Sızılı Bulutlar Topluyor Seni ve Beni & Terazi Yeni Ayı

Çoğaldıkça ışıksız kalan ben

tosladığım duvar

duvar mı?

Yoksa yine yanılgı mı ?

Ruhi Konak

Sonbahar Ekinoksunun ardından Ekim ayını yarılamış Kasım’ı karşılarken 19 EKİM 2017 Terazi burcunda saat:22:10 Chitra Nakshatra da 2.30 aneratik kabul edilecek boylam değeri ile 3.Pada da bir yeni Ay. Pada yöneticisinin Mars, 3.Padanın yöneticisinin ise Venüs olduğu ve Ay ile Güneş’in Wargottama etkisinde ki enerji ile yüz yüzeyiz. Güneş ve Ay sevginin en flörtçü hali Terazi menzilinde sevişecekler. Gökyüzünde Kala Sarpa Yoga eşliğinde yeni Ay anının yükseleni İkizler, yöneticisi Merkür Terazi burcunda durumlara tam müdahil  olmuşken ”Harmanı ateşe vermek isteyen kişi orağa erişemezmiş” sözünü hatırlatırım. Halk tabiri bu sözü pek severim şimdi orak şeytanın elinde. Gökyüzünde şekillenen karmaşık bir düzene giriyoruz bu aşikâr, öncü burçlarda olan Tutulumlar temsil ettikleri alanlarda ki konuları uzun süreliğine başlatırlar, düğmeye basmak gibi. Etkileri ani ve yıkıcı olur. Yeni Ay oluşumları, Dolunay fazına kadar yaklaşık 15 günlük  zaman zarfına eş değer ve Güneş tutulması enerjisine benzerler. Gündeminizde ki konular 4 Kasım 2017 Koç Dolunay fazı anında netlik kazanacak ve tamamlanacaktır

Anın Rasi haritasını meal edelim. Lagna AS yazan alandır ki böylelikle Vedic astroloji ile ilgilenen okurlarımız fayda sağlayabilsinler. Lagnadan itibaren Rahu Yengeç burcunda, Venüs ve Mars Başak burcunda, Ay-Güneş-Merkür-Jüpiter ise Terazi burcunda, Satürn Akrep burcunda, Ketu ise Oğlak burcunda yer almaktadır. Lagnadan itibaren ilk 6 evde yerleşen ve tüm gezegenleri yerleştikleri eksen içerisinde sıkıştıran Ay düğümleri enerjinin blokajına ve Kala Sarpa Yoga oluşumuna sebep olmuştur. Chitra Nakshatra sert bir yıldızdır. Bu yıldıza sahip kadın ve erkekler kendi savunma tarzlarını kendileri oluşturur. Chitra Nakshatra da yeni Ay oluşumu sağlık adına yaşam koşullarını biraz daha zorlaştıracak ve bazı böbrek ve mesane iltihabı, beyin fonksiyonları, abdominal tümörler, apandisitleri veya solucanlardan kaynaklanan bazı hastalıkları içine alan bazı sağlık engelleriyle yüzleştirebilir hepimizi. Natal Rasi haritasında bu yıldızda natal gezegeni bulunan bireyler için 22, 27, 30, 36, 39, 43 ve 48 yaş evreleri zor zamanlarıyla karşı karşıya kalacakları süreçleri işaret eder.

Her sevginin başlangıcı, insan yaşamında Güneş’in doğduğu andır. Bazen kaybettiğimizi düşünürüz öyle bağlar vardır ki asla kopmaz, kopamaz gönül bağıdır baki olan. Elbette sevmeyi, sevilmeyi anlamak isteriz hatta bencilce bulduğumuz da kaybetmek istemeyiz. Yaşamın içerisinde var olmanın verdiği en büyük haz ilişki deneyimlerimizden geçer. Sarf edilen enerji ile hedefe ulaşmanın hazzı, bir şey yediğinde tadına varmayı anlamak bir şeye baktığında onu gönül gözü ile görmek gibidir. Arzu duyduğu kişiye aşık olur insan. Şimdi neden yine ilişkiler der gibisiniz. Koç ve Terazi noktası zodyakta ilişkiler ve evlilik gibi diyalogların irdelendiği alandır. Zira Ay düğümleri ile Terazi burcunda ki kümeselleşme arasında oluşan  kare görünüm hepimize sol yanımızı bir daha hatırlatacak türdendir. Beklenmeyen anda yeni başlangıçlar, sonlanmalar, geçmiş ilişkilere dönmek, bir şekilde acı ve tatlı anlarıyla geçmişin hatırlanması vs…Sonuç ne mi olur? Rahu ve Ketu devredeysen durum süprizlerle dolu olacak demektir.

Sevgiyi başkalarından bekleyen bir insanın duygularını ya da sevgiyi bulamamış bir insanın hissettikleri ne denli önemli ise bu yeni Ay Terazi Burcunda oluşan Koç-Terazi ekseni kapsamında ilişkilerin önemini vurgulamaktadır. Emek sarf etmeden çaba harcamadan birilerinin bizi sevmesini beklemek başarı oranımızı düşürür. Bu kişiler saman alevi gibi ne sazı konuştururlar, ne neyi üflerler, ne de şiire varır kalemleri ne de bir tatlı mey akar dillerinden. İnsanin bir ömür boyu peşinden koştuğu sevmek bu kadar önemlidir.

Sevip de sevilmemek, sevildiğini bilmemek, sevdiğini hissettirmemek. Yüreğin bir başkası için çarpması mı? Suyun yüzünde yaşama direnmeye çalışan yavru balıkların mücadelesi mi?  Göç mevsimi, yaralı eşini kanatlarıyla örterek ölümü bekleyen yaban kazlarının vefası mı? Ya da kayayı delen tomurcuğun direnci mi sevmek?  Kan ve gözyaşından oluşmuş bir dünyanın ortasında bile, insanı insanla kucaklaştıran duygu mu? Sizce hangisi? Ya sevilmek; Bir başkasının bakışlarında yer almak mı sürekli?  Yoksa ihtiyaç duyduğun anda yanında olan kişinin ya da olamayan kişinin hissettirdikleri mi?  Telefon çaldığında sesin, sıcacık bir hoşgörüye bürünmesi mi?  Bütün canlılara yönelik sevecenlik, artan coşku, sevilmekten mi hep?

Ya nedir sevmemek; Küçük hesaplarla ölçüp biçmek midir karşıdakini?  Hoyrat bir rüzgârın, özenle dizilmiş saksıları devirmesi mi?  Dalganın saldırması mı, adı özlem olan bir kayığa?  Midyelerin yapıştığı hayata tutunduğu kıyıları aşındırması mı yoksa sevmemek?  Dalından koparıp bir Gülü koklayıp sonrasında fırlatıp atmak mı yoksa?  Bir köpeği alıp zincire vurmak mı hareket alanını daraltırcasına?  Avlar da yarenlik etmesi için kullanmak mı kırlarda koşturma mı sevmemek?  Bir yudum su uzatmayı çok görmek mi sevmemek? Gülümsemekten kaçınmak, somurtmak mı? Sevdiğini okşamamak mı yoksa?

Sevilmemek nedir?  Bir çölün ortasında durmadan susamak mı? Kapıları dinlemek mi bin bir korkuyla?  Para biriktirmek mi aç karnına?  Geçmişi hatırlamak açılan her yaranın asla telafi edilemediğine dair öfkelerden oklar yapıp bir bir saplamak mı hançer niyetine yüreğine?  Sevdiğinin ölümünü izlemek mi bile bile?  Bedeninle burada ruhunla başka alemler de olmanın hissiyatına varamamak mıdır sevilmemek?

Sevgi-Sevmek-Sevilmemek adına bu 3 kavramı 6 ay kadar gündemlerimiz de tutacak gökyüzü var ellerimde. Geçmişin hesapları tüm şehvetiyle tırmalayacak beyinlerimizi her birey Lagna (yükselen) ve Ay konumuna, yaşadığı Dasa sürecine göre etkiler alacak. Terazi burcunda Chitra Nakshatra da natal gezegeni bulunanlar daha bir etkilenecekler. Sevgi; sezilir mi? Evet. Tutulur mu? Hayır. Görülür mü? Evet. Hem varlıkta hem yoklukta nasıl anlaşılır peki? Önce kendini tanımakla başlar SEVGİ! İnsan olmanın o eksikliğini, güzelliğini sezebilmek ve tamamlanmak bir canlının varlığına duyulan sevgi ile başlayan yaşam. Aynı anda görebilmek tüm güzellikleri ve doğanın, yaşamın bir parçası olduğumuzu anlamak. Birlikte bir gülüşü uzatmak, acıyı paylaşıp azaltmak belki de. Dokunmak biraz. Kanın, damarlardan akışını hızlandırarak duymak insanın sıcaklığını. İnsan olmanın o eksikliğini güzelliğini sezebilmek karşılıklı.Tamamlayabilmek birbirini. Para ödeyerek elde ettiğin değerlere gösterdiğin özenden çok fazlasını gösterebilmek bir insana. Gönlünü açabilmek, duygularını, düşüncelerini anlayıp anlatabilmek. Özlemek aklına geldiğin de kalbini bağlayan coşkunun dozunu onun da hissetmesi.’’ Benim ol ama benden bağımsız birey hakkın da sana ait kalsın. Olduğun gibi kal, genişlesin insanlığa dair yüreğinde ki erdem sınırların. Kullanmayalım birbirimizi, mülkiyetin gibi görme beni, duraklarda beklediğimiz bütün yolculuklar da sen ol yanımda, önce BENİM için söyle şarkını sonra SEN dahil tüm canlılar duysun yüreğimde BİZ diyen feryadımı.’’

Kıymetli okurum; Sizlere bahsettiğim gibi duygu hezeyanları içerisinde yazdım yazımı, yazının içerisinde ki satırları kitabımdan aldım. Uzun zamandır yazamamıştım. Vedic Norm’u ihmal ettim. Gökyüzü gergin, gökyüzü olmadık hesaplar içerisinde. Feleğin gladyatörleri devrede yıkıp yakacak, yok edecekler, ant içtiler. İlişki ve sevgi dünyamız adına önemlidir bu yeni Ay fazı. Mars transitinin bir kavuşum, bir karşıt ve iki kare açısıyla 2 yıla yayılacak zaman diliminde tetiklenecektir blokaj olan enerji. (Beğenmediğim çok sert bir yazıyı sildim bu ikincisi moraliniz bozulsun istemedim.)

Öncelikle Yengeç-Oğlak ekseni üzerinde seyir eden Ay Düğümleri Ketu ve Rahu onlar gök cisimleri değildir. Ay’ın dünya çevresinde ki yörüngesinin dünyanın, Güneş’in çevresinde ki yoluyla kesişmesi sonucunda oluşan ve KADERİ en cilveli yönüyle etkileyen noktalardır. Düğümler 30.00 ile seyre başlarlar yani saat yönünün tersinden işlerler. 2017 yılının Eylül ayında Oğlak burcunda yerleşen ve Mars etkileri barındıran Güney Ay Düğümü Ketu, bulunduğu noktadan Oğlak ve karşıtı Yengeç, ayrıca Oğlak burcunda natal gezegeni bulunanları, gezegenin temsil ettiği ve yönettiği konular dahilinde zorlarken, kayıplar, üzüntüler yaratırken, doymayan gözüyle, şeytanı andıran Kuzey Ay Düğümü Rahu ise Yengeç burçlarını ve burada natal gezegeni bulunanları, iki yana bir ortaya çeke çeke sınırlara getirdi. Araf diye tabir etsek doğru olur. Akrep burcuna yerleşen T.Satürn ise gandanta geçişi ile terk edecek Akrep döşünü 26 Ekim tarihinde. ”Ne bir yanım cennet, ne öte yanım cehennem, bilakis iki yanım da tümüyle cehennem! Sade iki yanım mı, dört bir yanım, her yanım, âteş-zâr olmuş sanki, dinmek bilmez alevler içinde yanmaktayım” dediler bizim sabit grup biliyorum. Bana gelen mailler Sadesati evresi, Kandaka evresi ve Asthama Satürn evresi yaşayanlara ait kimdi bunlar; Lagna ve Ay konumu; Kova-Aslan-Boğa-Akrep ve Koç. Bu Yeni Ay ve Dolunay fazında çok düşünmek bin düşünüp bir adım atmak daha hayırlı olacaktır. 26 Ekim itibariyle bu durum tamamen değişecek ve zor duruma düşecek, yaşamında zorlu sürece girecek ve bu sürecin 2.5 yıl süreceği değişken grup. Kim bunlar; Lagna ve Ay konumu; Balık-Başak-İkizler-Yay ve Boğa.

Şimdi sizler yine diyeceksiniz. Yeter çok olumsuzluk yazdın AYŞEN diye; Özellikle Ay fazlarında kararlar vermeyin. Peki, ne alaka? Çok alaka Efendim! Bu kadar gergin enerjiler hakimken ”öfke ile kalkan zarar ile oturur” sözünden yola çıkalım. Güney Düğümü Ketu, Terazi Burcunda oluşan stelyum, Satürn aneratik derecesi, AY ve Rahu kare görünümü, değerleri zayıflayan Venüs Başak seyri bir de üstüne şeytan Mars Başak burcunda iken susun emi! Kaynıyor bu hat! Farkındalık oranı düşük bireyler isek şayet Rahu’nun bu etkisi, Satürn enerjileri barındıran ve Terazi’nin ayar mekanizmalarını bozucu bir o kadar da tutkuyu hapis eyleyen, doymayan arsız yüzü ile ortalığı yangın yerine döndürecektir. Koç’a karşıt, Yengeç ve Oğlak AY konumu olanlara ise kare bakış açısı ile. 🙁 Kısacası ilişkiler ve evlilik kadar iş ortaklıkları aman Yarabbi gözyaşı yakışmaz hiçbir sevgiliye de yapacak yok tablo ortada. Koç-Terazi-Yengeç-Oğlak-İkizler ve Yay eksenleri. Üstelik AK gezegen yani gökyüzünün en yüksek boylam dereceli gezegeni Satürn iken bu süreçte dikkat edelim ki karmamız sonrasında alacağımız ahlar ile bizden hesap sormasın.

Lütfen yorumları Hint astrolojisine göre okuyun! Öncelikle Lagna yani yükselen konumu, sonrasında Ay konumu.

1.Evde AY ve Yükselen KONUMU TERAZİ

Yeni Ay esnasında 1.evde bulunan gezegen etkileri ile kişi kişisel gelişmede ciddi değişimlere odaklanılır. Kendini tanıma beğenme ve büyüme kişinin sahip olduğu kendi yeteneklerini tanıması yönünde önem kazanır. Dış görünümde değişiklik, diyete başlamak için uygun zamanlardır. Hiç çekinmeden yazıyorum sizler hep BEN demekten bulamadığınız sizde ki ÖTEKİ varlığı. Evlilik ya da gönül ilişkisi temalı sevgi ve ciddi beraberliklerin, arzuların, yeni başlangıçların, yada sonlanmaların tamamlanma sürecinin tohumları atılacak… Öyle bir hamle yapacaksınız ki MARS enerjisini kanınızda hissederek. İş ve ortaklıklar adına, mevcut işinizden ayrılabilirsiniz…Maddi anlamda zorlanacağınızı unutmayın lütfen…Ayrılık-aşk-tutku-sevda 🙂 orası kaçınılmaz celse!

”Gel gör ki son olsun bu yürek çırpınışlarım, bu yanmalarım, adını koyamadığım, koymaya korktuğum, şiirlerde isyanım, son olsun bu sensizliğim…”

2.Evde AY ve Yükselen KONUMU BAŞAK

Maddi kazanç ve gelir seviyelerinde ki artışa odaklanılır. Eğer Yeni Ay’ın yaşandığı evde Güneş var ise ego tavan yapabilir ve otorite, baba figüründe ki kişiler adına önemli gelişmeler yaşatacaktır. Maddi kaynakları genişletmek ve geliri artırmak için kişiyi denemelere sevk edebilir. Güvenliğin ifade ediliş tarzı üzerine yoğunlaşılır. Lüks eşyalar almak, harcamalar yapmak ve mali zenginliği sergilemek için cömert davranışlarda bulunmak ego tatmini için gündeme gelebilir. Ayrıca dişlerde ve yüzde ciddi sorunlar olabilir. Kişi gerçeklerden kaçarak yalan konuşmaya meyledebilir. Maddi durumunuz önümüzde ki süreçte değişecektir, kemerleri sıkma vakti ve sırlarınızı paylaşmama vaktidir. Bir bitiş teması da sizlerde, başkalarının kazandığı paralar, sigorta, nafaka, gelir gider tablonuzun uzun zamandır dalgalanma gösterdiği evrenin son demlerindesiniz. Cinsel yaşamınızın coşkusu ve başkalarının sizin için harcayacağı çabaların ivme kazanması, ayni zamanda sağlık konuları adına son sınavınız… İletişiminizin kısıtlanacağı, kimselerle konuşmak istemeyeceğiniz, kendi kabuğunuza çekilip, yalnız kalmak, özgür olmak, birilerine içinizi dökmek isteyeceğiniz zaman dilimi… Dikkat ediniz mahcubiyet sizlerle…ve sırlar, sırlarınız aşikar olacak. Her iki cins içinde ikili diyalogların önem kazanacağı, yanlış anlaşılmaların telafi edileceği tutkulu ve sabırsız geçecek AY farkındalığı demek doğru olur.

”Varsayalım ki seni hiç görmedim, sana hiç dokunmadım sadece hayalini sevdim ve yalnızlığın bende bıraktığı hezeyana vuruldum. Bir geri dönüş ki bu sevgiden habersiz….”

3.Evde AY ve Yükselen KONUMU ASLAN

Kardeşlere, komşulara, yakın arkadaş çevresine duyulacak ilgi de, haberleşmede artış yaşanabilir. Vediğe göre 3.ev cesaretin göstergesidir bu anlamda cesur davranışlar iletişim yoluyla pekiştirilir ve internet aracılığıyla deneyimler kazanılır. Yakın arkadaş çevrenizde değişiklik olabilir, aynı ortamı paylaştığınız mesai arkadaşlarınızla polemikler yaşanabilir. Çevrenizde oluşacak değişimin evrensel boyutu tetiklenecektir. Babanız ve babanızın sağlığı, uzun yolculuklar, eğitim, yapmak isteyip yapamadığınız ne varsa hayrınıza olsun… Gayri menkul satışı, bulunduğunuz evi değiştirme, evinizde tamirat ve onarım… Şansınız Rasi haritalarınızda ki dasa evresiyle şekillenecek dilerim gökyüzü sizler için çalışır. Ne kadar kalp kırıklığı ve unutulmayacak anı varsa Satürn Akrep seyri süresince sizlerleydi. Bir şeyler ters gidecek Kasım süresince, önce kör düğüm olur sonra çözülür bir çok konu. Enerjiyi iyi absorbe ediniz.

”Gülmek ne çok yakışır insana; bazı zamanlarda ki gülüşler dudaklarınıza tuzlu tortular bırakır, gözyaşı eşliğinde bunu da unutmayınız. Dileklerinizi avuç içlerinizde tutunuz ki Jüpiter sunağın altında beklerken fırsatı kaçırmayın…”

4.Evde AY ve Yükselen KONUMU YENGEÇ

Anne, kalp mutluluğu ya da kırgınlığı, yaşadığınız ev, mülkiyet aracınız, ev yaşamında rahatlık ve güvenlik, değişiklik yapma hissini kurmaktadır. Evin elle tutulabilir özelliklerini geliştirmek ya da aile ilişkilerini ön plana almak ve aile bireyleri ile ilgilenmek yönünde olumlu adımlar atılabilir. Yeni Ay ya da Dolunay bu evinize denk gelirse, annenizin sağlığı adına önemli ve üzücü gelişmeler yaşanabilir. Aile mutluluğu derinden sarsılabilir. Kariyerinizle alakalı gelişmeler, belki tefli edeceksiniz belki de içerisinde yer aldığınız ve kopmak isteyip de kopamadığınız iş çevrenizden ayrılacaksınız üzülmeyin evren size daha iyisini getirecektir evren sizi ilerletecektir… Sizin de aşk temalarınız yani bitişler, bitirmek isteyip bitiremediğiniz her ne ise 16 Kasım’dan sonra bu gücü bulacaksınız kendinizde…Toplumsal anlamda duruşunuz ile fark yaratacağınız bir süreç. Ev ortamında ki küçük tamirat olayları canınızı sıkabilir, kalbiniz birde en değerli yerinizi anılarını hatırlayıp gözlerinizden süzülen yaşlara sonrası bir tebessüm eşlik etsin dilerim.

”Yağmalanmış bir yüreğin izleri var şimdilerde zihninizde, böyle AY gecelerin de yorgun düşler düşer perçem perçem un ufak olmuş hatıraların üzerine…”

5.Evde AY ve Yükselen KONUMU İKİZLER

Çocukların, eğlence hayatının ve aşkın değer kazandığı evde ki Ay fazları bu konuları tetikleyici özelliktedir. Bunların haricinde zihinsel faaliyetlerin bilinç ve vurgu kazanması esnasında yanılgı ve üzüntülerde bir o kadar ensemizde olacaktır. Aşk hayatınız da hareketlenmeler yeni ilişkiler ya da bitişler gündeminizde yer alacaktır. Umutlarınızı yitirmeyin sizden yaşça büyük arkadaşlarınız varsa şayet ilişkilerinizin sınanacağı belki de sonlanacağı zamana geçiyorsunuz…Sağlık adına gerekli kontrollerinizi lütfen yaptırın. Umut mu? Vazgeçmek olur mu? Umut, göğün yeryüzüne inen nafakası…

”Dün gibi uzak, soğuk ve yitirdiğim tüm duygularım sanki hiç kaybetmeyecekmişim gibi yeniden alevlendi….”

6.Evde AY ve Yükselen KONUMU BOĞA

Kişi kendi sağlığı, çalışma hayatında ve iş ilişkilerinde ki değişimlere odaklanacaktır. Yeni İş fırsatlarını değerlendirirken, açıktan çıkacak düşmanları da göz ardı etmeyin derim naçizane. Sağlığa daha bir özen gösterseniz fena olmaz. Dikkatli olun arkanızdan çevrilen işleri önünüze koyacak bu enerji ve pirincin taşını ayıklama vakti. Hastaneler de yakınlarınız adına zaman geçirebilirsiniz…Eşinizin ve yaşam ortağınızın gelir düzeyinde ani değişiklik yaşanacaktır..KOÇ burcu evrenin başlangıç noktasının açıldığı kapının ifadesidir…Sizlerin ise bu alan 12.eviniz düşmanlar ve hırsızlar aynı zamanda kazalar mahiyetinde Kasım ayına azami dikkat!.

”Dolunaysız da kabarır oldu yüreğim, kalbi kırık aşıkların hallerini de anlar oldum. Dudaklarınızdan dökülen ayrılık şarkısının bestekarı SATÜRN!”

7.Evde AY ve Yükselen KONUMU KOÇ

İşte BEN ve SEN temasını BİZ değerlerine bırakan bir ev. Peki ortaklı konular, mahkemeler, çalışma sahamız, eşimiz, evliliğimiz ve yabancı ülkeler ile kuracağımız ilişkilerimiz. Yeni Ay ve Dolunay anında 7.evinizde doğal zararlı gezegenler varsa etkileri zorlu olacaktır bu etkiler evlilik ve ortaklığı bitirmeye kadar gider şayet olumlu gezegenler varsa etkileri daha hafiftir. Belki de uzun zamandır yaşadığınız ilişkiniz evlilik arifesine taşınacaktır. Ciddi bitişler ya da ciddi başlangıçlar bireysel haritalara göre şekil alacak diyebiliriz. Biz diye diye sizde sınırlara geldiniz. Ay etkisiyle karşınıza çıkacak olan ve evlilik çatısında buluşmanızı sağlayacak eş adayını tanıyacaksınız…Diğer taraftan ise iş ortaklarınız, mahkemeler, ortaklaşa götürdüğünüz tüm konular gündeminiz olacak…Mahkemeler, nafaka, sigorta, başkalarına ait paralar, belki de miras konularıyla uğraşacaksınız…Açık düşmanlarınızla tanışma vaktiniz. Dolunay civarında ani kararlar almayın ”evlilik ve ilişki” bitirme gibi….Belki de real de bittiğini varsaydığınız bir ilişkiniz tüm ihtişamı ile yeniden alevlenecek.

”Şimdi bir sevda yak benim için ve ismini de sabır taşı koy….”

8.Evde AY ve Yükselen KONUMU BALIK

Ay fazı esnasında 8.ev değişim dönüşüm temalarını vurguladığı için gündeme boşanmalar, eşimiz kanalıyla elde ettiğimiz maddi değerlerde kayıpları getirebilir. Evlilik ortaklığı ile paylaşılan maddi varlıkların kullanılması ve aktifleştirilmesi yönünde ilerleme sağlanır. Yeni Ay 8.evdeki etkisi fiziksel duyarlılıklara karşı aktiflik getirirken, bu durum saldırgan-cinsel dürtüleri uyandırabilir. Kişinin psişik ve spritüel konulara ilgisi aratabilir. Banka kredisi ve sigorta gelirlerinden uzak durun. Cinsel organlarınızda oluşabilecek kronik rahatsızlıkların tetiklenmesi olarak yorumlanabilir. Mahçubiyet yaşama olasılığınız var sakladığınız, değerleriniz gün yüzüne çıkacaktır. Maddi anlamda kazançlarınızda, harcadıklarınızda ve ihtiyaç duyacağınız güvenliğiniz için ”para para para” diyeceğiniz günler kadar gelirinizde ki artış kayda değer…Kariyeriniz ve üstlerinizle tartışmayın bence biraz sükut inanın hayrınıza olacaktır. Dilin lâl olma zamanları mı? Yoksa bülbül olup şakıma zamanları mı? Buna dasa evreniz karar verecek. Her halükarda söylemleriniz o kadar etkili ki Mars enerjisi acı biber etkisi yapacak söylemlerinize…

”Umutlarınızı yitirmeden hayallerinizi ötelesenizde başka baharlara nefes aldığınız sürece yüreğiniz AŞK için çarpmaya devam edecek….”

9.Evde AY ve Yükselen KONUMU KOVA

Genel anlamda eğitim, dini görüş, uzun yolculuklar ve şansın vurgulandığı bu ev kayıpları üzüntüleri gündeminize getirecektir. Baba söz konusu babası olanlar ilginç gelişmeler yaşayacaklar. Uzun mesafeli yolculuklara dikkat! Çevrenizde arkadaşlarınız, komşularınız ve her gün birebir muhatap olduğunuz kişilerle alakalı sorunlar yaşayabileceğiniz gibi sizler için çevre değişikliği ya da saydığım bu grup içerisinde değişiklik olabilir, hayatınıza yeni birileri girip, eski birileri çıkacak. Bazı arkadaşlarınızla kuracağınız diyaloglarda ki yanlış anlaşılmalar eteğinizde ki taşları dökmenize vesiledir. Dolunay evreleri tanıdıklarınızın görmediğiniz, görmeyi istemeyeceğiniz yüzünü görmenizi sağlayacak.

”Arkadaşlık iki kişilik mesele keza dostlukta. Ölüm ise tek ve yine özlemek oda tek kişilik mevzu. Her gece düşler var zihnimde sabaha uyanmama vesile…”

10 Evde AY ve Yükselen KONUMU OĞLAK

Kariyer ve toplum önünde ki duruşunuzla alakalı ciddi skandallar ve kayıpların yaşanması olasıdır. Kişi tanınma iç  güdüsüyle sağlıklı kararlar veremez. Üstleriniz ile sorun yaşayabilirsiniz. Ay etkisi ile ani kararlara bağlı iş değişikliği bile gündeme gelecektir. Dolunayın da Kasım içerisinde etkileyeceği eksen arasındasınız. Genel yaşam mutluluğunuz adına bulunduğunuz mekanı, evinizi değiştirmek isteyeceksiniz…Annenizle olan ilişkinizi güçlendireceksiniz..2020-2023 süreçlerinde mutluluk adına sınırlarda dolaşacak  ve kayıplar yaşayacaksınız. Ketu ve Dolunay bir çok kişiye satmak ya da almak istedikleri gayrimenkuller ile araç alımı-satımı ve kullanımı konularında itekleyici fakat bir o kadar kaybettirici gücü açık edecektir…

”Sonra ne mi oluyor? Boşver diyorum kendi kendime; dağlarda ki çiçeklerde toprağı görmeden bitiyor ve yeşeriyor neticede 🙂 ya da suda yaşayıp suya doyamayan canlıları bir düşünün….”

11.Evde AY ve Yükselen KONUMU YAY

Sosyal gruplar ve organizasyonlara yönelik ilgide canlanma yaşanır. Arkadaş çevreniz genişleyecektir ve umutlarınız, arzularınız sizi daha istekli bir ruh haline bürüyecektir. 11.ev şans oyunlarını tetikleyicisidir. 15 günlük enerji anında beklenmedik bir piyango kazanma ihtimali değerlendirilmelidir. Şans oyunları belli mi olur? Dasanız desteklerse yüzünüze gülebilir. Çocuk, eğlence, spekulasyon ve aşk adına yeni tanışmalar, ayrılıklar, eskilerin hatırlanması, geçmişin yad edilmesi, eski sevgilinizden haber, bir iletişim.. 2.evinizde seyir eden Ketu sizleri karmik etkilerle buluşturdu ve 2.ev konularında hep üzüntü yaşatacaktır. (Maddi kayıp). Annesi ve babası hayatta olanlar için ise uzun bir süreçte anneleri adına duyacakları kaygıları tetikleyabilir…

”Gönderilmemiş fakat sana yazılmış mektuplar biriktirdim. İsmini sen koy diye, bazı geceler, gecelerin en kör vaktinde; AY ve yıldızlar şahit senin için atan kalbimin ritmine…”

12.Evde AY ve Yükselen KONUMU AKREP

Maneviyatın ve öze dönmenin yeridir 12. ev Vediğe göre Moksha kabul edilir. Beynimizde oluşan manevi değerler, düşünceler kisvesinde beden bulur. İç Dünyamızdır. Madde bağımlılığının da kontrolünün yapıldığı bu ev aslında spritüel maneda minvaldir. Ebedi huzur, Allah inancı ve rüyaların anlamları da buradan tespit edilir. Hastane ortamlarında bir yakınınız için bulunabilirsiniz. Yine gizli düşmanlar söz konusu, zihin epey bir karışacaktır. İş değişikliği yapmak isteyenler için tam zamanı ve çalışma sahasında arkanızdan iş çevirenlerle yüzleşmeye hazır olun…Kısacası işinizi kaybedebilirsiniz Dolunay yakınlarında ve öncesinden kararlar almayın, duyduğunuz haberleri değiştiremeyeceksiniz bilginiz olsun. Sağlığa ve gizli düşmanlıklara imtina ediniz. Satürn’ü üzerinizde ağırladığınız için Dolunay evrelerinde diş ve kemik ağrılarınızda artış olacaktır

”Bazı şeyleri görmek için başınızı göğe kaldırmanız yeterli. Yeryüzü ile gökyüzü arasında mesafe uzakta olsa, göğün göğsünde vurulan yere düşüyor bunuda unutmayın derim….”

Türkiye Mundane haritasına göre ise oluşacak olan Terazi yeni Ay fazı 5.evdedir. Çocuklar, doğum oranları, genç nüfus, genel zevkler, eğlence yerleri, tatil beldeleri ve ikametleri (oteller gibi), tiyatro ve sinemalar, sanata verilen değerler ve sanatçılar, sanatçılar hakkında haberler, ünlüler, sosyete, para ve sermaye piyasaları, şans oyunları, spekülasyonlar, spor ve sporcular ile ilgili konuları gündemlerimize taşıyacaktır. Başak burcunda ki Venüs-Mars kombinasyonu bir aylık zaman zarfında kadın ve kadına yönelik şiddet ile cinayet haberlerini fazlaca yaşatabilir. Yine bu süreçte yani 4 Kasım tarihine kadar etkilenecek olan Koç noktası Türkiye haritasın da 11.ev alanıdır. 11. ev; Müttefik ülkeler, toplumsal kuruluş ve yönetimler, yasa değişimleri, ulusal hareketler, isyanlar, devrimler, şehir meclisleri, ulusal servet ile bir ülkenin anlaşmaları, organizasyonlar ve jüriler, elektrik kaynaklı olaylar, erezyonlar kadar Milletvekilleri ile T.B.M.M’sinden çıkacak yasa tasarıları dikkat çekici olacaktır.

Gökyüzü sevda kokabillir. Yazdıklarımda sizleri sevdaya davet edebilir. Hatta “sizi okudukça aşık olmak istiyoruz ” diyenleriniz dahi var. Fakat soruyorum size kalbi kırık olmayan bir kadının yazılarını okumak keyif verir miydi? Balık hassasiyetiyle yazılan her satırda tertemiz bir dünyaya gözlerimi açacakmisim gibi umutla, zihnimi yoranları unutmak istercesine…Imtihanin kralı deyip geçelim TERAZİ yeni Ay fazina 😀 vardır bir hikmet belki de 😀 Çok sevilmeye değil her zaman sevilip, değer görmeye ihtiyacı var her canlının..Sevgi her derde deva ve şifa. Muhatabı bulunmayan sevginin izdiraptan başka faydası yoktur.

Öyle sev ki, bütün insanlığı kucaklasın sevgin, yalandan sevme o zaman hak yerini bulmaz şeytan ruhunu ele geçirdiğinde gösterirsin gerçek yüzünü sen Züleyha gibi sev! Kuyunun dibine de düşsen, her yanın zahir yara ile kaplansa da tek merhemin Yusuf’da olduğunu bilerek sev! Gökyüzü sakinleri, yıldızlar, gezegenler, pırıl pırıl parlarken, bizler o kadar sönük kalıyoruz aslında yanlarında. Bir şehrin ışıkları ne kadar parlaksa onlar bir o kadar daha parlak. Gökyüzünün sadece geceye süs katan mücevheri değil onlar, ya da Kuzey’in, Güney’in, hangi yön olduğunun işaretçisi değiller. Onlar varlıkları ile bizim var oluş sebebimize maruzat. Yarayı aldığımız yerden fayda bulabilmemiz, Yaradanın affına maruz olabilmemiz dileklerim ile.

Hürmetler

AYŞEN TOK