Ömrün ayaz seferidir Akrep dolunay enerjisi

5 Haziran Akrep burcu saat 22:30 Akrep burcu dolunayı

18 Haziran İkizler burcu Merkür retrosu

21 Haziran İkizler burcu saat 10:00 Güneş tutulması

25 Haziran Venüs Boğa burcu ileri hareketi

5 Temmuz Yay burcu saat 7:30 Ay tutulması

13 Temmuz Merkür İkizler burcu ileri hareketi

20 Temmuz Yengeç burcu saat 20:30 Yengeç burcu yeniay

Bazen söylenecek çok şey varken bile sus. Susmak, boyun eğmek değil, tevekkülün ilk adımıdır benim nazarımda. Şunu da unutmayın ki; siz sustuğunuzda; “İlahi Adalet” konuşmaya başlar…

Zira Allah dersinizi başka bir kul vesilesi ile verir. Ödül ya da ceza bilemem. Zayıf insanlar beddua, sabırlı insanlar ise dua eder. Ederinden fazla değer soytarıyı kral eder. Fazla üstelemeyin bazı şeyler için fazla kıymet vermeyin.  Sonra çok önemsiyor insanlar kendilerini ve siz orada yanlış yaptığınızı sonra anlıyorsunuz. Hoş 2020 yılı yanlışlar yılı olmaya devam ediyor.

Pervane olacaksanız Allah var. Hayatın en kıymetli hediyesi zamandır. Kimlere zaman ayırdığınıza dikkat edin. Diyebilirsiniz bana; gerçekten de öyle oluyor. Hayat ve insanlar şaşkınlık senaryosunun en baş oyuncularıdır. Birine aşırı değer verir ve bunu davranış, söz her türlü dile getirirsiniz, o birisi size asla değer vermez. Birine değer vermezsiniz, sizin için hiç bir önemi yoktur. O biri sizin için canını vermeye hazırdır. İdrakiniz bol olsun 22 Mayıs yeniay enerjisi Haziran’ın ilk haftası tamamlanırken gökyüzü Akrep&Boğa meşrebinde ki olayları kapatıyor. Bir bakmışsınız gönül kâbenizi yerle bir edenlerin ya da etmeye yeltenenlerin akibeti gözlerinizin önüne düşmüş.

Balık burçları çok özel insanlardır…

Balığım diye yazmıyorum. Balık burcu fıtratını, nüvesini en iyi ilmini bilen astrologlar anlar. Karşısında ki kişinin sevinci ve üzüntüsü üzerine empati kurabilen tek kişilerdir. Erkeği ayrı, kadını ayrı, yükseleni ayrı, Güneş ve Ay yerleşimleri ise apayrıdır. Zodyaktaki 12 burç içerisinde her birinin derece aralığında (30 derece) 3 adet Nakshatra bulunur. İşte insanları birbirinden ayıran bu takımyıldızlarıdır.

Bazı Nkashatralar genelinde müthiş derecede rahmani enerji taşırlar. Bazıları ise olumsuzluk ihtiva ederler. İşte o olumsuz Nakshatraları Rasi haritasında bulunduranlar ne yazık ki yaşam sahnesinde mutlu olmayı beceremeyen bireyler olurlar.

5 haziran Akrep dolunay enerjisini kaleme aldım sizler için. Yorumlar yüzeysel olmakla beraber, içerisinden geçtiğiniz Dasa dönemleri önemlidir.

BAŞAK&BALIK ekseni; Başak yerleşimi için 3.ev; varsa kardeşleriniz, yakın akrabalarınız, cesaretiniz, serüven yaşama arzunuz, kişisel gayretiniz, yaşam enerjiniz, sezgisel mekanizmanız, motivasyonunuz, arzu ve istekleriniz yakın çevreniz ile kuracağınız iletişim konularında üzüntü verici olabilir. İnternet ortamında yanlış anlaşılma ihtimali ile oluşabilecek kırgınlıklar. Sağlık adına göğüs kontrollerinizi ihmal etmeyin derim. Balık eksenine göre; 9.ev; şansınız döner mi dönmez mi? Babanız varsa şayet sağlığı adına ilginç gelişmeler yaşayabilirsiniz. Uzun yolculuklara dikkat edin lütfen ve hukuksal konulara. Hukuksal mevzularınız varsa netlik kazanabilir. Yüksek Eğitim sürecinde olan Ay Balık bireyleri ise kendilerini oldukça bunalmış ve yorulmuş hissedebilirler. Dünler de anıları bu günler de ise aşkları yaşamanızı dilerim.

KOÇ&TERAZİ ekseni; Koç burcuna göre 8.ev, Terazi konumuna göre ise 2.ev de gerçekleşiyor. Bu durumda Koç’lar için gizliden gizliye izlediğiniz, çizdiğiniz, zihninin derinlerine gömdüğünüz, çözüm üretemediğiniz mecazi anlamda bitirmeyi uygun gördüğünüz her ne ise çıkıyor su yüzüne zira 8.ev sırların çözüldüğü mistik bir alandır. Çok dikkatli olmalısınız ortaya çıkacak bu sırlar neticesinde BİTİŞ temalı olgular birden gündemlerinizi değiştirebilir. 8.ev su burcu ile bağımlıdır ve bu nedenle kendini anlama (moksha) veya ebedi özgürlük evidir. Hayat, yaşam uzunluğu, ölüm, vasiyetnameler ve miraslar, sigorta kazançları, ortak paralar, ortaktan (nafaka dahil) gelecek paralar, kazalar, uzun süren hastalıklar, kronik rahatsızlıklar, itibar kaybı, talihsizlikler, sezgi, okült bilimler, gizli güçler, cinsel güç, cinsel hastalıklar dikkat edilmesi gereken ve gündem oluşturacak konular arasındadır. 2.ev ise kendi potansiyel yeteneğiniz ile kazandığınız dünyevi varlık, para, aile, aile mutluluğu, bilgi, konuşma yeteneği, eğitim konularının söylenmesi gereken sözlerin ve yalanın ya da doğru sözün şeklini tarif eder. Sizin için de sırlar söz konusu olacaktır. Alkol tüketimi için özel dikkat diyorum. Kimseyle özel konularınızı paylaşmamanızı ya da doğru kişiyi seçmenizi rica ediyorum. Zira kötülük hemen kapının ardında oyuna katılmak istiyor beklemede.

ASLAN&KOVA ekseni; Aslan konumuna göre 4.ev; Anne, annenizin sağlığı, anneye duyulacak özlem, kalp (duygular ve tutkular) 😞 mutluluk, arazi, sabit değerler, gayrimenkuller ve araçlarınız adına üzülebilirsiniz. Kova içinse 10.ev ile kariyerinizi merak edecek bir kaygı söz konusu, üst düzey yöneticiler tavırlarınızı yanlış algılayabilir dikkatli olmanızda yarar var. Toplum önünde şahsınıza yönelik sizi üzecek gelişmeler yaşayacaksınız. İş değişikliği de söz konusu olabilir. Dilerim sevinci altın kadehlerinde sunar sizlere gökyüzü zira insanların kaderiyle pervazsızca oynuyor bu gökyüzü…

YENGEÇ&OĞLAK ekseni; Yengeç konumuna göre 5.ev, Oğlak konumuna göre 11.ev. Yengeç’ler için çocuklar adına üzüntü, zekanızın kıvraklığının önem kazanması, geçmiş anılarınızı sürekli hatırlamanız, spekülasyon yaratabilecek durumlar, romantizm ve aşk adına bitişler ve yeni başlangıçlar söz konusu. Oğlak’lar ise arzu evinde ki dolunay ile arzular, hedefler, başarma tutkusu, büyük amaçlar, istekler, karşınıza çıkacak fırsatlar, arkadaşlar, varsa büyük kardeşler, kazançlar, mevcut varlığınızı koruma, ile alakalı konuları gündeminize taşıyacaktır. Büyük bir sevinç ya da büyük bir hayal kırıklığı söz konusu olabilir. Ne acı bilsek ne de sancı, olmasa ayrılık denilen bu yara lügatlarda. Belki yeni aşklar diyeceğim lakin bu kadar retro varken, tavsiye etmiyorum.

İKİZLER&YAY ekseni; İkizler burcuna göre 6.ev, Yay burcuna göre ise 12.ev şimdi iki zararlı nokta her ne kadar Jüpiter ve Venüs gibi doğal faydalıların yerleşimleri bu noktalara temas etse de sezgisel duyarlılık ön planda. Öncelikle İkizler burçları için düşmanlar, rakipler, kıskanç insanlar, hastalıklar, ile uğraşabilirsiniz bir de dayınız ya da kuzenleriniz varsa şayet canınızı sıkabilirler. Yediklerinize dikkat edin. Mevcut konumunuzda iş değişikliği ya da çalıştığınız ortamda ki çevreniz ile ilgili değişiklikler söz konusu olacaktır. Sağlık önemlidir bu evde. Yay 12.eve göre; Masraflar ve harcamalar canınızı sıkabilir. Yatak zevkleri, cinsel fanteziler biraz sınanacağınız nokta, uyku sorunu da yaşayabilirsiniz. Gizli düşmanlarınız açıkça kendilerini ifşa edecekler sonra bana demedin demeyin 🙂 Tüm bu sıkıntılar mahiyetinde maneviyat arayışına yönelebilirsiniz. Sizler içinde mecazi anlamda bitişler söz konusudur. Öyle bir sevdaya düşsün ki gönlü boş olanlar can bulsun asırladır uyuyan tüm duygular…

BOĞA&AKREP ekseni; Boğa burcuna göre 7.ev, Akrep burcu yerleşimine göre 1.ev öncelikle ben dediğiniz, egonuzun, libidonuzun, sağlığınızın, görselinizin, romantizm ve tutkularınızın, derinlemesine ruhunuzca sorgu yapacağını belirtmeliyim. Buna karşılık ise bu eksene düşen; evlilik yaşamınız, eşiniz ile kuracağınız diyaloğunuz, Seks tutkunuz ve şehvetiniz, her çeşit ortaklı konular ve varsa ortaklarınız, mahkemesi olanlar içinse nihai kararların gündem oluşturacağının altını çizelim. Radikal kararlar alabilirsiniz. 1.ev ve 7.ev aynı zamanda ilişkilerinde irdelendiği alandır ve Astrology nikah ve evlilik gibi akitleri baz almaz. Resmiyeti olmayan beraberliklerinde enerjisini bu alanlardan sorgulayabiliriz. Bir alkışla yetinsek tek bir elin sesi değil iki elin sesi ile göçsek bu dünyadan güzel olur da ama nasıl? Düşmanın göz rengi ile tanışma vakti şimdi!

Herkesin cehennemi farklıdır. Kullandığım cehennem sözcüğü mecazi anlamda. Hayatlar sadece alev ve acıdan oluşmaz. Asıl cehennem, yolunda gitmeyen yaşam tarzidir. Değişime uğrayanlar, değişmekten korkanlar Ketu ve Rahu eksenine teslim edin kendinizi…

Parasizlik, sevgisizlik ya da sağlıksız hayatlarda cehennemdir.

İki kişilik bir oyundur hayat sizlerin gözünde. Oysa göğün agusunda 9 tane cengaver dokunuverir yaşamlara OL emri ile…

Zannederseniz ki hiç bitmeyecek bir hikayenin tam orta yerine düştünüz. Bu hikaye bazen korku filmi bazen mutluluk senaryosunun hakimiyetinde şekillenir. Hayata dair alacakaranlık kuşaklarının içine de düşebilir insan apansız. Hayat sürekli mutluluk ya da mutsuzluk değildir. Yanılgı mevcut düzenin bozulmayacağına, bozulma ihtimalinin olmadığına dair inançlarda saklıdır.

Yorulur insan, yorulur şehirler, yorulur coğrafya! Bazen de simsiyah yollardan geçer insan. Tüm aydınlığı geride bırakmışçasına; kavga, öfke, nefret, ihanet duygularıyla, iyimserlikten bir haber!

Satürn geleceğin duvarlarını çizer. Jüpiter ise o tablonun tualini belirler. Bazen darmadağın olur insanın hayali. O hayalleri tarumar eden MARS’tır. Pişer insanın ruhu. Isısı yüksek kızgın yağda pişer. O yağ Ay Düğümleri Ketu ve Rahu’dur. Bir yasemindir hayat bazen. Kokusu çiçek solduğunda hafızalardan silinmeyen. O yasemin Venüs’tür. Kırılgandır işte hayat! Hayat bazen hayat olmaktan çıkar.

Karlı dağdır bazen zaman. Dağın zirvesi bulunurda zirvenin tadına varılmaz. İnsan üşümelere doyamaz. Yükselen ve Ay konumu Oğlak, Koç, Yengeç, Terazi bireyleri o dağın zirvesinde. Sırtlarında ki azıklarında korkusuz naralarını saklıyorlar. 2023 yılı biter bitmez o naraları atacaklar. Ay düğümleri zorluyor kaderi; İkizler ve Yay ekseninde Ay ve natal gezegenleri olanlarında suya düştü tüm hayalleri…

Varsayın ki yaşadığınız ütopyanın masal anlatan kadınıyım ben, rengarenk kalemimle süzülen yaşamlarınıza. Bu yukarıda yazdığım eksenler bir çölün ortasında bir serâbın peşinde seyir ediyorlar etraflarını, ellerinde kalanlarla hayattan bezmiş vaziyette. İmkansız kelimesini hecelemeyi öğrendiler. İlişkilerinde sevginin mahremiyetini ve kırılma noktasını deneyimlediler. Yazın ardı sonbahar ve sonra kış. Saatler kovalarken zamanı hayat işte kimine şölen kimine kahır! Her günü bitirirken geceden sabaha yazılı senaryonun korkusuz oyuncularıyız bizler.

Çözmelere ve yazmalara doyamadığımız bu gök kubbe altında kalemimden dökülenler…

Her şey fani biliyorsunuz değil mi?

Hürmetler

Ayşen Tok