Hindistan’da çok ünlü bir ressam varmış.

Herkes bu ressamın yaptıklarını kusursuz kabul edecek kadar beğenirmiş ve onu ‘Renklerin Ustası’ anlamına gelen Ranga Çeleri olarak tanısa da; kısaca Ranga Guru derlermiş.

Onun yetiştirdiği bir ressam olan Raciçi ise artık eğitimini tamamlamış ve son resmini yaparak Ranga Guru’ya götürmüş ve ondan resmini değerlendirmesini istemiş.

Ranga Guru ise;

– Sen artık ressam sayılırsın Raciçi. Artık senin resmini halk değerlendirecek, diyerek resmi şehrin en kalabalık meydanına götürmesini ve en görünen yerine koymasını istemiş. Yanına da kırmızı bir kalem koyarak halktan beğenmedikleri yerlere çarpı koymalarını rica eden bir yazı bırakmasını istemiş. Raciçi denileni yapmış ve birkaç gün sonra resme bakmaya gittiğinde görmüş ki, tüm resim çarpılar içinde ve neredeyse görünmüyor. Çok üzülmüş tabi. Emeğini ve yüreğini koyarak yaptığı tablo kırmızıdan bir duvar sanki. Alıp resmi götürmüş Ranga Guru’ya ve ne kadar üzgün olduğunu belirtmiş.

Ranga Guru üzülmemesini ve yeniden resme devam etmesini önermiş. Raciçi yeniden yapmış resmi ve gene Ranga Guru’ya götürmüş. Tekrar şehrin en kalabalık meydanına bırakmasını istemiş Ranga Guru. Ama bu defa yanına bir palet dolusu çeşitli renklerde yağlı boya, birkaç fırça ile birlikte… Ve yanına insanlardan beğenmedikleri yerleri düzeltmesini rica eden bir yazı ile birlikte bırakmasını istemiş.

Raciçi denileni yapmış.

Birkaç gün sonra gittiği meydanda görmüş ki resmine hiç dokunulmamış, fırçalar da, boyalar da kullanılmamış. Çok sevinmiş ve koşarak Ranga Guru’ya gitmiş ve resme dokunulmadığını anlatmış.

Ranga Guru ise;

-Sevgili Raciçi, sen birinci konumda insanlara fırsat verildiğinde ne kadar acımasız bir eleştiri sağanağı ile karşılaşabileceğini gördün.

Hayatında resim yapmamış insanlar dahi gelip senin resmini karaladı.

Oysa ikinci konumda onlardan hatalarını düzeltmelerini istedin, yapıcı olmalarını istedin. Yapıcı olmak eğitim gerektirir. Hiç kimse bilmediği bir konuyu düzeltmeye kalkmadı, cesaret edemedi.

Sevgili Raciçi, mesleğinde usta olman yetmez, bilge de olmalısın. Emeğinin karşılığını ne yaptığından haberi olmayan insanlardan alamazsın. Onlara göre senin emeğinin hiç bir değeri yoktur.

Sakın emeğini bilmeyenlere sunma ve asla bilmeyenle tartışma…

Bir yangının başlangıcı belki de artığını süpürmenin fırsatını sunar tutulmalar. En son makalemi 31 Mayıs 2020’de yazmışım. Benim gibi yazmayı seven ve gökyüzünü bahane ederek duygularını anlatan biri için uzun bir ara.

Dalgalar denizin sırrını içtikçe dağılır, her retro başka bir masal, her masal karma karışıktır. Gökyüzünde Ay düğümlerini yani Rahu ve Ketu’yu takip ederek gerçekleşen tutulma serisinde İkizler&Yay eksenini selametle tamamladık efendim. 2020 yılının Eylül ayında burç değiştirecek olan Kuzey ve Güney Ay düğümleri doğrultusunda Akrep burcuna geçecek olan Ketu ve Boğa burcuna geçecek olan Rahu ile sizlerin Rasi haritalarında Akrep ve Boğa burçları Lagna, Ay, Güneş’den itibaren kaçıncı eviniz ise evren sizleri o ev konuları mahiyetinde ilerletecek, sınayacak, kazanım ve kayıplar yaşatacaktır. Gökyüzüne göre Merkür, Satürn ve Jüpiter retroları devam etmekte. 10 Eylül itibariyle Koç burcunda Mars retrosu başlayacak. Ne 2020 imiş Ya Rabbi?

Kime sorsanız herkes mutsuz illa bir şeyden. Mutluluk henüz bulunamamış bir damar, damara ne enjekte etmeli? 2020 retroları bir doz değil bir kaç doz sarhoş etti hepimizi. Doğal zararlılar retro seyre başladıklarında enerjileri yavaşlar. Seyir ettikleri ev Lagna ve Ay konumuna göre yaşamı ya cennete ya cehenneme döndürür. Corona virüs dünya genelinde ve ülkemizde yavaşladıysa sebebi retrolardır. Eylül itibariyle gözlemleyeceğiz vaka sayılarını yeniden.

Sizlere kısa kısa not düşeyim ama önce yükseleni ve Ay konumu Vediğe göre Balık-Başak olanlar; yeni bir iş, yeni bir ev, kariyer, araba, mülk alım ve satımı Ağustos-Eylül-Ekim, anne sağlığı, kalp operasyonu için olumlu zaman. Evren sizlerle… Vediğe göre yükselen ve Ay konumu Koç-Terazi olanlar; Ağustos, Eylül, Ekim uzun lafın kısası yeni yeni arkadaşlar, geçmişte kırıldıklarınız, kardeşleriniz, cesaretiniz, hukuksal konular, babanız, mahkemesi devam eden duruşmalar, yeni bir eğitim süreci, basın yayın kapsamında ilgili alanlarda yeni girişimler, arkadaşlarla polemikler, kalanlar mağdur gidenler pişman misali evren sizlerle… Vediğe göre yükselen ve Ay konumu Akrep-Boğa olanlar; Paralar paralar bozulmasın aralar. Akış muhteşem enerjiyi Ağustos ve Eylül’de algılamaya başlayacaksınız. Lakin boğaz yollarında bir rahatsızlık nüksedebilir. Troid kontrollerinizi sık sık yaptırın. Cinselliğin artışı kadar bankalara baş vuruda bulunacağınız tüm kredi işlemleri red görmeyecektir. Sezgilerinizin kıymetini bilin. Eşiniz, sevgiliniz değiştirmek istediğiniz her ne ise evren en hayırlısını sunsun ömrünüze. Vediğe göre yükseleni ve Ay konumu Yengeç-Oğlak olanlar Ağustos, Eylül, Ekim’de başlayacak şahane bir enerji ile tanışacaksınız. Belirsizliklerin bertaraf olacağı zamanlar her şeyden önce eşle yol ayrımı dahi söz konusu olabilir. Yeni ilişkilerde desteklenecek. Ortaklı konularda teklifler zihninizi meşgul edecektir. Bebek isteyenlere bile lütuftur bu zamanlar. Bilemiyorum aşk ve aşka bakış değişiyor. Vediğe göre yükseleni ve Ay konumu olanlar Aslan-Kova; Sizlere ne desem bilemedim. Her şeyden evvel o kahrolasıca düşmanların hepsi baş kaldıracak. Hastane ortamları, bilinç altı tevekkül, kuzenler, sağlık, iş konuları boş verin hepsi delirsin. Ne kadar çok düşman o kadar aktif zihindir benim lügatımda. Ağustos, Eylül, Ekim işte adı üstünde… Vediğe göre yükseleni ve Ay konumu Yay ve İkizler olan insanlar çok üzüldünüz biliyorum. Kelimem yok bunu tarif etmeye. Yaşamlarınızda 2021 yılına kadar geçecek süreç fazla kaderseldir. İlişkiler adına mutluluk akacak göğün agusundan Ağustos-Eylül-Ekim evren sizlerle. Bebek isteyenler içinde olumlu bir süreçtir. Yeni sosyal ortamlar, aile büyükleri ile geçmişte ki kırgınlıkların telafisi ve yüz güldürecek bir çok gelişme.

Bekleyin Ayşen demişti diyeceksiniz.

Satürn
Koç burcuna göre 10.ev ve 11.ev yöneticisidir.
Boğa burcuna göre 9.ev ve 10.ev yöneticisidir.
İkizler burcuna göre 8.ev ve 9.ev yöneticisidir.
Yengeç burcuna göre 7.ev ve 8.ev yöneticisidir.
Aslan burcuna göre 6.ev ve 7.ev yöneticisidir.
Başak burcuna göre 5.ev ve 6.ev yöneticisidir.
Terazi burcuna göre 4.ev ve 5.ev yöneticisidir.
Akrep burcuna göre 3.ev ve 4.ev yöneticisidir.
Yay burcuna göre 2.ev ve 3.ev yöneticisidir.
Oğlak burcuna göre 1.ev ve 2.ev yöneticisidir.
Kova burcuna göre 1.ev ve 12.ev yöneticisidir.
Balık burcuna göre 12.ev ve 11.ev yöneticisidir.

Merkür
Koç burcuna göre 3.ev ve 6.ev yöneticisidir.
Boğa burcuna göre 2.ev ve 5.ev yöneticisidir.
İkizler burcuna göre 1.ev ve 4.ev yöneticisidir.
Yengeç burcuna göre 12.ev ve 3.ev yöneticisidir.
Aslan burcuna göre 11.ev ve 2.ev yöneticisidir.
Başak burcuna göre 10.ev ve 1.ev yöneticisidir.
Terazi burcuna göre 9.ev ve 12.ev yöneticisidir.
Akrep burcuna göre 8.ev ve 11.ev yöneticisidir.
Yay burcuna göre 7.ev ve 10.ev yöneticisidir.
Oğlak burcuna göre 6.ev ve 9.ev yöneticisidir.
Kova burcuna göre 5.ev ve 8.ev yöneticisidir.
Balık burcuna göre 4.ev ve 7.ev yöneticisidir.

Jüpiter
Koç burcuna göre 9.ev ve 12.ev yöneticisidir.
Boğa burcuna göre 8.ev ve 11.ev yöneticisidir.
İkizler burcuna göre 7.ev ve 10.ev yöneticisidir.
Yengeç burcuna göre 6.ev ve 9.ev yöneticisidir.
Aslan burcuna göre 5.ev ve 8.ev yöneticisidir.
Başak burcuna göre 4.ev ve 7.ev yöneticisidir.
Terazi burcuna göre 3.ev ve 6.ev yöneticisidir.
Akrep burcuna göre 2.ev ve 5.ev yöneticisidir.
Yay burcuna göre 1.ev ve 4.ev yöneticisidir.
Oğlak burcuna göre 12.ev ve 3.ev yöneticisidir.
Kova burcuna göre 11.ev ve 2.ev yöneticisidir.
Balık burcuna göre 10.ev ve 1.ev yöneticisidir.

Mars
Koç burcuna göre 1.ev ve. 8.ev yöneticisidir.
Boğa burcuna göre 12.ev ve 7.ev yöneticisidir.
İkizler burcuna göre 11.ev ve 6.ev yöneticisidir.
Yengeç burcuna göre 10.ev ve 5.ev yöneticisidir.
Aslan burcuna göre 9.ev ve 4.ev yöneticisidir.
Başak burcuna göre 8.ev ve 3.ev yöneticisidir.
Terazi burcuna göre 7.ev ve 2.ev yöneticisidir.
Akrep burcuna göre 6.ev ve 1.ev yöneticisidir.
Yay burcuna göre 5.ev ve 12.ev yöneticisidir.
Oğlak burcuna göre 4.ev ve 11.ev yöneticisidir.
Kova burcuna göre 3.ev ve 10.ev yöneticisidir.
Balık burcuna göre 2.ev ve 9.ev yöneticisidir.

Venüs
Koç burcuna göre 2.ev ve 7.ev yöneticisidir.
Boğa burcuna göre 1.ev ve 6.ev yöneticisidir.
İkizler burcuna göre 12.ev ve 5.ev yöneticisidir.
Yengeç burcuna göre 11.ev ve 4.ev yöneticisidir.
Aslan burcuna göre 10.ev ve 3.ev yöneticisidir.
Başak burcuna göre 9.ev ve 2.ev yöneticisidir.
Terazi burcuna göre 8.ev ve 1.ev yöneticisidir.
Akrep burcuna göre 7.ev ve 12.ev yöneticisidir.
Yay burcuna göre 6.ev ve 11.ev yöneticisidir.
Oğlak burcuna göre 5.ev ve 10.ev yöneticisidir.
Kova burcuna göre 4.ev ve 9.ev yöneticisidir.
Balık burcuna göre 3.ev ve 8.ev yöneticisidir.

Bu bilgilerin çok özel anlamları vardır. Gezegenlerin transitleri yorumlanırken kullanılır. Gezegenler retro iken farklı düz seyirde iken farklı yorumlanır. Biliyorum bazılarınızın yüzünde ki gülüşleri soldu. Ben yine de bir kuş, bir de çiçek bırakıyorum gönül pencere kenarınıza. Okuduğunuzda sesi duyun, beni görün, yüzünüz gülsün. Zira oturup o pencere kenarına 2021 yılında çok bakacağız dışarıda ki hayatlara…
Sizleri seviyorum. İyi ki yollarımız kesişti. Ömür biterken sevgiden başka elimizde kalan değer yok!

Hürmetler

AYŞEN TOK