OCAK-ŞUBAT-MART ve TÜRKİYE EKONOMİSİ

Ocak-Şubat-Mart ve Ekonomi

Kalpler sevgi, merhamet ve sadâkati unutmasin. Gökyüzü ise masmavi olana değin insanlar umutlarını yitirmesin diye günüme ve sizlere merhaba. Mavi sevinçler değsin ömrümüze. Yıldızımız bol olsun…

Paralar, Paralar, Paralar, bozulmasın aralar!

-25 Ocak 2020 Türkiye saat:00:15 Oğlak burcu yeniay enerjisi ve 9 Şubat 2020 Türkiye saat: Yengeç burcu dolunay enerjisi.

Ülke natalına göre Ocak ayının sonunda ve Şubat ayının tam ortasında 8.ev ve 2.ev konularını aktif edecek enerji; Amanın ne faslı şahane..!

Zor bir eksen, zor bir faz etkileri her şeyden önce para ve sermaye piyasalarına yansır. Şubat Tajaka haritasında Mun yükselen komşularımıza, muhalefet partilerine, sınırlarımıza, sınırlarımızda yaşanılacak gelişmeler adına askerlerimiz, maden ocakları ve dağlık bölgeler ile jeolojik oluşum (erezyon, deprem) gibi enerjilere çevirecek gözlerimizi. Parlamentoda ki Milletvekillerinin sözlü kavga ve diyaloglarına şahitlik edeceğiz. Sanatçılar, sporcular, üst düzey devlet yöneticileri, komşular, borsa ve sermaye piyasalarında ki gelişmeler.

Mundane haritalarda 8.Ev: Yabancı ülkelerle kuracağımız finans ilişkilerini, halk güvenliğini ve toplumsal suçları temsil eder. Ölüm oranları, çocuk ölümlerini, organize işlenecek terör olaylarını ve yer altı hareketlerini simgeler. 2.ev; Ulusun değerleri,potansiyel zenginlik ve mal varlığı,ekonomi,ulusal ürün,yatırılan kazançların nereden sağlandığı, maliye, banka, borsa gibi finans kuruluşları, para piyasaları ve ticaret temsil eder.  Yeniay ile dolunay zamanı + ve – olmak üzere 5 günlük zaman diliminde en fazla 20-25 Ocak ve 1-15 Şubat tarih aralığında deprem gibi bir enerji için hem global hem ülkemiz dahilinde Kandilli dikkat çekici kayıtlar tutacaktır. Borsa, ekonomi, bankalar, sermaye ve para piyasaları dahilinde yılın coşku ile bitiren İstanbul borsası, altın, dolar ve İngiliz sterlini yine yıl içerisinde zaman zaman yukarı ve aşağı yön de olsa da 5:99tl ile 6:00tl arasında dolar 1-10 Şubat tarihleri arasında yönünü aşağı, Mart ayında ise yukarı işaret etmektedir.

Sizler için üç aylık makale hazırladım. Para politikası kurul toplantı tarihlerini baz alarak. (16 Ocak 2020  /  19 Şubat 2020  /  19 Mart 2020)

Kuru parası olanlar için piyasalarda ki belirsizliği avantaja döndürme zamanları. Türkiye’de yeni bir banka girişimi ve kuruluşu, bazı bankaların şubelerini kapatması söz konusu olacaktır. Doların hızını keser mi? Yaşayıp göreceğiz…!

-23 Şubat 2020 Türkiye saat: 17:30 Kova burcu yeniay enerjisi ve 9 Mart 2020 Türkiye saat: 20:30 Aslan burcu dolunay enerjisi.

Ülke natal haritasına göre Şubat ayının sonunda Mart ayının başında 9.ev ve 3.ev konularını aktif edecek enerjiyi yorumlayalım.

Dikkat çekici bir eksen. Yine depremi hissettirecek bir enerji vuku bulurken Merkür retrosu sürece olumsuz destek verecektir. (Politik astroloji) Ülkeler, yönetimler, yöneticiler ve bir milleti etkileyen unsurları araştırır. İlgi alanına sel, deprem gibi doğal felaketler, terör olayları yada Ay enerjilerinin oluşturacağı ev konuları girer…Kişisel horoskoplar da yer alan evlerin temel esaslarına benzerlik gösterse de, bireyselden ziyade toplumsal olarak o ülkenin iç ve dış vizyonunu açıklar, evlerde yer alan planetlerde aynı şekilde bireysel değil topluma ait olan sınıfları, halkı, yöneticileri, kurum-kuruluşları belirler.

Türkiye Rasi haritasına göre 1.ev ve 4.ev yöneticisi olan Merkür retro dönemi 17 Şubat-10 Mart 2020 tarih aralığında Kova burcunda yaşanılacaktır. Amerika-İran meselesi. Rusya-Suriye meselesi. Yunanistan-Kıbrıs-İsrail-Akdeniz meselesi yılın ilk dört aylık zaman diliminde hep konuşacağız gökyüzü göstergeleridir.

9.Ev; Din, dini yerler, din adamları, hukuk,düzen,adalet,mahkeme sistemi,ahlak,yüksek öğrenim, yayıncılık, uluslararası sorunlar,dış ilişkiler,nakliye,inanç sistemleri,üniversiteler,profesörler,felsefi ve bilimsel kurumlar, uçaklar, havaalanları, uzun mesafeli tren yolculukları, deniz seferlerini simgeler. Anlaşılan o ki Fetö ve Terör örgütleri yine gündemlerimiz de olacak. 3.Ev; Dil, eğitim, iletişim,ulaşım, medya, edebi eserlerin tüm yapıları, postane, tüm yollar, demiryoları, hava yolları, gazete, televizyon, okullar, konuşma, internet özgürlüğü, demiryolu, karayolu, deniz yolu,trafik, PTT, iletişim ağları, yazarlar ile alakalı konularda dikkatlerimi yoğunlaştıracaktır.

-24 Mart 2020 Türkiye saat:12:00 Balık burcu yeniay enerjisi ve 8 Nisan 2020 Türkiye saat: Başak burcu dolunay enerjisi.

Ülke natalına göre Mart ayının sonunda ve Nisan ayının tam ortasında 10.ev ve 4.ev konularını aktif edecek enerjinin meali; 10.Ev;Hükümet,iktidardaki sınıf, devletin en üst düzey yöneticileri, ulusal prestij, Türkiye’nin saygınlığı, dünya milletlerini gündemimize taşırken; 4.Ev;Toplumun yerleşmiş temellerini, milliyetçilik tutumunu, arazi, tarım, emlak, ev, çiftçiler adına oluşabilecek konuları ve zararları, tarihsel köklerimizi,madenleri, maden ocaklarını, ülkenin milli servet değerlerini, muhalefet partilerini,mal sahipleri ve çalışanlar üzerine gündem oluştururken sizler hep sordunuz ‘’Kanal İstanbul yapılacak mı?’’ dediniz. Astrolojik olarak cevabım; EVET! İşte bu inatlaşma doğrultusunda Ekrem İmamoğlu için çok dikkat çekici haberler ile buluşturacak bizleri. Ve yine deprem adına 20-24 Mart ile 1-10 Nisan zaman aralığı hem global hem ülkemiz adına dikkat çekicidir.

24 Ocak 2020 tarihinde başlayan Satürn Oğlak burcu yolculuğu 20 Ocak 2023 tarihine kadar Türkiye natal haritasının 8.ev alanı olan Oğlak burcu sürecinde, 8.Ev;Ulusal borçları, vergi, vergi affı, vergi düzenlemesi, halk, devlet ve millet, alınan ve ödenen krediler,ölüm oranları, deprem, sigortalar, şirketlerin maliyeti, iflaslar ve miras, sermaye, kredi, yabancı ülkelerle mali ilşkiler, kronik rahatsızlıklar da artış ve Türkiye’de ki önemli Tıb adamları adına dikkat çekicidir. Türkiye’de siyaset yapmış, siyasi kariyeri olan politikacılar adına üzüntü verici gelişmeleri işaret etmektedir. Hint astrolojisinde Satürn harici gezegenler Neptün, Pluton, Uranüs kullanılmaz fakat yine de iyi bir astrolog mutlaka değerlendirmeye alır. 25 Şubat 2020 tarihinde Oğlak burcuna geçiş yapacak olan bu gezegen 15 Ocak 2040 yılına kadar burada kalırken 2020-2023 zaman aralığında Satürn ile kavuşacak olması imtina etmemiz gereken konuları düşündürdükçe tüylerimi diken diken ediyor. (DEPREM, SINIRLARIMIZ, ASKERLER, MADEN OCAKLARI)

Yılın en karlı yatırım aracı İngiliz sterlinidir. Orta ve uzun vade de İngiltere Rasi haritasına göre AB ile gittikleri yol ayrımı ve Kraliyet içerisinde ki kargaşa ekonomilerini ön plana alırken GBP kuru Ocak ayının ilk haftası ve 2.haftası itibariyle 7:60tl seviyelerine kadar inerek yatırımcısına alım imkanı vermiştir. Bir yukarı, bir aşağı parite izlemesinin sebebi ise İngiltere Rasi haritasına göre 2.ev yöneticilerinin AY olmasıdır.

Kalın sağlıcaklı zira ondan önemlisi yok!

Ayşen Tok