VENÜS RETROSU ve TÜRKİYE

Kiminin parası, kimin duası diyerekten şuraya iki satır yazıp bırakmak istedim. Türkiye Rasi haritasında gökyüzüne göre 6 Ekim-21 Kasım tarih aralığında Terazi burcunda Venüs retrosunu deneyimleyeceğiz.

Mundane haritalar da tüm gezegenlerin ve evlerin temsil ettiği konular farklıdır.

Her ülkenin kuruluşuyla ilgili bir doğum haritası başka bir değişle horoskopu vardır. Ülkelerin kurulduğu zaman bilgileri kullanılarak o ülkenin doğum haritası hazırlanır ve astrolojinin bu sistemine “Mundane” (Dünyevi) Astrolojisi adı verilir.

Örneğin Türkiye’nin “Mundane horoskopu” 29 Ekim 1923 günü saat 20.30’da Ankara’da Cumhuriyetin ilanına göre hazırlanır ve analiz edilir. Mundane horoskopu ülke hakkında genel bir yorum verdiği gibi her yıl oluşan transitlere göre gelecek analizlerinin yapılmasına da fırsat sunar. Vedik Astrolojiye göre Türkiye natal haritasında Lagna ve Ay konumu İkizler burcudur. Tüm yorumlar İkizler noktası 1.ev kabul edilerek yapılır.

Yaşanmakta olan Dasa evresi ise kaderin ne kadar sistematik yaşandığını ve tam gündemimizde konuları işaret ettiğini göstermektedir.

Vimsottari Dasa:

Ven MD: 2000-03-02 (13:23:15) – 2020-03-02 (16:16:18)
Merc AD: 2016-03-02 (15:49:28) – 2019-01-03 (5:38:07)
Sat PD: 2018-07-23 (22:45:14) – 2019-01-03 (5:38:07)

Aşağıda kısaca Mundane horoskopunda evlerin neleri temsil ettiklerini bulabilirsiniz.

1.Ev : (Yükselen Burç) : Milletin, toplumun bütününü temsil eder.

2.Ev :  Ülke ekonomisini temsil eder.

3.Ev : Eğitim, kültür, iletişim, bilim alanlarını ve ülkenin komşularıyla ilişkilerini temsil eder.

4.Ev : Toprak, muhalefet partilerini, maden ocaklarını, deprem gibi sismolojik oluşumları, erezyon, tarım ve yerleşimi temsil eder.

5.Ev : Speküatif para kazanımı, spor ve tüm olarak eğlenceye bakışı ve uygulanmasını temsil eder.

6.Ev : Çalışan sınıfları, halk sağlığını, silahlı güçleri ve sivil hizmetleri temsil eder.

7.Ev :  Dış politikayı,savaşı ve adetleri (örf) temsil eder.

8.Ev :  Yabancı ülkelerle ekonomik ilişkilerin, toplumun güvenliğini ve suçları temsil eder.

9.Ev : Kanunları, din, devlet ve yaşam felsefesini temsil eder.

10.Ev : Ülke yönetimini, devletin en üst düzey yöneticilerini, hükümeti ve ulusal saygınlığı temsil eder.

11.Ev: Parlamentoyu, yerel idareleri ve uluslar arası alanda dost ülkeleri temsil eder.

12.Ev: Hapishaneleri, hastaneleri, gizli kuruluşları devletin gizli düşmanlarını ve karşıt   güçleri temsil eder.

Mundane horoskoptaki gezegenlerin temsil ettikleri kişiler ve alanlar genel astrolojiye göre farklıdır. Bunları aşağıda bulabilirsiniz.

Güneş: Ülke yönetimindeki lideri ve ülkenin spor, sanat gibi diğer alanlarda önde gelen kişilerini temsil eder.

Ay: Halkı, genel olarak kadınları temsil eder ve haritadaki Ay yerleşimi ise toplumun nelere odaklanacağını gösterir.

Merkür :  Medyayı, ticareti ve entelektüel kesimleri temsil eder.

Venüs : Kadınlarla ilgili alanları, doğumları, evlilikleri ve çocuklarla ilişkili konuları temsil eder. Ayrıca sanatkârları, spor ve sporcuları, eğlenceyi, barış ve diplomasiyi gösterir. Venüs değerli olan tüm maddeyi yönetir. Para, altın, maden, değerli taş, borsa, sermaye piyasaları onun yönetimindedir.

Mars : Orduyu ve askeri kuvvetleri temsil eder. Savaşı, terörü, toplumsal olayları ve ayaklanmaları, yangınları ve kayıpları işaret eder.

Jüpiter : Din ve hukuk alanlarını, din adamlarını, ulusal varlıkları ve bankaları temsil eder.

Satürn :Halkın yaşlı kesimini ve ulusal kayıpları temsil eder. Çiftçileri, madencileri ve maden kaynaklarını temsil eder. Ulusal üzüntü ve hayal kırıklıklarının işaretidir.

Üranus : Aşırılıkları, ani sosyal değişimleri, sağ politik akımları ve girişimleri temsil eder.

Neptün : Sosyalizmi, komünizmi ve sol politik akımları, kayıpları ve gizli konuları temsil eder.

Plüto :  Yeniden yapılanmaları, değişimleri, organize suçları ve yer altı karanlık faaliyetleri temsil eder.

Venüs Türkiye haritasında 5.ev alanında, aneratik dereceli Jüpiter ile son bir aydır kavuşum halindeydi. Terazi burcunda yücelen Venüs Yengeç burcunda ki Rahu, Oğlak burcunda ki Ketu-Mars kare görünümü altında. (Bu tamamen kısıtlayıcı bir enerjidir.) Venüs üstelik uzun zamandır Satürn tarafında Vedhalanmış (perdelenmiş yani enerjisi en aza indirgenmiş pozisyondaydı) Bu tablo bu şekilde olmasaydı Venüs tüm coşkusunu sergilerdi bu alanda. Venüs Türkiye Rasi haritasında 5.ev ve12.ev yöneticisidir. Bu süreç bu ev konularının öncelik kazanmasına sebep olacaktır. Venüs Ay’dan sonra kadınları temsil eden diğer gezegendir. Yine kadınları adına üzüntü duyulabilecek kadersel olaylar gündemlerimizi meşgul edebilir.

Bu olumlu çalışmasına zemin hazırladı şayet 4/10 kare görünüm olmasaydı dolar adına yaptırımlar getirilemeyeceği gibi yükselişi de zor frenlenebilirdi. Venüs retroya döndüğünde Ay düğümleri de retro çalıştığı için son bir ayın tam tersi enerji üretebilir. Venüs değerli olan tüm kavramların temsilcidir. Özellikle retro sürecinde döviz ve dijital para alanında yaptırımlar, gelişmeler, spor, spor camiası ve sporcular üzerinde kanuna yönelik yeni işlevsel değişiklikler söz konusu olacaktır. (yabancı sporcu) Araba firmaları, markalaşmış araç firmalarının konkordatosu, yabancı menşei ithalatçı firmaların belki de kısa bir süreliğine kuru tl üzerinden değerlendirmesi, döviz kullanmaması, dövizle çalışma sistemine gayrimenkul dahil bahsi geçen tüm konularda yeni yapılandırmalar söz konusu olabilir. Piyasalara hareket getirebilmek adına araç alım-satımına yönelik yeni gelişmeler, banka kredilerine yönelik yeni uyarlamalar gündemlerimizi meşgul edecektir.

12 Ekim Brunson tahliyesi; Tam da o gün Jüpiter Akrep burcuna natal haritaya göre 6.ev Dusthana alanına geçmiş olacak. 6.evin hemen karşısı 12.ev alanıdır. 12.ev cezaevlerini ve burada tutuklu bulunan kişileri temsil eder. Jüpiter din adamlarını ve uluslararası davaları yönetir. 6.ev zararlı bir evdir. Jüpiter Ay düğümleri kare görünümünden kurtulacağı için Kasım 2019 tarihine kadar burada ki süreç de çocuklar ve eğitim konuları adına bizleri üzmeyecektir. Brunson tahliyesine yönelik sizlerden çok fazla soru aldım. Politik kararlar mahiyetinde Brunson natal haritası önemlidir ki nette bulunan verilerin (doğum bilgilerinin) net olup olmadığı belli değildir. Türkiye natal haritasına göre böyle önemli uluslararası bir davaya yönelik gündem oluşturacak gelişme söz konusu değildir. Tahliye yönünde bir gelişme yoktur. Olursa dahi bu Brunson açısından Akrep burcuna geçiş yapacak Jüpiter sürprizi olarak değerlendirilmelidir. Brunson ve Halk Bankası davasında en önemli gelişme Şubat 2019 tarihinde yaşanılacaktır.

9 Ekim 2018 tarihinde saat:5.00 Başak burcunda Hastha Nakshatra da Başak yeniay fazı oluşurken 26 Eylül’den bu yana devam eden gündem konularımız kapanıyor. Mundane haritada 4.ev; Muhalefet partilerini, sınırlarımızı, maden ocaklarını, depremi temsil eder. Emeklilikte Yaşa Takılanlar ve Cezaevlerine yönelik Ana Muhalefet ve Muhalefet partilerin eylemlerine, söylemlerine tanıklık etmekteyiz. Türkiye’nin Güney bölgesinde gerçekleşebilecek olası bir operasyon ise Meclis’den çıkacak karar ile şekillenebilir.

24 Ekim 2018 tarihinde saat:19:00 Koç burcunda Ashwini Nakshatra da Koç dolunayı oluşurken gündemimiz tamamen değişecektir. Koç burcu Mundane haritaya göre 11.ev alanıdır. 11.ev; Müttefik ülkeleri, toplumsal kuruluş ve yönetimleri, yasa değişimlerini, ulusal hareketleri, şehir meclislerini, yerel yönetimleri, simgeler. Hemen karşısı 5.evdir ve spekülasyon, spekülatif para konularını harekete geçirir. Ve bu konular 7 Kasım Terazi yeniay fazına kadar güncelliğini koruyacaktır.

”Görelim Mevlam neyler, neylerse güzel eyler…” teslimiyete yönelik teselliden ziyade 2019 yılının Mart ayına kadar Türkiye natal haritasının 2.ev ve 8.ev alanlarındaki Rahu-Ketu seyri değişecektir. Rahu İkizler burcuna geçerken, Ketu 7.ev alanında Yay burcunda tam olarak 18 ay konaklayacaktır. Düğümler kadersel plan da kaderin devreye girmesine yardım eden baş pehlivanlardır ve tamamen geçmişin diyetini ödetme de üzerlerine yoktur. Ketu Yay burcuna geçtiğinde 2020 Ocak ayına kadar Yay burcunda konaklayan Satürn ile temas kuracaktır. İşte bu enerji tam da bizlere bu 18 aylık yeni süreçte; Kaderi tenkit etmemenin yolu insanın kendini sorgulamasından geçer sözünü ezber ettirebilir. Zira Ay düğümleri tam olarak 18.5 yıl evvel yine 1 Eylül 2000-1 Mart 2002 tarihleri arasında bu noktadaydı. Global ve bireysel anlamda ki olaylar iz düşümü ile yaşamlarımıza yansıyacaktır. Neler yaşamıştık diye düşünmeden arşivleri kurcalamak az buçuk hepimize bilgi verir. Yıldız ilmi tamamen zekaya ve sezgiye dayalı matematiksel bir yöntemdir.

Allah öncelikle devletimizin sonrasında hepimizin yardımcısı olsun…İnançlı insanlar bilirler ki tüm mucizeler Allah’a yüce takdirine aittir. Bu hayr ise kulun fıtratı ile şekillenir.

Hürmetler

AYŞEN TOK