BİR BENDEN BİR SEN GEÇİYOR Koç yeniayı

Göreceğiniz ya da görmeyi arzu ettiğiniz rüya tam ortadan ikiye bölünecek. Ne zaman ki 13 Temmuz 2018 İkizler Güneş tutulması etkisine gireceğiz işte o zaman gündemlerimizde ki olaylar neticelenirken evren bizlere level atlatacaktır…

16 Nisan 2018 saat: 5:00 Ashwini nakshatra Koç burcunda cilveli mi cilveli bir yeniay oluşumu yaşıyoruz. Etkisindeyiz! Ketu yönetiminde ki yıldızın etkileri manevi ağırlıklıdır. Anlamsızlık ve kafa karışıklığına sebebiyet verecek enerji semada Ay ve Güneş’in kucaklaşması ile ve pada yöneticisinin Mars olduğu enerji aneratik derecedir. Belirsizlik hakim olurken netice 28-29-30 Nisan tarihlerinde finale gebedir. Venüs, Uranüs Koç burcunda yanlarında ki yeniay enerjisi esnasında Uranüs’ün sahnede olacağı tansiyonu yüksek bir yeniay bizleri bekliyor. En dikkat etmemiz gereken konu ani duygu değişimleri, kararsızlık, zaaflar ve korkular. Terazi burcunda ki retro Jüpiter olumlu görünüm verirken, Satürn ve Mars beraberliği ise Yay burcunda devam etmektedir. İlişki yaşayan ayrılmış olan, ya da ayrılma kararı alanlar daha sakin düşünmeli diyeceğim fakat ne mümkün Venüs coşkunun ve tutkunun arenasında Rahu ve Ketu’nun markajında kalacaktır. Sevgide şöyle bir bağımsızlık yaşanamadı. 18 Nisan’da geri dönecek olan R.Satürn karmik etkisiyle geçmişi yeniden canlandıracak… Gökyüzü kandillerini yakıyor. Venüs adına 20 Nisan Boğa burcu seyri değerlidir. Koç-Terazi enerjisi ilişkiler vurguludur. Koç ben derken Terazi biz olmayı tercih eder. Şimdi ölebilirsiniz (mecazi anlamda). Oysa ki kaybetmek ne kadar kolay, seven bir kalp bulmak ise çok zor! “Ve senin için senin hayalini kurdum. O hayal şimdi gerçek. Sen gökyüzünde ki yıldızlar kadar gerçeksin. Ve bizim için bir yer var. Sadece zamanın yanlış olduğunu ne zaman anlayacaksın?” 20 Nisan sonrası; Merhametin, şefkatin, fedakarlığın, koşulsuz sevginin, affedişin yatağında ki gönlünüzde ki muradı, ömrünüze nasip eylesin…

Tajaka (Güneş dönüşü) haritaları Astrolojide çok önemlidir. Her yıl doğum gününüz anında oluşan gökyüzü tablosu sizin o yıl yaşayacaklarınızın konu başlıklarını verir. Rasi Tajaka haritalarında Mun yükselen, yerleştiği ev ve Rahu’nun önünde ya da geride kalması yorumlamada detay ister. Türkiye için kullandığım bu harita tekniğinin her bir durağını ezber ettim. İşim bilimsel ve teknik konu dahilinde. Hesap makinesi ile çalışan biriyim biliyor musunuz? Satürn retrosu başladığında 18 Nisan-7 Eylül zaman aralığında doğan bir çok birey maalesef bu sene karmasına hizmet edecek. Gökyüzü retroların istilası altında. Tajaka haritalarında sağlık evleri ve yöneticilerinin durumu önem arz eder. Foton kuşağı inanılmaz hizmet ediyor retroların etkisini anlatmaya. Ne dersiniz sizce sanal aşk mı? Tensel aşk mı? Uzakta ki aşk, aşk değildir ki ızdıraptır o…Fakirdir o…Bülbülün çilesi dili belasıymış. Bir noktadan çok mutluyum ben arkadaşlar 🙂 . Bugüne kadar sizlerle paylaşmadım. Azap ve eziyet verici bir dönemden geçiyoruz. Retrolar can yakıyor. Satürn dönüyor. Bazılarınız 30 sene evvelini hatırlamalı. Vedic Norm sitesine gelen teşekkür mailleri, kaç tane evlilik kurtardım, kaç tane karı-koca eşi barıştırdım belli değil…Bebeklerim de oldu…Yaptığım analizlerde başarı çıtası tespiti ile kariyer yapanlarda…Yeniden annesiyle barışanlar, babasını affedenler vs…Huzurluyum ben 🙂 dua alabilmek başka mesele…Umut olmak ve o umudu sıcak tutabilmek kolay değil.

Sabun köpüğünü bilir misiniz? Rahu ve Ketu transitlerinde başlayan aşklar, hazlar sabun köpüğü gibidir. Çok yoğun ve tutku hissettiğinizi sandığınız her şey kocaman bir balona benzer. Jüpiter görünümleri ise ilişkilerde uzun vadeli etkiler barındırır. Aslan’ı yaralı bırakmayacaksınız. Aslan’ı ya da başka bir konuyu yarım bıraktığınızda evren sizin adınıza tamamlanmak ve intikam almak için devreye girer. İlahi adalet illa ki tecelli eder ve edecekte. Mutluluk haksız değil! Mutluluk ve mutsuzluk sıra ile adalet kuliste bekliyor. Efendim! Göğün göğsünde böyle en can alıcı menşeinde isyana doymuş, hakikat ve vuslat isteyen elemlerle yüzleşeceğiz. Analar ağlamaya, çocuklar üşümeye devam edecek üzgünüm! Haaa birde aşklar intihar etmeye hazırlanacaklar. Astrology detaylı bakan bir göz ister, görülmeyeni görebilmektir maharet! Bu durumun meali evren yeniye değil, eskiye şans verecektir. Lakin oda samimiyet içeriyorsa, yalan yoksa. Ne demiştik Satürn retrosu yalanın en ağdalısını hazırlar. Mevsim kıskanç, kuşlar aşık, dallarda çiçekler, tomurcuğunda güller, gül bülbüle, bülbül dikene kurban olurcasına, dillerde ahlar! Gündüz maskesini takıp, gece yatağına yattığında ağlayan bir kadın! Saatlerin yelkovanında dönen, döndükçe bitmeyen özlemler! Ruhu okşuyor geçmişte kalan hatıralar 🙂 Göğsünüzün kalibresine saplanmış o kurşun varya işte şeytan bir kez daha dokunacak o kurşuna. Herkes yarasıyla birkez daha yüzleşecek bu retrolarla.

Hayalden ibarettir asırlık sevdalar.

Kim sahibi olmuş ki sonsuz mutluluğun? Kim sahibi olmuş ki sonsuz mutsuzluğun? Kimin yanına kâr kalmış yaptığı kötülük. Göçüp giderken bu dünyadan gülüşlerimiz ile ağlamalarımızdır bizlere hayatı hatırlatan…Yeniayın ardından Nisan ile birlikte biten umutlar…Karşılarken Mayıs’ı ve baharı dertlerimizi sıvazlamayı unutmayalım. Onlar bir yere gitmiyorlar çünkü. Coşkulu özlemlerin iklimlerinde aşkı aradık. Kimi insanlar vardır gelir geçer hayatınızdan. Kimi ise hatmi çiçeği misali geçip gitse de kokusu kalır üzerinizde. Kimi oturmuştur kalbinize hiç bitmez ömrün hercai baharları onun sayesinde. Ve siz o gerçeği haykıramazsınız kendinize. Şairinin dediği gibi; Mutluluk mavi gök de uçan kuştu. Avcılar tarafından vuruldu. İman gücüdür bizi ayakta tutan. Pek bir şey değişmese de 2018 senesinde biz yine de dileyelim. Mucize mutlak yaratıcının lütfu!

Ben önünüzde saygı ile eğiliyorum meğer bilmeden nerelere dokunmuş ne sevaplar kazanmışım bu güne kadar sizlere zaman ayırdığım ve dertlerinizi dinlediğim benimle yaptığınız paylaşımlar neticesinde sizlere verdiğim emeğim, ilmim sonuna kadar HELALDİR. Astroloji paylaşımları haricinde yazdıklarıma;  sevgisini, saygısını, nezaketini esirgemeyen, ince ruh taşıyan, hesabımda bulunan hepinize SONSUZ SEVGİLER, SONSUZ SAYGILAR!

TÜRKİYE KOÇ yeniayı; Enerjiyi Mundane haritaya göre 11.ev alanında ve 5.ev alanında deneyimleyeceğiz.11. ev; Müttefik ülkeler, toplumsal kuruluş ve yönetimler, yasa değişimleri, ulusal hareketler, isyanları, devrimleri, şehir meclislerini, ulusal servet ayrıca, bir ülkenin anlaşmaları, organizasyonlar ve jürilerini, elektrik kaynaklı olaylarını, Meclisi simgelerken gözlerimiz esasında 7.ev alanında kucaklaşan Satürn ve Mars enerjisine takılmalıdır. Satürn retroya geçecekken Mars ise Mayıs ayında ayrılıp Yay burcunda Oğlak seyrine başladığında hep bahsettiğim sıkıntılı süreçler kapıya gelip dayanmış olacak. 28-29-30 Nisan tarihlerinde ise Terazi dolunayı ile; Çocuklar, doğum oranları, genç nüfus, genel zevkler, eğlence yerleri, tatiller ve ikametleri (oteller gibi), tiyatro ve sinemalar, sanata verilen değerler ve sanatçılar, ünlüler, sosyete, spor ve spor karşılaşmalarına yönelik gelişmelere imza atacaktır.

ABD ve Rusya arasında yaklaşık bir hafta önce sizlere Facebook ve Twitter hesaplarım üzerinden bir restleşme yaşanılacağından bahsetmiştim. Çocuk ölümleri ve tecavüzleri Ay düğümleri ve Jüpiter arasında ki kare görünüm etkisiyle ne yazık ki 2018 yılının Ekim ayına kadar yoğun yaşanılacaktır. Fakat uzakların fatihi ile Kuzey’in fatihi arasında ki bu restleşme bir kaç ayak yani maddeler halinde yaşanılacaktır. Ülkemizi ilgilendiren en zorlu süreç ise 2020-2023 aralığıdır. (Bu konularla ilgili ayrıca bir makale yazacağım.)

Yeniay ve Dolunay enerjisinin Lagna ve Ay konumlarınıza göre olan etkilerini Mavişehir dergisi Nisan sayısı için hazırladım. Önümüzde ki günlerde derginin Nisan sayısı yayına girdiğinde paylaşacağım. Lagna ve Ay konumu; Yay-İkizler-Koç-Terazi enerjiyi ilişkiler ekseninde deneyimlerken bu ay gözyaşı dökecek olanlar; Akrep-Boğa-Başak-Balık bireyleridir. Rüyalar da ise geçmiş ölülerinden mesaj alacaklar; Oğlak-Boğa-Başak burçlarıdır.

Alemlerin Rabbi hayrdan hayr, şerden yine hayr doğursun…

AYŞEN TOK