ELAZIĞ/DEPREM/VEDİK ASTROLOJİ

“And olsun, biz gökte birtakım burçlar yarattık ve bakanlar için onları süsledik.”
“Gökte burçları var eden, onların içinde bir çerağ (güneş) ve nurlu bir ay
barındıran Allah, yüceler yücesidir.”

Vedik astroloji; Gökyüzündeki transit gezegenlerin, bir ülkenin Mundane haritası üzerindeki enerjileri tetikleyerek, transit etkilerle şekillenmesiyle insan toplulukları üzerindeki etkilerini ve sonuçlarını yorumlayan bir düşünce sistemi, bir matematiksel form ve yorum sanatıdır. Astroloji’nin matematiksel bir temele sahip olması ve yeryüzüne sunacağı enerji Astronomi ile paralel hareket etmesi, bugüne kadar yazdığım makaleler ile yorumların doğruluğunu defalarca ispatlamıştır. Bu anlamda Vedik astroloji 5.000 yıllık kadim bilgiler topluluğudur. Vedik astroloji temel de bir kehanet, gelecekten haber verme sistemidir. Astroloji insanın evren ve kozmik güçlerle olan ilişkilerini inceleyen, başarı ve başarısızlık oranlarını, hangi konularda şanslı, hangilerinde şanssız olduğunu anlamaya çalışan, hangi dönemlerde ne gibi kozmik etkiler altında kalarak, nelere uygun olduğunu araştıran bir sanattır ve bu sanat Vedik astroloji başlığı altında Güneş, Ay, Merkür, Venüs, Mars, Jüpiter, Rahu, Ketu, Satürn isimli gezegenler kullanılarak yapılır. Bu yorumları yapmak ciddi bir araştırma ve teknik bilgi gerektirmektedir. Gezegenleri yorumlamak, birbirleri ile kurdukları görünümleri değerlendirmek ve sonuç odaklı bir anlam çıkarmak ve bir başkasına bilgi aktarmak için sanatçı olmak gerekir. Gerçek astrolojiyi daha iyi öğrenip, ilmi daha iyi anlamaya başladıkça, insan, yaratıcı ve evren arasındaki karmaşık etkileşimi çözdüm. Bu saatten sonra beni tanıyan ve kalemimi takip edenlerde bu felsefeyi kabul etti ve “İçerisi nasılsa dışarısı öyledir; yukarısı nasılsa aşağısı öyledir; evren nasılsa ruh öyledir”. (Hermes Trismegistus) mantığıyla ilmime değer verdi.

Uzun zamandır yazıyorum ve nihayet Satürn Oğlak seyrine başladı. Türkiye 20-25 Ocak tarihleri arasında deprem gibi olumsuz bir enerji ile sınanacaktı. Oğlak burcunda doğan yeniay fazı bu enerji için biçilmiş menzildi. Satürn olumsuz bir gezegen olarak Türkiye Mundane Rasi haritasının Lagna ve Ay konumundan itibaren 35 ay seyahat edeceği 8.ev alanına geçtiğinde burada bulunan ve 4.ev yöneticisi olan Merkür ile temas kurdu. Önce Batı Manisa, sonra Doğu Elazığ bizleri üzdü.

Peki şimdi ne olacak?

Yeniay fazı dolunay enerjisi ile tamamlanacak. Diyebilirim ki hassas sürecin geçmesi ve artçıların durması, başka fay hatlarının aktifleşmemesi için öncelikle Merkür Oğlak burcunda ayrılmalıdır. Merkür 31 Ocak 2020 tarihine kadar Oğlak burcunda. Satürn ise zararını en aza indirgemesi için aneratik dereceleri aşmalıdır. Vedik astroloji kavramında her gezegenin ilk 2 ve son 2 dereceleri zararlı çalışır. 1 Mart 2020 tarihine kadar Satürn zararlı enerji üretmeye devam edecektir. Merkür 31 Ocak 2020 tarihine kadar Kuzey ve Doğu bölgeleri işaret ediyor. Gökyüzüne göre özellikle Merkür Kova seyrine başlasa dahi Mars ile aralarında oluşacak kare görünüm tehlikeyi pik seviyeye taşıyabilir. Mars ise Güney bölgeyi aktif hale getirecektir. Tajaka haritası üzerinden baktığımda ise 1-15 Şubat tarih aralığı 4.ev yönetici gezegeninin yönünü yine Kuzey olarak işaret ediyor. İşin kötü tarafı 4.ev yöneticisi Merkür Kova burcunda 21 Şubat 2020 itibariyle retro seyre başlayacak. Retro süreci 21 gün sürecek. Mars ise 8 Şubat 2020 tarihinde Yay burcunda seyre geçtiğinde bu transit 2 ay sürecek ve 2019 yılında yaşanılan Yay burcu Güneş ve Ay tutulmalarını derece bazında tetikleyerek aktif hale getirecek. Diyebilirim ki gökyüzü bizleri epeyce zorlayacak.

Özellikle; 25 Şubat 2020 tarihinde gece yarısı 00:30’da doğan Oğlak burcu yeniay enerjisi 9 Şubat 2020 tarihinde Yengeç burcu dolunay fazı ile tamamlanacak! Bu olumsuz enerjiyi bir daha hissetmemize zemin hazırlayacak gök yüzü olayıdır. Toprak gruplarında oluşan Ay enerjileri yerküreyi aktif hale getirir diye müteakipkereler yazdım. Oğlak/Yengeç eksenini atlatsak dahi Satürn için başlı başına Oğlak seyri üzüntü verecek türdendir. Bir sonra ki yeniay ve dolunay enerjisi Vedik astrolojiye göre Kova/Aslan eksenindedir lakin bir sonrası ise Balık/Başak eksenini harekete geçirecekken deprem varlığını bir daha hissettiriyor. 20 Mart-10 Nisan 2020 zaman aralığı çok hassas duruyor. Bu zaman aralığı ise yıldız ısrarla Kuzey/Doğu bölgelerini işaret ediyor.

Merkür: 2020-02-14 (22:13:39) – 2020-02-19 (3:14:17) Kuzey/Doğu

Jupiter: 2020-02-06 (6:41:38) – 2020-02-10 (5:29:29) Kuzey/Batı

Venüs: 2020-02-20 (20:52:26) – 2020-02-25 (19:59:59) Doğu

Derin nefes alabilmemiz için Satürn Oğlak burcu seyri bitmelidir. Bu enerji ülkemin üzerine karabasan gibi ne yazık ki çökmüş vaziyette. Satürn Oğlak burcunda doğanın insanoğlundan alacağı intikamdır. Türkiye deprem bölgesi ağırlıklı bir ülkedir. Fay hatlarını sismologlar en iyi bilir. Fakat ilim mahiyetinde gökyüzünde ki enerjiyi yorumladığım süreçlerde ilim de beni yanıltmamıştır. Vedik astroloji tekniğini kullanarak deprem gibi üzücü bir enerjinin zamanını ve yönünü tespit edebiliyorum. Sizler buna şahitsiniz! Ve yine bu süreçte yani 35 aylık Satürn Oğlak burcu seyrinde yani 2020-2023 zaman aralığında beklenen sismologların Büyük Marmara Depremi diye sıfatlandırdığı enerjininde olasılıklı yılını tespit ettim. Zamanı geldiğinde paylaşacağım. İstersek yapabiliriz. Bilimi ve ilimi birleştirebiliriz. Bu aşamada üzerime ne düşerse yapmaya hazırım. Gece, gündüz uyumadan, geçmiş deprem tarihlerinin örnek haritalarını inceleyerek, aklınıza ne geliyorsa BEN VARIM! Neden biliyor musunuz? Eylül 2020 itibariyle Ay düğümleri Ketu Akrep burcuna, Rahu ise Boğa burcuna geçtiğinde Güneş ve Ay tutulmaları Ay düğümlerine 15 derece fark ile yakınlaşarak gerçekleştiğinde çok üzüntü duyabilir, çok can kaybedebiliriz…

Allah bizim ulusumuz, ülkemiz başta olmak üzere, hiç bir halkı böyle üzüntü verici bir enerji ile sınamasın! Rabbim yar ve yardımcımız olsun! Devletimizin, milletimizin başı sağ olsun!

Göklerden gelen kararın ismi KADERDİR!

Hürmetler

AYŞEN TOK