Güneş’in Sıcaklığı&Aslan Dolunayı

“yine de, çiğnetemem kimseye gururumu
istenmediğim yeri sessizce terkederim
hatıra kalsın diye bırakır da ruhumu..”

Nurullah Genç

2 Mart 2018 saat: 2:53 Aslan burcunda P.Phalguni Nakshatra 2.padada Aslan dolunayı enerjisi tamamlıyor 15 Şubat 2018 Kova burcu yeni Ay fazını. Türkiye’den gözlemlenememiş olsa bile Kova burcu Güneş tutulması bir sonlanma ve yeni başlangıçlar için son derece önemliydi. İnsan hayatında en önemli kavram kalp huzurudur. Aslan burcu istidatı gereği gönül ilişkilerini pek çoşkulu icra eder. Şayet dış dünya (iş) ile iç dünya (kalp) arasında denge bozulursa yaşam bir anda kous etkisi yansıtabiliyor. P.Phalguni 13.20/26.30 enlem aralığında ve Venüs yönetiminde bir yıldızdır. Bu nakshatranın en büyük özelliği sanatsal özellikler kadar ilişkilerde flörtçü dürtüleri destekliyor olmasıdır. Daldan dala konan aşık tipleri genelde bu yıldızın tesiri altındadır. Ve tabii tutku da ön plandadır. Alacağı görünümler ile ilk gördüğüne aşık olmak gibi havai bir etki de verebilir. Dolunay anında Lagna Yay burcunda ve hemen üzerinde Satürn yerleşimi karamsarlık içerikli sonuçlar ile baş başa olacağımızı gösteriyor. Yay yöneticisi Jüpiter ise aneratik dereceli Venüs AK konumunda. Lagnadan sonra Ketu ve Rahu yerleşimlerinin dışına çıkan Venüs-Merkür ve Güneş Kova burcunda sarılmışlar birbirlerine. Ay Aslan burcunda, Mars Akrep burcunda. Yani epey bir coşkulu tam Aslan normlarına uygun bir tablo var elimde.

Mars enerjisi kendi içerisinde intikamcı bir form kazanır ve sizleri isyana sürüklerken sessizce bir kabulleniş belki de ciddi bir rest çekme hissiyatı yaşatır. Her bireyin kendine has bir dünyası vardır tek ortak duygusu aşk olan. Her çiftin sevdiği insanla kavuşma hayali ve arzusu vardır. Aşıkların birbiri ile kavuşması pek çok duyguyu ruh da uyandırabilir. En samimi duygudur sarılmak. Özlediğiniz o koku burnunuzdadır. Aşığın, maşuğuna kavuşmasıdır. Ayrılığın katlanabilir sürecini bir anda unutturur. Dünyanın en güzel eylemidir sarılmak. Aşıkların birbirlerinde buldukları enerjinin bütün olma halidir. Taraflardan biri şayet ilişkiyi tamamen bitirdiyse o hüznü ve o boşluğu bile unutturabilir sarılmak dediğimiz eylem…

Venüs, Güneş, Merkür’e; Mars, Satürn ve Jüpiter görünümleri eşlik ediyor. Venüs AK konumunda iken aydınlanacağınız yegane konu ihanet ile alakalı olacaktır. Kiminiz sevgilinizin, kiminiz eşinizin, kiminiz iş ortağınızın, kiminiz arkadaşınızın, kiminiz evladınızın ihaneti ile gözyaşı dökebilirsiniz. Aşk bitince üşürsünüz! Yüzyıllar da geçse ruh hep diğer yarısını arar. Bu yüzdendir ilişkiler başlar ve biter. İlla ki bir vedayı hak eder! Yürek çarpıntısı, özlemin gözyaşları ile yanan ateşi söndürür. Aşk varken mevsim yazdır. Aşk bittiğinde her daim kıştasınız…Kavuşup mutlu olmuş aşklar kadar, kavuşamayıp biten aşkların altına imza atan bu dolunay enerjisi için başka ne denilebilir ki? Tutulmaların ve özellikle Ay düğümlerinin etkisi Lagna ve Ay konumu; Kova-Aslan-Koç ve Terazi, Yengeç-Oğlak burçlarının partnerlerini değiştirecektir.

Mart ayı ile birlikte önce Jüpiter Retro enerjisini deneyimleyeceğiz. 9 Mart-11 Temmuz 2018 zaman aralığında Jüpiter Terazi burcunda Retro seyre geçecektir. Terazi burcu Lagna ve Ay konumunuzdan itibaren kaçıncı eviniz ise evren sizleri aydınlatmaya ve hüsrana sürüklerken bunun için ayrıca makale yazacağım.

Sessiz ve mükemmel bir dolunaydır yaşayacağımız diyemem sizlere. İnsan tuhaftır. Eksikliklerini hissettikçe daha da aymazlaşır. Bir yanı her zaman eksiktir. Biri gelip tamamladığında dahi. Bu kadar retro etkisi 2018 yılında ilişkilerin ayyuka olduğu zamandır. Bir yanımız detaylara takılırken bir yanımız ”Allah büyüktür” diyor. Yaşam nedense eksikliklere mühür vuruyor retro gezegenlerle. O birileri, hani sizlerin beklediği birileri geldiğinde dahi siz eksik yaşadığınızı hissedeceksiniz. Ruh yalnızlığı ile demlenir, kalabalıklarla yalnızlaşır. Mart ayı itibariyle Satürn’e eşlik edecek Mars sayesinde hangi yana dönseniz ruhunuza çarpacaksınız.

Aslında 🙂 seviyorum böyle düşünmeyi zira hayat işte bizlere oynadığı hep aynı oyun ve tekrarı. Mükemmel biri yok! Bizler karşımızda kendimizde olmayanı arıyoruz. Ve neticede acıda verse kendimizde olmayan özellikleri olanları bulup, yaşamlarımıza çekiyoruz. Gökyüzü karanlık olabilir ama inanın bana yıldızlar parlıyor. Bir insan dürüst olduğunu söylediğinde mi korkmalıyız yoksa o insanın yalancı olduğunu yakaladığımızda mı?

İşteeee Aslan dolunayı yalanların su yüzüne çıkacağı zaman dilimidir. Tercih sizlerin ben anlatırım sadece. Neden dürüstlüğe bu kadar ihtiyacımız var ki? Bazen mutluluk yalanlarda gizli. Yoksa güvensizliğimiz kendimize mi? Neden yalvarıyoruz ki karşımızdakine dürüst olması ya da bizi affetmesi için? Affetmiyorsa zaten evren koparmıştır bağınızı. Bir zamanlar ihanet edenler, bu dolunay da sadâkat arayacaklar! Hiç yalan söylemeyenler bir başkasının yalan söyleyebileceğini düşünmez. İhanette bulunmayanlar, karşısındakinin ihanet edebileceğinden şüphe dahi duymaz! Ve ne kadar kalabalık işte yalnızlığımız. Bir kez daha yüzleşmeye hazır mıyız? Sessiz, sakin, mükemmel dolunay da! Bazen bekleyip görmek lazım. İnşallah attığınız zarlar düşeş çıkar da düzlüğü görürsünüz. Bu yazdıklarım evrenin hesap soracağı eksenler için zira bazı acılar sabır etmeyle de geçmeyecek….

Dolunay anında kendinizi düşünceleriniz ve kelimelerinizle açıklamak isteyeceksiniz. Bunların hepsi sezgisel nitelikte olacaktır. Sizi işitmelerinizi isteyeceksiniz çünkü başka insanlara açıklamak istediğiniz önemli bazı fikirleriniz var. Ne söylemek istiyorsanız konuşun ve anlatın ama onları dinlemek konusunda eşit zaman da vermeyi unutmayın. Yeni bazı şeyler öğreneceksiniz. Enerji anında düşünceleriniz keskin ve odaklanmış olacaktır. Fazlada şansı zorlamanın anlamı yok sözler keskin bıçak misali. Neden mi Merkür Mars ve Satürn etkisinde. Talihin hep güldüğü yasam olayları bazı uzun gezegen transitleri esnasında ter gidebilir. Bu konuda dikkatli olmanız gerekecektir zira G.Tutulmasının, Ay tutulmasının ve dolunayın etkileri yoğun düzeyde Temmuz ayına kadar devam edecektir.

Satürn transitleri yaşayanların yay gibi gerilmeden, başak gibi eğilmeleri ve tevazuyu öğrenmeleri şart..! Gurur-onur Satürn’ün sevmediği kavramlardır. (Yay-İkizler-Başak ve Balık) burçları bu konuda kurs görüyorlar şimdilerde. Ne ders bitiyor, ne acı diniyor gökyüzü sayesinde. Böyle enerjiler eşliğinde en yüksek emeller ile en derin arzular arasında çarpılmak ve zamanı boşa harcamak tehlikesi var. Şiddetli içsel gerginlikler ortaya çıkabilir amanın sakin zira en derin sular sakince akar…Kısaca yukarısı aynen yazdığım enerjileri barındırıp, yansıtacak. Çarpılanlar mı? Onlar kendini biliyor…

”Ne çok kelime sarf edildi ve ne çok konuştum ben; sen hiç duymadın ki delice ve günlerce sanki karşımdaymışsın gibi. Sen duymadın…”

Ödül ve ceza Satürn kontrolündedir. Şu an ki halinizi merak ediyorsanız size formülü verdim. Geçmişiniz sorgulayın. Ettiğiniz bed duaları ve aldığınız ah’ları. Hayatınızda bir mucize mi gerçekleşti ohhh ne güzel bu da olsa olsa alemlerin Rabbi’nin yakarışınızı duyduğu anlamına gelir. Her kimse o melek size görünecek ya da imdadınıza yetişecektir. Bu bir insan suretin de ise şayet gördüğünüz sadece yaşadıklarınıza kisve olabilir. Kelamların hükümsüz kaldığı sıkıntılar hepimiz için geçerli. Bütün dertler derbeder ederken o mucizenin değeri tartışılmalı mı?

Ya ne zordur insanın insanla sınanması…İyi gününüzde değil, kötü gününüzde lazım size sizden olanlar…
Zor zamanlarınızda yanınızda olduklarınız şimdi yoklarsa bu onların ayıbıdır. Beklentiler yaralar diyorlarya doğru söz! Bu işler parayla değil sırayla..Tüm bunlara rağmen işte sarılmak bu yüzden önemlidir. 2018 yılı gözyaşlarınıza tanıklık edenlere sırtınızı dönüp, kahkalarınızı başkalarıyla atacağınız hain ve nankör bir yıldır. 

Dolunay etkisi; 26 şubat tarihinde başlayacak ve 7 Mart’a kadar sürecektir.

AY ve LAGNA İkizler-Yay Ekseni: Aslan dolunayı yerleşimi için 3.ev; Varsa Kardeşleriniz, cesaretiniz, serüven yaşama arzunuz, kişisel gayretiniz, yaşam enerjiniz, sezgisel mekanizmanız, motivasyonunuz, arzu ve istekleriniz yakın çevreniz ile kuracağınız iletişim konularında üzüntü verici olabilir. Yanlış anlaşılma ihtimali ile oluşabilecek kırgınlıklar arkadaş ve yakın komşularınızı kapsayacaktır. Sağlık adına göğüs kontrollerinizi ihmal etmeyin derim. Yay eksenine göre; 9.ev; Şansınız bir süreliğine izine ayrılmak ister gibi hissettim yazarken babanız varsa şayet sağlığı adına ilginç gelişmeler yaşayabilirsiniz. Uzun yolculuklara dikkat edin lütfen ve Hukuksal konulara. Yüksek eğitim sürecinde olan Ay Yay’lar ise kendilerini oldukça bunalmış ve yorulmuş hissedebilirler.

”İnsanları anlamak oldukça zorlaştı son dönemlerde 🙂 yanlış yapıp yapmadıklarını vicdanen sorgulamaları gerektiği yerde iç seslerini susturacak bahaneler arıyorlar.”

AY ve LAGNA Boğa-Akrep Ekseni: Aslan dolunayı Boğa konumuna göre 4.ev; Anne, annenizin sağlığı, anneye duyulacak özlem, kalp (duygular ve tutkular) 🙁 mutluluk, arazi, sabit değerler, gayrimenkuller ve araçlarınız, hatıralarınızı hatırlayabilir, geçmiş adına üzülebilirsiniz. Uykusuzluk ensenizde. Akrep konumuna göre 10.ev ile kariyerinizi merak edecek bir kaygı söz konusu, üst düzey yöneticiler tavırlarınızı yanlış algılayabilir, devlet kademelerinde ki kişilerle polemik yaşayabilirsiniz. Dikkatli olmanızda yarar var. Toplum önünde şahsınıza yönelik sizi üzecek gelişmeler yaşayacaksınız. İş değişikliği de söz konusu olabilir.

”Birileri hatırımı dahi sormuyor. Hep istiyor, hep istiyor…Başkalarının mutluluğuna ve mutsuzluğuna gülenler hiiiç bu kadar canımı sıkmamıştı.”

AY ve LAGNA Koç-Terazi Ekseni: Aslan dolunayı Koç konumuna göre 5.Ev, Terazi konumuna göre 11.Ev. Çocuklar adına üzüntü, zekanızın kıvraklığının önem kazanması, geçmiş anılarınızı sürekli hatırlamanız, spekülasyon yaratabilecek durumlar, romantizm ve aşk adına bitişler ve yeni başlangıçlar söz konusu. Terazi’ler içinse ise arzu evinde ki Güneş ve Ay’ın karşıt durmaları; Arzular, hedefler, başarma tutkusu, büyük amaçlar, istekler, karşınıza çıkacak fırsatlar, arkadaşlar, varsa büyük kardeşler, kazançlar, mevcut varlığınızı koruma, ile alakalı konuları gündeminize taşıyacaktır. Büyük bir sevinç ya da büyük bir hayal kırıklığı söz konusu olabilir. Balık-Başak ekseninde ki Ay Düğümlerinden aldığınız kare görünüm kaderinizin çalışmasına vesile iken ruhen deneyimlediğiniz motivasyon düşüklüğüne de sebep. Geçecek merak etmeyin sadece zamanı gelince. İçimiz kış, dışımız bahar şimdilerde….

”Hiç bu kadar duygusuz hissetmemiştim kendimi, kararsız kalmamış, hiç bu kadar kendi içimde kaybolmamıştım sanki ölümü bekler gibiyim…”

AY ve LAGNA Balık-Başak Ekseni: Aslan dolunayı Balık  burcuna göre 6.Ev, Başak burcuna göre ise 12.Ev şimdi iki zararlı nokta her ne kadar Jüpiter ve Venüs gibi doğal faydalıların yerleşimleri bu noktalara temas etse de Balık sezgiselliği, Başak detaycılığı dürtüselliği ön planda olacaktır Üstelik de retro Jüpiter etkisi dolunayda baş rolde iken. Öncelikle Balık; Düşmanlar, rakipler, kıskanç insanlar, hastalıklar ile uğraşabilirsiniz. Bir hastalığınıza teşhis konulabilir. Sağlık ön planda duruyor. Yediklerinize dikkat edin. Mevcut konumunuzda iş değişikliği ya da çalıştığınız ortamda ki çevreniz ile ilgili değişiklikler söz konusu olacaktır. Sağlık önemlidir bu evde. Başak 12.Eve göre; Masraflar ve harcamalar canınızı sıkabilir. Yatak zevkleri, cinsel fanteziler biraz sınanacağınız nokta, uyku sorunu da yaşayabilirsiniz. Gizli düşmanlarınız açıkça kendilerini ifşa edecekler sonra bana demedin demeyin 🙂 Tüm bu sıkıntılar mahiyetinde maneviyat arayışına yönelebilirsiniz. Bu ekseni defalarca deneyimledim ve gözlemledim arkadaşlar bireysel yorumlarda Dasa süreci etken olsa da Wimsottori ve Andardasa yanında Bhukti süreci doğal zararlı gezegenler olursa üzüntü iki misli katlanıyor.

”Hiç bu kadar acı çektiğimi, ağladığımı ve güvenimin sarsıldığı bir süreci hatırlamıyorum. Doğan yeni gün, Güneş, Ay ve Yıldızlar hiiiiç gözüme bu kadar anlamsız gelmemişti.”

AY ve LAGNA Kova-Aslan Ekseni: Aslan dolunayı Aslan burcuna göre 7.Ev, Kova burcu yerleşimine göre 1.Ev. Öncelikle BEN dediğiniz, egonuzun, libidonuzun, sağlığınızın, görselinizin, romantizm ve tutkularınızın, derinlemesine ruhunuzca sorgu yapacağı bir zaman dilimi. Karşılık ise Kova’ya düşen; Evlilik yaşamınız, eşiniz ile kuracağınız diyaloğunuz, seks tutkunuz ve şehvetiniz, her çeşit ortaklı konular ve varsa ortaklarınız, mahkemesi ve hukuksal konularda beklentisi olanlar içinse nihai kararların gündem oluşturacağının altını çizelim. Radikal kararlar alabilirsiniz, alırken dikkatli olun yalnız açık düşmanlarınızı tanıma vakti.

”Hiç bu kadar dağıldığımı ve nefes almanın dahi yüreğime ağır geldiği zamanlardan geçmemiştim’

AY ve LAGNA Oğlak-Yengeç Ekseni: Aslan dolunayı Oğlak burcuna göre 8.Ev, Yengeç konumuna göre ise 2.Ev de gerçekleşiyor. Bu durumda Oğlak bireyleri için gizliden gizliye izlediğiniz, çizdiğiniz, zihninizin derinlerine gömdüğünüz her ne ise çıkıvericek su yüzüne zira 8.ev sırların çözüldüğü mistik bir alandır. Çok dikkatli olmalısınız ortaya çıkacak bu sırlar neticesinde BİTİŞ temalı olgular birden gündemlerinizi değiştirebilir. 8.Ev su burcu ile bağımlıdır ve bu nedenle kendini anlama (moksha) veya ebedi özgürlük evidir. Hayat, yaşam uzunluğu, ölüm, vasiyetnameler ve miraslar, sigorta kazançları, ortak paralar, ortaktan (nafaka dahil) gelecek paralar, kazalar, uzun süren hastalıklar, kronik rahatsızlıklar, itibar kaybı, talihsizlikler, sezgi, ökült bilimler, gizli güçler, cinsel güç, cinsel hastalıklar dikkat edilmesi gereken ve gündem oluşturacak konular arasındadır. 2.Ev Yengeç yerleşimi ise kendi potansiyel yeteneğiniz ile kazandığınız dünyevi varlık, para, aile, aile mutluluğu, bilgi, konuşma yeteneği, eğitim konularının, söylenmesi gereken sözlerin ve yalanın ya da doğru sözün şeklini tarif eder. Sizin için de sırlar söz konusu olacaktır. Alkol tüketimi için özel dikkat diyorum. Kimseyle gizli konularınızı paylaşmayın lütfen.

Sahiplenmeyin kimseyi! Ayrılık bâki! (Eş-dost-arkadaş-sevgili). Bu hepimiz için geçerlidir. Gökyüzü enerjilerinden kimsenin dokunulmazlığı yok! Nasıl ki bir eşya eskidiğinden ondan vazgeçmek, değiştirmek zorunda kalıyorsak, ilişkilerde böyledir…Nice zaman sonra farkına varır insan ayağınıza dolanan taşları bir bir kaderin döşediğini. Başkasına beslediğiniz duygular sizindir sadece sizin. Cesaretiniz daim olsun 🙂 yeniden başlayacak bir hayatın korkağı değil kahramanı olmanızı dilerim..

Ne acıdır insanın kalbinden yaralanması, dost bildiklerinin düşman çıkması ve yine ihanet, intikam duyguları ile karşınızdakinin size yaklaştığını anlaması ne zor…! Gökyüzü zinhar en büyük adaletçidir. Kalbinizde olup da hiç kimseye anlatamadığınız, dile getirilmesi imkansız bir şey var ya; İşte Allah onu biliyor, üzülmeyin!

Mundane haritaya göre Aslan dolunayı 3.ev alanında gerçekleşirken 9.ev konularını da aktif edecektir. İletişimsel tüm kanallar (radyo, tv, internet, telefon, medya ağları dahil), trafik, demir yolları, toplu taşımacılık, yollar, caddeler ve sokaklar, kütüphaneler, öğrenci ve öğretmenler, bu evin konularındandır. Ayrıca kamunun düşünceleri, fikirleri, komşu devletler, mürteciler (3-9 aksı), basın ve reklam, genel hava durumu, telifler, patentler bu evin bünyesinde incelenir. Dış ilişkiler ve ticaret. ABD, Suriye, Rusya, İsrail ile olan stratejik diyaloglarımız. Dışişleri ile ilgili bakanlık ve kuruluşlarda ki gelişmeler. Mahkemeler, kanunlar, hakimler, azınlıklar, şirketler ve reklam portföyleri, din ve din adamları, ülkenin felsefik ve inançsal eğilimleri, göçler, büyükelçilikler, uzun mesafeli kominikasyonlar, çabuk yayılan haberler, uçaklar, yayıncılık, popüler kültür, yabancılar, üniversiteler ve uzmanlık alanlarında ki akademik eğitimler, sömürgeler, hava yolları ve taşımacılığı, uçuş görevlileri, deniz yolları ve taşımacılığı ve görevli personeller, rektörler ve profesörler ile ilgili gündemlerimiz Mart ayının ilk yarısına kadar hassasiyetini koruyacaktır.

Hangi Ay ışığı yeniden hatırlatacak bizlere mutluluğu?

Dert ve neşe dolduruyor ömür kadehlere, biz de içiyoruz şerefe diyerekten. Bir adam ve bir kadının yaşanmamış hayallerinde saklı kalan hikayeler gizlenir Ay evrelerinde. Mektuplar var gökyüzünde adreslere teslim edilmeyen. O mektuplar da saklı bir kadının gözyaşları! Bir adamın yeniden insad eden kaderi…
Semadan inecek emir ile…

Hangi Ay ışığı hatırlatacak huzuru? Hangi Ay ışığında saklı ruhun haylazlığı?
Hangi Ay ışığında sızlayacak azap yerlerimiz? Hangi Ay ışığında doyuracak yağmur toprağı? Hangi Ay ışığında susacak ağlayan duygularımız? Hangi Ay ışığında hatırlatacak sevgili kendini? Hangi Ay ışığında yeniden azacak düşmanlar?

Masallarda mı kaldı şimdi o adam ve o kadının mutluluğu? Aşksız körebe oynanır mı?

Zevkin, sevginin, zenginliğin yıldızında hissedeceğiz bu enerjiyi. Rasi haritalarınızda Lagna ve Ay konumu itibariyle Aslan-Kova ekseni kaçıncı eviniz ise önce yıldızlar kayacak gökyüzünde sonra bir kandil sönecek gönlünüzde…


Tıpkı benim kalbimde ki gibi…

Mevsim geçişlerinde bilenir yeryüzü. Kışın ardı bahar. Cemreler düşecek. Kalpler kafeslerinden kurtulsun diye. Yeryüzü toprakla sevişir, renklenir doğa ve hayat yeniden dirilirken, muhakkak enerjiler yüzümüze gülecektir…

Hürmetler

AYŞEN TOK