SEÇİM

Kılıç kınında bekler misali bu makale burada kalsın ki Temmuz ve Ağustos enerjileri yaşandıkça hatırlayacağız….

Makale çok uzun olduğu için Temmuz ve Ağustos enerjilerini ayrıca yorumlayacağım!

Şimdi bakalım gündemimize öncelikle bu makaleyi okuduktan sonra sadece önceliğimin ilim olduğunu ve bunları yorumlarken geçmiş tarihlerde ki yaşanmışlıklarımızı hesaba katarak sizlerin tarafından ağır sözel eleştiri ve saldırıya uğradığımı unutmamanızı ve daha sağduyulu davranmanızı isterim. Netice itibariyle hepimizin ortak derdi vatanımız, bayrağımız ve devletimizdir. Ve ne büyük gerçektir ki göklerden gelen enerjiler ile şekillenen hayatlar ülke haritaları içinde geçerlidir. Hal böyle olunca bu makaleyi itina ile okumanızı temenni eder ve okuduktan sonra siyasi yorum yapmamanızı rica ettiğimi belirtmek isterim.

Her şeyin en doğrusunu mutlak yaratıcı bilir. Eleştiri yapmak değildir astroloğun görevi. Göstergeleri yorumlamaktır. Eleştiri gazeteci ve köşe yazarlarının işidir. Sizlere bilimsel olarak sadece sebep-sonuç ilişkisinin astrolojik kanıtlarını anlatacağım.

Bir önce ki makalem de seçim sonucunu gösteren tarihi ve maddeler halinde olasılıkları sıralamıştım ki hepsi yaşandı. (Üzerini tıklarsanız hatırlayacaksınız) Nisan ayından bu zamana kadar birbirinden görüş farkı bariz belli olan siyasilerin ittifakı gündemlerimize oturdu. Görünen köyün bir diğer hikayesi oluşan ittifak Türkiye için geleceğe yönelik plan ve güzellikleri anlatmak değil sanki Sn Erdoğan’a yönelik bir linç kampanyası gibiydi. Özellikle siyasi adayların cesareti dillerine yansıdı. Sosyal medya da taraflar ve trol hesaplar bol bol mesai icra etti. Tabii CHP yalnız değil. Her ne kadar HDP, İyi Parti ve SP kendi adaylarını çıkartsa da, Sn Erdoğan karşısında hepsi birlik oldular. Bana göre AK Partinin adayı Sn Erdoğan tek başına hepsine karşı yeterli bir ağırlığa sahip. (Türkiye için yaptıkları gayri safi milli servet değerinde ki yatırımları ile.)

Seçim gününden sonra oluşan Yay dolunayının etkisinden bahsederek başlayalım mealimize. Türkiye Mundane Rasi haritasında Lagna (Yükselen) ve Ay konumu İkizler burcudur. 1.ev olarak kabul ettiğimiz bu alanın temsili konuları; Bir ülkenin veya şehrin genel halk topluluğunu gösterir, halkın sağlığı, etkisel ve tepkisel verileri, refahı, huzuru, ülkenin veya şehrin görünen imajı , seçmenleri bu evin yönetimindedir. Kurumsal olarak ise kurumun çalışanlarını, şirketin motivasyonunu, görünen yüzünü, imajinasyonunu, çalışanların genel halini görebiliriz. 28 Haziran Yay dolunayı ise Mundane Rasi haritasında 7.ev alanında gerçekleşecektir. Temsili konular; Uluslar arası ilişkiler, askeri veya sivil savaşlar, anlaşmalar, ultimatomlar, hakemler, kaçak suçlular, açık düşmanlıklar, rekabetler. Ayrıca evlilik ve boşanma oranları, halkın bakış açısı. Dış ticaret ve iş ortaklıkları, halkla ilişkiler bu evin konularındandır. Bu kadar tesadüf olması bence kaderin ve Allah’ın yazgısının yegane ispatıdır. Dolunay anında 1.ev alanında bulunan Güneş retro Satürn enerjisinden görünüm almaktadır. Satürn retro olmasaydı şayet bu Güneş (Cumhurbaşkanı, Başbakan) konumu aldığı zararı gösterecekti fakat kuraldır ki doğal zararlılar retro süreçlerinde olumlu enerji üretir. 1.ev alanına bir de retro Jüpiter görünümü var ve Ay düğümleri Rahu ile Ketu tarafında 4-10 kuralı ile kare görünümle perdelenmiş. Kural odur ki doğal faydalılar retro süreçlerinde zararlı enerji üretirler. Bu durumda halkı temsil eden 1.ev alanına ne yazık ki Jüpiter desteği vardır demek tekeden süt çıkartmaya benzer. Seçim günü yani 24 Haziran saat:8.30 itibariyle ise anın Mundane Rasi haritasında Ay ve Jüpiter Terazi burcunda güçlü bir Gaje-Kesari yoga oluşturmaktadır. Bunu gören astrolog ‘’vay’’der demesine de ilmi yarımdır. Rahu ve Ketu’nun kare görünüm etkisi halkı derin bir üzüntü ve kedere boğacaktır. Yani çıkacak sonuç neticesinde üzüntü hakimdir. Rasi haritasında 4.ev alanı muhalefeti temsil eder. Merkür 4.ev yöneticisidir. Güneş ile birlikte İkizler burcunda ki yerleşimi AK konumunda olması muhalefetin gücünü ortaya koyarken aldığı retro Satürn görünümü ise muhalefetin istediği sonuca ulaşamayacağını simgeler. Satürn-Merkür karşıtlık hali olumlu değildir. Seçim gününün Rasi haritasında ise 4.ev yöneticisi Venüs’tür. Venüs’ün Yengeç burcunda ki Rahu beraberliği ve aldığı Ay düğümleri kare görünümü en büyük hüsranı Sn Akşener’in yaşayacağını göstermektedir.

Türkiye’nin kuruluş anı Rasi haritası yani 29 Ekim 1923 saat:8.30 Ankara lokasyonuna göre kabul ettiğimiz Mundane haritada ki iktidar partisini gösteren alan 10.evdir ve yöneticisi Jüpiter’dir. Jüpiter’in 24 Haziran tarihinde NavamsaD9 haritasında ki Balık burcunda ki yücelim hali ise bu seçimin kimin kazanacağının yegane ispatıdır. Yani mevcut iktidar görevine devam edecek ve Sn Erdoğan halkın nazarında bir kez daha güven tazeleyecek demektir. Buraya kadar mutabıkız sanırım şimdi adayların Rasi haritalarına bakalım…

Bilmeninizi isterim ki Hint astrolojisi sistemine göre yükselen yani Lagna konumu kadar Ay konumu da önemlidir. Ve analizler de bu iki nokta baz alınır. Adayların doğum saatleri bilinmemekle beraber doğum bilgileri nette bulunan bilgilerdir ve yorum Ay konumuna göre yapılmaktadır. Yanılma olasılığı yüksektir. Son karar ve kader Allah’ın elindedir.

MUHARREM İNCE

4 Mayıs 1964 Yalova Türkiye lokasyonuna göre Sn İnce’nin Rasi haritası.  Bu haritaya göre sempatik lideri cesur söylemleri, ettiği bed duaları ve küfürleri ile tanıdık. Mars Koç yerleşiminde normaldir diyoruz. Bunun sebeplerine astrolojik olarak anlatayım sizlere. Sn İnce’nin Ay yerleşimi Oğlak burcunda, Satürn ise Kova burcunda, hemen 4.ev de Güneş, Jüpiter, Mars ve retro Merkür yerleşimi, 6.ev İkizler alanında Rahu ve Venüs yerleşimi ve 12.ev alanı Yay burcunda Ketu yerleşimi mevcuttur. Ne yazık ki bu kadar güçlü bir harita için kozmik güçlerin kaderi olumlu anlamda çalıştırabilmesi ancak mucize olur zira transit noktasında Yengeç burcunda ki Rahu ve Oğlak burcunda ki Ketu seyri 4.ev alanında ki tüm olumlu gezegenlere kare görünüm vermektedir. İnce’nin 10.ev (Toplumsal saygınlık) alanında Rahu ve Venüs aldığı Jüpiter görünümü ile kendisini bir de toplum önünde ve partinin ön vitrininde sevilen, sempati duyulan biri haline getirmekten öteye geçemeyecektir. Ayrıca uyaralım ki Ay konumuna göre 12.ev alanında seyir eden Satürn tam olarak Ketu üzerindeyken 12.ev (kayıplar) demektir. 25 Haziran sabahı üzülen taraf olacakken seçim propagandası esnasında yaptığı söylemler dileriz başına bela olmaz! İnce için kırılma noktası vardır. Sn Kılıçdaroğlu’nun en dişli rakibidir. 2019 yılının Mart ayından sonra geçecek olan 18 aylık dilim sonrasında tüm Türkiye ve CHP seçmeni kendisini tek başkan ilan edecektir.

Vimsottari Dasa:

Sat MD: 2010-05-07 (11:39:14) – 2029-05-07 (8:37:10)

Ven AD: 2017-02-26 (7:52:17) – 2020-04-27 (18:19:16)

Satürn-Venüs dasa yaşarken olmaz o iş azizim! Ancak kadınların sempatisini kazanırsınız!

MERAL AKŞENER

18 Temmuz 1956 Kocaeli Türkiye lokasyonuna göre Sn Akşener’in Rasi haritası.  Bu haritaya göre geçmişini yorumladığımız değerli politikacı için öngördüğümüz zamanlarda kendi partisini kurması başarısının perçinlemesiydi. Rüzgarı arkasına alan Sn Akşener rüzgarın gücüne kapıldı. 2015-2016-2017 dönemlerinde yaşadığı Sadesati evresi ve atlattığı Satürn-Satürn kavuşumunun ardından Ay göre 10.ev yöneticisi Güneş Ay düğümleri teması yaşarken ve mucizelerin dominosu Jüpiter kare görünümü alırken üzgünüm başarıdan bahsedemiyorum. Hala Sadesatisi devam ediyor ve seçim anın yani 24 Haziran 2018 tarihinde transit anına göre 10.ev yöneticisi Güneş 8.ev alanında yerleşerek ne yazık ki Satürn görünümü alırken beraberinde maddi ve manevi kayıp getireceğini açık ve net gösteriyor.

Vimsottari Dasa:

Mars MD: 2015-10-29 (3:47:08) – 2022-10-28 (22:47:49)

Sat AD: 2018-03-17 (2:07:01) – 2019-04-25 (22:51:44)

Mars-Satürn dasa yaşarken sizin için 2018 Ekim sonrası çok daha keyifli ve başarı dolu olacaktır. Başarınız için partininizin Rasi haritasını yorumlarken belirttiğim gibi daha 3 yıl gibi bir sürece ihtiyacınız vardır. Bir sonra ki seçim evresine umarım daha donanımlı ve antremanlı hazırlanırsınız!

SELAHATTİN DEMİRTAŞ

10 Nisan 1973 Elazığ Türkiye lokasyonuna göre Sn Demirtaş’ın Rasi haritası. Bu haritaya göre geçmişinde yaptığımız öngörüler tam isabetli çalışmıştır. Okuyanlar hatırlar. Bilgilerin doğruluğuna güvenerek hali hazır da natal Ay yerleşimine göre 1.ev ve 7.ev alanlarında seyir eden Ay düğümleri, devam eden mahkeme sürecini, 13 Temmuz tarihinde 12.ev alanında yaşayacağı Güneş tutulması etkisiyle cezaevi tutukluluk evresinin devam edeceği ve yine 10.ev alanı yöneticisi Mars’ın natalında ki yerleşiminin T.Ketu ve Mars teması ne yazık ki hiç iç açıcı durmuyor. Ayrıca bu yorumları yazarken partilerin kuruluş anı Rasi haritalarını da değerlendirdiğimi belirtmek isterim. Fakat biz merhametli bir ulusuz. Mağdur konumunda ki insanlara acır ve koruma dürtüsüyle hareket ederiz ki sosyal medya da siyasinin epey bir destekçisi mevcuttur. Farkındaysanız Demirtaş’ın popülerliği, Apo’yu geride bıraktı. Eeee harita elimizde işte! Yogalar yok mu bu yogalar? Aynı yogalar Sn Akşener’in haritasında da mevcut.

Vimsottari Dasa:

Ven MD: 2017-06-09 (15:46:52) – 2037-06-09 (18:51:12)

Ven AD: 2017-06-09 (15:46:52) – 2020-10-11 (22:00:44)

Venüs-Venüs dasa yaşarken 9.ev alanında ki Venüs yerleşiminin aldığı Satürn görünümünü hesaba katarak bu adamın daha uzun yıllar cezaevi tutukluluk sürecinin devam edeceğini söylemeden edemem! Ketu dasanın ardıdır Venüs dasa. Ama adamı dağın tepesinden alıp, gül tarlasının ortasına bırakması için geçmişinin pür-i pak olması şarttır.

RECEP TAYYİP ERDOĞAN

26 Şubat 1954 İstanbul Türkiye lokasyonuna göre Sn Erdoğan’ın Rasi haritası.  Ay konumu Akrep Sn Erdoğan’ın ve ilginç transitler altında. Ay konumuna göre 3.ev ve 9.ev alanlarında Ay düğümleri ile 12.ev alanında ki Satürn kare görünümü çevresinde ciddi temizlik yapmak istediğinin göstergesidir. 10.ev Rasi haritalarında toplumsal saygınlıktır ki yöneticisi Güneş seçim günü 8.ev alanında ve Satürn görünümü tesiri altındadır. 2.ev ve 8.ev alanları özellikle 8.ev alanı ucu açık ve yorumu oldukça spritüel enerjilerle harmanlanır. 8.ev kayıplar demektir. Doğal zararlılar Dusthana evlerde olumlu çalışır. 10.ev yöneticisi natal Güneş r.Jüpiter ve r.Satürn görümü almaktadır. Sağlık sorunlarının yaşandığı oldukça barizdir. Özellikle kalp kontrollerinin devamlılığı önem arz eder. 4.ev astrolojide kalp rahatsızlıklarını simgelerken 4.ev yöneticisi aldığı Ay Düğümleri kare görünümü manidardır. Sn Erdoğan için tam olarak 5 yıl sonrası transitleri olumsuzluk ve kayıpları beraberinde getirecektir ki astrolojik göstergelerden kimsenin dokunulmazlığı yoktur!

Vimsottari Dasa:

Mars MD: 2017-01-27 (13:14:09) – 2024-01-28 (8:22:35)

Rah AD: 2017-06-26 (4:55:04) – 2018-07-15 (8:05:39)

Mars-Rahu dasa yaşayan Sn Erdoğan için 2018 Ekim sonrası kendisini daha verimli ve rahat hissedeceği zamanların olduğunu belirtmek gerekir. AKP Rasi haritası ile birlikte harmanlamak gerekirse şayet kıl payı bir fark ile iktidarın mevcut yönetime devam edeceğini söylemek ilme hizmettir. Sn Erdoğan için 2019 Mart sonrası yaşanılacak 18 aylık zaman dilimi son derece önemlidir.

Siyasilerin arasında en güçlü harita sahibi kim derseniz şayet nette ki veriler doğru ise Sn Erdoğan ve Sn İnce derim. Türkiye haritasına göre (Tüm liderler ve partilerin Rasi haritaları değerlendirildiğinde) ortaya çıkan sonuç mevcut iktidarın 2023 yılına kadar devam edeceği yönündedir. Kaderi Ay düğümleri belirler ve sadece Sn Erdoğan düğümlerin gergefinde değildir. Bunlara paralel olarak gelecek transitler de Satürn 2020-2023 aralığında Oğlak burcunda seyir ederken burası Türkiye haritasına göre 8.ev alanıdır ve yaşanılacak olan evre Asthama Satürn sürecidir ve olumlu değildir. Ay düğümlerinin değişimi ve Jüpiter’in 6.ev seyrini bunların hepsi vakti geldiğinde yine kalemimle yorumlanacaktır. Seçimin açıkçası 2.tura kalacağını düşünmüyorum. İlk turda sonucun belirleneceğini ve baş başa gidecek çekişmenin 1.kişisinin Sn Erdoğan olacağını, 2.kişinin Sn İnce, 3.kişinin Sn Akşener şeklinde devam edeceğini tahmin ediyorum. Meclisi ise hiç sormayın? Mundane Türkiye haritasına göre 11.ev alanında Koç burcunda seyir eden Uranüs’e teslimiz hey hat! Başkanlık seçiminde Türkiye iki kutuba bölünüyor. Biri AK Parti’nin, diğeri CHP’nin adayı. Çekişme de bu iki kişi arasında ki haritalara göre Sn Erdoğan önde duruyor! Geçmiş seçim döneminde Sn Erdoğan ve AKP % 50’yi aşarak güven tazelemişti. İnce kendi partisinin delegesinden bile geçer oy alamadı. Sn İnce, Sn Kılıçdaroğlu için 2023 süreci gelinceye kadar parti içerisinde ciddi tehlikedir. (Rakip anlamında) Zira transitleri olumlu çalışmaya başladığında başarı kendisiyle beraber olacaktır. Darbe dönemleri hariç, CHP kadroları hiç bir zaman tek parti dışında tek başına iktidar olamadı. Bugün de olacak değil. Ancak 2023 sonrası CHP dönemidir. Zaman hızla akıp giderken kılıç kınında bekler gibi bu makale kalacak web sitemizde sizlerde dönüp yorumları yad edeceksiniz yine zira seçim ilk turda sonuçlanacaktır…

Mağduriyetler ülkesi mi oldu Türkiye? Fetö’nün hamlesinin başarılı olamayışı beraberinde mağduriyet yaşayan kamu kesiminin ise oylarının adresi bellidir. CHP ve İyi Parti. Doğu’da ise CHP oyları HDP’ye akacak olsa de HDP SP’den daha şanslıdır.

Görelim Mevlam ne eyler? Neylerse güzel eyler! Son söz alemlerin Rabbine aittir…O söz ki geride bıraktığımız iki aylık döneme mühür niyetinedir! Benim penceremden ilim mahiyetinde ki öngörüler ve sebepleri bunlardan ibarettir. İki aydır şahsıma yapılan sözel taciz ve saldırılar ise 25 Haziran sabahı evveliyatında olduğu gibi ne kadar doğru bir şekilde kalemimi ilim ışığıyla yorumladığımın ispatıdır. Umarım birileri utanır! Belki de ben yanılırım belli mi olur? Çıkacak sonucun vatanıma, milletime, ülkeme hayırlar getirmesini dilerim.

Sonsuz sevgi ve saygılarım ile

AYŞEN TOK