Ramazan

 

Ramazan bir barıştır
Huzuru arayıştır
Paslanan gönülleri
Nûrla cilalayıştır

“On bir ayın sultanı” olarak bildiğimiz gelişiyle Kalplere huzur düşüren mübarek Ramazan ayına kavuşmanın mutluluk ve sevincini yaşamaktayız. Çünkü Ramazan ayı yılın on iki ayından sadece biridir. Tam dünya işlerine daldığımız bir anda gelir; kalplerimizi, nefislerimizi ve bedenlerimizi maddi ve manevi yük ve hastalıklardan temizler ve kıymetini bilenleri, bu ayın önemini hakkı ile ifa edenlerin eylemlerine iştirak eder.

Ramazana özgü huzur ve maneviyat ile bu ay herkese nasip olmuyor. Kayıplar verdik bir evvel ki seneye göre ölüm ile buluşanlar bu sene bu ayın rahmetine eremedi. Kavuşanlar içinse bir AŞK. Bendeniz de içinde bulunduğumuz bu mübarek manevi değeri yüksek aydan yararlanarak Ramazan ayına dair birkaç satır karalamayı Gökyüzünün fizibilitesini sizlerle paylaşmayı uygun gördüm. Malum olduğu üzere Acem diyarında ki karışıklıklar henüz dinmedi ve tam gaz ilerliyor. Müslümanın Müslümana acımadığı zamanlara şahitlik etmekteyiz. Ülke liderlerinin gözlerini rehavet bürüdü.

Vedic değerlerine göre Yengeç seyrine başlayan Jüpiter en azından Ramazan ayında hepimize huzur, sağlık ve mutluluk getirsin. Din fetvazları iş başında gerçekten tarifi mümkün olmayan akıl sınırlarımızı zorlayan zamanlar içerisindeyiz. Savaş ve husumet ile Müslümanlık bağdaştırılamaz. Önümüzde ki günlerde Terazi burcunda retro seyrine devam eden Satürn yanına eşlik edecek bir Mars var ki hakikaten zorlayıcı zamanlarla buluşturacak Ülkemi. T.Jüpiter’in ikinci ev seyri konuları dahilinde;  Genel olarak ülke ekonomisini temsil etmesi.  Maddi varlıklar, kaynaklar ve varlıklar ile bankalar, borsa ve para ile ilgili tüm ticareti simgeleri yansımalar arasındadır.  Jüpiter: Din ve hukuku, din kurumlarını ve ibadet yerlerini, adalet sistemini, ulusal varlıkları, bankaları ve bankerleri temsil eder. Denizcilik ve uzun yolların da simgesidir. Jüpiter aynı zaman da çocuk karakasıdır.  Aldığı Satürn görünümü ve bu seyri ile Deniz yollarında oluşabilecek kazaları beraberinde ise Çocuk ölümlerinde suda boğulma olaylarında tetikleyici olacaktır. Dinin Devlet işlerine alet edilmesi etnik ve köken olarak bir kesimin haklarını iddia etmesi ve beraberinde gelecek ciddi ekonomik krizin habercidir. T.Jüpiter Ülke Natalına göre 2.ev seyrine başlamıştır ki bu olumlu bir transit değildir. T.Mars Yay seyrine başladığında Yengeç burcunda bulunan Jüpiter ile kontak kuracaktır bu süreç 18 Ekim 2014 tarihinde başlayacak ve yaklaşık 2 ay sürecektir. Mars tetikledikçe Jüpiter transitleri olayları büyütür bu yönünü görmezden gelemeyiz.

Aile, sevgi ve köklerimize yönelik ciddi bir sorguya düşeceğimiz süreçte dileğim odur ki İnsanlık hak ettiğine kavuşabilsin. Bütün Müslüman aleminin, dostça, kardeşçe bereketi hem sofralarında hemde Kalplerinde hissedecekleri bu Ayda ellerimiz bolca semaya açılacaktır, Yaradanın affına maruz olabilmemiz dileklerimle…….

AYŞEN TOK