn arasında oluşan sert kare görünüm hem Rasi hem NavamsaD9 haritasında dikkat çekici duruyor. Bu da enerjinin semadan zorlayarak ineceği ve bu sürecin Balık yeniay fazına kadar bizleri esir alacağını göstermektedir. Gündem konularımız değişiyor. 5 Nisan 2019 tarihinde ise Balık burcunda Revati takımyıldızında yine Satürn kare görünümlü yeniay enerjisine kadar yazacaklarım sizlerin işine yarayacak!

Dolunay ve yeniay etkisi huzursuz bir ruh halini ve sabırsızlık duygusunu belli eder. Verilecek kararlar nadiren sağduyu içermeyecektir. Genel de kişilerin böyle zamanlarda kendilerini ifade etme şekilleri biraz agresif olabilir. Tepki göstermeden önce oturup bir kez daha düşünmeyi, zekalarını kullanmayı başarırlarsa, bu konumun verdiği yüksek enerji ve potansiyeli değerlendirebilir, karlı çıkabilirler. Satürn-Ay görünümleri insanı bunaltan türden olsa da ruha cesaret, yaşam arzusu ve konsantrasyon gücü verir. Ateşli ve hararetli bir ruh hali ile tüm konularda arsızlık yaratacak nedenlerle çeşitli risklere girmek isteyebiliriz. Kendimizi frenlememiz  zordur. Sert gezegen etkilerinde aşırı kıskançlık ve çabucak kırılma meyli göze çarpar. Genel olarak bu görünüm ruhsal canlılık, zindelik ve parlaklık göstergesi değildir. Cinsel arzularınız ve seks ihtiyacınız yükselebilir. Dolunay ve yeniay anında Lagna ve Ay’dan itibaren Başak-Balık kaçıncı eviniz ise zihinsel anlamda o konularla aktive olacaksınız.

Aceleci ve sabırsız davranışlarınız  yüzünden başınıza küçük kazalar, yanmalar ve kesilmeler gelebilir. Bu görünüm sağlığı ve hayat canlılığını güçlendirmez, kişinin her konuya karşı aşırı doymak bilmeyen dürtüleri vardır. Evlilik ve ilişkilerde aşırı kıskanlık doğabilir. Başak burcunda oluşan bu kombinasyon ile kendinizi başkalarının fikirlerine, eleştirilerine karşı savunma mekanizması içerisinde bulacağınız kesindir. Cesaret ve duygular öfke ile karıştırılabilir. Romantizm, merhamet duygusundan yoksunlaşarak tutku ihtirası ile bezenmiştir. Çözümsel zekanız devreye girebilir. Ciddi bir atmosfer arayışı içerisinde olmamıza vesile olacak bu yerleşim tamamen espri anlayışını ortadan kaldırabilir. Kitaplardan ve yazmaktan hoşlanabilirsiniz. Sessiz ve vefâkar DOSTLARIMIZ KİTAPLARIMIZ 🙂 Anne ve kadın figürleri ile aramızda polemikler oluşabilir. Hayvanları seversiniz. Tümüyle idealist değil rekabetçi olacağız Mars yerleşimi, Başak dolunayları bu durumların hep tetikleyicisi olacaktır.

Natal Rasi haritalarında AY yerleşimi BAŞAK olan kişiler;  her şeyden önce karmaşıklıktan korkarlar. Her şeyin bir yeri ve her yere ait bir şey vardır deyimi onlara özgüdür. Yine de bu , maddi ortamlarında düzenli oldukları anlamına gelmez daha çok , çevrelerindeki dünya ile ilgili anlayışlarına bağlıdır. Olayları izleme ve öğrenme tutkusunu taşımaktan hoşlanırlar. Görevleri düzenlemeyle ilgiliyse çok mutlu olurlar. Buna karşın, diğer kişilerin önemsemedikleri değersiz küçük ayrıntıları kafalarına taktıklarında, kendilerini gülünç derecede eleştirirler, kendi yarattıkları mutsuzluk bataklığına saplanırlar. Mantıklı, sağlıklı ve oldukça alçak gönüllü yaşamak için içten gelen bir dürtüye sahiptirler.

Toprak grubundan olan Başağın duygusal dünyada ayakları sımsıkı yere basar. Fakat duyguları analiz etmekle çok fazla zaman harcaması yaşamayı kaçırmasına sebep olabilir. Bu konumda Ay’ın duygusallığı kaybolur ve madde ön plana çıkar. Bu konuma sahip kişi sevse bile bunu açıklaması çok zordur. Sevgi konusuna da mantıkla yaklaşır. Aşkını çok ciddiye alır ama huzursuzluğunu burada da yansıtarak ilişkinin kendi için yeterli olup olmadığını sorgulaması bazen mutluluğu kaçırmasına neden olur.

Sevgili olarak zor biridir ve karşısındaki kişiyi mikroskop altında inceler gibi analiz edebilir. Bunu açıkça ya da içten içe yapacaktır. Bir sevgiliden diğerine koşan şıp sevdi biri değildir. Çok zor beğenir. İnce eleyip sık dokur. Fazla eleştirici olduklarından geçmişteki hayal kırıklıklarından kendini suçlar. Eleştirilmekten korktuğu için birlikte olduğu kişileri seçerken de çok titiz davranır. 🙂 Keskin zekası sayesinde küçük ayrıntılara dikkat edip eleştirebilir. 🙂 Giyimine kılık kıyafetine çok dikkat eder ve daima şıktır. Detaylarla ilgilenmekten hoşlanır. Onu hiç bir zaman kopuk bir düğme veya buruşuk bir elbiseyle göremezsiniz. Titiz ve uyumlu giyinir. Kimsenin fark edemeyeceği minicik bir lekeyi bile fark eder. Evi, ofisi, arabası temiz ve bakımlıdır. 🙂 İş kolik ve çalışkandır ama yine de işinde yeteri kadar iyi olmadığını düşünüp durabilir. Ya da yeteri kadar çalışmadığını düşünebilir. Çok sevdim ben bu AY BAŞAK hallerini 🙂

Muhasebe, kütüphanecilik gibi büro işleri bu kişiler için uygun olabilir. Araştırmacılık, yayıncılık, yazarlık, sağlık konuları, öğretmenlik ve dikkat, detay ve titizlik gerektiren her türlü iş Ay Başağa uygundur. Bu insan çok duyarlı, hassas, özenli, dikkatli ve özellikle başka insanlara duygularını göstermek açısından çok çekingen ve tutuk birisidir. Bir başkasını çok fazla sevdiği ve düşündüğü halde serbest ve özgürce bu duygularını açıklayamaz. Duygusal olmaktan fazla mantıklıdır ve fazla dışarıya açılan bir insan değildir. Düzenli bir insandır. Mantıklı, sağlıklı ve oldukça alçak gönüllü yaşamak için içinden gelen dürtülere sahiptir.

Kitaplardan ve yazmaktan hoşlanırsınız. Titizsiniz. Seyahatten hoşlanırsınız. Hayvanları seversiniz. Tümüyle rekabetçi değilsiniz. İdealistsiniz. Düşünce ve hislerinizi açıkça söylersiniz. Temel de entelektüel bir kişisiniz. Elde ettiğiniz bilgileri yalnız aktarmak için toplamaz, öğrendiğiniz her şey için uygulama alanı bulursunuz. Sağlığınıza karşı titizsiniz. Temizliğe çok önem verirsiniz. Üstünüz-başınız, eviniz pırıl pırıldır. Beslenmenize dikkat etmenize karşın mide bozukluklarından acı çekmeniz olasıdır. Belleğiniz çok iyi çalışır ve çabuk öğrenirsiniz. Hünerlerinizin çoğunu arkadaşlarınız bilmeyebilirler. Bunun nedeni alçak gönüllülüğünüzde aranmalıdır. Sizin anlaşılmaz bir biçimde kendi kendinizi alçaltan bir tutumunuz vardır. Gösterişi pek sevmezsiniz. Paraya özel bir tutkunuz yoktur. Yaptığınız işin karşılığı olan paradan başkasını istemezsiniz. Ay, Başak burcunda iken doğan kadınlar tam bir ev kadınıdırlar. Düzenli çalışırlar ama biraz soğukturlar. Bu kadınlar erkeklerle olan ilişkilerinde duygusal olmaktan çok akılcıdırlar. Sevmeye başlayabilmeleri için çok derin bir heyecan duymaları gerekmektedir. İnsanları sürekli eleştirir ve bağışlamazsınız.

Başakta ki Ay insanın genellikle sağlıklı olmasına yol açar. Ama ayın bu durumu insanın sağlığa aşırı önem vermesine, bu konuda tititizlenmesinede neden olur. Bu tipler evhamlıdır. Her an hasta olduklarını sanarak telaşlanırlar. Her sağlık kuralına uyarlar. Temizliklerine çok dikkat ederler. Fakat bu kadarı da onları yetmez. Bir baş ağrısı veya mide bozukluğu en kötü hastalıkları düşünmelerine neden olur. Bu yüzden ecza dolapları işe yaramayan türlü ilaçlarla doludur. Her duydukları ilacı satın alırlar. Böylece kendilerini koruyacaklarına inanırlar. Başakta bulunan ay sert açılar yapıyorsa bu durum çok ciddileşir. Bu insan mikroplardan korkmaya başlar, mikrop kapacağı kuşkusuyla hiçbir şeye el sürmezler. Kapıyı açarken tokmağı mendille tutmaya kadar işi vardırabilir. Lokantada yemek yemekten çekinirler çünkü tabaklar, çatallar…… vb. mikroplu olabilir. Temizlik isteği onlarda hastalık haline gelebilir. Fakat bu tiplere ender rastlanır. Başakta Ay’ı bulunanlar bağırsaklarına özen göstermeliler. Bu tiplerin dengeli ve yeterli beslenme uygulamaları, yemeklerini daima zamanında yemeleri gerekir. Böylece bağırsakları rahatsız olmaz ve görevlerini iyi yaparlar. Ayrıca her gün egzersiz de şarttır. Özellikle karın kaslarını çalıştıran hareketler üzerinde durulmalıdır. Temiz havadan yararlanmalı ve gece iyi uyumalılar. Bu sayede daha canlı ve sağlıklı olurlar. Hijyen takıntılı biri olarak sizleri iyi anlıyorum yine de fazla abartmayalım nihayetinde vücut için mikrop da gerekli. Hemen karşıt konumum Başak yerleşimi anlaşırım, tamamlayıcı özellikler barındırırlar. Balıklar ne kadar ulvi ise BAŞAK’lar da bir o kadar maddecidir. Onların Balıklara, Balıklarında onlara ihtiyacı var.

LAGNA ve AY konumlarınıza göre Başak dolunayı ve Balık yeniay enerjisi

1.Evde AY KONUMU ve Lagna BAŞAK-BALIK; Dolunay enerjisi ile kişi kişisel gelişiminde ciddi değişimlere odaklanabilir. Kendini tanıma beğenme veya büyüme kişinin sahip olduğu kendi yeteneklerini tanıması yönünde önem kazanabilir. Dış görünümde değişiklik, ya da diyete başlamak için uygun bir zaman değildir. Duygularınızda ve enerjinizde düşüş olacak birkaç gün, duygusal belirsizliklere ve çevrenizde değişen olaylar da fazlasıyla şaşkınlık yaşayabilirsiniz. Dolunay da bu durumları etkileyecek önemli olaylar Ay’ın ışığı ile açığa çıkabilir. Önemli kişilerle karşılaşabilir, ruhsal ve manevi farkındalıklar kadar yeni bir ortaklık içinde görüşmeler yapabilirsiniz. Diyet için Dolunay enerjisini beklemelisiniz. İşte BEN ve SEN temasını BİZ değerlerine bırakan bir enerji. Peki ortaklı konular, mahkemeler, çalışma sahamız, eşimiz, evliliğimiz ve Yabancı ülkeler ile kuracağımız ilişkilerimiz. 15 Nisan tarihine kadar 7.evinizde natal yerleşimde doğal zararlı gezegenler varsa etkileri zorlu olacaktır. Bu etkiler evlilik ve ortaklığı bitirmeye kadar gider şayet olumlu gezegenler varsa etkileri daha hafiftir belki de uzun zamandır yaşadığınız ilişkiniz evlilik arifesine taşınacaktır. Ciddi bitişler ya da ciddi başlangıçlar bireysel haritalara göre şekil alacak diyebiliriz. Rahu ve Ketu 23 Mart itibariyle devre de. Mahkemesi olanlarda ilginç ve kadersel etkiler yaşayacaklardır..

2. Evde AY KONUMU ve Lagna ASLAN-KOVA; Yeni Ay enerjisi maddi kazanç ve gelir seviyelerinde ki durumun belirlendiği alanda oluşacak. Eğer Yeni Ay doğumu anında natal haritanızda bu nokta da Güneş var ise ego tavan yapabilir ve otorite, baba figüründe ki kişiler adına önemli gelişmeler yaşatacaktır. Maddi kaynakları genişletmek ve geliri artırmak için kişiyi denemelere sevk edebilir. Güvenliğin ifade ediliş tarzı üzerine yoğunlaşılır. Lüks eşyalar almak, harcamalar yapmak ve mali zenginliği sergilemek için cömert davranışlarda bulunmak ego tatmini için gündeme gelebilir. Ayrıca dişlerde ve yüzde ciddi sorunlar olabilir. Kişi gerçeklerden kaçarak yalan konuşmaya meyledebilir. Maddi durumunuz önümüzde ki süreçte geçici bir süreliğine değişecektir, kemerleri sıkma vakti ve sırlarınızı paylaşmama vaktidir. Maddi kazançlarınız ve sahip olduğunuz tüm değerler kendi çabanız ile kazandıklarınız özellikle ön planda olacaktır. Beklediğiniz paralar Dolunay da gündeme gelebilir, kazançlarınızda artış yaşayabilirsiniz. Duygusal iniş çıkışlar ile zihinsel belirsizlikler neticesinde sözlü sohbetleriniz de kimseye sırrınızın vermemeniz gerektiğini hatırlatmak da fayda görüyorum. Yeniay enerjisi 8.Evde değişim dönüşüm temalarını vurguladığı için gündeme boşanmalar, eşimiz kanalıyla elde ettiğimiz maddi değerlerde kayıpları getirebilir. Evlilik ortaklığı ile paylaşılan maddi varlıkların kullanılması ve aktifleştirilmesi yönünde ilerleme sağlanır. 8. ev Dusthanadır ve ölüm kelimesini bu eksen de mecazi anlamda da kullanabiliriz. Fiziksel duyarlılıklara karşı aktiflik getirirken, bu durum saldırgan-cinsel dürtüleri uyandırabilir. Kişinin psişik ve spritüel konulara ilgisi aratabilir. Banka Kredisi ve Sigorta gelirlerinden faydalanabilirsiniz. Cinsel organlarınızda oluşabilecek kronik rahatsızlıkların tetiklenmesi olarak yorumlanabilir. Mahcubiyet yaşama olasılığınız var sakladığınız, değerleriniz gün yüzüne çıkacaktır. İçiniz de bir şeylerin öldüğünü hissedeceksiniz. Edineceğiniz yeni yaşam tecrübeleri Dolunayın enerjisi ile üzülmenize sebebiyet verecektir. Başınıza gelen olayların nedenlerini kendinize sorabilir, size zarar veren kişi ve alışkanlıklarınızdan kurtulabilirsiniz.

3.Evde AY KONUMU ve Lagna YENGEÇ-OĞLAK; Kardeşlere, komşulara, yakın arkadaş çevresine duyulacak ilgide, haberleşmede sizlere artış yaşatacaktır. Vediğe göre 3.ev cesaretin göstergesidir bu anlamda cesur davranışlar iletişim yoluyla pekiştirilir ve İnternet aracılığıyla deneyimler kazanılır. Yakın arkadaş çevrenizde değişiklik olabilir, aynı ortamı paylaştığınız mesai arkadaşlarınızla polemikler yaşanabilir. Çevrenizde oluşacak değişimin evrensel boyutu Dolunaya kadar tetiklenecektir. Değişken ruh hali Ekliptik düzlemin devrede olması sebebi ile sık sık fikir değiştirebilir, düşünce ve fikirlerinizde netleşmekte zorlanabilirsiniz. Zihinsel anlamda farkındalığınız artacak tam olarak Dolunay da. Kısa ve uzun mesafeli yolculuklar yapabilirsiniz. Genel anlamda Eğitim, dini görüş, uzun yolculuklar ve şansın vurgulandığı bu ev kayıpları üzüntüleri gündeminize getirecektir. Baba söz konusu. Babası olanlar ilginç gelişmeler yaşayacaklar. Uzun mesafeli yolculuklara dikkat! 9.ev ruhsal farkındalığın evidir. Ruhsal ve manevi konularla ilgili yeni farkındalıklar kazanacağınız ya da arayışlar içine girebilirsiniz. Hayat tecrübelerinizi gözden geçirebilir, yeni bakış açıları geliştirebilirsiniz. Yakın çevre ilişkileriniz ve kardeşlerinizle ilgili konular gündeme gelebilir. Mahkemelik mevzular içerisinde bulabilirsiniz kendinizi. Dava açabilirsiniz ya da hakkınızda açılan davalardan haberdar olabilirsiniz. 15 Nisan’a kadar bu konular hep gündeminizde olacaktır.

4.Evde AY KONUMU ve Lagna İKİZLER-YAY; Yeni AY enerjisi; Anne, kalp mutluluğu, yaşadığınız ev, mülkiyet aracınız, ev yaşamında rahatlık ve güvenlik, değişiklik yapma hissini kurmaktadır. Evin elle tutulabilir özelliklerini geliştirmek ya da aile ilişkilerini ön plana almak ve aile bireyleri ile ilgilenmek yönünde olumlu adımlar atılabilir. Annenizin sağlığı adına önemli ve üzücü gelişmeler yaşanabilir. Aile mutluluğu derinden sarsılabilir. Uykunuz ile alakalı birkaç gün gergin geçebilir. Kalbiniz kırılabilir. Geçmişten gelen alışkanlıklarınızla yüzleşebilir, onları geride bırakmak zorunda kalabilirsiniz. Rüyalarınız aşmanız gereken konulara ışık tutabilir. İş hayatınızda önemli gelişmeler yaşayabilirsiniz. Tam olarak Dolunay da kazanacağınız farkındalık etkili olacaktır. Kariyer ve Toplum önünde ki duruşunuzla alakalı ciddi skandallar ve kayıpların yaşanması olasıdır. Kişi tanınma içgüdüsüyle sağlıklı kararlar veremez. Üstleriniz ile sorun yaşayabilirsiniz. Ekliptik noktalar 23 Mart itibariyle Ay konumunuza görünüm vermekte ve yeniay da bu enerjiyi yoğun hissedeceksiniz. Ani kararlara bağlı iş değişikliği bile gündeme gelecektir. Evrenden güzel destekler almanızı diliyorum.

5.Evde AY KONUMU ve Lagna BOĞA-AKREP; Çocukların, eğlence hayatının ve Aşkın değer kazandığı evde tetikleyici özelliktedir. Bunların haricinde zihinsel faaliyetlerin bilinç ve vurgu kazanması esnasında yanılgı ve üzüntülerde bir o kadar ensemizde olacaktır. Aşk hayatınız da hareketlenmeler yeni ilişkiler ya da bitişler gündeminizde yer alacaktır. İlişkiniz ile ilgili yeni gerçekler öğrenebilir, ilişkinizde geldiğiniz noktayı gözden geçirebilir ve yeni kararlar alabilirsiniz. Güçlü ve yoğun duygular hissedebilirsiniz, ancak değişken bir ruh hali içinde olacağınızdan sağlıklı karar verebilme tam olarak 15 Nisan’a kadar sizi meşgul edebilir. Sosyal gruplar ve organizasyonlara yönelik ilgide canlanma yaşayabilirsiniz, beraberinde üzüledebilirsiniz. Buna sebep kadınlar olabilir. Arkadaş çevreniz genişleyecektir ve umutlarınız, arzularınız sizi daha istekli bir ruh haline bürüyecektir. 11.ev şans oyunlarının tetikleyicisidir. Bu eksende gerçekleşen Yeni Ay ve Dolunay enerjisi şayet Dasalarınız da desteklerse beklenmedik bir piyango kazanma ihtimalini dahi doğurabilir. Yeni gerçekler öğrenebilir, içinde bulunduğunuz durumu farklı açılardan gözlemleyebilirsiniz bunu tam olarak Dolunay da hissedeceksiniz.

6.Evde AY KONUMU ve Lagna KOÇ-TERAZİ; Yeni Ay enerjisi ile; Kişi kendi sağlığı, çalışma hayatında ve iş ilişkilerinde ki değişimlere odaklanacaktır. Yeni İş fırsatlarını değerlendirirken, açıktan çıkacak Düşmanları da göz ardı etmeyin derim naçizane. Sağlığa daha bir özen gösterseniz fena olmaz. Burası Dustana evdir. Becerilerinizi yada beceriksizliklerinizi geçmişte yaşadığınız olayların etkisiyle düşünebilir, yeni farkındalıklar kazanabilirsiniz. Maneviyatın ve öze dönmenin yeridir 12. Ev Vediğe göre Moksha kabul edilir. Beynimizde oluşan manevi değerler, düşünceler kisvesinde beden bulur. İç dünyamızdır. Madde bağımlılığının da kontrolünün yapıldığı bu ev aslında spritüel manâda minvaldir. Ebedi huzur, Allah inancı ve rüyaların anlamları da buradan tespit edilir. Hastane ortamlarında bir yakınınız için bulunabilirsiniz. Yine gizli Düşmanlar söz konusu, zihin epey bir karışacaktır. Sizlerin de içinde bir şeyler ölecek mecazi anlamda bunu yoğun hissedeceksiniz. Arkanızdan dönen ve bu zamana kadar sizden saklanmış bazı bilgiler açığa çıkabilir. Geçmişte yaşadıklarınız yeniden düşmanca davranışlarla sizi üzecektir.

Öyle sev ki, bütün insanlığı kucaklasın sevgin, yalandan sevme o zaman hak yerini bulmaz şeytan ruhunu ele geçirdiğinde gösterirsin gerçek yüzünü sen Züleyha gibi sev! Kuyunun dibine de düşsen, her yanın zahir yara ile kaplansa da tek merhemin Yusuf’da olduğunu bilerek sev!

Gökyüzü sakinleri, yıldızlar, gezegenler, Ay, Güneş; Pırıl pırıl parlarken, bizler o kadar sönük kalıyoruz aslında yanlarında. Bir şehrin ışıkları ne kadar parlaksa onlar bir o kadar daha parlak ve anlam yüklü. Gökyüzünün sadece geceye süs katan mücevheri değil onlar, Kuzeyin, Güneyin, Doğunun ya da Batının hangi yön olduğunun işaretçisi de değiller. Onlar varlıkları ile bizim var oluş sebebimize maruzat. Maruzatımızı Mevla’ya iletme şeklimize elçi. Çok derin anlamları var. Kaderimizin figüranlarını, izleyeceğimiz yolun güzergahını belirlemekteler. Vediğin merkezi kabul ettiğimiz ve transitleri değerlendirdiğimiz AY konumu çok değerli ve bir o kadar önemlidir. Yeni Ay ve Dolunay evrelerinde +, – 5 günlük zaman diliminde farkındalığımız artıyor ne güzel işte daha ne istiyoruz bizde güzelce yorumluyoruz.

İnsanoğlu ilginçtir. Bakmayın siz öyle bol keseden atıp tutanların keskin köşelerine, sabit fikirlerine, bu gezegen Dasaları insanı halden hale sokar, halden hale devşirir. Gün gelir virgülünüzü kaybedersiniz, yazdıklarınızın hepsi birbirine karışır. Sonrasında bir bakmışsınız ki noktayı da kaybetmişsiniz, düşünceler de birbirine karışır. Eee ne kaldı geriye ünlem işareti var aklıma gelen çokça kullandığımız, onu da kaybederseniz, sevinç, öfke, bütün duygular hooop havaya uçtu gitti. Asıl mevzu soru sorma hakkımızı doğuran soru işareti, soru sormaktan vazgeçtiğimiz o gün her şeyi olduğu gibi kabul ettiğiniz gündür. Hiçbir anlam yüklemeden tükettiğimiz bu hayatlar da her şeyimizi kaybettiğimiz gün elimizde ne kalacak? Bu gün sevgilinizi kaybetmişsiniz, bir başkası da belki eşini kaybetti, başkası da çocuğunu kaybetmiş olabilir. Eğer yeni bir güne uyanıp, sağlıkla nefes alabiliyorsanız inanın bana sizden daha bahtiyarı olamaz bu Dünya da en beteri sağlık sorunu. O yüzden başkalarının düşüncelerine saygı duymayı öğrenmeliyiz, halimize şükür etmeyi bilmeliyiz. O başkalarının fıtratının bu yönde olduğunu ise astroloji sayesinde çözüyoruz. Bir bakmışsınız zaman geçmiş dost bildiğiniz düşman, düşman dediğiniz ise dost oluvermiş.

23 Mart itibariyle geçiş yapacak Ay düğümleri sayesinde; Evren bizlerin yerine enerjiyi aktive edecektir. Eylemlerimiz ile bizde onaylayacağız. Ne yaptık 9 yıl ve 18 yıl öncesinde? Sürgün edilmiş acılar içerisinde sıkıştık mı yoksa birilerini sıkıştırdık mı? Ruhlarımız retro gezegen süreçleriyle başlayan zaman dilimlerinde küf kokulu yalnızlıklara maruz kalıyor. Hangi şerefe kaldırılıyor mutluluk kadehi! Hangi kadın? Hangi adam? Büyümek istedik mi yoksa çocukluk hoşumuza mı gitti? Geceler boyunca gözyaşları ile sulanan yanaklar, saçlara düşen aklar ve cevapsız onca soru beynimizi kemirirken! Sızı sardı sol yanımızı, yara hala kanamakta? Hangi mevsimi, hangi hazanı, hangi baharı, hangi yazı aşka doyamadan geçirdik. Bir teslimiyet kadere, mağrur insanlar, terk edilenler, ihanete uğrayanlar, hayata, sevgiliye geç kalanlar, hangi acıya gönül kırıklığı ile meydan okuyacak bundan sonra! Mutluluğun merhemini bulamadan, benliğini esir alan o ince sızının bile adını koyamadan, intihara yeltenenler…

Sorarım sizlere bu kader değildir de nedir?

Anlık yaşıyoruz zaten maksat günü tamamlamakta. Ölümün geleceğini bile bile koşar adım ilerliyoruz.

Türkiye Mundane Haritasına göre

Lagna ve Ay konumundan itibaren 15 Mart-15 Nisan 2019 zaman aralığında 4.ev ve 10.ev konuları ön plana çıkıyor. 4. Ev; Aile mevhumlarını, vatanperverlik, halkın korkularını, muhalefet partilerini, zirai ve tarım durumlarını,doğal felaketler sonucu zayiatları, doğal kaynakları, ülkelerin anıtsal ve tarihsel değerleri ve binaları, gayri menkulleri, erezyonları, madenleri, maden ocaklarını, deprem, sınırlarımızı, buralarla ilgili alınacak kararları, fabrikaların yerel durumlarını, çiftçileri, inşaatçıları temsil eder. Yıldızın yönü İç Ege ve Marmara bölgesini işaret etmektedir. 10. Ev; Hükumeti, devlet başkanlarını, iktidarları, yönetimsel olarak başta olanları. Devletin dış ülkelerce itibarını, kariyerini, kuruluşların kariyerlerini, halkın öne çıkan kişilerini, hortumlar ve dağlık bölgelerde ki doğal olayları simgeler. Bu zaman aralığında sınırlarımızda gelişebilecek bir operasyon adına karar alınması gözlemlenebilir.

Seçim sonrası sınırlarımızda gelişecek durumlar neticesinde devletin en üst mertebesinin alacağı kararla dolara ve paraya yön verecektir. Venüs halen Ketu ile birlikte Oğlak burcunda ve sonrası 22 Mart itibariyle Kova geçişi alacağı Satürn görünümü durumların aynı şekilde devam edeceğini işaret etmiyor. Sizlere OCAK-ŞUBAT-MART aylarını zaten yazmıştım. Astroloji bir kez daha rüştünü ispat etti. 1 Nisan itibariyle ülke de olacağım için yine üç aylık Finansal astroloji adına düşüncemi belirteceğim. Buradan çıkacak yorumlar sizlerin doğum haritalarına, yaşadığınız transitlere ve dasa evrelerinize göre az veya çok kazanmanıza vesile olur. Retro Merkür varken borsa endeksinde kimse yükseliş beklememelidir. Merkür ticareti ve gümüşü temsil eder. Düz ve gölgeli fazdan kurtuluşu adına Nisan ayı beklenmelidir. Amerika’nın bir es vermesi, S-400 füzeleri ve diğer ülkelerle yaşayacağımız ticaret müzakereleri adına piyasalar yön bulacaktır.

Saflığın neticesinde tertemiz dilekler ile yarayı aldığımız yerden fayda bulabilmemiz, Yaradanın affına maruz olabilmemiz temennisiyle.

“Zaten bende talih yok seni benden alırlar ” Deyişi yok mu? Offff……!

Hürmetler

Ayşen Tok