Bir Hikaye Eşliğinde Teslimiyet Güzeldir Evrene…

“kadınla erkeği birbirine çeken, feromon mu, koku mu, ten uyuşması mı, kişilik mi, tavır mı, davranış mı, ses mi, gülüş mü, bakış mı, boy bos mu, ruh güzelliği mi, kafa denkliği mi her neyse, hiçbiri yoktu bunların. belki de bir hikayeye vurulmuştum; hiç insan bir hikayeye vurulur mu? oluyormuş demek ki..”

Huzursuzluk – Zülfü Livaneli

Herkes mutlu olduğu yere gitsin deseler ben gökyüzünü seçerim…2018 yılının Şubat ayını yarıladık sayılır. Kış mevsiminin son ayı. Mart geldiğinde toprak uyanıyor. Fakat hala çoğumuzun ruhunda saklı arzuları, isyanı ve baki umutları var. Aşk bir sanat gibi fakat her iki kişi de fedakarlık yapmalı diye düşünüyorum. Göz göz odalar olsa gönül hanelerimiz de ve gökyüzüne bağlı olsa, saraylar inşa etsek ve mahsenler, sonrasında tek tek dolaşsak o misal işte kimi köhne, kimi ise Güneş hakimiyetinde. Aşk semadan yeryüzüne inen enerjiler ile başlar ve biter. Jüpiter transitlerinin Venüs teması genel anlamda destekleyici iken, Satürn Venüs temasları ise ayrılığı hissettirir. Bir an da o uğruna öldüğünüz kişinin esasında size ne kadar uzak bir birey olduğu idrakine varırsınız. Şimdiler de natal Venüs yerleşimi Terazi, Koç, Kova, İkizler ve Yengeç burcunda olanlar ilişki anlamında oldukça şanslı. Natal Venüs’ü Yay, İkizler, Kova, Balık, Başak burçlarında olanlar ise ilişkilerini sorguluyorlar. Sevmek zor iş, ne maaşı var ne sigortası. Bir ayrılığı var bir de gözyaşı…:) İlişkiler ekseninde öyle derin derin ah çekecek olanlarda var 2018 senesinde. Mesela Mart girer girmez bir Merkür, bir Jüpiter, bir Satürn, Bir Mars ve bir Venüs retrosu var ellerimizde. Özellikle Aslan burçları bu süreçte aşka düşerlerse bunun gerçek bir aşk olacağını bilmeliler. Gökyüzü sevgiyle okşasın tüm kuşların kanatlarını ve dahi kalplerimizde ki sevgiyi. Dilimiz de ki tek hece ”AŞK”. Tüm dünyada aşkla kutlanan ve en özel günlerden olan 14 Şubat Sevgililer Günü, kendini Ocak ayından hatırlatmaya başladı. Kalplerin havada uçuştuğu bu güzel gün için heyecan artsa da “Sevgilime ne alacağım?” düşüncesinden ziyade bence ‘’nasıl değerli hissettireceğim’’ olmalı. Aşk için ölmeli aşk o zaman aşk! Ütopyamız da aşk için kavuşunca mı yoksa kavuşmadan mı tasvirinin anlamını çözemeyenlere ”Beni yak, kendini yak!” diyelim. O ne güzel bir acıdır ve ne güzel bir yangın. Aşk, yanmanın, kavrulmanın, netice de ruhu olgunluğa erdirmenin en güzel yolu… 2018 aşıkların ayrılık ile demlendiği sonunda ‘’ben senden vazgeçemem!’’ diyeceği bir yıldır. Mideniz de kelebeklerin uçması ve yüreğe gök kuşağı doğması gökyüzünün ellerinde. Aşk duygulara, duygular ise onları dile getiren kalplerin emrindedir. Aşk bencilliği sevmez. Aşk fedakarlık ister. Tek taraf bunları yerine getirdiğinde ne yazık ki uzun ömürlü olmuyor. Aşk insana iman kuvveti verir ve ilahi aşka dönüştüğünde Allah’a yakınlaştırır.

Hak ve haksızlığın gölgesinde 2018 yılının tutulma serisine başlıyoruz. 19 yıl evvel başlayan bu tutulma serisi hepimizin yaşamlarında bir dönemi sonlandırıyor ne yazık ki! Oğlak yatağında Ketu, Yengeç kıskacında Rahu ile elinizden kayıp gidenlere üzülmek yok! Zümrenizde ki güzelliklerin size iyi geleceğini zamanla idrak edeceksiniz.

Tutulmanın esasında 2018 Ocak tarihinden bu yana etkisindeyiz. Tutulma herkesi etkilemeyecek. Gündem konularınız 2018 Temmuz ayına kadar ilk etapta kademe kademe gelişirken, sonrasında ise önümüzde ki dört yıla yayılacaktır. En yoğun enerji Lagna, Ay ve Güneş konumu Aslan-Kova-Akrep-Boğa burçları ile ilişkiler anlamında Ay düğümleri etkisiyle Koç-Terazi-Yengeç ve Oğlak  bireylerinedir. Bu eksen ilişkiler üzerinden değişime gidecek. Hayatınıza yeni girenlere bence derinden bağlanacaksınız. Ya da birilerinin gidişine derinden üzüleceksiniz. Gelişiminiz için bu şart üzgünüm…

15 ŞUBAT 2018 GÜNEŞ TUTULMASI-BİR DÖNEMİM PERDESİ İNİYOR. OYUN DEĞİŞİYOR ve TABİ OYUNCULAR DA…

Tutulmalar çok yoğun enerjiler barındırır fakat hemen o enerjiyi algılamazsınız. 19 yıl evveliyatında başlayan bu enerji şimdi tamamlanırken mazi eminim ki masum ve masum olmayan bir çok olay ve anı ile doludur. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.

Güneş tutulmalarında tutulmanın Rasi haritanızda düştüğü ev ve tutulmanın etkilediği gezegenler o ev ve gezegenin yönettiği konular hakkında sona gelindiğini ve artık değişimin kaçınılmaz olduğunu gösterir. Güneş tutulmalarında Güneş, Lagna ve Ay konumları önemlidir. Tutulma anında Güneş-Ay-Merkür-Venüs gezegenleri Kova burcunda güçlü bir stelyum oluşturuyor. Bu enerji takımyıldızının etkisi ile sonlanması gereken eskimiş ya da yüreğinizde ciddi yara açmış bir çok ilişki için final sayılmalıdır. Tutulma anına Satürn görünümü kalıcı kararlar almanıza yardımcı olurken Mars görünümü öfkenizi pik seviyeye taşıyabilir. Ben yine de her şeye rağmen Jüpiter’den ümitliyim.

Hayatınızdan çıkması gerekenler çıkacak! Yeni başlangıçlar yapabilirsiniz. (Her alanda)

Tutulma en fazla Balık-Yengeç-Başak bireylerini olumsuz etkilerken işte bu burçların bağımlılıklarından kurtulma sanki köklü değişime gidişlerini gözlemlemek adına etkendir. Tutulma Kova burcunda olacağı için Kova ve Aslan burçları; 1.Ev: Kişilik, hayatın başladığı nokta, şans, kişisel yetenekler, sağlık, fiziksel koşullar. 7. Ev; Evlilik, anlaşmalar, sözleşmeler, açık düşmanlar, ortaklı konular, mahkemeler, evlilik sayısı, evliliğin kalitesi, eşin kalitesi. Balık ve Başak burçları; 12. Ev; Rüyalarımız, bilinçaltımız, psikolojimiz, yatak zevklerine olan düşkünlüğümüz, hastalıklar, hastaneler, hapishaneler, kötü şans, sırlar, yabancı ülkeler, karmik etkiler buradan irdelenir. 6. Ev; Hastalıklar, iş problemleri, hizmet etme, hizmet sektörü, hizmetinizde çalışan kişiler, gizli düşmanlarınız, ev hayvanlarınız, bağışıklık sisteminiz, kötü şans. Koç ve Terazi burçları; 5. Ev; Aşk, aşkın realitesi, ilişkileriniz, çocuklarınız, hobileriniz, sanatsal yetenekleriniz, finansal durumunuz, spekulasyon içerikli konular, borsa, şans oyunları. 11. Ev; Sosyal çevremiz, arkadaşlarımız, içinde olduğumuz sosyal gruplar, dostlar, umutlar istekler, iş hayatından kazandığımız büyük gelirler. Boğa ve Akrep burçları; 10. Ev; Toplumsal saygınlık, kariyer, üst düzey yöneticilerimiz, başarılarımız, otorite figürleri, yaşamın hedefleri. 4. Ev; Aile, anne, anne sağlığı, taşınmaz mallar, yatırımlarınız, sahip olduğunuz gayrı menkuller, araçlarınız, kalp huzurunuz. İkizler ve Yay burçları; 9.Ev; Yüksek eğitim, yurt dışı ile ilgili konular, yabancılar, yabancı dil yeteneği, öğretim görevlileri, uzak akrabalar, felsefe, din, uzun mesafeli yolculuklar, inançlar, babamız, babamızın sağlığını temsil eder. 3.Ev; İlk-orta ve lise eğitimi, iletişim şekliniz, yakın çevreniz, kardeşleriniz, komşularınız, akrabalarınız, kısa mesafeli seyahatleriniz, el becerilerimiz, cesaretiniz. Yengeç ve Oğlak burçları; 8. Ev; Büyük değişim ve dönüşümlerin yaşandığı bu alan finansal krizleri gösterir. Eşin borçları, miraslar, paylaşımlı mal ve kazançlar, başkalarına ait kazançlar, kronik hastalıklar, ölüm, ölüm ötesi metafizik konuları, vergiler, korkular ve sezgilerimizi gösterir. 2.Ev; Maddi kazançlar, gelir şekli, yetenekleriniz. Konularında yaşadıkları dasa süreçlerine göre önümüzde ki 2.5 yıllık süreç de köklü değişimlerini tamamlayacaklar.

Bu bilgiler mahiyetinde herkes olumsuz etkilenecek ya da herkes fevkalade etkilenecek demek çok ezber bir yorum olur. Bireysel anlamda içerisinden geçmek de olduğunuz dasa evresi kadar tutulma enerjisinin 6.8.12.ev alanları dahilinde zarar üreteceğini söylemek doğrudur. 1.5.7.evler mesela ilişkilerle ilgilidir. Tutulma enerjisini bir ilişkiyi bitirirken aniden yeni bir başlangıç yapmanıza yardımcı olabilir. Ya da tam tersi iki seçenek arasında kaldıysanız yönünüzü belirlemenize destek verecektir.

6.8.12.evler Dusthana yani zararlı evlerdir. İş, sağlık, kronik rahatsızlıklar, gizli düşmanlıklar bu evlerin mahiyetindedir. Muhatap olunulacak enerji gözyaşını da beraberinde getirir. Bireysel anlam da burç yorumundan ziyade yapılan hesaplamalar ile bazı doğum yılları ne yazık ki kadersel döngülerden geçmektedirler. Yine Satürn Yay seyri natal haritalarında Lagna ve Ay konumu Yay olan bireylere Sadesati evresi yaşatırken, Balık, İkizler ve Başak burçları Kandaka Satürn, Boğa burçları ise Asthama evresi yaşamaktalar. Bu süreçler oldukça zorludur. İnsan yaşam sahnesinde her türlü kargaşaya dahil olacak ve bela üstüne üstüne gelecektir. Olumsuzlukları göğüslediğimiz diğer enerji ise Jüpiter dokunuşudur. Jüpiter’in Terazi burcu seyri Lagna ve Ay konumu; Terazi, Koç, İkizler Kova bireyleri için olumlu enerji üretmektedir. Satürn ise olumlu anlamda Kova, Yengeç ve Terazi burçlarına destek vermektedir. Yani yapılan ve yapılacak olan işlerde göyüzü motivasyonu ile başarı odaklı olacaktır.

Teslimiyet güzeldir…

Sahilde ki kum taneleri divane olur denize duydukları aşk yüzünden. Mevzu derinlerde. Hepimiz için 2018 yılı çok önemlidir. Sen de yenilebilirsin kendine! Arada bir içinde mahsunlaşabilir, normaldir insanız neticede. Arada bir denge kaçıyor, arada bir esip savuruyoruz, arada bir yeniliyoruz kendimize! Arada bir efkarlanıyoruz. Ağlıyoruz, mahsunlaşıp, sevgiliyi özlüyoruz. Bunlar insani tepkiler. Seni masal ülkeme davet etsem benimle gelsen eminim acılar demir atar uzak ufuklara… O yüzdendir gökyüzünü size masal gibi anlatmam. Bende o masalın içindeyim çünkü…

Tutulma enerjisi ile öfkenin çıldırmış elli tonu ile tanışabilirsiniz. Merhamet yüreğinin prangası ise afedeceksinizdir. Gözyaşları ile her şeye inat ağlayadabilirsiniz. Teninizde ki yaraları kanatabilir ya da onarabilirsiniz. O bulutların arasından süzülecek enerji sarhoş bir ressama dilerim aşkın resmini çizdirir…

Hürmetler

AYŞEN TOK