2017 Türkiye Tajaka Analizi

Vimsottari Dasa:
Ven MD: 2000-03-02 (13:23:15) – 2020-03-02 (16:16:18) Merc AD: 2016-03-02 (15:49:28) – 2019-01-03 (5:38:07)
 
Görmüş olduğunuz Ülke Natal Rasi haritası ve sağ tarafta ki ise 2017 yılına ait Ülke Mundane Tajaka Haritasıdır. Rasi Mundane haritasında yaşanan dasa süreci ve Andardasa dilimi. Venüs-Merkür evresidir. Merkür Rasi haritasında 1.ev ve 4.ev yöneticisidir. 2019 Ocak ayı bitinceye kadar gündemlerimiz değişmez. Ve 2019 Ocak ayına sınırlarımız, basın-yayın, halkımızı ve gençlerimizi, maden ocaklarımız kadar jeolojik tüm oluşumlar dikkat çekici yöndedir.
 
2016 yılına ülke olarak güzel başlayamadık ve ne yazık ki güzelde biteremedik. 2017 güzel mi? Üzgünüm! Ay düğümleri ve T.Satürn ile T.Mars’ın AKREP noktasında ki kavuşumu son 8 ayımızı derbeder eyledi. Tarzımız belli ama benim ülkemi sevmem için nedenlerim göğün mavisi kadar net doğrusu. Güney Doğu’da, Cerablus’ta, El Bab’ta verilen mücadele Türk ordusu ve İktidar adına büyük zaferlerin habercisiydi fakat komşularımız ile ilişkilerimizi tetikleyen ve yaşadığımız tüm kousun yegane faktörü Rahu ve Ketu transit seyirlerini bitirmeden 2017 için huzur var olacak diyemem.
 
Politik kulvarlar da ciddi istifalar ve sansasyonlar gündem oluşturmaya devam edecek. Bunun süreci ise 2017 yılının Mayıs ayına kadardır. FETÖ’cüler geçmişte “Kasım’a kadar Erdoğan gidecek” diyorlardı. Oysa gökkubbe öyle söylemiyor ve ben yazıyorum. AKP 2023 yılına kadar tek başına iktidardır. Ve Sn Cumhurbaşkanı R.T.E’nin Rasi haritası yükseliştedir. Birileri de bu hep yalan çıkan kehanetlere inandı taki benim kalemimle tanışana kadar. Hakikat şu ki, kimin ne olacağını yalnız Allah bilir.. Hüküm Allah’ındır.. Bana düşen ise ilim çerçevesinde gökkubeyi yorumlamaktır. Düğümler ülke natal haritasında 3.ev ve 9.ev alanlarında. O noktaya gelir gelmez ve 2017 yılının neredeyse tamamı süresince demiryolları, karayolları, deniz trafiği, buralarda oluşacak kazalar adına üzüntü verecektir. 2016 yılının Mayıs ayında Marmaray ile alakalı yazı yazdım ve verdiğim tarihlerde Marmaray sıkıntı çıkartmıştır. Marmaray’la alakalı bir öngörü yapmak gerekirse T.Satürn ve N.Ay ile N.Mars arasında oluşan kare görünüm ilginç gelişmelerin habercisi kabul edilmelidir. Zira Akrep burcunda seyir eden T.Satürn su yolu ile gelişen ve gelişebilecek tüm olumsuzlukların tetikleyicisi olmuştur. KASIM-ARALIK 2016 ve HAZİRAN-TEMMUZ-AĞUSTOS-EYLÜL-EKİM 2017. Dikkat edilmesi gereken MUHTEMEL üzücü kazaların gelişebileceği tarihlerdir. ÖLÜM SUDAN GELECEKTİR! 2017 yılının ilk 6 aylık diliminde suikast eylemleri, iletişim ağlarında sık sık kesintiler, haber ve medya, internet, yazarlar, beraberinde komşu ülkeler ile kurulacak diyaloglar dikkat çekici yöndedir. Uzun mesafeyi kapsayacak nakiller, havayolları, uçuşlar ve uçuşları kapsayacak kazalar, korsan saldırılar, din, dini yerler, dini yayın yapan kurumlar, cemaate ait binalar, üniversiteler ve buralarda görevli proflar, felsefe ve bilimsel yayın yapan yayın organları yılın ilk 6 aylık sürecinde gündemlerimizi meşgul edecektir.
 
Mundane haritaların yorumlanmasında 1) Muntha yerleşimi ve Muntha yönetici gezegenin yerleşimi en önemli kıstastır. 2017 Tajaka Haritasında Lagna Koç burcunu gösteriyor ve yöneticisi Mars Yay burcunda 9.evde yerleşmiş. Cemaate yönelik kılıcımız inmeyecek ve ciddi anlamda temizlenme yaşanılacaktır. Başak burcunda natalda 4.ev yıllık haritada ise 6.eve yerleşen Jüpiter ise Mundane (Politik) Astrologyde muhalefet partilerini, ülkenin topraklarını, çiftlikler, zirai işler, madenlerimizi, ülkenin gayrimenkul değerlerini, kuşatma altında ki yerleri, iç güvenliğimizi, sınırlarımızı, vatan, bayrak sevgimizi, maden, kömür ocaklarını, deprem, heyelan, orman yangınları, sel, savaşı temsil eder. Jeolojik hareketlenme ve terör saldırıları adına Türkiye’de Kuzey ve Güney bölgeleri önem arz etmektedir. Jüpiter’in Başak burcuna geçişi esasında tamda bu saydığım konularda ülkemizde gündem oluşturmakla birlikte birde 6.ev konuları kapsamında gözlerimizi Kamu alanında tüm işçi ve çalışanlar, sendikalar, çalışanlara hizmet eden toplu dernekler, iş durumları, kamunun sağlığı, bulaşıcı hastalıklar,sağlık çalışanları, lokantalar, yiyecek ve içecek sektörleri, askeri ve güvenlik anlamında tüm personeller, ordu , polis, donanma ve savaş gemileri, sahil güvenlik noktalarına çevirecektir. Bir virüs yayacaklar bu muhtemelen bir terör saldırı ve su, kan ve cinsel temas konularına dikkat etmeliyiz. Sınırlarımızda oluşan gelişmeler 2017 yılına damga vuracakken acilen TSK’nın geriye dönmesi şarttır. Üstümüze oynanan bu oyunun bedelini 2018 ve 2019 yılında ödeyeceğiz! Sınırlarımız değişebilir. 2017 yılı ayrıca toplu hayvan ölümlerinin bol yaşanılacağı bir yıl olacaktır. Jüpiter’in bu seyri beraberinde milli servet kabul edilecek, gayrimenkul değeri olarak düşünürsek Yavuz Sultan Selim Köprüsü ya da Üçüncü Boğaz Köprüsü, gibi değerlerimizin artacağı yönünde değerlendirilmelidir.
 
MUNTHA
 
Progres (ilerletilmiş) haritada doğum yükseleni (Lagna) “Muntha” adını alır. 2017 Yıllık haritada Muntha’nın düştüğü ev yaşam alanları içinde en önemli yeri gösterir. Bu evin konuları yaşam alanı içinde diğer konulara hakim olacak ve önem kazanacaktır. Olumlu veya olumsuz olan olaylar bu yaşam alanları içinde geçecek ve öne çıkacaktır. Muntha Tajaka haritasında yükselen Balık burcunda yerleşmiş ve yöneticisi 6.evde yerleşen Jüpiter’den görünüm almaktadır. Burası aynı zamanda natal haritada 4.ev ve 10.ev alanlarıdır. Mars kare görünümünü devreye katarsak politika kulvarlarında iktidar ve muhalefet liderlerine yapılabilecek olası suikast yada başka bir darbe eylemi adına Nisan ve Mayıs 2017 ayları üzüntü verici gelişmeleri yaşatabilir. Yılın ilk 6 aylık zaman diiminde kulislerde ve T.B.M.M’sinde Başkan’lık sistemi konuşulmaya başlanacak ve 2018-2019 yıllarında bu sistem ile ülke eyaletler bazında bölünerek yönetilecektir. 2017 yılı Tajaka haritasında Mun yükselen Devletin en tepesini işaret eden 10.ev alanında yerleşmiştir. 12.ev alanında olması ise spekulasyon ve sansasyona açık konuları tetikler. REFERANDUM SON DAKİKA İPTAL EDİLEBİLİR. Suikast eylemi dahi söz konusudur. 2017 yılı içerisinde gizli düşmanlar, gizli örgütler, casuslar, ajanlar, derin ve gizli yapılanmalar, şantajlar, hırsızlıklar, gümrük kaçakçılığı, uyuşturucular, vatan hainleri, işsizlik, grev, sendikalar ve hastaneler sağlık çalışanları ile ceza evleri ve karanlık işlerle uğraşanlarla tekrar yüzleşeceğimiz aşikardır.
 
2017 yılında terör başımızın belası olmaya devam edecek. 2017 yılı içerisinde Şubat, Mayıs, Haziran, Temmuz, Ağustos, Eylül ayları yazdığım konular mahiyetinde son derece önemlidir. 6.8.12. evler Dusthana zararlı olduğundan bir harita da önceliğimiz bu evlerin ve yöneticilerin temiz olmasıdır. Muntha yükselenin yerleştiği Balık burcu Mars görünümü almaktadır. Bir ülkenin para ve sermaye, borsa durumunu Mundane haritalarda 8.evden analiz ederiz. Para, sermaye ve borsa, ekonomik dalgalanma, finans sektörü ile yönsel olarak Batı ve Güney Doğu simgeleri arasındadır. Doğu’da yaşanılanlar Batı’da sermaye ve para piyasalarına yansıyacaktır. Venüs parayı temsil eder. Jüpiter ile teması değerlerinin olumlu yönde ilerlemesine sebeptir. Dolarda ki artış yılı bitirirken yükseliş EKİM-aylarında hissedilecek türden Ekim 15 ve Kasım’da ise kur sabit değerlere yeniden oturur. 2017 içerisinde Şubat ayından Haziran ayına kadar kur yüksek seyir ederken Temmuz sonrası sabitlenecektir.
 
Büyük lütuf olarak adlandırılan Jüpiter’in Türkiye’nin 4.evinde gerçekleşen transiti ve Eylül 2017 tarihine kadar etkilerine göz atacak olursak. 4.ev; topraklarımızı, sınırlarımızı, muhalefet partilerini, jeolojik oluşumları ve maden ocaklarını temsil eder. Muhalefet partilerinin arasına yeni ve güçlü bir parti daha katılacak demektir. Ayrıca Jüpiter bankaları ve finans kurumlarını temsil eder. Bu durumda hukuk ve adalet ile ilgili radikal değişimler ve genel hukuka aykırı uygulamalar la karşı karşıya kalınabilir ve adalet sistemini alt üst edecek düzeyde olaylar gün yüzüne çıkabilir. Ülkemizde birkaç bankanın iflası söz konusu olacaktır. Bununla birlikte Yıldızıl zodyağın disiplin gezegeni Satürn’ün 6. evde olması 6.ev Çalışan sınıfları, halk sağlığını, silahlı güçleri, bulaşıcı hastalıkları, asker, polis ve sivil hizmetleri temsil eder. Su mesela çok önemlidir. Ölüm su ile gelecektir.Yaşanan zorluklara rağmen ülkemizin sıkıntıların üstesinden gelmesini sağlayacak enerjileri barındırmakta. 2017 yılının ilk 6 ayı Türkiye’nin değişime olan arzu eksikliği ve muhafazakar duygulara rağmen problemlerin zorluk derecesi ile tanışacağı enerjinin ilk ayağı ortaya çıkacaktır. 2017 yılının neredeyse tamamı mücadele ve müdahale gerektiren siyasi gerginlikleri ve ülkenin iç güvenliğini kapsayan dış saldırılar ve sınırlarımızı da ilgilendiren durumlarla karşı karşıya kalınması olağandır zira 2019 yılına kadar sürecek olan Andardasa evresi tamamen ülkemizin sınırlarını ilgilendirmektedir. Bu zaman diliminde sivil kargaşa ve panik sebebi ile hükümetin sıkıntılı günler geçireceğine işaret etmekte. 2017 ile birlikte başlayacak olan mars periyodu 2016 yılı kadar bizleri üzmeyecektir. İç ve dış düşmanlarının saldırıları; yılın ilk 6 aylık sürecinde halkın huzursuzluğunu endişeyi belirsizliği aynı zamanda da depremi tetikleyecek enerjileri barındırmakta. 2017 ayrıca etnik köken ayrılıkları ve aşırı dinci grupların kendi içlerinde bölünmeleri ve diğer insanları ötekileştiren tutumları ile artan şiddet, kazalar suikastler ve hükümet problemleri ile geçecek. Ekliptik noktaların 3.ev ve 9.ev alanında ki etkileri Cemaat ve dini içerikli tüm oluşumlar ile hükümet arasında süre gelen konuların devamını destekleyecektir. Mundane astrolojisinde 4.Ev Toprakları, yerleşimi ve tarımı temsil eder.10.Ev Devletin başını, hükümeti, ulusal prestiji temsil eder.Bu etki de doğal afetleri (Deprem gibi) ölüm trajedileri ve halkın huzursuzluğunu 2018 ve 2019 yıllarında daha belirgin hale getirecektir. Tajaka ve Rasi haritası üzerinden yaptığım analizler de Türkiye’de çok yıkıcı bir döneme işaret etmektedir. Reform çağrıları, iç kargaşa ve dış tehlike bu dönemin gündemini oluşturacağa benziyor. İç kargaşaya bağlı ölüm tehlikeleri, hükümet, direnişçiler ve doğal afetler hep bu sürecin gündemini belirleyecek etkiler arasında. Ülkemizin dış mihrabı adına 2017 yılının ilk 6 ayında içsel bir bağ ile demokratik bir ülke olduğumuzun vurgusu daha bir önem kazanırken tek bayrak, tek yürek olacağız!
 
 
Daha güzel yılları elbet göreceğiz. Mesela Türkiye Shangay Beşlisinde yerini alacaktır.
 
AYŞEN TOK