Bilge demiş ki…

Bilge demiş ki…

Bir bilge varmış; Ne sorsan yanıt verirmiş.

Onu çekemeyen biri demiş ki: Ona öyle bir soru soracağım ki, kesinlikle bilemeyecek.

Ne soru soracaksın ki, diye sorduklarında ise:

-Elimde bir kelebek var. Ölü mi Diri mi? Diye soracağım.

Eğer diri derse elimi sıkıp öldüreceğim.

Eğer ölü derse de elimi açıp kelebeği bırakacağım uçup gitsin.

Ve adam bilgenin yanına gidip sormuş:

-Ey bilge elimdeki kelebek ölü mü? Diri mi?

Bilge cevap vermiş:

-O SENİN ELİNDE….!

Allah biliyor ya; içime dert olan şeyler var….

Sustuklarım, yutkunduklarım ve yazamadıklarım…

Yeryüzünde ki bütün canlıları rızıklandıran Allah’a secdeler olsun! Elbet doğruyu, iyiliği, kötülüğü, çirkefliği, haklıyı, haksızı görüp, bilendir!

22 Mayıs Akrep burcu yeniay enerjisi ve 5 Haziran Boğa burcu dolunay fazı.

Akrep&Boğa ekseninde  Ay fazı aydınlanma açılımlı finallere gebe. İlişkiler, dostluklar, arkadaşlıklar, patron-işçi, anne-çocuk kapsamında ki birleşimler. Şayet tüm insanlar dost sandığı kimselerin bir de kendi arkasından söylemiş olduklarını duysaydı, dünyada dost kalmazdı. Ne geldiyse başa nefsin arsızlığından geldi…

Hz. Ali’nin şu sözünü severim; Güvenme karaktersizin vefasına bugün över, yarın söver!

İnanın bana muazzam çalışan bir retro evresi ile ilerliyoruz yaz mevsimine. Yalanlar, iftiralar, iki yüzlüler, dedikodular hepsi Ay’ın ışığı ile aydınlanmaya ant içmiş gibi ve benden söylemesi kimse unutamayacak bu yazı. Bilseniz nasıl güzel bir enerji hakim olacak 10 Haziran tarihine kadar gökyüzünde. 10 Haziran itibariyle ise yılın 2.Güneş ve Ay tutulması etkisindeyiz.

Dolunay anında Akrep burcunda ki yansıma kapsamında gönüllerde bir coşku, kalplerde huzur dolu bir huşu, dileyin ne dilerseniz. Bir taraftan da unutmayın Atmakaraka konumunda ki Rahu’nun ruhlarımızı hırsa bürüyecek misyonunu.

Bilmediğiniz konular da bilmişlik taslamak ve bilerek birilerine kötülük yapmak yok! Yapanın vay haline! Çoluğundan çocuğundan çıkacaktır. Satürn’dür kötülüğün simgesi, Jüpiter’dir çocukların temsilcisi! Bu iki gezegen retro pozisyonda iken durup dinlenmek ve ruhu değil, evreni dinlemek şarttır. Bu kadar ilahi mesaj varken hala daha hırslarına yenilenleri Rahu’nun adaletine bırakıyoruz.

”Kadınlar arası; dedikodu, çekememezlik, yanlış anlaşılma, sevgiliyi aldatma, ihanet ve güzellik adına yapılan eylemlerde memnuniyetsizlik” gibi etkiler verecek 18 Haziran tarihinde İkizler burcunda başlayacak olan Merkür retrosu. Mars ve Rahu öfkeyi telkin ederken zihinlere bilir misiniz Satürn mesafeleri uzatıyor retro hali ile. İyilik yapan iyilik, kötülük yapan kötülük bulsun denilecek zamanlar zira yükü ağır olanların sınavı hiç bitmez…

Retrolar bir filmin siyah-beyaz halinin yansımasıdır. 2020 jet hızıyla ilerlerken asıl faslı şahane Eylül ayında başlayacak olan Mars retrosunda saklı. Gökyüzü devrin modu cümlesi; aklımız ile oynamak istiyor.

Bir şeyler değişebilir kim nereden bilecek? Camınızın önüne konan minik güvercine ait mucizeyi. Tabii eğer sizin kalbinizde o ışıktan varsa.  Dikkat ettiniz mi? Yaşadığı olumsuzlukları içselleştirip sorgulayan kaç kişi var?

Ve bir daha (sizler de biliyorum farkındasınız) ezber ettim ki hayat; hesapla değil, nasiple yaşanıyor…

Kalbinizde ki küskün tarlaları ekip hasat alamayacağınızı bilmeniz gerekiyor. Astroloji o hasat mevsimlerini işaret ediyor. Köylüler Eylül de eker, baharı bekler. Gökyüzü de öyle. Düşlemek öyle zamanlar da dilden dökülen mutluluk hikayelerini. Hayat bana öğretti;  değer görmediğim sevgiden, iyi niyetimi takdir etmeyen nankörden, sesime sağır herkesten vazgeçmem gerektiğini! Lakin bilmiyorum hayat mı yoksa yaşım mı öğretti…?

İnsanların sizin hatırınızı düşünüp sormaları size verdikleri değer ile alakalıdır. Sevginin, saygının vücut bulmuş halidir incelik. Bekleyişlerin azılı katilidir vazgeçişler! Hiç kimsenin yarasına kabuk olmayın zira gökyüzü kaşımaya başlayınca o yarayı, yara bandı vazifesi üstlenen kabuk hemen düşüverir. Olan size olur! Sevginize, emeğinize, zamanınıza olur. İnsan böyle retro zamanlarda aşkın ahmağı oluverir.

Sevgi ve sevgisizlik adına Satürn mesela natal yerleşim ve transit hali ile bir gezegeninize yapacağı kavuşum, kare ve karşıt görünüm durumu değiştirir. Nefret ve intikam dürtülerimiz; saf sevginin şekil değiştirmiş halidir. Yaşanmayan hisler de eksik ve yarım bırakılmış olmanın, karşılıksız bir sevginin karşılığını bulamaması, cesaretsizlik, hayal kırıklıklarının boyut değiştirmiş halidir.

Ay düğümleri wargottama etkisinde iken; her konu da önce ‘’ben’’ diyeceğimiz, kimseleri beğenmeyeceğimiz ve egomuzun pik seviyelere taşınacağı aşikar bu dolunay fazında. Her söylemde ve her eylemde kendimizi, kendi bakış açımızla haklı ve üstün görme halleri. Böyle zamanlarda birine atacağınız taş utanır taşlığından da kaya oluverir. Biraz yoklayalım akıl takvimimizi. Retro enerjiler sayesinde elimizde kalanın hep devrik zamanlar olduğunu anlama vakti. Peki hangisinde daha çok zorlanıyorsunuz yürekte mi? Akılda mı? Siz karar verin. Ezilir içinizde bir zamanlar uğruna gözyaşı döktüğünüz sevgiliye ithafen sarf ettiğiniz sözler! Venüs retro seyir halindeyken yüreklerde vakit hazan ve konuşmadan anlaşır bazı ruhlar…

Koç burçları; 10.Ev Rasi haritalarının direğidir. Köşe evler böyle bir misyon taşır. Kariyer ve toplumsal statünün menşei.  Satürn 10.ev transiti etkisinde yeni bir işe kalkışmayın. Bunun yerine beklemede kalarak elinizde ki işleri düzenlemenizde yarar sağlar. Geçmişte ki bir ilişki yeniden canlanabilir. Üst düzey yöneticilerinizle dalaşmayın, sükunette kalmak hayrınıza zira toplumsal saygınlığınız geçmiş karmanızla eş değer ilerliyor. Bilinçli yaptığınız kötülüklerin ahını ödetiyor evren. Usulca, korkarak girdiğiniz o kapıdan, gözünüzle görmediğiniz o yüreğe şimdi dokunma zamanı. Lakin bu çekingenlik uzun süremeyecek sabır edin. Yıldızlar parlamanıza vesile olacaktır! Nar taneleri gibi bu sene. 2023 yılında bereket sizlerle. Kıymetini bilin derim.

Kova burçları; 11.evde Jüpiter 🙂 amanın 🙂 çevir kazı yanmasın! 🙂 sosyal ortamlar, arkadaşlar, büyük kardeşler, akrabalar bitmeyen ne kadar mevzu varsa mahcubiyet ile birlikte geliyor. Uzun zamandır görmediğiniz eski bir dosttan haber alabilirsiniz. Gönül sohbetleriniz, sosyal ortamlarda eğlence platformunda boy göstermeleriniz sürprizlere, aşklara hazır olun derim. 11.ev büyük paraların kontrol edildiği alandır aynı zamanda. Kimseye borç vermeyin ya da tahsil etmekte zorlandığınız bir paranız varsa oda geri dönebilir. Büyük ve yeni bir proje için hazır olmalısınız. Zaman talan etsin umutların değmediği tüm düşünceleri. Sizler için flörtün melodisi çalıyor yeryüzünde, aşk yapışmış göğsünüze…

Terazi burçları; Eviniz 🙂 satmak mı? almak mı? Sorun ne ise öncelikle oturduğunuz mekan da aile büyükleri ile diyaloglarda üzülme ihtimalini unutmayınız. Annenizin sağlığı gündeminizi meşgul edebilir. Transit dönemlerinin en çok bu yönünü seviyorum. Eski konular hemen çözüme ulaşıyor. Anne ile diyaloğu bozuk olanlar, anne sağlığını önemseyenler…Yeni girişimlere yönelmeyin yanlış kararlar canınızı sıkabilir. (Gündüz gözüyle dile geldim. Ah 2020 diyerek sıcak yorum yazıyorum daha ne istersiniz?)

“Düşlerim var benim, kalbim elimde, rüyalarım var ve bu ara tüm duygularım firarda! Seni gönülden seveni asla unutma!”

İkizler, Yay, Koç, Aslan burçları; dünya çöl olsa ne yazar şimdi bütün Leyla’lar sizin! Yine size hasret ve yine uzun yollar var felekte! Eğitim, yabancılarla hukuğunuz, ticaretiniz, çalışmalarınız, ilişkileriniz adına cesurca kararlar alacağınız zaman dilimi. Hukuksal konularda ki gecikmeler, mahkemelerde vereceğiniz ifadeler yanlışlara gebe!

‘’Bir film seyretmek istiyorum hatta o filmde oynamak. Önce kim kimi buldu ve biz nasıl geldik bu sona?’’

Jüpiter 🙁 parasal konular kadar şahsınıza ait sırlarınızda özel bir önem göstermeniz gereken dönem. Bankacılık işlemleri, krediler, kefil olma durumları, elinizde çıkacak paralar vs…acele kararlar sizleri yanlışa sürükleyebilir. Beklentide olduğunuz paralarınızı icra ve benzeri hukuksal sürece takılı işlemler neticesinde geleceğini beklediğiniz paralar gündemlerinizde. Unuttuğunuz ödemeler ise yeni bir fatura ile karşınıza çıkabilir. Sağlık adına özellikle Jinekolog kontrolleriniz ve ameliyat için uygun zaman.

Ne gariptir insanoğlu; bir günün ardını hatırlamaz iken Retrolar sayesinde birden geçmişte bulur kendini…

İlişkiler, gönül mevzuları, spekulasyon içerikli durumlar, çocukları olanlar, kapatamadığınız defterler, eski sevgili, eskimeyen hicran içerikli kalp yaraları. Abartmıyorum yazarken kendimde kahkaha atma modundayım. Bebek bekleyenler özel itina düşük tehlikesi…

‘’Hep aşkı aradım aşkı bulma yollarındayım. Bulamasam bile bu yolda yorgun bitap düşmekte iyidir. Zaman aynasıdır dürüst kalplerin.’’ Demekten vazgeçmeyen Balık, Başak, Yengeç, İkizler, Yay burçları

Hay ben bu uykusuz gecelerin, hay ben bu rüyaların içine, yeter Ayşen gökyüzü anamızı ağlattı…” diyenleriniz, Satürn’den o geçecek! Kova, Terazi eksenleri 2023 geldiğinde uykunuza kavuşacaksınız…

Hayat işte bir şeyleri alır yerine yeni bir şeyler mutlaka verir. Hele insan kalbi sever mi boşluğu? Yılın 2.yarısı ve Güneş tutulması konularımızı değiştirecek elbette.

Aslan, Akrep burçları; Sağlığa azami dikkat! Özellikle sindirim ve kas sistemi sıkıntı yaratacak türden önümüzde ki 3 aylık dilimde. Varsa dayınız ya da anne tarafınız bu bireyler üvey dahi olsa canınızı sıkacak. İş ortamında ki rakiplerinizin gerçek yüzünü göreceksiniz. Ekstra ödemeler, ifşa olan sırlar ve hastane ortamları ile hapishane ortamları…

Gönül kuşunuz kanat çırpıyor uzak diyarlara ha uçtu ha uçacak! Yay burcunda Kasım ayına kadar güçlü dereceler ile rahmet yağdıracak olan gezegen; Yay, İkizler, Aslan, Koç, ikili ilişkiler, eşiniz, sevgiliniz ya da ortaklı konularda ticaret yaptığınız ortağınızı ilgilendiren konularla meşgul edecek sizleri. İletişim sorunları, yanlış anlaşılmalar, geri adım atmalar, elinizde gururunuz, içinizde biten umudunuz ile yürüyün bakalım bu yolda! Mahkemeler de vereceğiniz ifadeler ve tanışacağınız açık düşmanlar ile sınanabilirler. Hayat denilen bu sahnede gözyaşı bitmez! Harcadığınız ömür sizin 🙂 anlayacaksınız bu süreçte ne demek istediğimi.

Kalp, hayat, ruh zamanla sakinleşiyor. Her zerreniz de dolaşan acı; yavaş yavaş sindire sindire yol alırken sakinleştiriyor zihninizi. Bir elinizde kalbiniz bir elinizde aklınız buyurun!

Sabrediniz sonu aynı değil. Bunu yaşayıp göreceksiniz. O rüyalar ki her gün aynı film değil..

Cesaret pik seviyelerde tabii Mars enerjisi ve Jüpiter konumu sayesinde haritanızın hangi noktasında olursa olsun. Bir astrolog olarak övünerek yazıyorum. Beklemelisiniz ve sabırlı olmalısınız. Yazdıklarınıza ve söylediklerinize dikkat ediniz. Yakın çevreniz, arkadaşlarınız, kardeşleriniz, kuzenleriniz ile yakın diyaloglar kurabilir yeni birileri ile tanışabilir ya da içlerinden bazıları ile yol ayrımına gidebilirsiniz. Kısa kısa yolculuklar keyif verici türden. Eğitim programları zihninizi meşgul edebilir. Haaa birde net ortamında kalbinizde yer etmiş kişilerle yeniden yazışabilirsiniz.

“Her martı çığlığında göğe kaldır başını, o martılar benden sana selam getirecek!”

Gelelim aslolan gerçeğe PARA! 2020 yılının Kasım ayına kadar Akrep ve Boğa burçları; maddi açıdan bir kaygı duysanız dahi süreç bitimine kadar ekstra masraf yapmama konusunda oluşacak bilinciniz. Çok güzel kazanımlarda bulunacaksınız. Ne tavsiye edebilirim size kimseye kesinlikle borç vermeyiniz. Geri alma hususunda üzülebilirsiniz. 2.ev ağzımızdan çıkacak kelamlarımızdır. Söylemlerinize dikkat ve sırlarınıza yanlış anlaşılma ihtimaliniz oldukça yüksek.

‘’Yalnızlıktır yüreğimde ki o mahur bestenin adı’’ Kendinize güveninizi sağlamlaştıracağınız bir evre buna karşılık ilişkiler ekseniniz hareketleneceği için geçmiş konular tozlu raflarda ki ömrünü doldurmuşa benziyor. Sağlığınıza dikkat! Teknik aksamalar ve eşinizle yaşayacağınız polemikler sizi gerebilir.

“Dudaklarımın çatlaklarına sıkıştı hüzün bir türlü terk etmiyor o yüzden gülemiyorum!” Bazı doğum yılları Satürn balyozu ile tanıştı. Kadersel olaylar yaşıyorlar. Tüm yaşanılanların dahilinde inanın en zor olanı sağlık ve ölüm acısıdır. Allah karşınıza vefalı insanlar çıkartsın. Satürn transitleri ayraçtır. İnsan yaşamını evveli ve sonrası diye ikiye ayırır. Geçip gitmeyen geçmişte saklıdır tüm acılar. O acılar ki sizleri epeyce meşgul edecek türden. İçsel gerginlik ve zihinsel sıkıntının ruhunuzu boğması belki de bu süreçte sağlığınızı bozup tansiyonla yüzleşmenize vesile olabilir. Masraflar kapıda. Düşmanlar, rakipler, uyku sorunları, dengeyi bozmaya kafi. Gizlide kalan ve sizden gizlenen bazı durumları öğrenme zamanı bunu değerlendirin derim.

‘’Sır saklamak’’ ayıpları döken mi yoksa örten mi” oldunuz? Ne olduğunuzu kendinizi bilirsiniz elbette lakin gökyüzü unutmaz! Kötülük yapanın yanına kâr kalıyor bazen…! Bazen diyorum bazen; herkes kendi kapısının önünü temizleyebilse? İnsanlık ince mesele, edep, terbiye, eğitim meğitim hak getire. Dedikoducu olmakda harita yansıması. O yüzden yaratıcının yarattığı her şeyi sevmelerimiz…

Düşünüyorum da yalandan hazlar çokçası hayat!

Güneş tutulması enerjisi gerçeklerle gelsin, sahte avuntular uzak olsun zümremizden.

Rüzgar zirvelerde fırtınadır daha yükseklerde ise kasırga!

Üşüyeceğiz…

Ruhun arızalı yerlerine gizlenir kelimeler, bazen de yine dile gelmez. Feryat olur, figan olur, anılar canlanır bazı zamanlarda. Anıların sahipleri hatırlanır da aramaya, ulaşmaya güç yetmez!

Özellikle Yay burçları 2020 Kasım bitene kadar; karaciğer, bacak, üst baldır, kalça ve uyluk bölgesi, romatizma, siyatik, gut hastalığı ve uyluk bölgelerine, sinirsel kökenli ve yine bronşlarina özel dikkat etmeleri önemlidir. Yine diş tedavisi, dolgu ya da eklemler de ağrılar vurgu yapabilir. İyimserlikten eserdir o! En ümitsiz an da yardıma koşar. Unutulmayacak yaşam derslerinin gizli figüranıdir. Maddi ve manevi rızık işte o Jüpiter’dir.

Himmet kaynağı Jüpiter olduğu sürece hakkın hikmeti sorulur mu? İşte bu bir şanstır. Kaliteli bir Venüs ve güçlü bir Jüpiter kalkandir hayata karşı. Şimdiler de Jüpiter’in görünüm verdiği ve özellikle BB noktası ile kavuşum yapan bireyler son derece şanslı…

Mutluluk ve mutsuzluk kapı ardında bekleyen misafir gibidir ve zamansız uğrar bazı hayatlara, bazı hikayelere, bazı sonları hazırlarda insan anlamaz. Haritaları kurduğumda görüyorum o misafiri. Kürkçü dükkanı olma durumları 😃 ortalık tilki dolmuş sizlerin mesajlarına göre. Retroların hakkını vermek diye bir kavram var dilimizde 2020 yılında.

İlginçtir hayatlar, hayat hikayelerini sizlere eskiden haritalarla anlatıyordum fakat öyle yoğunum ki yazılara ayıracak zamanım dahi kısıtlandı. Susamak ne demek bilir misiniz? (Her şeye) Bu yıl susadık bol bol. 2021 daha iyi nispeten. Gerek iş gerek özel ilişkilerde aşkın yasaklı yollarında yorulanlar, yasaklı ve prangalı sevdalara gönül bağlayanlar, veeeee kaybedilen savaşın aritmatiği, kırılan kalplerin, sızlayan yerlerinden, yeniden kanayan yaralar… Sevdiğinizin gözlerine öpücük kondurmadan, bir aşka kutsanmıştır diyemezsiniz…

Aşkın gerçek yüzünü görme vakti. Bu gökyüzü ömrümüzü yedi! Yine sanatçılar adına bol bol haber artışı söz konusu. Retrolarda hatıralar dile düşmüş kelamdır. Venüs nicedir hep güçlü çalışır vaziyette. Estetik adına girişimlerden uzak durun Temmuz gelene kadar. Memnun kalmazsınız. Ha birde eski sevgilileri çok sever bur retroları. Merkür’de eklenecek 18 Haziran tarihinde. O badem gözlü, sırma saçlı sevgililer birden bire ”can”oluverirler. Lakin sonuç asla memnun etmez. Bir gün aşklar biter yerine hatıralar kalır. Güven yok mu o güven, ilişkinin can damarıdır.

“Ne zaman geçmişte ki günlerden bir teselli arasam, dümenimi sana kırsam boğulurum ben o denizlerde!” diyerek sitem vakti belki de sevgiliye…

Hürmetler

AYŞEN TOK