Söz Ver & Balık Yeni Ayı

 

Bilirim, susmayacak kalb-i viranımızdaki kuş çaresizce ötmeye devam edecek….

Gülten Akın

Herkes kendi dünyasında kendi kaderiyle harmanlanır, büyür, acısı, tatlısı, ödülü, kayıpları, sevinçleri, hüzünleri ve ayrılıkları ile….

Başak-Balık ekseninde tamamlanacak bu enerji dilerim sizlerin hayrına tüm gelişmeleri yaşamlarınıza sunsun. Kalbimizi daha fazla yormayacak enerjilerin bir an evvel gelmesi lazım zira tükenmek üzereyiz. Bir nefeslik, bir anlık mutluluk, bir aşklık anlar aradık gökyüzünden sokulduk yine sevda ile gölgemize. Sesimiz ve yaşadıklarımız içimizde yankılanırken, şarkılarla demlenip, dinledikçe tükendiğimiz, bazen güldüğümüz, bazen ağladığımız, gerçeklerle yüzleştiğimizde ise kahrolduğumuz zamanlardayız.  Şimdi oluşan enerji ile yüzleşeceğiz 12 Nisan tarihinde ki Başak Dolunayında. Bir rüzgarın önündeyiz ve esiyoruz savrulurcasına. Umalım ki son savruluşlarımız olsun da ne mümkün! Peşimizde korku, ismini söyleyip dillendirdiğimiz her arzu, ümitsizlikle baş başa kalıyor. Filmi en ön sıradan izliyoruz, uzaklar daha da uzuyor, yakınlar dahi uzarken ilkbahar viran ediyor gönülleri ve daha bu hüzün tablosu ile çok soluk renkler hakim olacak filmimize. Balık-Başak-İkizler-Yay eksenlerinin çırpınışları ayyuka oldu. Sizler özellikle Lagna ve Ay konumu bu noktalarda olanlar şükür etmeli bence zira Moola Nakshatra iyi anlaşır Satürn ile. Acımasız yüzünü görmedik Satürn’ün.  Bencilce ve zalimce yürekler, masumiyet donanımlı kalplere eziyet ediyor. Navamsaya bakınız değerli Astrology severler. Çünkü benöngörüleri Navamsa D9 haritasından yapıyorum.

Oysa ki yılın ilk çeyreğine geldiğimiz bu günlerin yani 2017 yılının en başını hatırlarsanız ne umutlar, ne hayaller, iyi dileklerle semaya iletilmişti. Sevgililer fısıldaşırlarken kendi kendilerine gökyüzünden bir gözün onları gözlemlediğini unuttular. Şarkılar; demi ile fonda, şarap buruk tadı ile bardakta, aşk yarım yamalak yürekte, sözler havada kaldı bu Retrolar sayesinde. Yüreğimizle düşünüp, mantığımızla duvarlara çarpacağımız dönemin başlangıcıdır 2017 yıllı. Zira üzüntü bağışıklık yaptıda üzülmekten öte derin düşünülmesi gerekli zamanlardayız.  Ağlamaktan tükendiğimiz, gözyaşlarına boğulup, hıçkırıklarla lanet okuduğumuz, dağlara çıkıp ağıtlar yaksakta acımızın dinmediği, dinmeyeceği yankılar gökyüzünden inecek yeryüzüne. Bu yerküre de ne zaman anaların gözyaşı dinerse bizler o zaman mutlu olacağız. Bu yerkürede ne vakit kadına ve çocuğa el uzanmaz ise bizler o zaman mesut olacağız.

Neresinden başlasam diye düşündüğüm bir yazı oldu bu. Ara sıcak tadında çokçası devamı gelecek. Yazmaktan keyif aldığımı, duygularımı sizlere hissettirebildiğimi bildiğim için birkaç makale yayınlamayı düşünüyorum. Gökyüzünün masalı bitiyor. Bitiyor da bizde masal çok! 2017 yılının ilişkileri ilgilendiren retrosu  feleğin en son noktasında Balık burcunda tamamlanıyor. Zümremizde gelişecek olaylar ile yine duygu dünyamız hezeyanlara uğrayacak, kalp yorgun olsada coşkuya kalkan duracaktır. Vediğe göre 28 Mart 2017 tarihinde ki gökyüzünün mealini yapalım efendim…! Saat: 05:00 Balık burcunun 13:34 enlem değerinde Uttarabhadra Nakshatra 4. Padada Balık Yeni Ay’ı. Satürn yönetiminde ki yıldız Balık enerjisine disiplin ve kararlılık getirir. Alacağınız kararlarda sabit görüş hakim olacaktır. Lagna Kova yöneticisi Satürn 11.evde Yay burcunda. Satürn Yog1.ev ve 7.ev alanında ki ekliptik düzlem Ketu ve Rahu, 2.evde Retro Venüs, Güneş ve Ay, 3.evde Koç burcunda Merkür ve Mars, 8.evde Başak burcunda ise Retro Jüpiter. Şekillerden şekil beğenelim hep birlikte. Bu kadar Retro ile yine ilişkiler vurgu kazanır. Yeni Ay anı Satürn 4-10 kuralına maruz kalsa da aldığı Jüpiter görünümü yabana atılmayacak kadar değerlidir. Jüpiter’in Yeni Ay enerjisine olumlu enerji göndermesi, Venüs’ün devrede oluşu gözümüzü hemen global ve bireysel anlamda ilişkilere çeviriyor. Üstlelik AK gezegen Jüpiter iken. Razıyız Mevla’dan gelene demektir. Balık halleri işte ya Leyla ya Mevla..!Mevlam hem güldürür hem ağlatır.

Şimdi güzel tarafında bakalım lakin nasıl? Uttarabahadra takımyıldızında ve 13.33 enlem değeri ile 4.pada için var mı efendim bu Nakshatra da natal gezegen yerleşimi olan ve bu derecelere yakın etki yani yakınlık derecesini 5 derece alıyorum ben 8-13 derecede bu takımyıldızında yıldızınız olması gerekli ‘’bu Yeni Ay beni bire bir etkiledi’’ diyebilmemiz için. Diyelim ki yok yine etkiler fakat etkisi Yeni Ay veyahut Dolunay zamanları gibi + ve – 5 günlük farkındalığı arttıracaktır. Oluşumun gerçekleşeceği evin yönetici gezegeninin derecesine T.Mars’ın ve T.Rahu’nun yine aynı derece teması söz konusu olduğunda Balık yerleşimi kaçıncı eviniz ise o konular yaşadığınız Dasa evrelerince yüzümüzü, ya güldürecek, ya ağlatacak demektir. ‘’Acı’’ verse de elimizden kayıp giden fırsatlar bizlere derin bir ‘’ah’’ dedirtse de her türlü bağımlılık ve tutkuyu tetikleyen bu enerjinin dilerim tümünün hayrına gelişmesini. Retro Venüs derece bazıyla devrede ve onun cilveli roller üstlendiğini unutmuyoruz.

Farkındalığınızın artması, yeni deneyimler, yeni ilişkiler, yeni ortaklıklar, yeni evlilikler ve bilgilerle kişisel anlamda kendi kaderimize doğru karşı konulamaz ilerleyişin naif çizgisine davet edildik. Su gruplarında oluşan Ay fazları; iç dünyamızı bilinçaltımızı, güvenlik ihtiyacımızı kapsayan tüm konularda,  uzun zamana yayılı aldığımız kararlarda aktif rol oynayamadan, ilişkilerimizde özellikle sorunlu olanlarda sonlanma, tamamlanma ve bitiş verir. Yaşamlarımıza girecek yeniliklerden tedirginiz haliyle. Geride kalanlar, yaşanılanlar çünkü ağır yol öğretisi gibiydi. Hata yapma lüksümüz hiiiç yok hele ki yaş civarımız 40-50 arası ise. Yaşamı sevgi ile kucaklamaktan başka da çaremiz yok. Venüs’ün Lagnaya göre 2.ev yerleşimi ilişkiler adına kendi kendimize, bedenimizde ve zihinlerimizde oluşan bu yıkımdan yeniden doğabilme yetisinin gücü ilahi yönden artışı ve kişisel anlamda güvenliğe her zamankinden daha fazla dikkat edileceği kadar, şans ve kader algısının oluşacağı anlamını taşır. Geri dönüşü olmayan bir noktada radikal değişiklikler yaparken, büyük resmi görebilme yeteneğinin kazanılması ve dayanıklılık gerektiren olayların üstesinden gelebilmek için gereken irade ve odaklanma ile sınırları aşabilme Balık etkisiyle çokta mümkün değildir. Zira Balık yoğun çözülme etkisi verir. ‘’Vazgeçişler yakınlaştırır mı aslolana?’’ hayır. Vazgeçişler daha çok kopartır, ayırır, alınan kararlar da telafi söz konu olmaz ve MASAL BİTER…! Büyük başarıların olduğu sanılan durumlarda bile hiç beklenmedik krizlerle her şey yıkılabilir, her şey geçicidir, her şey dönüşür ve dayanılmaz hale gelen baskılar nedeni ile özgürlük arzularının artmasıyla yanıp tutuşan yüreklerin birlik beraberliği bu ideali gerçekleştirmek üzere harekete geçer, geçmelidir ki Satürn, Venüs ve Jüpiter devrededir. Aşk ilişkilerinde hızınızı ayarlayın demek telkin olsa da bu enerjilerle ne mümkün, ne mümkün…

Uttarabahdra Nakshatra

03.20-16.40 dereceleri arasında Balık yerleşiminde ki takımyıldızının yöneticisi Satürn’dür. 4.Padanın yöneticisi ise Mars’tır. Yeni Ay anında Nakshatranın  yöneticisinin Retro Venüs ve Jüpiter  ile 4-10 kare görünüm değerince kontak kurması özellikle gönül ilişkilerinde, karmayı, karmik etkileri acıtarak, kanatarak öğretecek, ödenecek diyetlerin bedelinin ağır olduğunu, netice de derin bir inziva, yalnızlık ve geçmişten gelen kadersel etkilerin halini de tasvir etmektedir. Bu yıldız olumlu enerjiyi  açığa çıkartan, şansın, bereketin ve aydınlanmanın tasvirinde etkilere sahiptir. O kadar büyük bir sabır sergilerler ki resmin tamamına hakimdirler. Evrensel enerjiler her daim bu yıldızın yanındadır. Bu yıldız altında doğanlar ya da bu yıldızda herhangi bir gezegeni bulunanlar, gezegenin yöneticisi olduğu ev konularında başarılı ve hırslı olurlar, başarısızlık onlara adeta işkence gibi gelir. Doktorlar, Astrologlar, şairler bu yıldızdan etkilenir. Allah inancı ve kader duygusu oldukça gelişmiştir. ilaveten bu yıldıza dair şu meslek sahiplerini gördüm. Film aktörleri, Film yönetmenleri, yazarlar, komedyenler, politikacılar, insani projeler düzenleyen hayırsever kişiler, şehir plancıları, hükümet pozisyonları, medyumlar, mistik veya dini eser koleksiyoncuları, yoga ve meditasyon uzmanları ve öğretmenler.

Uzun zamandır bir şeyler iyi gidiyor çünkü Navamsa D9 haritasında yer değiştiren Ekliptik Düzlem ile T.Satürn var elimizde buda nerdeyse tüm zodyak evlerini etki altına almakta. Ve bu durum uzunca bir süre daha sürmeyecek. İçlerinden geçtikleri yıldızlar bu noktalarda faydalı çalıştığı için enerjiyi olumlu algılıyoruz. Yaz aylarına damga vuracak Mars-Satürn karşıtlık anları yine canımızı sıkmaya yeterli gelecektir.  Balık Yeni Ayı Satürn etkisi barındırmaktadır. Ruhsal yaklaşımlar, ilahi plana olan inanç eksikliği, egonun yükselmesi, yavaş, biraz zorlayıcı ve sabır gerektiren biraz yalnızlık yaratacak, sonrasında ise öfke patlamasının yaşanacağı sürece işaret ediyor. Satürn bu Yeni Ay’da, Ay ve Güneş ile enerjiyi destekler bir görünümler buluşmuyor.  Üstelik derece olarak da yakınlar. Yeni Ay sırasında Satürn yükselene göre 11. Evde yani sosyallik, arkadaşlar, büyük hedefler ve parasal meseleler ile ilgili gelişmelere zemin hazırlayacaktır. Navamsaya göre ise T.Satürn 4.ev yerleşiminde yuvamız, annemiz, sahip olduğumuz değerlerimiz ve huzurumuz bu format kapsamında aldığımız enerji, hareketlenme ya da durağan bir dönem de sizlerin bireysel transitlerinizle şekillenecektir. Kaderlerin üzerine ilahi bir dokunuş ve ilahi bir rüzgar esecek hayırlısı olsun demekten başka lüksümüz olmadığına göre tam olarak istediklerimiz gerçekleşmezse o kadar mutlu olmayacağız ya da çok mutlu olacağız kalplerimiz O’nun elinde deneyip göreceğiz işte. 🙂 🙂

Yeni Ay fazları gökyüzünden dökülen enerjinin toprağa ekilme halidir. İki farklı ucu görebilme ve farkına varabilme Dolunay fazlarında gerçekleşir. Hislerimiz şimdi içgüdüsel netlik kazanacak.  Harekete geçmeden önce anlamak ve düşünmek, bir başka insanı veya durumu göz önüne almak; kendini görmek aynı zamanda öbür insanı da görmek durumundayız. Birlikteliklerde, eş, iş, ortaklık konularında neler yaşayacağız. Fakat mükemmeli aradığımız için açığa çıkacak görüntülerle aceleci davranmamanızı öneririm. Ay ve Güneş’in bu yıldızda ki Venüs etkisi ile kavuşum hali bizleri aşırı duygulu, sevgiden ve büyük fantezilerden hoşlanırken aynı zamanda alacağı Satürn görünümü ile mantık arayışına itecektir. Karşıt görünüm verecek Jüpiter ise erkek ve çocukları temsil ettiği için geçip gitmeyen, geçemeyen, bitmeyen ve şans isteyecek karşı cinse işaret etmektedir. Hal böyle olunca da nereden bakarsam bakayım yolum kalbe açılan kapıya ulaşıyor. Ayrılıklar, sonlanmalar kaçınılmaz gibi duruyor yine. Lakin gerçekten sevgi varsa o kaybedilmez, bitmez, hiçbir güç engel de olamaz. Bu birkaç gün aşırı alıngan davranabiliriz. Satürn desteği Balığı mantığa davet ederken acıya ve acıma hissiyatına yoğunlaşacağımız süreçtir diyebilirim.

Balık; dişi, değişken bir su burcudur. Ay Balık’tayken herkesi ama herkesi sevebilecek kadar geniş bir yüreğinizin olduğu hissine kapılabilirsiniz kendimden biliyorum.  Ay’ı Balık burcunda olan kişiler merhametli, sezgili, tutkulu ve sempatik tavırlar sergilerler. Ay ve Lagnası Balık olanlar için duygusal uyum, fiziksel ve zihinsel uyumdan çok daha ötededir. Sevdiği kişi için kendini rahatlıkla feda edebilecek  motivasyonu vardır. Bu aşırı duyarlılık zaman zaman denizin dibine vurmasına neden olur ve sahte mutluluklar arayarak kendini kandırabilir. Ay Balık burcunda gizemli insanı ve gizemli olaylarında açığa çıkmasına sebep olabilir. Verici, eli açık ve uysal yönümüzle para konularında çok duygusal olmanız yüzünden kandırılabilirsiniz. Ay’ın Balık yerleşiminde bir Balığı anlayabilmeniz için Balık yönlerinizi keşfetmelisiniz. Bir Balığı anlamak, denizden anlamakla eş değer değildir. Deniz sabittir oysa Balık, denizin dehlizlerini, derinliklerini keşfeden ve yakaladığında ise elinde tutmakta zorlanacağınız bir canlıdır.

Bıraktığımız yerden devam ediyor hayat! Adı üzerinde mevsim bahar!!

Kendi yaşamımızda sık sık bir yeniden doğuş süreci yaşamak zorunda kalıyoruz bu transitler yüzünden, ”hep sınav mı olur” dediğinizi duyar gibiyim. Zafer uçuşu sonsuz değil mutluluk ve başarı anını sürdürmek için, bize acı veren eski alışkanlıklarımızdan ve anılarımızdan kurtulmak zorundayız. Şimdi bunu deneyeceğiz bu tutulma anında Satürn ve Mars sayesinde. Ancak geçmişin gereksiz safrasından, kurtulduğumuzda, deneyimlerimizin yeniden doğuşumuzun getireceği olağanüstü sonuçlarından tam olarak yararlanmaya başlasak da yine sınav bitmiyor. İnsanlar ile hayvanları birbirinde ayıran ve bizleri beşer-i özelliklerle donatan en önemli özelliklerden bir tanesi akıl, hayvanların düşünmemekten kaynaklanan, içgüdüsel olarak karar verebilmeleri ve uygulayabilmeleridir. İnsanoğlu düşündükçe karar vermekte zorlanır, yalpalar, şaşırır, ya kararsız kalır yada verdiği karar eğer transitleri de destekliyorsa onu alır zirvelere taşır, eğer transitler ve Dasaları olumsuzsa mutsuzluk, hüsran, ayrılık, keder, hüzün zümremizden ayrılmaz. Bazen kararlarımız acı da verse her zaman yeniden yapılanmayı müjdeleyebilir. Yanlışlar ve hatalarda insanoğluna özgü, pişmanlıklarımız bizleri biz yapan en güzel tecrübelerdir, onlar ki para ödemediğimiz karşılığında saçlarımızda ak, yüzlerimizde çizgi bırakan hayat dersleridir.

Global anlamda değerlendirelim. Ülke Mundane haritasında bahar ve yaz ayları için etkili bir çok olay yaşayacağız. Lagnadan itibaren Mundane haritada Yeni Ay 10.evde gerçekleşecek hemen karşıtı 4.ev ile görünüm kuracak. 4.ev yöneticisi Merkür 11.evde Koç burcunda Rahu ve Satürn destekli yolculuğuna başladı. 4.Ev: Ülke topraklarını, muhalefet parti liderlerini ve tarımı temsil eder. Tarım ürünlerini, maden ocaklarını ve yapıları kapsar. Bu evin çizgisine yakın veya kavuşumda olan gezegen karakterine bağlı olarak havayı etkiler. 4.evdeki zararlı bir gezegen 10. ev karşıtı olarak devleti simgeler. Natal Ülke haritasında Düğümler Ülke natalında Düğümler ile kavuşum halinde. Rahu enerjileri Pluton etkisi barındırır. Yeniden yapılanmalar, organize suçlar, gizliden yapılan eylemler yansımaları arasındadır. Güney Ay düğümü Mars, Neptün ve Uranüs enerjileri barındırır.10.Ev: Devletin başını, hükümeti, ulusal saygınlığı temsil eder. Otorite konumundaki devlet yetkilileri, yüksek mevkiler ve ünlü kişiler, ulusal ticaret, ulusal kredi, ün ve şöhret evin simgeleri arasındadır. 1.5 yıllık Ekliptik düzlemin Navamsa D9 haritasında ki ters kavuşum hali Devletin gizliden yürüttüğü, yürüteceği, hükümete yönelik her konuyu etkiliyor. Venüs’ün Retro hali natal Düğümlerin etkisi Mart ayına istismar, taciz, tecavüz ve aşk adına skandallarla damga vurdu. Bir önce ki Ay fazı ve Güneş tutulması, parlamenter konuları tetiklerken sizlere bahsettiğim gibi Hollanda’nın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun uçağının iniş iznini iptal etmesi ve ardından da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’yı da “istenmeyen kişi” ilan edip, Almanya’ya göndermesi Avrupa ile yaşanan miting iptalleri gerilimini yeni bir aşamaya geçirdi.

Türkiye, Hollanda’nın bu tavrına “misliyle karşılık verileceğini” ilan etti. Sadece hükümet değil, muhalefet partileri de Hollanda’ya sert tepki gösterdi. Ve biz kadın bakanımıza, vekilimiz adına yaşanılanlarla ulus olarak üzüldük. 1-20 Nisan zaman aralığı çok önemli. Güney Doğu sınır bölgesi son derece aktif olacak o tarihlerde. Terör saldırıları olasılıklar arasında yer almakta. Aslında herşeyin sorumlusudur Ay Düğümleri. Onların tetiklediği enerjilerle yol alırız, öfkemiz, nefretimiz, tutkumuz ve başarının anahtarı onların elindedir. Mars’ın Koç seyrini sevdik. Bu durum ülke natal haritası için geçerli. 2017-2018 yılarında sınırlarımızı ilgilendirecek her konuda hükümet ciddi kararlar alabilir. Türkiye’nin uyguladığı dış politika çok ağır eleştirilere maruz kalıyor. Dış basın daha tarafsız ülkemizle resmen dalga geçiyorlar. Daeş ve PKK’nın amacı nedir? Güneydoğu Anadolu Bölgesinin tamamını ve Doğu Anadolu bölgesinin tamamına yakınını haritaya dahil eden kanal sosyal medyada Türk halkının büyük tepkisini çekiyor. Haritada Kürdistan sınırı Sivas’a kadar uzanıyor. Bu adamlar bu cüreti kimden alıyor? Ve neden tepki verilmiyor? Tüm bu gelişen olaylar acaba gerçekten kadersel mi? Ve Basın-Yayın kuruluşlarına bir baskın daha düzenlenebilir. Batı’nın gözü ülkemin Güney Doğusunda ki petrol kaynaklarında. Türkiye’nin bugün durduğu yer, jeolojik ve politik olarak ‘’bir gücü kullan’’ diye baskı yapan Batı’lı ülkelerin tavrına çözüm sürecinde destek değil köstek olarak nitelendirilmeli. Tabii olası değişikliklerden sakınacak kadar akıllı olmadığımız aşikar…! Çok iyi bir komşuluk tavrıyla merhamet taşıdığımız tüm duygularımız takdir görür inşallah Allah katında….! Balık burcu bir Cumhurbaşkanımız var nasıl olsa…!

Azıcık da romantik yazalım ve bitirelim makalemizi; Kayıp bir fırıldak gibi mutluluklar masalsı kıvamlar da Sevgili bir var, bir yok bu aşkın içinde, aldatmalar, ihanetler, yok olan güven ve intikam hissiyatı ile yaklaşmalar….! Nidalarımız artış gösterecek bir devri kapatırken. Özümüzden ayrılmayalım dedikçe, bumerang misali dönmekteyiz kendi eksenimizde. Balıklar yosunlarla bütünleşiyor ya da hepsi mundar! Anlamları geçmişte, karmamızda arayacağız Retro üstüne Retro. Hemen Dolunay anında Merkür retrosu geliyor. Gönül sarayları yıkılıyor darbelerle, sözlerin keskinliği, öldürdü tüm umutları, KADER ”hak ettim” şerbetini içirirken aslını inkâr edenlere acısı bol ikram da şarap oluyor, o ikram başımızı döndürüyor bu feleğin çemberinde. İnziva arıyoruz en kuytu köşeler de Satürn sayesinde.

İnsan bazen göz ucuyla süzüyorya etrafını, bazen de hayallerle o zaman inanın uzaklar daha yakın oluyor. Çiçek dolu dallara dolanan ilkbahar rüzgarları ile arzular ses olup ulaşır mı Sevgiliye bilinmez?. Serptiğimiz tüm kelimeler, Ay evrelerinde meyve veriyor. Dilde aşk, gönüller de ise keder oluyor. Bu evren bizleri hazırlıyor sonumuza, değil mi ki göğsümüzde büyüttüğümüz yaşam sevdamız var o yüzden bu asırlık kavgalarımız. Her evin ışığı farklı tonda yanıyor, havada esen mutluluk hareleri sarsın sizleri. İnsanlar bıktı yalanlardan, acıdan, terörden, nefretten, ölüm ve tecavüzden, ihanetlerden, gönüller; huzur, GÜVEN ve dinginlik arıyor. Sızılar serpiştirirken gökyüzü feleğe bahar rüzgarları filizlenmeye yüz tutan tohumlarımıza umut olsun diye tüm derdimiz. Adı üstünde mevsim AŞK çalıyor…! Kırgın, bitik, yitik bir mevsim döngüsüdür tamamlanmayan sevdalar. Kimsesizliğin çarkı nasıl döner bilir misiniz? Herkes vardır ama yalnızsınızdır. Güneş kurutur içinizi, gözyaşı düşer gözünüzden, AY ışığında sürgün kelimeler biriktirirsiniz ya Sevgiliye. İşte öyle bir şey; gururunuz suskunluğunuzu silip götürsün ömrünüzden. Bazı aşklar bitmeli lakin bazı aşklar ise sandal olmalı denizlere. Ne yöne gittiğimiz değil bazen de ne yönden geldiğimiz, yankısına yürüdüğümüz bir hayattır bu. Sevgi ve umut tohumları savurmak istiyorum sizler ve kendim için havaya, suya, toprağa….(Eksen konumlarınız için ayrıca bir makale yazacağım).

Büyüsüne kapıldığımız gökyüzü için yas tutmak istiyorum adeta. Kalbimin kapılarını aralayıp yaralarımın sahiplerine hesap sormak istiyorum. Elbet tüm dertlerimiz bitecek. Zira bu melem enerjiler altında ele avuca sığacak bir sevinç yok! Tedirgin yüreklerimizin bekleyişinde sarhoş olmak için Leyla’yı şarapta, Mevla’yı dualarda aradığımız zamanlarla bitiriyoruz ömrü. Hangi gönüle girdiysem hep acı. Her aşka tutuluşta ve her ”seviyorum” kelamlarında ayrılığın mevsimi çalıyor gönül bahçelerimizde. Gönül kuş gibidir. Kanat çırpmaktan yorulur da lakin hiç susmayı sevmez.

Yeryüzünün tüm sularında Balık Yeni Ay’ın da hasretin prangalarında AŞK adına ilahiler dinleyeceğiz. Gözlerimiz yaşlı ve çokça sabırsız. Köpüren denizlerimizde vazgeçeceğiz sevgiden ve Sevgiliden!

”Söz ver” diyor kıymetli sanatçı parçasında. İyide hayat o kadar sıradan hale gelmişken, ölüm ensemizdeyken, verilen sözler unutulurken nasıl söz vereceğiz?

Hürmetler

AYŞEN TOK