SATÜRN OĞLAK SEYRİ BAŞLIYOR

Karma Gezegeni 2020 için Sahneyi Hazırladı: Eylemleriniz İçin En İyi Ödüller

Karma ve dönüşüm gezegeni Satürn, 30 yıl sonra kendi burcu Oğlak burcuna geçiyor. Satürn’ün 10. eylem evi olan Oğlak’ta kalması, geçmiş ve şimdiki eylemleriniz için sonuçlar elde etmenize yardımcı olacaktır. Bu 35 aylık dönem, Satürn ile olumlu eylemler için verimli sonuçlardan yararlanmanıza ve olumsuz eylemleri önlemenize yardımcı olan ve genel yaşam dönüşümüne yol açan anlamlı bir ilişki geliştirme fırsatıdır.

Satürn, fiillerinizin değerini anlamanız için hayat dersleri veren ve eylemlerinizi buna göre ödüllendiren öğretmen olarak kabul edilir. Bu geçiş sırasında Satürn, eylemleriniz yoluyla yaşam amacınıza ulaşmanıza yardımcı olmak için disiplin ve kişisel güç aşılar. Bu transit sırasında azim ve açık görüşlülükle ne yaparsanız yapın, hayatınızda büyük bir pozitif değişim sağlayabilir yada tam tersini hissettirir. Tüm burçların yaşam sahnesinde müthiş deneyimler kazanacağı bu transit esnasında; Yeni girişimler başlatın.Yolunuza çıkan fırsatları kullanmaya açık olun. Yaklaşımınızda çalışkan ve disiplinli olun. Depresyondan kaçınmak için yalnızlığı etkin bir şekilde ele alın. Manevi büyümeye odaklanma mahiyetinde vaktiyle size uzatılan iyilik eline zorbalık, kötülük ve nankörlük ile cevap vermeyin. Kötümser olmayın.Yanlış işler yapmayın. İhanet etmeyin. Gönül rızası alın zira Satürn en çok kul hakkını hesap eden gezegendir. Tembellikten kaçının çünkü iyi fırsatları kaçırmanıza neden olabilir.

Başlayalım mı?

‘’Yediğimiz elma değil ayva!’’

“Karmanın Efendisi” Satürn, 24 Ocak 2020 tarihinde 35 ay sürecek olan Oğlak burcunda seyrine başlayacak. Oğlak toprak  elementi olarak disiplin ve karmanın gezegeni Satürn’ü nasıl ağarlayacak? Seyri esnasında 3 adet Nakshatra gezecek olan gezegen hangi takımyıldızında sert? Hangi takımyıldızında faydalı enerji üretecek? UttaraShada, Sravana, Dhanistha isimli bu üç yıldız Oğlak burcunun 30 derecelik paydasını bölüşürler. Uttarashada yöneticisi Güneş’tir. ve Satürn burada duble karmik enerji üretecektir. Güneş atalarımızı temsil eder. Gezegenin ilk transit döngüsü geçmiş sevap ve kötülükler adına çalışacaktır. Sravana Ay yönetimindedir ve Satürn enerjisi adına olumsuzdur. Ay annelerimizi, kadınları temsil eder. Bu transit sonucu hayatınızda ki kadınlara iyi davranırsanız Satürn size dokunmaz! Dhanistha Mars yönetimindedir. İşte Satürn için en fazla zarar üretecek takımyıldızı budur. Yıkım ve ölüm getirir.

Satürn 2017 yılının Eylül tarihinden bu yana Yay burcunda seyretmişti. Bu süreçlerde Vedik jargonuna göre natal Rasi haritalarında Ay yerleşimi ve Lagnası Yay olanlar için oldukça zorlu enerjiler vuku bulmuştur. T.Satürn’ün natal Ay’ın bulunduğu evden bir evvel ki ev seyri ile başlayan ve natal Ay üzerine gelişi ve yine natal Ay’dan bir sonra ki ev transiti ile son bulan 7.5 yıllık devreye Sadesati ismi verilir. Hepimiz hayatımızın belli alanlarında bazı sorumluluklar almak zorunda kalırız. Satürn uğradığı her evde bizlere kalıcı dersler verir ve tecrübeler kazandırır. Rasi haritalarında natal Ay ve Satürn arasında oluşan kare görünüm ile karşıt görünüm Kandaka Satürn süreci olarak isimlendirilir. Satürn’ün Rasi haritasında natal Ay ve Lagnadan itibaren 8.ev seyri ise Asthama Satürn olarak yorumlanır. Bu süreç aynı zamanda Balık, İkizler, Başak burçlarını da disiplin etmek adına değişim adına oldukça zorladı.

Nihayet bitti!

Satürn Oğlak seyri Rasi haritalarında en fazla Lagna ve Ay konumu Oğlak-Yengeç-Koç-Terazi bireyleri ile İkizler bireylerini zorlayacaktır. Satürn bu noktada bizlerden daha fazla enerji ile çalışmamızı isterken ruhumuzda yarattığı hezeyanın ismi ise sanıyorum ki tıpta ‘’depresyon’’ olarak nitelendirilmelidir. Herkes hayata dair sınandığı konuda elini taşın altına koyarken elini kaybedeceğini de lütfen unutmasın. Bunca acıya “İsyan etme” diyor alemlerin Rabbi. Mutlak yaratıcı varlığını bizlere her daim hatırlatmak adına yarattı Satürn’ü. Sonrası ise ödül. Nasıl mı? Çalışmışsak çok fazla, vazgeçmemişsek, nankörlük yapmadıysak, bize uzanan sevgi-şefkat-yardım elini zor zamanlar geçtiğinde unuttuysak, mutlaka bir takdir, mutlaka bir ceza göreceğiz demektir. Kadim kuraldır; Gözyaşlarına tanıklık ettiğiniz kişiler, kahkahalarını başkaları ile atarlar. Satürn o gözyaşlarını hatırlatmak için vardır. Hepimiz için bir dönem kapandı. Satürn ziyarette bulunduğu bir eve bir daha 28 yıl sonra uğrar. Bugüne kadar her yazımda belirttiğim Satürn için aslında artık övgüler yağdırma zamanım geldi diye düşünüyorum. Şimdi ise günahıyla sevabıyla bir dönem geride kalıyor ve yeni bir sayfa açılıyor. Ben bunu tiyatro sahnesine benzetiyorum. Sahne hazır ve roller kapışıldı. (Balık-Başak-İkizler-Yay-Boğa) koltuklar belli. Oyun 2.5 sene sürecek. Son perde kapandığında, bir sonra ki oyun için sahneyi yeni oyuncular devir alacak, roller ise aynı. Satürn şayet Rasi haritanızda herhangi bir natal gezegen ile temas etmişse, o gezegen ile ilgili konuları ve yönettiği evlerle ilgili yaşam alanlarını da etkisi altına alacaktır. Satürn 3.6.11.ev transitlerinde oldukça verimli çalışır. Buna göre Satürn enerjisini olumlu anlamda hissedecek olanlar ise Lagna ve Ay konumu; Aslan-Akrep-Balık eksenleridir. Satürn kurallar kapsamında bulunduğu evden itibaren 3.7.10.evlerle görünüm oluşturacağı için Lagna ve Ay konumundan itibaren burada ki ev konuları da sizleri disipline olmaya davet edecektir.

(Vedik astroloji adına ‘’Ketu’’ isimli kitabımı almanızı tavsiye ederim. Ev konuları detaylıca anlatılmıştır.)

Peki, Satürn-Oğlak transitinden hangi burç, nasıl etkilenecek? Yorumları lütfen Lagna ve Ay konumlarınıza göre okuyun. Zira yorumlar yüzeysel olmakla birlikte enerjiyi her birey içinden geçmekte olduğu Dasa etkisine göre algılayacak ve tepki verecektir. Dasa sistemi Hint astrolojisini Batı astrolojisinden ayıran yegane bel kemiğidir. Ay duygusal hislerinizi, Lagna ise gerçek hayatta yaşamınızda ki formları ve nereden etki alacağınızı anlatır.

(Vedik astroloji adına Dasa sistemleri için ‘’Doğu’nun Dasa Teknikleri’’ kitabımı almanızı öneririm.)

Yükselen ve Ay BOĞA; Satürn 9.evde; 9.ev yöneticisi gezegeniniz kendi öz evinde. Şansınız blokaj altında. Peki ne yapabilirsiniz onları yazalım. Yüksek eğitim, uzun yolculuklar adına yeni projeler yaşamlarınıza dahil olacaktır. Bu süreç içerisinde uzun yolculuklar yapabilirsiniz. Birden şehir değiştirebilirsiniz. Yurt dışına çıkabilirsiniz. Yeni bir eğitim almak kadar, bir eğitmen olarak uzmanlaşmak da demektir. Bilhassa din, hukuk, tarih ya da felsefe alanlarında çalışmalara başlayabilirsiniz. Hayatınızın en zor çalışmasını belki de tezini hazırlamanız, bu aşamada en zorlanacağınız sınavlara girmeniz mümkündür. Olumsuz anlamda ise mesleki anlamda kendinizi yetersiz hissederek yeni bir eğitim programına dahil olabilir fakat başarılı olmayacağınız yönünde kaygılanabilirsiniz. Halen mahkemesi, davası süren konular canınızı sıkabilir. Spiritüel öğretiler ve astroloji ilginizi çekebilir. Satürn manevi ideallerinizi, inanç ve umutlarınızı da yeniden şekillendirecektir. Ruh sağlığı ve sinirleriniz yaşanılanlarla paralel olarak hayat duruşunuzu derinden sarsarak sizi değişime sürükleyebilir. Yaşamınıza yabancı kültürden, yabancı uyruklu kişiler dahil olabilir. Babanız adına üzülebilir, babanızın sağlığı gündeminizi olumsuz anlamda meşgul edebilir. Belki de babanız şifalanabilir. Basın-yayın işleri ile uğraşabilirsiniz.

Yükselen ve Ay İKİZLER; Satürn 8.evde; 8.ev yöneticisi gezegeniniz kendi öz evinde. Cinselliğe mola. Sağlık, borçlarınız, özellikle banka kredileri, sigorta ödemeleriniz, eşiniz vasıtasıyla elde edilen gelirleriniz canınızı sıkacak. Borçları ödemek için farklı arayışlar içine girebilirsiniz, bir kurum muhtemelen banka canınızı sıkabilir. Birilerinden ödünç para istemek gururunuzu incitebilir. Ödemeler ve masraflar alanında Satürn disipline olmanızı istediği için aynı zamanda gizli düşmanlarınız ile tanışma vakti. Cinsel organlarınız ve genital bölgeniz için jinekoloğa baş vurmanız gerekebilir. Maddi manevi huzuru kandil mumu ile arayacağınız bir süreç. Psikolojiniz kolay bozulabilir, kronik rahatsızlık adına kaygı duyabilirsiniz. Ruhsal anlamda bir çok değeri öldüreceğiniz bir alanda yaşayacaksınız. Transitin etkisi ile dibi görmeyin ruhsal derinlik sizi güçlü kılacaktır. Korkularınızla yüzleşin bence. Bir ölüm haberi ile sarsılabilirsiniz. Miras ve nafaka konuları gündeme gelebilir. Ameliyat geçirmenizde söz konusu olabilir. Kısacası paraya olan tutkunuza bir elveda demenizi isteyecek Satürn Oğlak seyrinde.

Yükselen ve Ay YENGEÇ; Satürn 7.evde; 7.ev yönetici gezegeniniz kendi öz evinde. Satürn Oğlak  seyrinde açık düşmanlarınızla mahkeme salonlarında yüzleşmeye hazır olun. Evlilik başta olmak üzere her türlü ilişki, ortaklık, rekabet içerikli tüm beraberlikler, arkadaşlıklar, mahkemelik konularda canınızı sıkmaya, yada zafer kazanmaya hazır olun. Açık açık düşmanlarınızın kimliklerini öğrenmeye hazır olun derim. Şayet evliyseniz evlilik ortağı ile aranıza ciddi duygusal mesafe girebilir. Şayet bekarsanız hormonel olarak evlilik arzusu ile sınanabilir hatta evlenebilirsiniz. Bir çok arkadaşlık, evlilik, aşk ilişkisi kopabilir aniden bıçak gibi kesilircesine. Veyahut ciddi anlamda tecrübeler deneyimleme zamanlarıdır. Her şey açıkça yaşanılacak düşmanlarınızı dahi gözünüzle göreceksiniz. Eşinizin ya da sevgilinizin ihaneti dahi söz konusu. Başka bir yönü ise olumlu olan bu süreçte yapılan evlilikler, kurulan ortaklıklar ve yeni ilişkiler inanılmaz sağlamlık içerecektir. Sorunları çözüp, ilişkiyi sağlamlaştırma evresine doğru ilerletir sizi evren. Yaşanılanlar neticesinde uzaklara gitmek isteyebilirsiniz. Eşinizin sağlığı da önem arz edecektir. Satürn hayatınıza aranızdaki yaş farkının belirgin olduğu kişiler getirebilir. Satürn transiti yaşamınıza profesyonel anlamda yeni iş ve ortaklar getirebilir.

Yükselen ve Ay ASLAN; Satürn 6.evde; 6.ev yönetici gezegeniniz kendi öz evinde. Sağlık, bakım, iş, çalışma ve günlük aktiviteler adına önem kazanacak 2.5 yıl var önünüzde. Bu konularda adına ciddi sorumluluklar alacaksınız, sorunlarınız ise çalışma ortamındaki kişilerden kaynaklanacak. Uğrayacağınız düşmanca davranışlar neticesinde işten çıkarılabilirsiniz, uzun süre işe giremeyebilirsiniz. İş yerinde mevcut kapasiteniz üzerinde sorumluluklarınız yüklenebilirsiniz. Otorite figüründe ki kişilerin tavırları, sıkıcı ve bencil tutumu çekilmez hal alabilir. Çalışanlarla takışabilirsiniz. Sağlığınız oldukça önemli. Ansızın kronik bir rahatsızlığınız olduğunu dahi öğrenebilirsiniz. Canınızı dişinize takarak çalışmanız gerekebilir. Amacınız ve hedefiniz belliyse Satürn çalışanı sever ve emeğin hakkını verir. Sağlık adına tedavi olmak için çok uygun zamandır. Yaşayacağınız transitin ise olumlu yanı iş adına motivasyonunuzun yüksek olacağı, kolay disipline olacağınız yönündedir. Şayet işletme yeri sahibiyseniz yanınızda çalışanlarla ciddi sorunlar neticesinde personel değişikliğine gidebilirsiniz. En fazla yediklerinize dikkat edin diyorum birde gizlice uğrayacağınız düşmanlıklar çok can sıkıcı hal alacaktır. 6.ev dayı ve kuzenlerin temsili evidir. Akrabalar ile ilişkiniz birden iyileşede bilir, kötüleşede bilir.

Yükselen ve Ay BAŞAK; Satürn 5.evde; 5.ev yönetici gezegeniniz kendi öz evinde. Sosyal ortamların çok önem arz edeceği, artacak olan sorumluluklardan dolayı sosyal hayatın ya fazla içinde ya hep dışında olacağınız bir zaman dilimi. Çocukları olanların sorumluluklarının artacağı bir süreç. Anne olmak isteyenlerin ise bu arzusu pik seviyelere taşınabilir. Ya istenmeyen bir gebelik oluşur, sonlandırılır ya da aileye yeni bir bebek ansızın dahil olur. Mutluluk ve neşe hali kadar akıl konularında idrak yeteneğiniz zayıflayacaktır. Sosyal ortamlarda arkadaşlarınızın kıskanç yüzleriyle tanışacaksınız. Birde aşk var mevzu bahis konu, beklentiler kadar kayıplar, romantizm alt seviyelerde, ciddi ilişki arayışınızın artacağı evrede yolunda gitmeyen bir ilişkiyi kesebilirsiniz. İlişki kurduğunuz kişinin ihanetiyle sarsılabilirsiniz, terk edebilir ya da terk edilebilirsiniz, sevdiğiniz kişinin sizinle oyun oynadığını hissedeceksiniz. Bugüne kadar yaşadığınız aşkları düşünür ve bu konuya anlam kazandırmak isteyebilirsiniz. Yaşı sizden büyük ve mantığın ağır basacağı ilişkilerden daha keyif aldığınızı fark edebilirsiniz. Sanatsal aktivitelerle meşgul olanlarınız için başarı ve saygınlık söz konusu olacaktır. Başarılı olmanız zihinsel anlamda kıvraklık sergileyeceğiniz tavırlarla orantılıdır. Edindiğiniz hobbyler kişisel anlamda gelir kaynağına veyahut işe dönüşebilir. Bu süreçte gönlü boş olanların yaşayacağı ilişki deneyimleri yaşça kendinizden büyük bireyler olacaktır. Sürecin sonunda sahip olduğunuz aşk hala sizi terk etmediyse o sizin için kadersel bir ilişkidir…Satürn burada isminizi sahnenin önüne alıp, hakkınızda spekülasyon çıkartmak için var gücüyle çalışacaktır.

Yükselen ve Ay TERAZİ; Satürn 4.evde; 4.ev yönetici gezegeni kendi öz evinde. Ev, yuva, aileniz ve anneniz, arabanız konularımız arasında uykunuz firarda. Aile büyüklerinden birinin hastalığı, sağlığı sizi üzebilir. Mevcut düzeniniz değişebilir mesela evinizi ya da iş yerinizi değiştirmek zorunda kalabilirsiniz. Belki de yaşadığınız ülkeyi değiştirmek isteyeceksiniz! Eviniz için tadilat yaptırmak, iş yerinde dekorasyon yaptırmak ya da yeni bir araca sahip olmak arzunuz yükselebilir. Kalp kırıklıklarına hazır olun derim 2.5 yıl kadar. Aniden annenizle aranız bozulabilir. Anneniz yoksa hatıralarınız rüyalarınızda yakanızı bırakmayabilir. Ev alımı-satımı ya da gayrimenkul konuları çabalarınız neticesinde değeri yüksek bir malınızı zarar fiyata satabilirsiniz. Bir ölüm neticesinde mirasa konabilirsiniz, yalnızlık ve hüzün kısa süreliğine sizlerle. Çok fazla evde kalacağınız hatta bir çok işinizi evinizde yapmanızın gerekliliği sizi eve hapis edebilir. Maddi değerlerin, duygusal gereksinimlerinizi tatmin etmekten uzak olduğunu hissetseniz de, kendinizi güvenceye almak için maddi birikiminizi yatırıma dönüştürme ya da yatırımlarınızı maddiyata dönüştürme çoğunlukla yaşanılacaktır. Şehir değişikliği dahi söz konusu olabilir.

Yükselen ve Ay AKREP; Satürn 3.evde; 3.ev kendi öz yönetici gezegeniniz ağırlıyor. Kardeşler, kısa mesafeli yolculuklar, arkadaşlarınız, yakın akrabalarınız ve komşularınız ile kuracağınız iletişim mutlu olmanıza vesiledir. Sevildiğinizi hissedeceksiniz. İşiniz sebebiyle eğitim, seminer, kurs gibi aktiviteler gündeminize gelecektir. Kardeşlerle dikkat çekici olaylar yaşanabilir. Bekar kardeşiniz varsa evlenebilir. Kardeşiniz, arkadaşınız ya da yakın akrabanız iş sebebiyle şehir değiştirebilir. Bilgi adına zihinsel bir açlık sürecidir bu ve tamamlanmak için mutlaka eğitim programınızı gözden geçirmek arzusu zihninizi meşgul edecektir. Anlaşmalar yapacaksanız imza atarken dikkatli olun. Olumsuzluk açısından yakınlarınızla sözlü polemikler yaşayabilirsiniz. Negatif konuşmalar yapacağınız bir zaman dilimi zira dilin kemiği yok önce düşünün derim.

Yükselen ve Ay YAY; Satürn 2.evde; Gezegen kendi öz evinde. Paranın ve maddi-manevi değerler kaygısını, kaybını ve güven arz edeceği konuları düşüneceksiniz. Şanssızlık sizlerle harcamalarınıza dikkat etmenizi söylüyor evren. 2.ev astrolojide ağız ve boğaz bölgesinde ki rahatsızlıkları gösterir. Sık sık boğaz enfeksiyonu kadar troid değerlerinize baktırmanızı tavsiye ederken diş tedavisi adına yapılacak girişimlerde memnuniyetsiz kalabilirsiniz. Belki de bazılarınız maddi kazanımlarınızı yatırıma dönüştürmek isteyebilir. Ama şunu bilin ki kimseyle tek kelam etmeyi arzu etmeyeceğiniz bir zaman dilimidir bu süreç. Hesapta olmayan masraflar, içten içe öfke krizleri yaratırken bu öfke söylemlere de yansıyacaktır. Sahip olduğunuz maddi anlam ifade eden mallarınızı zararına da satabilirsiniz. Çok emek karşılığında az itibar görmeniz sizi üzecek. Bu süreçte parayı güvende tutmak son derece önemlidir. Satürn Yay seyri sizleri tasarrufa yöneltirken maddi açıdan bir haksızlığa uğradıysanız gereken çabayı gösterdiğiniz takdirde zararınız telafi edilebilir. Bu da sizin karmanız ve içinden geçtiğiniz Dasa evresi ile alakalıdır.

Yükselen ve Ay OĞLAK; Satürn 1.evde; Yönetici gezegeniniz kendi öz evinde. Şayet zayıflamak istiyorsanız ve vücudunuzda ki ödemi atamıyorsanız tam zamanı. Kişisel anlamda hedeflere ulaşma zamanı bu süreç sizi mutsuz kılsa da bazen yalnızlık bizi güçlendirir. Son derece çalışkan, ciddi düşünceler ve sorumluluklarınızın önceliğiniz olacağı süreç. Sadesatinin tam ortası. Leyla’dan geçme sonunda Mevla’nın önünde ‘’Boynum kıldan ince’’ deme kelamları. Ne yapacaksınız ki Allah’ın sopası yoktur. Mantık ve sağduyulu davranış sizde karamsar bir ruh hali oluştursa da içe dönsenizde, özgürlüğünüz kısıtlanmış gibi hissetseniz de kişiliğinizin sağlamlaştığı bir zaman dilimi. Sağlık adına tedbirli olmanızı öneriyorum. Özellikle düşmelere karşı düşüp bir yerinizi kıracağınızı da, ciddi bir sağlık sorunu ile tanışacağınızı da, aniden işinizden atılacağınızı da, aniden boşanabileceğinizi de hatırlatalım. Geçmişin hataları güçlendirecek şimdi sizi eylemlerinizi somutlaştırmak isteyeceksiniz ki bu zamanın kıymetini bilin derim. İlişkinizi resmiyete taşıyabilirsiniz, birden farklı bir şehire taşınmayı düşünebilirsiniz. Tavırlarınız ciddiyet içerikli olacaktır. Hiç bir şeyi kafanıza takmaz ve sizi destekleyen kişilerle yol almayı düşünür ya da depresyondan dibi bulabilirsiniz. Bu süreç öyle bir zaman dilimi. Mahkemelik olduğunuz davanız varsa netice alınacaktır ya da ortaya çıkan karar sizi mutsuz edecektir. Ruhunuzu aşırı olgun hissedeceksiniz, yalnızlık ve inziva arzusu ruhunuzu esir alacak. Ketumluk ve konuşmama dürtüsü transitin sonunda ortadan kalkacak. Geçmişi hatırlayın derim şayet 7 sene içerisinde doğru kararlar vermediyseniz, geleceğiniz için sorumluluk almayı reddettiyseniz şimdi olumsuz anlamda üzülmeniz kaderseldir. Fakat siz doğru tavırlar takınarak isabetli kararlar aldıysanız, Satürn size mevki ve saygınlık da kazandırabilir. O yüzden karmik gezegenin ödülü ya da cezası karmanızla alakalıdır.

Yükselen ve Ay KOVA; Satürn 12.evde; Kendi yöneticisini ağırlayan alan. Gizli düşmanlar, maneviyat, yatak zevkleriniz, bilinç altı, bilinç üstü, ardınızdan yürütülen işler, sağlık konuları için hastane ziyaretleri, aile içerisinde ki yaşlı bireyler adına yaşanılacak kayıplar, yine bazıları için ceza evi ziyaretleri önem arz edecek. Bu transit esasında yazdıklarım içerisinde en önemlisi SAV puanını kontrol etmelisiniz haritalarınızda birçok gezegenin. İnziva noktasından bir transit sürecidir, ruhsal anlamda gergin bir süreç acabalar raks ediyor beyninizde. Keza uykusuzluk hali ve kısa sürelerde ki uyku görülen kabuslara paralel cinselliğe blokaj getirecektir. Tek çare hayatı ve yaşanılanları olduğu gibi kabul etmeniz. Yaşadıklarınız ruh-akıl-beden arasında sizi 2.5 sene sınava tabi tutacaktır. Depresyon tedavisi için olumlu evre. Değişmeyen ve değişmeyecek bir kader var hepimizin elinde direnmek boşuna. Bu süreçte kapalı ortamlarda kalmak ruhunuzu iyice daraltabilir. Evinizde beslediğiniz hayvanınız adına üzülebilirsiniz. Ruh; inziva hali ile yaşlılık hayalleri kuracaktır. Yasal olmayan hiç bir işin içerisinde yer almayın neticesinde ceza evi süreci ya da icralık durumları bile yaşanabilir.

Yükselen ve Ay BALIK; Satürn 11.evde; Yöneticisi olduğu gezegeni ağırlayan önemli bir nokta. Evren sizden yana vallahi kıymet bilin. Sosyal ortamlar, dostlarınız, mesleki anlamda toplumsal grupların içerisinde ki duruşunuz, geniş kitlelere yönelmeniz ve arzularınızın gerçekleşeceği bir evre, gördünüz mü işte hayat hep kötü değil. Bu transitin olumsuz yönü dost bildiğiniz bir kişiden alacağınız darbe neticesinde yolları ayıracağınızdır. İyi dost ve kötü dost kavramlarını ayrıştıracağınız bir zaman dilimi. Arzularınız neticesinde yaşanılacaklar kapsamında hayalleriniz değişebilir aniden. Düşmanlarınızı hafife almayın ciddi yol ayrımlarına gideceksiniz. Grup ortamlarında çatışma kadar çalışma ve efor kaybı beraberinde hayatınıza ciddi ilişkiler kuracağınız kişileri dahil edecektir. Bu ciddi bir gönül ilişkisi de olabilir. İş ortaklığı da kurabilirsiniz fakat grup olarak. Her ortamda saygınlık ve itibar göreceksiniz olumsuz bir yönü ise kurumsal içerikli bir devlet dairesi ile idari açıdan mahkemelik olabilirsiniz. Kısacası varsa büyük kardeşleriniz desteğinize ve desteklerine ihtiyaç duyulacak. Sizler için artık bugüne kadar bildiğiniz kavramların değişime uğrama vakti geldi.

Yükselen ve Ay KOÇ; Satürn 10.evde; 10.ev yöneticisi kendi öz evinde. Sizin için evren ısrarla kariyer diyor. Fakat beklentileriniz karşılanmayacak türden bence kariyerden önce mevcut saygınlığınızı korumanızda fayda var. Sorumluluklarınız oldukça artacak neredeyse kendinize hiç zaman ayıramayabilirsiniz. Sevilmediğinizi düşünebilirsiniz ciddi anlamda gözden düşmede söz konusu olabilir. Ne yapsanız üst düzey yöneticilerinizi mesela hoşnut edemeyeceksiniz. Hayatınızda birden yaşam standartları bakımından ani düşüş yanda yükselişle düzen değişikliğine gidebilirsiniz. Toplumun gözü üzerinizde duruşunuz ile her an mercek altında olacağınız bir süreç. Burada açığa çıkacak enerji aynı zamanda evliliğinizide alakadar edecektir. Ev ve çocuklar adına sorumluluklarınız artabilir. Aile büyüklerinin sağlığıda söz konusu. Aniden işe de girebilirsiniz. Mevcut işinizden de çıkabilirsiniz. Başarmak, tanınmak ve ün yapmak adına Satürn sizleri disipline olmaya ve azimle çalışmaya davet ediyor.

Evet kıssadan hisse misali karınca kararınca yazımızın sonuna geldik. Gezegen 2.5 yıllık Oğlak seyri esnasında iki sefer Retro seyre geçecek. O zamanlar geldiğinde açığa çıkacak enerjiyi yeniden kaleme alırız. Ben tam bir Satürn karşıtıydım, Ay düğümleri ile tanışmadan önce. Şimdi öyle değilim Satürn’e düğmelerimi iliklerken Rahu ve Ketu enerjisine şapkamı çıkartır, saygı ve tevazu ile eğilirim. Satürn pek de tehlikeli bir gezegen değildir. Eli sopalı öğretmen gibi düşünürsek Rasi haritalarımızda özellikle geçtiği ev ve burç teması ile sınar, mahrum bırakır ve bunaltır. Ancak tekamülümüz gereği bize biçilen rolü oynamak zorundayız. Mutlak yaratıcı alemlerin Rabbi yaşadığımız olaylar kapsamında mantık çerçevesinde bunlara cevap varken, unutursak kimi zaman pek nazik olmayan metodlarla konuyu bize “hatırlatır”. Yay seyrinde ektiyseniz biçe zamanı! Yok ekmeden kul hakkı yediyseniz vay halinize! O kulun gönlünü almadan (helallik) kimse arzularına kavuşamaz!

Allah’ın sopası yok!

Hürmetler

AYŞEN TOK