Olur Böyle Şeyler Ara Sıra & Oğlak Yeni Ayı

 

 

SEN TUTAR KENDİNİ İNCECİK SEVDİRİRDİN
BİR UMUTTUM BİR MİSİLLEMEYDİN YALNIZLIĞA
ŞANSSIZIM DİYEMEM KENDİ PAYIMA
HAİN BİR AŞK BU KÖKÜ DIŞARDA
OLUR BÖYLE ŞEYLER ARA SIRA
OLUR ARA SIRA
CEMAL SÜREYA

Acılarımız var daha evet ne yazık ki acının şerbetini içmeye hazırlanalım. Gökyüzü; sen bazen en zifiri karanlık gecemin Güneş’i iken bazen de yaşamam gerekli hayatın cesaret veren, mutluluk nakşeden, bazen insanları olduğu gibi kabul eylemem ve saygıdan mahrum, yalanlara teslim olmuş şahsiyetleri hala sevmemin tek nedenisin. Ne bu şimdi hoşgörü mü? İyi de kötüler değişmedikçe hem biz mi hoşgörüde bulunacağız? Bazı rüyalar görülmeye değer bazıları ise gerçekten yaşamaya, evren zirvelerde vesvese yapmadan hepimizi şimdi gerçeğe davet ediyor, canımızı acıtacak ama gerçek olan değerleri kabul etmemize vesile olacak bir enerji çıkacak açığa. 🙂 Ebe bilir ki sancı çekilmeden doğum olmaz, ana rahminden bebeğe yol açılmaz. Senden yepyeni ve taptaze bir sen zuhur edebilmesi için zorluklara, sancılara hazır olmamız gerekir. İşte bunu en fevkalade şekilde başarabilen yegane AY yerleşimi YENGEÇ ve OĞLAK burçlarıdır. Acıları bal belleyen kişilerde Oğlak’lardır. 28 OCAK 2017 tarihinde alemin en önemli kapısının önünde zirveye çıkmak ve orada ki havayı teneffüs etmek için duracağız. Zirvelerde rüzgarlar serttir. Nedir bu Astrologların Yengeç’lerle ve Oğlak’larla zoru onlar olmazsa olmaz. Kendi içerisin de 4 Pada yerleşimi bulunuyor her burcun diyebilirim ki en güçlü kişiler, karşılaştıkları zorluklara da en kolay telafi yolunu bulan kişiler Yengeç ve Oğlak vurgusu ağır olan bireylerdir. Vediğe göre 5.ve 10.ev yöneticisi Mars Yogakaraka gücündedir. Ay ve Lagna Yengeç’ler için en büyük handikap ise kalplerinde ki sevgiye karşılık bulamadıklarında yaşadıkları derinden sarsılış ve mutsuzluk anıdır. Onlar herkesi her şeyi koşulsuz sevebilir fakat hak ettikleri sevgiyi bulmakta zorlanırlar. 🙂 Ay insanları hiçbir zaman yaşadıkları olumsuzlukları unutmazlar, bellekleri hatıraları ile doludur gece olduğunda teslim ederler gözlerinden süzülen incilerle üzüntülerini ve sabaha dimdik uyanırlar, zihinlerinde ki ‘’İlahi adalet’’ anlayışı açılan yaraların hesabının elbet sorulacağına inanır. Burcumu, yükselenimi, Ay konumumu bilmeseniz dahi anlarsınız bu tip melankolik yazıları ancak yükseleni bendeniz gibi Yengeç olan biri yazar.

Yeni AY sebeplerimiz belli. Zira uzunca bir süredir Yeni Ay fazları turbo güçle çalışmaktadır. Ay bir menzilde doğar hemen karşıt konumu Dolunay fazında ise her iki menzil tetiklenir. Gökyüzünün lambası yanar ki yeryüzü aydınlanır. Derin badireler, acı hatıralar atlatmış olmamıza rağmen şükür ki sevebiliyoruz hala birçok değerimizi ve huzur gelmesini diliyorum hayatlarımıza, ayrıca gönüllerimize. Yaşadığınız coğrafyanın ortak kaderi ile şekillenir kaderler. Tecavüze uğrayan, okul bahçesinde karne heyecanı taşıyan çocukların bombalanıp ölümle tanışmaları, Doğu’da kesilmeyen ateşin, onca şehitin, denizler de can veren insanların, yanarak ölen ve cinayete kurban giden, açlık içinde çöpleri karıştıran bireylerin Rasi haritalarını merak ediyorum ben. Ve sizlerden birkez daha rica ediyorum gerçek Astrology bireysel anlamda sizlerin haritalarında ki bilgiler üzerine en az bir haftalık çalışma neticesinde elde edilen bilgilerin tamamıdır. Herkesin ağırlığınca hareket etmesini, karşısındakine verdiği değeri, sevgisiyle eş tutmasını, icabet edilen her konuda geçmişin hatıralarının hatırına vicdanlı davranılmasını, es geçtiğimiz AYRINTI diye umarsamadığımız notlarda esasında en büyük ricanın varlığını anlamasını 🙁 🙁 🙁 diliyorum ama nerde gökyüzünü ciddi ciddi sınıyor hepimizi. Bana lütfen Facebook hesabımda o burç mu? Bu burç mu diye sorular sormayınız. En sinir olduğum, en iğreti olduğum bir durum. Etrafımda son dönem analiz ettiğim bir çok haritada Satürn kavuşumu, Satürn karesi, Satürn karşıtlığı dediğimiz görünümlerde etkili.  Ya hep, ya hiç durumları bu sefer geri dönüş yok! Kesin ve keskin vazgeçişler hakim kararlarımızda. 🙁 Boşanmalar, işten ayrılmalar, biten arkadaşlıklar, dost kazıkları, iflas durumları, ihanetler, sürtüşmeler, sahte sevgiler, dönüş yapan sevgililer ve SAĞLIK!

‘’Sözünü öyle bir izah et ki havas da avam da istifade etsin. Herkesin aklının ereceği, fikrinin anlayacağı bir tarzda anlat. Söz söyleyen kemal sahibi olursa,(mağfiret ve hakikat) sofrasını yaydı mı, o sofrada her türlü aş bulunur.Hiçbir misafir aç kalmaz, herkes o sofrada kendi gıdasını bulur. Mevlana…..

Lagnaya göre yöneticinin 5.evde yerleşmesi;  İlişkilerimizi, spekülasyon konularını ve çocuklarımızı ilgilendirecek her konuda, cinsellike dahil olmak üzere saygınlık uyandırmayacak, yaşama hevesimizi kıracak, borçlar, alacaklı olduğumuz konular ile hasbihal etme vaktidir. Jüpiter’in destekli görünümü devam ederken hemde AK gezegen konumunda olması durumu zorlaştıracaktır. Yani buyurun vesveseye! Lagna yöneticisi Navamsa D9 haritasında da güçlü olduğu Aslan burcundadır. Satürn, Venüs, Jüpiter görünümü duruma şenlik katacak nispette. Ta derinlerde, hasıl olacak düşünceler sevgi ve AŞK timsali Venüs ile daha özgür bir hal alacaktır. Duygusal durumları muhabbet ile karşılama olasılığımız düşük. Daha çok kaçamak davranışlar, gizli ilişkiler,  kıskançlık, pişmanlık ve suçluluk duygularına eğilimli olacağız. Bu etki altında duygusal bağlılıktan rahatsız olursunuz. Başkalarına, hatta çocuklara bile neredeyse bu duygudan uzaklaşmak için “çocuk olmayın” diyebilirsiniz. Kabul etmeniz gerekir ki, kimse her zaman kendi kendine yetemez ve size çocukça gelen duygusal ihtiyaçlarınıza ve isteklerinize karşı daha ılımlı olmalısınız. Değişim ve dönüşüm enerjisi ile gökyüzü ani ve pişmanlık barındırmayacak kopuşları işaret etmektedir. 1.derece etki alacak olanlar ise Güneş, Ay ve Yükselen burçları Yengeç, Oğlak, Terazi ve Koç olanlar ile bu noktada 14.11 enlem değerinde Sravana Nakhastrada  gezegeni bulunanlar yine Yengeç ekseninde 14.11 enlem değerinde  gezegeni bulunanlar  etki altındadır.

Oğlak ve Yengeç ekseninde ki faz en fazla 1966 Eylül-Aralık zaman aralığında ayında doğanları, 1959 Ocak-Mart zaman aralığında doğanları, 2003 Nisan-Haziran zaman aralığında doğanları, 2009 Ağustos-Aralık zaman aralığında doğanları ve 1972 Ocak-Nisan zaman aralığında aralığında doğanları olumsuz anlamda etkileyecektir. Değişim ve dönüşüm yaşamın vazgeçilmez ilkesidir. Yeni Ay ve Dolunayda öncü burca sahip olanlar ve öncü burçlarda gezegen yerleşimleri olanlar; birinci dereceden etki altındalar. Bunlar; Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlak’tır.

Koç burcu: 9-10-11-12-13-14-15 Nisan tarihinde doğanlar. Yengeç burcu: 11-12-13-14-15-16-17 Temmuz tarihinde doğanlar. Terazi burcu: 12-13-14-15-16-17-18 Ekim tarihinde doğanlar. Oğlak burcu: 9-10-11-12-13-14-15 Ocak tarihinde doğanlar.

Oğlak ve Yengeç ekseninde ki fazın olumlu anlamda etki yaratacağı eksen ise; 12-13-14-15-16 Kasım doğan Akrep burçları, 10-11-12-13-14 Mart’ta doğan Balık burçları. 11-12-13-14-15 Mayıs doğumlu Boğa burçları ve 13-14-15-16-17 Eylül doğumlu Başak burçları.

Yöneticisi Ay olan yıldızın 2.Padasında oluşacak Yeni Ay’ın Pada yöneticisi Venüs’tür. Ay ve Venüs hakimiyetinde ki her oluşum mutlak duygusallık, eyleme geçme, büyük heyecan ve akıl karışıklığı verecektir. Zira bu yıldızın en büyük artısı ruhani yaklaşımın materyalist değerlere yenik düşmesidir. Sağlamlık arayacağız, ilişkilerimiz, sözlerimizde ve taahhütlerimizde. Görünmeyenin ardı karışık maalesef! O karışıklık şimdi üşütürken bizleri 11 Şubat’ta  donduracak!

Rasi haritalarında Ay yerleşim Oğlak olan erkek ve kadın, her iki cins de soğuk, baskıcı ve donuk olur. Çocukluk yıllarında başlarına gelen acı olaylar, Annelerinden alamadıkları sevgi ve özgüven eksikliği, beyinlerde oluşan ön yargı ile çevrelerinde zırh gibi koruyucu bir yüzey geliştirir, bir daha acı çekmemek için her an savunmaya hazır beklerler. Acı çekmenin ruhsal gelişim için biricik koşul olduğunu unutursunuz. Çok varlıklı ve yetkili bir kişi olmayı başaracaksınız fakat bu başarıya ulaşmak için yorucu bir çalışmaya girmeniz gerektiğini bilmelisiniz. İnsancıl duygulara karşı biraz vurdumduymazsınız. Size göre duygular değil tutkular önemlidir. Bu tutumunuzla en zor durumlardan yara almadan çıkabilirsiniz. Pratiksiniz, gelenekselsiniz. Kendinizle aynı görüşte olmayanlarla ilişki kurmakta güçlük çekersiniz. Aşırı endişeye eğiliminiz var. Plana ihtiyaç duyarsınız. İlişkilerinizde nerede durduğunuzu bilmek istersiniz. Kuvvetli amaçlarınız vardır. Hırslısınız. Fiziksel hastalıklar veya zihinsel depresyonlarda duygusal rahatlama sonuçları çıkarmakta zorlanıyorsunuz. Duygusal problemleri aşmakta zorluk çekersiniz. Karşı cinsle ( özellikle kadınlarla ) ilişkilerinizde problemler veya engellemelerle uğraşırsınız. Materyalistsiniz. Meslekte veya toplumda göze çarpmak istersiniz. Tutkularınız, sınırsız ölçülülüğünüz ve başkalarının duygularına pek önem vermeyişiniz size pek çok düşman kazandıracaktır. Başarı kazandığınız zaman ise bu düşmanlıklar su yüzüne çıkacak ve saygınlığınızı yıkmak için açık bir düşmanlığa dönüşecektir. Katı bir baskıcılık ve önderliğin gerektiği durumlarda başarılı olursunuz.

Yeni Ay diyor ki; Aşk, daha başlamadan kaybedilmiş bir serüvendir bazıları için yaşayabilenler için ise her şey başlangıçta güzel gelişen olaylar neticesinde kendinize akıl sır erdiremez hale gelirsiniz. Duygusal anlamda erirsiniz. Geçmişte öyle Aşk’lar yaşanmış ki dillere destan olmuştur. Oysa günümüz Aşk’ları Aşk olmaktan çıkıp parasallaştırılmış, yalanlara teslim edilmiş bir hale getirilmektedir. Mutluluk vardır ve sıradan basit bir ifadeden ibarettir. Tam anlamıyla mutluluk nedir aslında bunun anlamını daha tam çözememiş iken 🙂 🙂 Düşünme mekanizmasının yerle yeksan olduğu bu süreçte sevgi hangi safhada durmaktadır. Sevgi, kalbimizin dili; dilimizin kalbidir. Sevgiye giden yolda gerçek anlamda sevgi daha çok emek ister, kalbin çarpımları o kadar şiddetlidir ki hiç farkına bile varılmaz. İşte Aşk ve sevgi arasındaki en büyük farklardan biriside budur. AŞK; tutku, cesaret, risktir. Sevgi; sadakat, vefa, bağlılık, sorumluluk, özveri, şefkattir anlayış, hoşgörü, sabırdır. Aşk denilen şeyin aslında hayatımız boyunca sürdürülmediğini biliyoruz, oysa sanki bizlere sonsuz gelecekmiş gibi hissettirilen bu duygu için çokta kafa yormamak gerekiyor. Aşk sandığın değil, yanıldığındır esasında…………

Gökyüzü hüzün dağıtmaya and içti. Bu durum bizleri yaşayacağımız kadersel gelişmelerle paralel hem mutlu yine bireysel horoskoplarınızda ki transitlere göre depresif ve huzursuz kılabilir. Su grubu Balık-Akrep-Yengeç özellikle Ay ve Lagnası Köşe evler; 1.4.7.10 ve yine Trikona evler 1.5.9. etki altındalar. Anılarımız canlanabilir zihinlerde, öfke duyabiliriz. Mars, Ay ve Venüs hangi evlerinizin yöneticisi ise o evlerin konuları kapsamında evren sizleri geçmişe sürükleyecektir. Aynı zamanda sevgi ve iletişim arzumuz da pik yapacaktır. Bir şeyler geçmişten gelen bazı konular karmanın efendisi Satürn ve  Jüpiter bu durumu tetikleyici yönde rica ediyorum sizlerden ilişkiler adına gökyüzünün aldatıcı oyununa kanmayın. Düğümlerin dışına çıkan iki gezegen Venüs ve Mars aylardır devam eden Kala Sarpa Yogayı kırdı. Beşeri aşk ile ilahi aşkı arenaya davet ediyor gerçek olan SEVGİ kazansın! Ağzınızdan istemediğiniz kelamlar dökülebilir sonrasında üzüleceksiniz çünkü beklenmeyeni bekleyin derim yani hani MUCİZE dediğimiz olaylar. 😀 😀 😀

Yeni Ay ENERJİSİNİZİ YÜKSELEN ve AY KONUMU EV EKSENLERİNİZE GÖRE OKUMALISINIZ.

AY ve LAGNA ikizler-Yay Ekseni: İkizler burcuna göre 8.Ev, Yay konumuna göre ise 2.Evde gerçekleşiyor. D Yeniay’ın açık edeceği enerji sizleri üzecek türden beraberinden mahcubiyet yaşamanız olası. Her ne yaşanacaksa sizin gizliden halletmeyi arzulayacağınız bir olay. Yaşayacağınız pozitif gelişme mistik ve Dusthana kabul ettiğimiz alanla ilgili olabileceği gibi aşk alanınızla da ilgili olabilir. Size özellikle aşk ile ilgili heyecan dolu anlar yaşatabilir. Geçmiş ilişkiniz canlanabilir. Duyguların cinsel arzuya dönüşeceği yoğun ve güçlü bir şekilde akacağı tutku dolu anlar sizlerle olacaktır. Beğendiğiniz biri için önce kaybettiğinizi sanarak sonrasında birden kendinizi ilişkinin içerisinde bulabilirsiniz. Belki de bugüne kadar hiç haberdar olmadığınız sizden hoşlanan biri varlığını açık edecektir. Bir şans isteyecektir verip vermemek size bağlı. Bu süreçte bazı kişilerin arkanızdan konuştuklarını öğrenebilirsiniz. Müdahale ederseniz haklıyken haksız konuma düşme ihtimaliniz yüksek görünüyor. Yay ekseni içinse özellikle para alanınız etki altında. Miras gibi konularla uğraşabilirsiniz. Ailenizle olan ilişkilerinizde özellikle kadın figürleri ile bazı sürtüşmeler, pürüzler yaşanabileceğini ve sırlarınızın açık olabileceğini unutmayın derim. Bunlar öyle sırlar ki sizi yaralayıp yıpratabilir. Yediklerinize ve alkol tüketimine özel imtina ediniz.

AY ve LAGNA Yengeç-Oğlak Ekseni: Yengeç Burcuna göre 7.Ev, Oğlak Burcu yerleşimine göre 1.Ev öncelikle BEN dediğiniz, egonuzun, libidonuzun, sağlığınızın, görselinizin, romantizm ve tutkularınızın, derinlemesine ruhunuzca sorgu yapacağını belirtmeliyim. Buna karşılık ise Yengeç’e düşen; Evlilik yaşamınız, eşiniz ile kuracağınız diyaloğunuz, seks tutkunuz ve şehvetiniz, her çeşit ortaklı konular ve varsa ortaklarınız, mahkemesi olanlar içinse nihai kararların gündem oluşturacağının altını çizelim. Radikal kararlar alabilirsiniz. Oğlak; Ego durumları, sevgiye duyacağınız ihtiyaç, bekar olanlar için ilişki arayışları, evli olanlar için ”benim dediğim olacak” durumları libidoda artış, cinsel zevklerde tatminsizlik, Kalbinize güç versin Yaradan bir kaç gün iyi atış yapacaktır. Yengeç; Çok çalışmanın ceremesini alacağınız bir zaman dilimi. Özellikle evli olanlar için ödül eşten yana, gelir durumlarında artış. Aman dikkat kendinize ait özel sırlarınızı sakın kimseye anlatmayın. Oğlak; Enerjiniz ve libidonuzda muazzam bir artış yaşayacaksınız. Bu eksen ilişkileri irdelediğimiz alandır aynı zamanda evli olanlar yada ilişkisi olanlar eşleri ile alakalı ciddi kararlar alabilirler. Ve tabii sağlık önceliğiniz olacak. Şayet bekarsanız hoşlandığınız biri varsa ona açılmak isteyebilirsiniz. Ayrıca, hoşlandığınız kişinin çevresi epeyce kalabalıkta olabilir. Yeniay ve Dolunay etkisiyle elinizi çabuk tutmak isteyebilirsiniz. Belki onu elinizden kaçırmamak için harekete geçebilir ve duygularınızı ifade edebilirsiniz. Şayet korkarak duygularınızı bastırmayı tercih ederseniz Retro süresince platonik bir aşk yaşama olasılığınızda epeyce yüksek duruyor.

AY ve LAGNA Aslan-Kova Ekseni: Aslan burcuna göre 6.Ev, Kova burcuna göre ise 12.Ev şimdi iki zararlı nokta her ne kadar Jüpiter ve Venüs gibi doğal faydalıların yerleşimleri bu noktalara temas etsede Oğlak sağlamcılığı ve ciddiyeti ön planda. Öncelikle Aslan; Düşmanlar, rakipler, kıskanç insanlar, hastalıklar, ile uğraşabilirsiniz bir de dayınız yada kuzenleriniz varsa şayet canınızı sıkabilirler. Yediklerinize dikkat edin. Mevcut konumunuzda iş değişikliği yada çalıştığınız ortamda ki çevreniz ile ilgili değişiklikler söz konusu olacaktır. Sağlık önemlidir bu evde. Kova ise 12.Eve göre; Masraflar ve harcamalar canınızı sıkabilir. Yatak zevkleri, cinsel fanteziler biraz sınanacağınız nokta, uyku sorunu da yaşayabilirsiniz. Gizli düşmanlarınız açıkça kendilerini ifşa edecekler ve sizler bu Yeniay da epeyce üzüleceksiniz. Tüm bu sıkıntılar mahiyetinde maneviyat arayışına yönelebilirsiniz. Aslan; ilişkiler adına bu sefer gökyüzünün spotlarında gerçeklerle yüzleşme sırası sizde. Bir Dusthana eksen daha önce sağlık benim her zaman önceliğimdir. Yazılarımda da vurgularım, gizli gizli düşmanlar, akrabalarla polemikler, iş yerinizde çalışanlarla sorunlar yediklerinize dikkat ediniz olur mu? Kova; Duygularınızın ve maneviyatınızın tavan yapacağı, açığa çıkan duygularında bir o kadar içinizde yaşanacağı, cinsel hazlar kadar uyku sorunu ile birlikte haberci bir çok rüya görebileceğiniz bir zaman dilimi. Gizli olan bir çok konuyu öğrenme şansınız var gönül ilişkisi gibi kalbinizin derinliklerinde başka başka arayışlar söz konusu olacak değerleriniz ve önceliğiniz değişebilir. Aşka ulaşmak için gizliliğe başvuracaksınız. Dost zannettiğiniz düşmanlarınızla yüzleşeceksiniz ve ailenizin başındaki birinin felaketine şahitlik edebilirsiniz, onun adına üzülebilirsiniz.

AY ve LAGNA Balık-Başak Ekseni: Balık konumuna göre 5.Ev, Başak konumuna göre 11.Ev. Balıklar için çocuklar adına üzüntü, zekanızın kıvraklığının önem kazanması, geçmiş anılarınızı sürekli hatırlamanız, spekülasyon yaratabilecek durumlar, romantizm ve Aşk adına bitişler ve yeni başlangıçlar söz konusu. Arkadaş diyalogları ve polemikler söz konusu olabilir. Kalbi boş olanlar için bu gelen kişi maziden biride olabilir zira Retro Jüpiter etkisi de hakim olacaktır. Başaklar ise arzu evinde ki etki ile arzular, hedefler, başarma tutkusu, büyük amaçlar, istekler, karşınıza çıkacak fırsatlar, arkadaşlar, varsa büyük kardeşler, kazançlar, mevcut varlığınızı koruma, ile alakalı konuları gündeminize taşıyacaktır. Büyük bir sevinç yada büyük bir hayal kırıklığı söz konusu. Balıklar ve Başaklar adına olumlu evlerde ki etki; Sosyal platformda ki arkadaşlarınızdan biri ile ciddi bir karar alıp gönül ilişkisine başlayabilirsiniz yada bitirebilirsiniz. Değerinizi bilen birileri kadar büyük kardeşlerden yana da çok fayda sağlayacaksınız. Maddi anlamda rahat ve refah bir süreç. 11.evinizde ve 5.evinizde ki AY FAZI anında AŞK var sizlere. Bu eksen doğanın karşı konulmaz enerjisi ile taçlanıyor Satürn enerjilere hem blokaj hem destek olurken Mars ise tutkuyu körüklüyor. Dostluklar kadar katılacağınız toplantılarda arzular ve emeller dilekleriniz ile paralel ilerliyor. Çok mutlu olunuz. Çocuklarınız ve onların adına gelişecek birçok olay kadar sorumluluk alacağınız konularda artıyor. Gerçek anlamda hayatınızda özel biri yoksa açığa çıkacak enerji sizi bu anlamda mutlu edeceğe benziyor. Eğer uzun süredir hoşlandığınız biri varsa ona açılmak için iyi bir zamandasınız.

AY ve LAGNA Terazi-Koç Ekseni; Terazi konumuna göre 4.Ev; Anne, annenizin sağlığı, anneye duyulacak özlem, kalp (duygular ve tutkular) 🙁 mutluluk, arazi, sabit değerler, gayrimenkuller ve araçlarınız adına üzülebilirsiniz. Anneniz ile yaşayacağınız sözlü diyaloglarda tartışma. Koç 10.ev ile kariyerini merak edecek bir kaygı söz konusu, üst düzey yöneticiler tavırlarınızı yanlış algılayabilir dikkatli olmanızda yarar var. Aile içi yaşanacak bu yüzleşmeler ve sıkıntıların dile getirilmesi durumundan kaçmak mümkün olmayabilir. Aile bireyi olarak paylaşmak zorunda kaldığınız sıkıntılar kapsamında bazı sorumluluklar olabilir ve bu sorumluluklar sizi patlama noktasına getirebilir. Toplum önünde şahsınıza yönelik sizi üzecek gelişmeler yaşayacaksınız. İş değişikliği de söz konusu olabilir. Koç; Devam eden Asthama Satürn evresine göre toplumsal statü kadar kazanılan saygınlık ayrıca Devlet dairelerinde yetkililerce yüz yüze geleceğiniz durumlar. Tavsiyem eleştiri yönünüzle sivrilmeyin. Terazi; Eviniz ve Anneniz sizin için öncelikli ve tabii rüyalarınız kadar uyku durumları. Tadilat yada taşınma kadar yeni bir gayrimenkul alımı veyahut satışı. Sahip olduğunuz arabanız ile ilgili ekstra masraflar. Dostlarınızı evinizde ağırlayabilirsiniz yada sizi birileri ev ortamında ağırlayacaktır. Kalbiniz ciddi ciddi kırılıyor. Ve buna sebep bir bayan!

AY ve LAGNA Akrep-Boğa Ekseni; Akrep; yerleşimi için 3.Ev; Kardeşleriniz, cesaretiniz, serüven yaşama arzunuz, kişisel gayretiniz, yaşam enerjiniz, sezgisel mekanizmanız, motivasyonunuz, arzu ve istekleriniz yakın çevreniz ile kuracağınız, yakın arkadaşlarınız iletişim konularında üzüntü verici olabilir. Yanlış anlaşılma ihtimali ile oluşabilecek kırgınlıklar. Sağlık adına göğüs kontrollerinizi ihmal etmeyin derim. Boğa eksenine göre; 9.Ev dilerim şans faktörü sizlerle olsun, dilerim Rasi haritalarınızda ki Maha ve Andardasa gezegen yöneticileri olumlu yerleşimde faydalı enerji üretsinler.  Babanız varsa şayet sağlığı adına ilginç gelişmeler yaşayabilirsiniz. Uzun yolculuklara dikkat edin lütfen ve hukuksal konulara. Mahkemesi olanlar çıkacak neticelerden ve oluşacak gelişmelerden hoşnutsuz kalabilirler.Yüksek Eğitim sürecinde olan Ay Boğa’lar ise kendilerini oldukça bunalmış ve yorulmuş hissedebilirler. Akrep; Arkadaş çevreniz ve kardeşlerinizle ilgili gelişmelerde sizlerle. Birde internet ortamında oluşabilecek yeni yeni arkadaşlık istekleri kadar bir Aşk ilişkisi de söz konusu olabilir. Ketu tam kalbinize baskı yapıyor.

Yarab! İnsan oğullarından çektiğim yeter

Gökyüzünden benim hisseme düşeni ver.

Bedri Rahmi Eyüpoğlu

Neden sevmedim ben bu Yeni Ay’ı sevemem. Sevemeyiş sebeplerimi anlatacağım YENGEÇ DOLUNAY yazı dizisinde. Dilimizde şükrü alışkanlık haline getirebilsek keşke. Şu hep daha fazlasını isteme huyumuz var ya İnsanın öz benliğinden şikayetçi olduğu BAŞKA bir BEN olma halleri yok mu! İşte o haller yok oluverse keşke. Sürekli belli hedefler vardır hayatımızda sorumluluklar. Olmazsa olmazlar. Yeteri kadar emek döktün mü sen? Benim kıymetli okurum; eee tabi bir de Allah nasip edecek YÜRÜ YA KULUM diyecek. Sravana Nakshatranın 2.Padası bu hattır işte. Farklı huyları olan çok idealist ve kariyer meraklısıdır bu yıldız. Burçları özellikle Oğlak noktasında yücelim yerindedir. Wargottama hali dahil tabi. Ve AY Navamsada yücelim noktasındadır. Evren muazzam bir kurgu yaratılışımız gereği yazgı da planlar kurulu, her şey önceden organize edilmiş, SIR verilmiş, gizliden gizliye yerin altından sürüne sürüne bulsak da bazen yolumuzu bu Yeni Ay’da 11 Şubat’ta tamda sevgililer günü öncesi bu etkileri biçimlendireceğiz pimi çekilmiş el bombası gibi.

Kalbimde ki gecenin sahibine! Benim yazgımı şekillendirip sizlerle buluşturan O! Dasam KETU&MERKÜR! Merkür aldığı Jüpiter görünümü ile beni sürekli yazdırır hale getirdi.

28 OCAK 2017 Oğlak Yeni Ayında  yüreğimizden kayacak yıldız yoksa gökyüzünden mi? Firari mutlulukları yaşarken ne çabuk unutuyoruz acılarımızı, kırgınlığımızı, aldatılmışlıklarımızı. Yeni Ay ve Dolunay evrelerinde yükseldikçe sesimiz semaya, umudumuz büyüdükçe içimizde, sevinçlerimizle, üzüntülerimiz yer değiştirdikçe aslında evrende ki herşeyin bir bütünün parçası olduğunu anlıyoruz.

Ruhumuzda ki müzik diyor ki; ”Bu aşkı yaşatabilmek için çok uğraştım”. Yorum tam Yengeç-Oğlak-Başak-Balık eksenine özgü oldu. Çünkü doğacak olan enerji ilişkilere dem salacak. Sevgi yokluğu sevmez. Sevgi korunmak ister, sevgi dokunulmak ister. Yoksa bahanesi çoktur hemen kalbi terk etmeye. Bahanesi çoktur başka bir dala konup kuş gibi ötmeye. Bahanesi çok direnci hiç yoktur bazı zamanlarda yoksul olan aşklar yalanlarla yok olur. Gerçekte ne yaşadığınızla, ne yaşamadığınızı birbirine karıştırırsınız. Yolları şaşırır, sevgiliyi başka başka siluyetlerde arar kendinizi kandırırsınız. İşte tam bu noktada susmayı da beceremez yaralı gönül, kırar, yarar, sesinin çatlağında sevgiliyi kaybetmenin hezeyanı vardır. Kör bir kuyuya düşer kâh Yusuf kâh Züleyha olursunuz. Ruhunuzda çıkan yangın gecenin karanlığında kulak kabartır. Sevgili; hangi Ay ışığında çıkıp gelecektir….Bütün adresleriniz, doğruyu gösteren bütün pusulalarınız şaşırır. Ay’ın ışığında bir dua düşer dilinize. Ayrılık yelken açmış tam üzerinize dümen kırmıştır. Yükledikçe kırık sözcüklerinizi geminize, fırtınaya aldırmadan sol yanınızda ki, ağrı ile yol alırsınız.

Küçük hayallerinizin büyük coğrafyasında dinlendiğiniz kuyulara geceleri AY gündüzleri GÜNEŞ kılavuz olsun. Oğlak Yeni Ayında ”tak” desin  tüm sevinçler. Beslediğiniz acılar yerini sevinçlere terk eylesin. Yıldızların uzak ışıltısı merhem olsun yürüdüğünüz, yürürken acıdan kan revan içinde kalan ayaklarınıza. Doğru zamanda, doğru yerde, doğru kişiyle yapılan her şey bence kişinin kendi potansiyeli kadar …….TALİH’dir ki Eylül ayında önümüzde ki Balık-Başak tutulmasının tam anlamıyla etkisi altındayız. Çok fazla değil biraz geçmişe gider misiniz benim için 2016 başlarına mesela neydi sizin için önemli olan, hayatınıza dahil olmasını istediğiniz yada varlığını hiçe sayıp mecazi anlamda öldürdüğünüz işte tam o konuların merkezine oturtuyor bizi evren. Her transit her haritada farklı çalışır ki önemli olan kişisel potansiyeller dua edelim Yaratan idrak edebilme şerefiyle onurlandırsın….

Bir anlam yüklemek lazım şimdi bu Yeni Ay makalesine düşünüyorum; bize lazım olan; şans, gökyüzü, bir güzel söz, tutacağımız sıcacık bir el, yüreğimizde hissedeceğimiz sevgi-güven, merhamet, sürpriz, hatıralar, özlem, sevgili, olmadı Eyvallah durumları….Ohhh hepsi var ve hayat devam ediyor…. 😀 Kader ve hayat tam bitti derken başlar aslında. Geldiğin nokta gittiğin yerden çözülmen içindir ve yeniden başlarsın bittiği yerden. Bu düzeni hep böyle sananlar, para, mal, mülk sahteliklere tapanlar feleğin çemberini yapboz oyununa benzetenlerinde pusulası şaşar. Anlayan anlar bu durumları belki de yaş ile paralel ilerler. Yalan ile yaşayanların hiç bir zaman mutlu bir sonu olmaz. Can tene gelse nefis terbiye olmaz, onun terbiyesi gökyüzünden gelir. Ne kadar sert eserse rüzgarlar kökün sağlamlığı kadar ayakta durabilirsiniz benim canım arkadaşlarım. (Bu siteye önem veren ve her daim ziyaret eden herkese sonsuz TEŞEKKÜRLER) İkizler-Yay ekseninizinde devrede olacağı Yengeç-Oğlak karşıtlığı, ömrümüz gündüzlerin ve gecelerin hasret yüklü bekleyişleriyle umutlara büründü. Yürekler öyle yangın yeri ki kilometrelerce yerin yedi kat dibine de insek kurtuluş yok bu enerjilerden. Bu karanlık anlarda şükürler olsun ki inançlarımız mahiyetinde sorgularla bir umut düşer kalplerimize. Bir poyraz esintisi gibi gelir geçer korkular. Sisler yükselir yüreklerimizde bir yanımız buzlara dönüşür, bir yanımız kor olur gökyüzünden inen enerjilerle, kırılır sevgi yüklü kristaller batar kalplerimize, ışığımız hani o bildiğimiz sonsuza kadar hep üzerimizde olacağına inandığımız ışığımızdan medet umarak geçmişin izleriyle yürürüz geleceğe…

Söylenmemiş, bakire sözler arıyorum yazımı bitirirken satırlarda yaralı, yorgun, körelen tüm duygularıma inat! Bulmak istediğiniz ne? Gerçek sevgi mi? Maddiyat mı? Sahtekarlık mı? Güvenlik mi? Aile mi? Eviniz mi? Kariyer mi? Huzur mu? Teninizi ateşe çeviren tutkularınız mı? Değerlerinizi Oğlak ile birlikte tepelere sürükleme zamanı, zirvelerin soğuk olacağını bile bile. Sevmek belki bir şeydir ama sevildiğini bilmek çok şeydir. Arzuların tavan yapmış haline bazılarımız ”delilik” diyebilir ben ise ”tutku” diyorum. Güneş ve Ay’ın kavuşum hali tüm gerçekleri görebilmemize vesiledir. Dillerimizi yakan acının ismini zikir etmeyelim. Mutluluğun gülleri açsın gönüllerinizde. Özlemin cümleleri doldursun parmaklarımı. Pusulam vuslat olsun. Zemheri soğuğunda üşüyen ve üzerine dertleri yorgan yapan gönüllere bir gülüş, bir ses, bir öpüşe hasret kalanlara, kabaran denizlere, öfkesi dinmeyen, kasırgası bitmeyen ruhlara nur olsun. Süt ile süzeğin arasında durmak diye buna derim ben! 😀

”Bir döndüm baktım ki uzunca bir zamanı devirmişiz” Kurtların yanında kuzularda barınır. Kimi kıymet bilmez, kimi bulamaz, kimi de hakkını veremez motlarına sokacak bizleri. Ne diyor şarkıda ”Gel gönülsüzde olsan” 😀

Hürmetler

Ayşen Tok