Birden Hatırlarsın Haziran&Temmuz

Birden hatırlarsın

O da seni

Birden… Bazen

Nerede… Ne yapar şimdi?

Diye düşünürsün…

13 Haziran 2018 saat: 22:30 Mrigasira nakshatra yöneticisinin Mars olduğu yıldızın 2.padasında aneratik dereceli bir Boğa yeniay fazı oluşacaktır. Mayıs ayından sarkan enerjinin tamamlanma halidir. Zira Boğa burcunda bu 2.ay fazıdır. Bakalım yaz ayları başka hangi göksel enerjileri saklıyor koynunda?

27 Haziran Oğlak burcunda Mars retro seyri.

28 Haziran Yay burcunda dolunay.

11 Temmuz Jüpiter düz seyri.

13 Temmuz İkizler burcunda aneratik dereceli Güneş tutulması.

27 Temmuz Yengeç burcunda Merkür retrosu.

28 Temmuz Oğlak burcunda Ay tutulması.

Geçmiş asla geçmez, izi kalır…

Bu tabloya göre bu cümleyi kurdum. Ekim sonuna kadar Oğlak burcunda ki Ketu ve Mars kavuşumu inanın bana hepimizi bir yerlerden yakalayıp, silkeleyip, kendimize getirmeye ant içmiş gibi. Lagna ve Ay konumundan itibaren Mars hangi evlerinizin yöneticisi ise o ev konuları mahiyetinde kayıplar maddi ve manevi Ekim sonuna kadar esir alacak ruhumuzu ve gündemlerimiz bu konular üzerine şekillenecektir. (Allah sağlık sıkıntısı vermesin)

İnsan; gözleriyle gördüğü sonrasında ise göz yumduğu şeyi unutmaz, daha fazla ön yargıya kapılır düşünceler sabitlenir. Düşünceler sabitlendiğinde yerini iç çekiş almaz, yerini nefret alır. Ruhumuzun zinhar günahkar kısımlarından, gökyüzünün raksına, sevdanın ılık rıhtımlarından, inzivaya davetiye elbet gelecektir  lakin tepemizde retro Satürn dönüyor. Tarihleri verdim ki retro Jüpiter kendisine eşlik ediyor, işin içine Mars ve Merkür’de dahil oluyor. Bir de üstüne tutulmalar eklenince ‘’ortada kuyu var yandan geç’’ diyemiyorum. Kuyuya düşme hatta çıkmak için epeyce kuyuda bekleme ihtimaller arasında.

Fazla duygusal olduğunuzda önce insanlar sonra hayat duygularinizla oynamaktan keyif alıyor. Duygularımızı minimalize etme şansımız olmadığına göre hesapta kırmakta var kırılmakta.

Öğreneceğiz Haziran-Ekim aralığında.

Lagna ve Ay konumu Koç-Terazi-Kova olanlar; Arkadaşlık önemli kavramdır. Komşuluk, kardeşlik ve sonrasında cesaret. Bazılarıyla yol ayrımına gideceksiniz. Bazılarına ise büyüklük yapıp akıl vermeniz gerekecek. Bazılarıyla yol ayrımına giderken dileğim odur ki güzel günlerin üzerine toprak atıyor gibi hissetmemeniz. Demek ki evren geçmişten arda kalan tüm cümleleri noktalamanızı istiyor. Dost ve arkadaş kötü günde belli olur. O zaman öğrenme vakti desem!

Ay ve Lagna kalbi boş olan Aslan bireyleri için yazıyorum özellikle. En büyük sorunsalımız kalp huzurumuz. Geçmişinizde yaşadıginiz aşk hikayesi yeniden canlanmak isterse işte o gerçek aşktır. 2017-2020 aralığında özellikle. Çocukları olanlar ise daha fazla sorumluluk yüklenmeye hazır olmalılar. Spekülasyona dikkat demiyorum Satürn buradayken sizi sahneden uzak tutacaktır. Özellikle Yay-Yengeç-Boğa-Oğlak bireylerinin iskelet sistemi ve kemiklerle alakali dış tedavisi baslangiclarina dikkat etmeleri gerekiyor. Sonuç sizleri memnun edici yönde olmayacaktır. Mümkünse Ekim sonrası yaptırmanızı tavsiye ederim.

Dert, keder anında gam kalelerini beklemez piyonlar…Bazen esen rüzgar şah-mat eder tüm umutları, neresinden tutsam, neresinden başlasam…Hayat işte hayat!!! Herkesin kendi sonunu içeren bir masalı var!

Masallar bitmez gök kubbede. Kadere teslim olunca sahiplenmemeyi ve korkmamayı öğreniyorsunuz.

Lagna ve Ay konumu İkizler, Koç ile Yay olanlar ne kadar ortaklı konu, mahkemelik mevzu ya da eşle ilgili sıkıntı varsa yeniden can sıkıcı vaziyette vizyonunuza düştü. Halletmenizi diliyorum. İnsanın evinde huzuru varsa işinde de olur zira. Kalp mutluluğu sizin için çok önemli.

Lagna ve Ay konumu Aslan, Kova olanlar çocuklar, arkadaşlar, aşk ve spekulasyon adına ruhunuzun evrimlere bölüneceği bir zaman geçireceksiniz. Bunca arbede arasına birde kırılan umutları, büyük kardeşlerden gelen darbeleri eklersek şayet şükür dilde ki pelesenktir demeliyim.

Lagna ve Ay konumu Balık, Başak olanlar kalbin odacıkları vardır. O odacıklar böyle güzel bir ayda paramparça. Uykusuzluk deseniz diz boyu. Ne olacak bu kalbin durumu. Enkaz üstüne enkaz. Saygınlığımı korumaya çalışalım yoksa entrikalarımı çözmeye uğraşalım. Satış varsa ya da alım gayrimenkul adına tamda zamanı yıl sonuna kadar evren sizlerle.

Lagna ve Ay konumu Yengeç, Oğlak olanlar sağlık, iş temposu ve gizli düşmanlıklar, kıskanç insanlarla uğraşmak 2020 yılına kadar kaderiniz. Fakat biliniz ki Satürn 6.ev alanından geçerken başarı ve zafer sizinle olacaktır.

Lagna ve Ay konumu Akrep olanlar. Para para para varlığı bir dert yokluğu yara. Ne onunla ne onsuz olamıyoruz. Kaygı yorar insanın ruhunu. “Yoksa” kelimesi tükenir, tüketir ruhu. Kelimeler kuru kalır ihtiyaçların yanında. Ketumluk düşecek ruhunuza, kimseciklerle konuşmak ve dahi yemek bile yemek istemediğiniz zamanlar. Kolay değil üzerinizde koca bir Satürn geçti.

Ağır gezegen transitleridir hayatımızı alt-üst eden. Üstü ne altı ne ben bilmem yukarıda en büyük usta biliyor, yoruyor ki ruhu sık zikir edelim Mevla’yı. Olumlu transitler başladığında hayat yine gül bahçelerinden buram buram kokularını yansıtacaktır yaşamlarınıza. Ekliptik düzlemin transit süresi yaklaşık olarak 1.5 yıldır. Satürn ise zorlu transit evresini Sadesati, Kandaka ve Asthama olarak yaşatır. Sadesati evresi 7.5 yıldır ama her anı kötü değildir. Kandaka ve Asthama evreleri ise 2.5 yıl sürer lakin her 5 yılda bir yoklar. Olmasaydı bu gezegenler, gönlümüze binlerce dert kondurulmuş günlerden sıyrılıp, aynalara tutuşturulmuş siyah beyaz resimlerde mutluluğu arayacaktık. O zorlu zamanlar sayesinde olgunlaşıp, kıymetini biliyoruz sahip olduğumuz değerlerin. Zaman hepimiz için aralansın ve Ay’ın ışığı yaşamlarımıza süzülsün. Kabımıza sığmayan enerjilerle buluştursun bizleri, ellerimiz olmasa, gözlerimiz olmasa, sevdalı sesimiz olmasa neylerdik bu hayatı o yüzden hep şükür! Zira geride kalan acı hatıraların tozlu raflarını hiçbir rüzgar temizleyemez. Zamansız altın tepsi de sunulan aşk da tadı kaçmış yemeğe benzer. Can acıtır, canı acıtmasından değil de söylenemeyenler dikenli bir tel olur ara yer de. Aşıp da geçmek mümkün mü? Geçip de yeniden başlamak…? Peki ya takılıp kalmak ve daha çok kanamak. Geçmişten kaçarım, geçmişe takılmam diye düşünürken daha çok içine gömülmek….İşte en çok da bu korkutur bu ağır gezegen retrolarında.

Herkesin cehennemi farklıdır. Kullandigim cehennem sozcugu mecazi anlamda. Hayatlar sadece alev ve acıdan oluşmaz. Asıl cehennem, yolunda gitmeyen yaşam tarzidir. Değişime ugrayanlar, değişmekten korkanlar KETU ve Rahu eksenine teslim edin kendinizi…Parasizlik, sevgisizlik ya da sağlıksız hayatlarda cehennemdir. Düğümlerin ağına takılanlar Yengeç, Oğlak, Koç, Terazi eksenleri. Ah bu yangın öldürecek bizi…

#Koşulsuzca teslimiz Kasım’a kadar içinden geçtiğimiz mevcut enerjiye…

AY ve LAGNA Balık-Başak Ekseni: Yeniay Balık yerleşimi için 3.ev; Varsa kardeşleriniz, cesaretiniz, serüven yaşama arzunuz, kişisel gayretiniz, yaşam enerjiniz, sezgisel mekanizmanız, motivasyonunuz, arzu ve istekleriniz yakın çevreniz ile kuracağınız iletişim konularında üzüntü verici olabilir. Yanlış anlaşılma ihtimali ile oluşabilecek kırgınlıklar. Sağlık adına göğüs kontrollerinizi ihmal etmeyin derim. Başak eksenine göre; 9.ev Şansınız döner mi dönmez mi? Ve Babanız varsa şayet sağlığı adına ilginç gelişmeler yaşayabilirsiniz. Uzun yolculuklara dikkat edin lütfen ve hukuksal konulara. Hukuksal mevzularınız varsa netlik kazanabilir. Yüksek Eğitim sürecinde olan Ay Balık bireyleri ise kendilerini oldukça bunalmış ve yorulmuş hissedebilirler. Dünler de anıları bu günler de ise aşkları yaşamanızı dilerim.

AY ve LAGNA Terazi-Koç Ekseni: Yeniay Terazi burcuna göre 8.ev, Koç konumuna göre ise 2.ev de gerçekleşiyor. Bu durumda her iki eksen için gizliden gizliye izlediğiniz, çizdiğiniz, zihninin derinlerine gömdüğünüz, çözüm üretemediğiniz mecazi anlamda bitirmeyi uygun gördüğünüz her ne ise çıkıyor su yüzüne zira 8.ev sırların çözüldüğü mistik bir alandır. Çok dikkatli olmalısınız ortaya çıkacak bu sırlar neticesinde BİTİŞ temalı olgular birden gündemlerinizi değiştirebilir. 8.ev su burcu ile bağımlıdır ve bu nedenle kendini anlama (moksha) veya ebedi özgürlük evidir. Hayat, yaşam uzunluğu, ölüm, vasiyetnameler ve miraslar, sigorta kazançları, ortak paralar, ortaktan (nafaka dahil) gelecek paralar, kazalar, uzun süren hastalıklar, kronik rahatsızlıklar, itibar kaybı, talihsizlikler, sezgi, okült bilimler, gizli güçler, cinsel güç, cinsel hastalıklar dikkat edilmesi gereken ve gündem oluşturacak konular arasındadır. 2.ev ise kendi potansiyel yeteneğiniz ile kazandığınız dünyevi varlık, para, aile, aile mutluluğu, bilgi, konuşma yeteneği, eğitim konularının söylenmesi gereken sözlerin ve yalanın ya da doğru sözün şeklini tarif eder. Sizin için de sırlar söz konusu olacaktır. Alkol tüketimi için özel dikkat diyorum. Kimseyle özel konularınızı paylaşmamanızı ya da doğru kişiyi seçmenizi rica ediyorum. Zira kötülük hemen kapının ardında oyuna katılmak istiyor beklemede.

AY ve LAGNA Aslan-Kova Ekseni: Yeniay Kova konumuna göre 4.ev; Anne, annenizin sağlığı, anneye duyulacak özlem, kalp (duygular ve tutkular) 🙁 mutluluk, arazi, sabit değerler, gayrimenkuller ve araçlarınız adına üzülebilirsiniz. Aslan içinse 10.ev ile kariyerinizi merak edecek bir kaygı söz konusu, üst düzey yöneticiler tavırlarınızı yanlış algılayabilir dikkatli olmanızda yarar var. Toplum önünde şahsınıza yönelik sizi üzecek gelişmeler yaşayacaksınız. İş değişikliği de söz konusu olabilir. Dilerim sevinci altın kadehlerinde sunar sizlere gökyüzü zira insanların kaderiyle pervazsızca oynuyor bu gökyüzü…

AY ve LAGNA Yengeç-Oğlak Ekseni: Yeniay Oğlak konumuna göre 5.ev, Yengeç konumuna göre 11.ev. her iki eksen için çocuklar adına üzüntü, zekanızın kıvraklığının önem kazanması, geçmiş anılarınızı sürekli hatırlamanız, spekülasyon yaratabilecek durumlar, romantizm ve aşk adına bitişler ve yeni başlangıçlar söz konusu. Yengeç’ler ise arzu evinde ki enerji ile arzular, hedefler, başarma tutkusu, büyük amaçlar, istekler, karşınıza çıkacak fırsatlar, arkadaşlar, varsa büyük kardeşler, kazançlar, mevcut varlığınızı koruma, ile alakalı konuları gündeminize taşıyacaktır. Büyük bir sevinç ya da büyük bir hayal kırıklığı söz konusu olabilir. Ne acı bilsek ne de sancı olmasa AYRILIK denilen bu yara lügatlarda.

AY ve LAGNA Yay-İkizler Ekseni: Yeniay Yay burcuna göre 6.ev, İkizler burcuna göre ise 12.Ev şimdi iki zararlı nokta her ne kadar Jüpiter ve Venüs gibi doğal faydalıların yerleşimleri bu noktalara temas etse de sezgisel duyarlılık ön planda. Öncelikle İkizler burçları için düşmanlar, rakipler, kıskanç insanlar, hastalıklar, ile uğraşabilirsiniz bir de dayınız ya da kuzenleriniz varsa şayet canınızı sıkabilirler. Yediklerinize dikkat edin. Mevcut konumunuzda iş değişikliği ya da çalıştığınız ortamda ki çevreniz ile ilgili değişiklikler söz konusu olacaktır. Sağlık önemlidir bu evde. İkizler 12.eve göre; Masraflar ve harcamalar canınızı sıkabilir. Yatak zevkleri, cinsel fanteziler biraz sınanacağınız nokta, uyku sorunu da yaşayabilirsiniz. Gizli düşmanlarınız açıkça kendilerini ifşa edecekler sonra bana demedin demeyin 🙂 Tüm bu sıkıntılar mahiyetinde maneviyat arayışına yönelebilirsiniz. Sizler içinde mecazi anlamda bitişler söz konusudur. Öyle bir sevdaya düşsün ki gönlü boş olanlar can bulsun asırladır uyuyan tüm duygular…

AY ve LAGNA Akrep-Boğa Ekseni: Yeniay Akrep burcuna göre 7.ev, Boğa burcu yerleşimine göre 1.ev öncelikle BEN dediğiniz, egonuzun, libidonuzun, sağlığınızın, görselinizin, romantizm ve tutkularınızın, derinlemesine ruhunuzca sorgu yapacağını belirtmeliyim. Buna karşılık ise bu eksene düşen; Evlilik yaşamınız, eşiniz ile kuracağınız diyaloğunuz, seks tutkunuz ve şehvetiniz, Her çeşit ortaklı konular ve varsa ortaklarınız, mahkemesi olanlar içinse nihai kararların gündem oluşturacağının altını çizelim. Radikal kararlar alabilirsiniz. 1.ev ve 7.ev aynı zamanda ilişkilerinde irdelendiği alandır ve Astroloji nikah ve evlilik gibi akitleri baz almaz. Resmiyeti olmayan beraberliklerinde enerjisini bu alanlardan sorgulayabiliriz. Bir alkışla yetinsek tek bir elin sesi değil iki elin sesi ile göçsek bu dünyadan güzel olur da ama nasıl? Düşmanın göz rengi ile tanışma vakti 15 Haziran’a kadar…

Asıl curcuna Temmuz 2018 tutulmalarında.

Dostuna yakın ol, ama düşmanına daha yakın! Mundane haritalarda 7.ev önemlidir. Ortaklarımızı, dış ilişkilerimizi ve açık düşmanlarımızı gösterir. Düşman söz konusuyken bu sözle tavsiye edilen yakınlık, ileride kaçınılmaz olarak edimsel ve eylemsel birlikteliğe sebep olacak zihinsel ve düşünsel yakınlık değildir elbette. Aksine bu sözle dostunu dakikasında okşayacak, düşmanını ânında vuracak kadar yakın tutmak gerektiği ifade edilmektedir.

Ve özellikle…

Dost olmayanı uzaktan seçip fiziki temas gerektirmeyecek ucuz ve risksiz düşmanlıklar yerine sizi daima uyanık tutacak yakın düşmanlıklar edinmeyi önerir. Tepside niğmet bırakmadınız, hakaretler, eleştiriler, nasıl yüz yüze bakılır üstelikte Politikacılar dahi Sadesati yaşarken, her şartta dış devletler ile masa başında yeni yapılanmalar söz konusu olacaktır.

Bilemiyorum mevcut komşular dahilinde kimi yar seçeceğiz kendimize…?

Yeniay fazı Haziran ayında yani İkizler burcu Güneş tutulması Türkiye natal haritasında 1.evde doğacak…

Jüpiter yönetiminde tüm gözler verilecek kararlar neticesinde halkın tepkisine kilitlenecek. Zira Jüpiter düz seyre başlamış olacak. Adaleti sorgulayacağız…

Bu enerjiler mahiyetinde Ekim ayına kadar çıkan sonuçtan memnun kalmayacak kesimde olacaktır. Zira AKP yönetimi 2023 yılına kadar iktidardır.

MUNDANE ASTROLOJİ DE GEZEGENLERİN TEMSİLİ KONULARI ve ENERJİLERİ vardır. Bu enerjilerin birbiri ile teması toplumsal anlamda önemli, bazen zararlı, bazen faydalı enerjilerin oluşumuna destek verir.

Güneş: Cumhurbaşkanı, Başbakan, kabine bakanları, en yetkili yönetici kişi, hakimler, yargıçlar ve otoriteyi ilgilendiren tüm kişileri temsil eder.

Ay: Sıradan insanlar, kalabalıklar ve ortak veya kamuya ait tüm konularda halkı temsil eder.

Merkür: Edebiyat dünyası, gazeteleri, yayıncıları, büyükelçileri, içticaret ve dışticareti, yerel ulaşım ve ülkenin iletişim ve telekom endüstrisi ile genç kesimi temsil eder.

Venüs: Kadın sorunlarını, sanatçıları, sosyeteyi, ulusal doğum oranlarını, evlilik ve sosyal faktörleri. Ressamları, müzisyenleri. Spor ve eğlence, barış ve diplomatik çözümleri temsil eder.

Mars: Askeri, askerleri, polisleri, savaşı, terör saldırılarını, endüstriyel anlaşmazlıkları, grevler ve çatışmaları. Muhalefet güçlerini, yangın ve suikastleri temsil eder.

Jüpiter: Dini ve adalet konularını. Adalet sistemi ve belirgin hakimleri, avukatları. Ülkenin zenginliği, bankalar ve bankacıları, uzun mesafe yolculukları, deniz ve denizcilikle ilgili konuları, yüksek eğitim, üniversiteleri temsil eder.

Saturn: Yaşlıları ve olgun nüfus. Ulusal ölüm oranlarını. Hayati önem taşıyan salgı hastalıkları. Toprak sahiplerini, çiftçileri, madenleri, kömür ve maden ve mineral bağlı sanayi alanını. Devletin taşınmaz mal varlığını temsil eder.

Uranüs: Kargaşa ve siyasi gerginlik salgınlar. Sağ-kanat siyasi fikirler, serbest piyasa kurumsal faşizm ve bireycilik, bölücülük, bilimsel devrimler ve buluşlar, patlamalar, anarşi ve anti-politik tepki, gösteri, ve direnişleri temsil eder. Toplumsal anlamda sosyal bölünmeleri, çıkar tartışmalarına yön verir.

Neptün: Sosyalizm, komünizm ve sol siyasi fikirleri. Örgütlerin gizli arazilerini, dolandırıcılık, uyuşturucu, yasadışı teşebbüs, sahte şirketler, hayali kuruluşları simgeler.

Plüton: Değişim ve rejenerasyon gezegendir. Kamuyu ilgilendiren tüm gizli yapılanmaları o örgütler. Siyasi yeraltında ki, casusluk, organize suç, gizli istihbarat servisi, bankacılık sistemleri, hisse senedi ve hisse, manipülasyon ve yolsuzluk mahiyetinde ki para durumları onun kontrolündedir.

Mundane Türkiye Rasi haritasında Mars 6.ev ve 11.ev yöneticisi olarak 8.ev alanında Ketu ile teması Ekim sonuna kadar bizleri çok dikkat edilmesi gereken bir sürecin içerisinde sınava tabi tutacaktır.

6.ev; Halk sağlığı veya hastalık ve salgın hastalıklar, sağlık hizmeti, devlet memurları, istihdam, sendikalar, işçiler ve çalışanları ilgilendirir. Burası aynı zamanda gizli düşmanlıklar evidir.

11.ev ise; Müttefik ülkeler, toplumsal kuruluş ve yönetimler, yasa değişimleri, ulusal hareketler, isyanlar, devrimler, şehir meclisleri, ulusal servet ayrıca, bir ülkenin anlaşmaları, organizasyonları ve jürileri, elektrik kaynaklı olayları, erezyonlar bu ev konularındandır.

Mars ve Ketu teması Haziran-Ekim aralığı 8.ev alanı; Uluslar arası finansal anlaşmaları, uluslar arası borçları, vergileri, tahvil ve bonoları, hisse senetlerini, faiz oranlarını ve gelirleri, dış borsalar, krediler, sigortalar, ipotekler, emeklilik fonları, miras hukuku, kamu gelir ve borçları, genel ölüm oranları, çocuk ölümlerinin sebepleri ve doğum kontrolleri, hayati tehlikeler ve intihar durumları bu evin konularındandır. Ayrıca morglar, ameliyatlar, cerrahlar, fahişeler, laboratuvarlar, nükleer ve kimyasal kuruluşlar, kanalizasyon giderleri, organize suçlar, teröristler, dedektifler, silahlar, araziler, yer altı hareketleri ve okült konularda bu ev bünyesindedir. Ketu-Mars yangın, şiddet, taciz, tecavüz gibi olayların artmasına sebeptir. Gizli yapılanma olaylarının artması ihtimalini düşünerek suikast gibi eylemlere yönelik devlet adamlarımızın en üst düzeyde korunması şarttır. Tedbir hikmet gereğidir. Teslimiyet ve tevekkül şarttır.

Döviz ve sermaye piyasalarında ki parite yükselişi 2019 yılının Mart ayına kadar devam edecektir. Ay düğümlerinin değişimi ekonomimiz üzerine olumlu yansıyacaktır. Bunun da zamanı 2019 Mart sonrasıdır.

Bu süreç yazdığım konular dahilinde medyada yer alacak sıkıntı verecek gelişmeleri gündemlerimize taşıyacaktır. 20 Temmuz-20 Ağustos zaman aralığı ülkemiz ve global anlamda deprem adına dikkate alınması gereken enerjiyi de işaret etmektedir. Yine Ketu-Mars beraberliği asker ve polis gibi kamu kimliğinde ki kişilerin konularına yansıma yaparken mesleğinden ihraç edilmiş kişilerin beklentilerini bu kavuşumun bitişine ertelemeleri doğru olur. Zira Kasım başı gelmeden gelişme beklemek yanlıştır. Ketu-Mars enerjisi kayıp demektir. Her şey enerjilerle paralel ilerlerken doğru zamanlar geldiğinde yüz güldürecek gelişmeler yaşanılacaktır.

Jüpiter ise Terazi yolculuğunu 12 Ekim 2018 itibariyle biterken Jüpiter ve Ay düğümleri arasında ki kare görünüm, çocuklarımız adına olumlu gelişmelerin yaşanmasına ve eğitim kurumuna atama bekleyen öğretmen adaylarının ise yüzünün gülmesine vesile olacaktır. Rahu ve Ketu’nun enerjisini kısıtladığı Jüpiter nihayet bu süreçten itibaren rahat bir nefes alacaktır. Ayrıca Jüpiter Mundane haritada 6.ev alanında ki seyri ile iş sektöründe, işçi kurumlarında istihdamın artmasına da vesile olacaktır. 1 yıllık seyri esnasında işsizlik oranı gözle görülür derecede düşüş kaydedecektir.

Her şeyin en doğrusunu bilen Allah’a teslimiz ki bizler sadece göksel enerjileri yorumlamaya vesileyiz. En güzelini, en doğrusunu bilen yaratıcı, en hayırlısını ömürlerimize nasip eylesin…

Gökten ne yağdı da yer kabul etmedi.? Toprağa ne ekildi de bitmedi.? Bu Dünya’ya kim geldi de gitmedi.? Hangi dert hangi sıkıntı bitmedi.? Allah’ın rahmeti, mağfireti kime yetmedi.? Kim Allah dedi de O, yetişmedi.? Kim gizli gizli yalvardı da O, işitmedi.?Kim Rabbim dedi de O, buyur kulum demedi.?

Ve bazen hayat sürekli rampa çıktığımız yokuştur. Hayat; çelişkili sırat köprüsü gibi bu köprüde ilerlerken günahı ve sevabıyla vazgeçemeyeceğimiz yegane duygu AŞK. Hayat; Güzel rüyaların haricinde kalan zaman dilimi…

Kalmasın mateminde gönlüne dair hatıralar…

AYŞEN TOK