Haziran, Temmuz, Ağustos, Eylül, Ekim ve Türkiye

Sun MD: 2020-03-02 (16:16:18) – 2026-03-03 (5:26:42)

Politik-Mundane Astroloji nedir?

Güneş, Ay ve diğer tüm gezegenlerin bir ülkenin kuruluş anına göre natal yerleşimleri ve transitlerin yorumlanmasına Mundane Astroloji denir. Dasa dönemi değişen Türkiye İngress Rasi haritası Güneş evresine başladı. İngress harita ise; Güneş’in Zodyak’ın ilk burcu olan Koç burcuna girmesi esas alınarak çıkarılan haritadır. Bu harita bir ülkenin bir yıllık geleceği hakkında birçok doneler edinmemizi sağlar.

2019 yılından bu yana seri şekilde İkizler-Yay ekseninde Güneş ve Ay tutulması enerjisine maruz kaldık. Mundane Rasi haritasına göre bu alan 1.ev ve 7.ev olmaktadır. Ve bakınız ülkemizde neler değişti? Yabancı ülkelerden tutunda, bölgede stratejik güç unsuru olarak Türkiye Doğu ve Batı komşuları, müttefikleri ile önemli yol ayrımlarına geldi. Uluslararası mahkemeler de ülkemizin Banka müdürleri, Bakan’ları yargılandı. Dış ticaret şekillendi. Komşularımız ile itilaf yaşadık. Diyanetin takvaları ile serseme döndük. Bu konular tarihin ve arşivlerin tozlu rafları arasında gelecek kuşaklara yansıtacak.

Kozmos güçleri evrenin aslında bir muamma olmadığının ispatıdır. Binlerce yıllık analizlere dayalı bu sistem de hiçbir istatistiğin yorum yapamayacağı ya da öngörü de bulunamayacağıda bir gerçektir. Gök cisimleri bilinmeyen güçlerin kaynağı ve bizleri iç yörünge, dış yörünge transitleri ile toplumsal olaylar kadar değişimin eşiğine sürüklemektedir. Astroloji aslında donanım açısından eksik bir bilim dalı değildir, değer görmeyen bir bilim dalıdır. Bilimsel açıklamalar başka başka gezegenlerin varlığını kabul ediyor fakat oluşan bu enerjinin akışını neden kabul etmiyor? Batı normlarında Neptün düzensizlikleri, Uranüs çığırları, Pluton yıkımları, Satürn öğretileri, Mars eylemleri derken peki ya Doğu kültürü? Geçmişte alim-ilim-bilim derken ismi falcıya düşen bu kişiler günümüz yıldız ilmi ile ilgilenen tüm astrologlar ben dahil herkes FALCIDIR!. (Modern şekilde yıldız ilmini kullanarak geçmiş ve gelecekten haber verdikleri için.) Kimse lütfen aslını inkar etmesin. Mazisine vefa gösteren insanlar her zaman dengeyi yaşamlarında bulurlar. 🙂

Gelecekte şekil alacak gidişatı belirleyecek olaylar ve yaşam profili transit gezegenlerin yapacağı görünümler ve Natal gezegenlerin  kavuşumlarıyla bağlantılıdır. Vedik astroloji 9 gezegen üzerinden hareket eder. Ekliptik Düzlem Rahu-Ketu bu manyetik alanın bilyesi gibidir. Bu iki kör nokta Rahu esasında Jüpiter, Pluton ve Satürn gibi hareket ederken Ketu ise Mars, Neptün ve Uranüs’e benzetilmeli. Satürn insan yaşamında periyotik olguları, alınacak dersleri ve bizleri değişime zorlayan enerjileri barındırmaktadır. Jüpiter yani Guru bir ödül oluyor feleğin içerisinde fakat o da her evde olumlu çalışmamakla birlikte natal da yaptığı bazı kavuşumlar ve olumsuz Dasa evrelerinde bilinmeyenin içerisinde ki güç olmaya devam ediyor.

Astroloji tamamen zekaya dayalı bir matematik hesaplamasıdır. Kaleminiz ve edebiyatınız beraberin de duygunuz güçlü ise sizden harika bir astrolog olabilir. Hiç bir astrolojik veri sunmadan, makale yazmadan, spritüel koç ya da medyum olan insanlar neye dayanarak öngörü yapıyor inanın şaşırıyorum. Medyada ki haberleri izleyenler, havayı sık sık koklayanlar kendirini öngörü (tahmin edebilme tekniği) yapıyor sanmakta.

Bir evreyi bitiriyoruz bu tutulma serisi ile. Her yıl 4 ya da 5 tutulma gerçekleşir. İki tutulma arası konular değişmez. Yılın 2.Güneş tutulması artık gündemi kapatıyor ve konular değişiyor. Ülke haritasında T.Satürn Oğlak seyri Ay ve Lagna konumuna göre 8.evdedir. 2023 yılının Ocak ayına kadar 8.ev alanında kalacaktır. 1.evde bulunan natal Ay ve Lagna ile 2.5 yıl kadar temas kuracak ve toplumsal konularda bizleri değişime sürükleyecektir. Biz bu evreye Vedik jargonunda Asthama Satürn 8.ev seyri diyoruz. Jüpiter ise Mundane harita da 7.ev alanındadır. Bu değişimler silsilesinin neler olacağını tahmin etmeden önce Jüpiter’in Mundane horoskoplarda ne anlam içerdiğini incelememiz gerekiyor. Jüpiter; Din ve din kurumlarını, din adamlarını, ibadet yerlerini, hukuksal içerikli adalet sistemini, hukuk adamlarını, ulusal varlıklarımızı, bankaları, denizcilik ve deniz taşımacılığı ile yapılan transferleri, uçakları ve makine endüstrisini, uzun yol trafiğini, ticaret amacıyla yapılan yolcuları, uluslararası iletişimi, ibadet yerlerimizi, yüksek eğitim kurumlarımızı, üniversitelerimizi ve kadrolarını, din ve felsefe içerikli tüm yayınları, yayın evlerini, kütüphaneleri, öğrenci ve öğretmenleri, kamunun bu konular üzerinde ki düşüncelerini, dış ilişkiler ve dış ticareti, dış işleri ile ilgili bakanlık ve kuruluşlarla yapılacak ortak hareketleri, büyükelçilikleri, profesyonel anlamda başvurulan danışmanlıkları ve astrologları temsil etmektedir.

Ay düğümleri var bir de bizleri değişime sürükleyen. Şimdiler de İkizler burcunda ki Rahu ile Yay burcunda ki Ketu. Yay burcunda kavuşum halinde olan Jüpiter ve Ketu; hal böyle olunca Jüpiter adına yazdığım tüm konularda maalesef ki değişim kaçınılmaz duruyor. ‘’Eğitim Şürası’’ ile medyada yer alan haberler bir türlü bitmiyor. Eğitim sistemi değişime uğradı. ‘’Absürd’’ kabul edilecek bir çok konu Meclis’te onaylanacak yönde. Satürn değerleri öldürür. Ölüm neyi anlamsız kılar? Vadesi bitmiş olanları. Böylelikle insan toplulukları gelişir. 2020 retrolar senesi. Tüm gezegenler retro iken bana göre en vurgulu olanı Mars retrosudur. Mars 9 Eylül 2020 itibariyle Koç burcunda retro seyre başlayacak. Mars; Askeri liderleri, polisleri, mühendisleri, cerrahları, ölüme yatkın insanları, militanları, provakörleri, yangınları, suçluları ve şiddet suçlarını ifade eder. İnsanları ve kavga eden veya kavga edenleri ifade eder. Savaşı ve silahlı kuvvetleri yönetir. Mars ve Güneş görünümleri haberleri karıştırabilir. Uygun yönlerde, güçlü ama dengeli bir güç kullanımı gösterir. Türkiye’nin önemli alanlarında retro seyir edecek olan gezegen genellikle askeri meselelerin ön plana çıktığını gösterir. Mars 2020 ve 2021 yıllarında tüm Güneş tutulmaları dereceleri ile görünüm kurdukça sizler ne demek istediğimi anlayacaksınız. Bu makaleyi yazmamın asıl sebebi retroların neler yapacağı, enerjisini nasıl aktif edeceğini içermektedir. Bu süreç yani 2020-2023 zaman dilimi gürültü çıkartacak bir süreçtir. Toplum üzerinde amaçlanan başka değişimler sanki görünmeyen güçlerin insiyatifinde. İşte o güçler semanın melekelerinden başkası değil. Geçmiş tarihleri arşivlerden kontrol ettiğimde Satürn Oğlak seyri inanılmaz olaylara gebe kalmıştır. 1990-1991-1992 ve 1960-1961-1962 yılları Türkiye arşivlerine göz atmanızı isterim. Tabi yaşanan Dasa evreleri değişik olsa da bunu hiçbir zaman unutmayacak olsak da şunu hissederek yazmaktayım. İktidarın ivedilikle hemleleri ekonomi, işsizlik ve gelir-gider konuları kadar tarım odaklı çözümler üretmesi yönünde olmalıdır. Satürn kuraklık, kıtlık demektir. Satürn gayri safi milli hasıla ile ülkenin miras niteliğinde ki servetleri üzerine odaklı yönelmesi demektir.

2020 Eylül ayına kadar piyasalarda yön hep yukarıyı işaret etmektedir. Altın veya yabancı para zaman zaman düşüş gösterse bile yatırımcısı için her daim güvenli liman olmaya devam ederken, 29 Eylül 2020 itibariyle ileri seyre başlayacak olan Satürn, şirketler üzerinde dengeleri değiştirecektir. 2021 ve 2022 Türkiye İş Bankası hisse senetleri ve hazineye devri adına son derece önemli zaman aralığıdır.

2020 Eylül itibariyle Ay düğümleri Rahu ve Ketu burç değiştirerek 18 ay sürecek yeni bir yolculuğa başlayacak…

Ketu 6.ev Akrep burcu seyri; Kamusal tüm işçi ve çalışanlar, sendikalar, çalışanlara hizmet eden toplu dernekler, iş durumları, kamunun sağlığı, bulaşıcı hastalıklar, sağlık çalışanları, lokantalar, yiyecek ve içecek sektörleri, askeri ve güvenlik anlamında tüm personeller,  ordu , polis, donanma ve savaş gemileri, sahil güvenlik v.s. gibi bu evin inceleme alanına girerler. Ayrıca evcil hayvanlar ve küçükbaş hayvanlar bu evin konularındandır. 6.ev sağlık ile alakalıdır. Ketu petrol demektir. Kuzey ve Güney bölgelerde Türkiye petrol sondaj çalışmalarında ismini duyuracak ve tüm düşmanlarını yenecek ülkeler arasındadır. Dünya’daki Kuzey Denizi gibi eski petrol sahalarındaki üretim düşmesi ve artık ‘kolay petrol’ döneminin sona yaklaşması nedeniyle hidrokarbon arama ve sondaj şirketleri odaklarını daha derin sulara ve geçmişte pek ilgi gösterilmeyen alanlara yöneltmeye başladı.İşte Doğu Akdeniz Havzası bu eğilimin sonucu son yıllarda enerji-politiğin merkezine oturmuş bulunuyor. Komşu ülkelerinin birbirleriyle olan sorunları ve münhasır ekonomik bölge sınırlarındaki anlaşmazlıklar bölgenin ekonomik potansiyelinin artmasıyla siyasi gündemi de daha fazla meşgul etmeye başladı. Tabii sağlık söz konusu olunca ülkenin bu alanda ki başarısı uluslararası platformlarda övgü alacaktır.

Rahu 12.ev Boğa burcu seyri; Boğa burcu toprak grubundandır. Rahu Jüpiter etkisinde çalışır. Ülkemiz için tarım ve tarıma yönelik sektörler değer kazanacak demektir. Gizli düşmanlar, gizli örgütler, casuslar, derin ve gizli yapılanmalar, şantajlar, hırsızlıklar, suçlular, suikastler, gümrük kaçakçılığı, uyuşturucular, vatan hainleri ve karanlık işlerle uğraşanlar bu evden incelenir. Ayrıca, işsizlik, grevler, sendika problemleri, hapishaneler, cezaevleri, hastaneler, medyumlar, okültistler, büyücüler (8.evle birlikte) akıl hastaneleri, bakımevleri, yetimhaneler, klinikler, yardım kuruluşları, ülkelerin vizyonları, inanç evleri, petrol endüstrisi-yağlar ve bu alanda çalışanlar, büyük baş hayvanlar bu evin bünyesinde incelenir. Rahu ve Ketu transitleri bahsettiğim konularda vurgu yaparken bence biz güçleniyoruz. Transit süresince bu konuları çok konuşacağız. Düğümler 2022 Nisan ayına kadar burada kalacaklar.

Jüpiter kurallara göre 5.7.9.evlerle görünüm oluşturur. Jüpiter 2020 Kasım ayında Oğlak yolculuğuna başlayacak. Şimdilik Yay seyrine devam etmekte. Bulunduğu alandan Yay, Koç, İkizler, Aslan ile görünüm kurmuş.  Jüpiter transitlerinde dikkat edilmesi gereken bir başka açılım gezegenin 1.2.5.7.9.11.evlerden geçerken olumlu çalıştığı yönündedir. Retroya döndüğünde ise bu evlerde olumsuz enerji üretir. Yazdığım konular dahilinde şahane bir süreç bizleri bekliyor demektir meali.

Türkiye’nin değişime olan arzu eksikliği, toplumun bir kesiminin yoğun direnişi ve muhafazakar duygularına rağmen problemlerini aşacak güçte olacağı zamanlarda gelecek elbette. Güneş tutulmasının etkisi ile mücadele ve müdahale gerektiren siyasi gerginlikler ve ülkenin iç güvenliğini kapsayan dış saldırılar ve sınırlarımızı da ilgilendiren durumlarla karşı karşıya kalabiliriz. Basına yapılan saldırılarda gelinecek son nokta Merkür Retro etkisi ile gençlere, yazarlara ve ticaret içerikli konulara ve cemaate, İktidar partisi ve muhalefet yöneticilerine yönelik olacaktır. Yılın 2.Merkür retrosu da İkizler burcunda ve 4.evle görünüm kuracağı için yaratacağı enerji ile dünya basınında siyaset, ekonomi ve iç güvenliğimizle ilgili daha fazla zorluklarla karşı karşıya kalabiliriz. Sınır komşularımızla diyaloglarımız bozulabilir. Uzak diyarlara bakıldığında ise Ukrayna, Amerika ve Çin yaşadıkları Satürn transiti sebebiyle cehennem gibi günler yaşamaya devam edecekler. Güneş tutulmasının etkisiyle ülke natalında etnik köken ayrılıkları ve aşırı dinci grupların kendi içlerinde bölünmeleri ve diğer insanları birbirine düşürecek ayrıştırmalara sebep olacak tutumları; halkı polis ve askeri güçle karşı karşıya getirip, şiddeti, kazaları, suikast eylemlerini tetikleyebilir. Son defa medya ile iktidarın savaşı büyük kaosa neden olabilir. 3. ev medya, iletişim ve kültür alanlarını temsil eder. Mundane haritalarda 4.ev; toprakları, yerleşimi, maden ocaklarını, muhalefet partilerini, liderlerini ve tarımı temsil eder.10.ev ise Devletin başını, hükümeti ve iktidar partisini yansıtır. Bu enerjilerle doğal afet kapsamında deprem gibi üzücü bir enerjiyi Ekliptik Düzlem maziye döndüğümüz da 1999-2000 yıllarını hatırlamak adına ayrılmadan yaşatabilir. 2020 Eylül itibariyle Ay düğümlerini takip eden Güneş ve Ay tutulmaları toprak gruplarına yönelik, deprem, jeolojik oluşum, erozyon ve yanardağ enerjilerini aktif edebilir.

21 Haziran İkizler burcu Güneş tutulması 1.Ev; Bir ülkenin veya şehrin genel halk topluluğunu gösterir, halkın sağlığı, etkisel ve tepkisel verileri, refahı, huzuru, ülkenin veya şehrin görünen imajı , seçmenleri bu evin yönetimindedir. Kurumsal olarak ise kurumun çalışanlarını, şirketin motivasyonunu, görünen yüzünü, imajinasyonunu, çalışanların genel halini görebiliriz. Halkın dış dünyaya yansıyan mutlu ve mutsuzluk halinin irdelendiği alandır.

5 Temmuz Yay burcu Ay tutulması 7.Ev; Uluslararası ilişkiler, askeri veya sivil savaşlar, anlaşmalar, ultimatomlar, hakemler, kaçak suçlular, açık düşmanlıklar, rekabetler. Ayrıca evlilik ve boşanma eylemleri, nikah kıyma, halkın olaylara bakış açısı. Dış ticaret ve iş ortaklıkları, halkla ilişkiler, müttefik ülkeler ve bu ülkeler ile anlaşmazlıklar bu evin konularındandır.

21 Temmuz Yengeç burcu yeniay 2. Ev; Ülkenin veya kurumun hazinesini, milli zenginlikleri ve gelirleri, banknot durumlarını, borsaları, ekonomiyi, iç borçları, sömürgeleri, bankalar, ticaret, vergiler, paranın değersel durumu, ülke veya kurumun sanatsal yaklaşımları 2. Ev bünyesinde incelenir.

3 Ağustos Oğlak dolunayı 8.Ev; Uluslararası finansal anlaşmalar, uluslar arası borçlar, vergiler, tahvil ve bonolar, hisse senetleri, faiz oranları ve gelirleri, dış borsalar, krediler, sigortalar, ipotekler, emeklilik fonları, miras hukuku, kamu gelir ve borçları, genel ölüm oranları, çocuk ölümlerinin sebepleri ve doğum kontrolleri, hayati tehlikeler ve intahar durumları bu evin konularındandır. Ayrıca morglar, ameliyatlar, cerrahlar, fahişeler, laboratuvarlar, nükleer ve kimyasal kuruluşlar, kanalizasyon giderleri, organize suçlar, teröristler, dedektifler, silahlar, araziler, yer altı hareketleri ve okült konularda bu ev bünyesindedir.

19 Ağustos Aslan burcu yeniay 3.Ev; İletişimsel tüm kanallar (radyo, tv, internet, telefon, medya ağları dahil), trafik, demiryolları, toplu taşımacılık, yollar, caddeler ve sokaklar, kütüphaneler, öğrenci ve öğretmenler, bu evin konularındandır. Ayrıca kamunun düşünceleri, fikirleri, komşu devletler, mürteciler, basın ve reklam, genel hava durumu, telifler, patentler bu evin bünyesinde gündemimizi meşgul edecek konular arasındadır.

1 Eylül Kova burcu dolunayı 9.Ev; Dış ilişkiler ve ticaret 7. Ev gibi 9. Ev konularına da girer. Dışişleri ile ilgili bakanlık ve kuruluşlarda bu evde incelenir. Mahkemeler, kanunlar, hakimler, azınlıklar, şirketler ve reklam portföyleri, din ve din adamları, ülkenin felsefik ve inançsal eğilimleri, göçler, büyükelçilikler, uzun mesafeli kominikasyonlar, çabuk yayılan haberler, yayıncılık, popüler kültür, yabancılar, üniversiteler ve uzmanlık alanlarında ki akademik eğitimler, sömürgeler, hava yolları ve taşımacılığı, uçuş görevlileri, tren yolculuğu, deniz yolları ve taşımacılığı ve görevli personeller, rektörler ve profesörler, profesyonel danışmanlar önem arz edecek gelişmelerdir.

17 Eylül Başak burcu yeniay 4.Ev; Aile mevhumları, vatanperverlik, halkın korkuları, muhalefet partisi, zirai ve tarım durumları, beslenme değerleri, doğal felaketler sonucu zayiatlar, doğal kaynaklar, ülkelerin anıtsal ve tarihsel değerleri ve binaları, gayri menkuller, emlaklar, barınak evleri, madenler, fabrikaların yerel durumları, çiftçiler, inşaatçılar, mezarlıklar, sınırlarımız ve deprem konuşulacak konular arasındadır.

1 Ekim Balık burcu dolunayı 10.Ev; Hükumet, devlet başkanları, iktidarlar, yönetimsel olarak başta olanlar, otoriter her konum bu evin konularındandır. Devletin dış ülkelerce itibarı, kariyeri, kuruluşların kariyerleri, halkın öne çıkan kişileri, diğerleri tarafından tanınanlar, ün ve tanınmışlık, hortumlar ve dağlık bölgelerde ki doğal olaylar, depremler, devletin en tepesinden muhalefet partilerini ilgilendiren çıkacak kararlar.

Ülke olarak Güneş Dasa dönemine girdik. Güneş’i temsil eden kişi ülkemizin Cumhurbaşkanı’dır, kabine bakanlarıdır, otorite figüründeki kişilerdir. Yaşanılacak tüm olaylar Türkiye’nin eğitim-öğretim, basın-medya, komşu devletler, kamunun düşünceleri, radikal bir değişiklik yaşayacağını işaret etmektedir. Satürn 8.ev seyrini daha önce sizlere defalarca anlattım ve yazdım. 2021 yılı ilk 6 ayı iktidar ve muhalefet cephesi adına çok önemlidir. 6 yıl sürecek bu Güneş Dasa süresince benim ne sözüm biter ne kalemimin mürekkebi tükenir…

Anlayacağınız zerre posa bulunmayan bu makalede tüm yazdıklarım adına ”bir off çeksem karşı ki dağlar yıkılır…” der ve susarım. Allah (c.c) en doğrusunu bilendir.

Hürmetler

AYŞEN TOK