ANLAMAYA ÇALIŞ DÜNYAYDI İSMİ

“Rabbim, çok yorgunum. Bana bütün haberlerin yerini tutacak bir haber gönder. Üzerime bir iyilik ve güzellik kondur.”

Nazan Bekiroğlu

Delirebiliriz, dibi bulabiliriz, sonra yükselebiliriz. Duygular pik seviyelerde. En güçlü hissiyatı Nisan ayında hissedeceğiz. Mayıs itibariyle gökyüzünde 3 adet gezegenin retro sürecine tanıklık edeceğiz. Retro zamanlarında her şey mübah, az daha sabır edelim lütfen, güzel bir enerji açık olsun dilerim. Hiç yazılmamış belki de asla yazılmayacak alın yazısı var mıdır acaba? Kalabalıklara dair yalnızlıklar, gürültülü sessizlikler, kaybedişler, kazançlar, unutulamayacak hafızalardan silinmeyecek hatıralar…

Uzaklara yakın, yakınlara uzak olma arzumuz. Sevgiliye (yüce yaratıcı) derdimizi arz edelim.

23 Nisan Koç burcunda yeniay

7 Mayıs Terazi burcunda dolunay

11 Mayıs/29 Eylül aralığı Oğlak burcunda Satürn retrosu

13 Mayıs/25 Haziran aralığı Boğa burcunda Venüs retrosu

15 Mayıs/13 Eylül aralığı Oğlak burcunda Jüpiter

22 Mayıs Boğa burcunda yeniay

5 Haziran Akrep burcunda dolunay

Gökyüzünden yeryüzüne yansıyacaklar; Sevgiliniz sizinle ilişikteyken başkasına mavi boncuk dağıtıyorsa hissedersiniz. O adam yada o kadınlar döndüklerinde sakın af etmeyin! Venüs dönerken açın bir feyk hesap görün uğruna fedakarlık yapıp gözyaşı döktüğünüz şahsiyetlerin rezilliğini…

Özellikle kadınlar zira Jüpiter erkekleri temsil eder efendim! Gezegenin retro süreci Lagna ve Ay konumu Başak, Oğlak, Kova olan bireyler için gebelik söz konusu ise bu konularla alakalı gelişmelerin yaşanılacak olması demektir.

Ay doğsun, tutulmalar yaşansın, gezegenler retroya dönsün lütfen! Dolunay ve yeniay evrelerinde, duygularım ayyuka oluyor belki de yükselen yöneticim AY olduğu için sanki bir valse, bir düğüne hazırlanır gibi hazırlanıyorum, gönül ayranım coşuyor, durultabilene AŞK olsun. Retro süreçlerde gökyüzü 2020 başladığından bu yana bizleri üzdüğü kadar üzmeyecek. Hayata bir mola vereceğiz ta ki Eylül ayına kadar. Eylül-Ekim zaman aralığı çok manidar. Onu da vakti gelince yazacağım zira 29 Ekim 2020 tarihinde değişen kader bizleri başka konular ile meşgul edecektir. Nisan ayı baharın filizlendiği hüzünlü bir Ay olarak yaşanıyor ilk defa. Rüzgarlar ruhumuzu harekete geçiriyor ılık ılık. Korkularımız var, tecrübesizliklerimiz, özgüvenimize ilişkin ciddi sorunlarımız, karar vermemiz gereken konular önümüze serilecek. Retrolar başladığında 2020 yılının Ocak ayından bu yana gündeminizde ki mevzular halledebilmeniz adına kendini sizlere bir daha hissettirecektir.  5 aydır sınav verdiğimiz yetersiz kaldığımız tüm konular yeniden alevlenecek. Dış eleştiriler, içsel enerjilerle buluşunca neticeye ilerleyeceğiz.

Nisan ilginç bir aydır. Kış mevsiminin son ayıdır, bahar mevsiminin ilk ayıdır.  Mevsiminin ilk burcu da Koç’tur. Her yeniay ve Dolunay etkileri tam olarak 2 yıla yayılıyor bunu biliyor muydunuz bir evvel ki döngüyü tamamlıyoruz. (Allah’ım yaz yaz bitmez.) T.Mars Dolunay ve yeniay fazının derecesine görünüm verdikçe konular hooop zümremizde. Dolunay fazları Ay tutulması, yeniay fazları ise Güneş tutulması demektir. Retro dönemlerinde evren de ayıklama var, işe yarayan, yaramayan, ne varsa bizim gücümüz yetmez, aklımız erdiği kadar dillendiriyoruz işte. Sapı samandan ayırma vakti.

İlkbahar ardı yaz manzarası, dinlenme mevsimi yok! Bazı zamanlarda sözler yasaklanır ya can evimizden vuruluruz, anılar tıkanır gözlerimize, öyle anlarda işte en sitemkar kehanetler dökülür ya dilimizden sanmayın ki T.Satürn Oğlak seyrinde her şey normale dönecek, öyle bir dünya yok! Gezegen 3 cups çizgisini geçecek mevzilinde yol alacak, dasa düzgün olacak, vedhası olmayacak bunu öğrenmek içinse Danışmanlık almanız gerekiyor. Kahırlı yaşamlara, dalga vuruşları sert olacak epeyce sert. Ben de bu aşk varken ölüyü diriltirim! Enerji olacak, kanın sürekli aktif dolaşacak, kötülük ve hırsla beslemeyeceksin ruhunu! Yorulduk biz bu baharda, bağ bozumuna kadar kavuşmalarımız döngüye uğradı, umutlarımız başka baharlara kaldı. Ah bu gökyüzü; Venüs retrosu erkekler için kalpte iz bırakan kadınları, Jüpiter retrosu ise kadınlar için kalpte iz bırakan erkekleri hatırlatır. Satürn Oğlak burcunda 35 ay, 2.5 sene, tam olarak 2023 yılı gelene kadar kalacak!

Ve bir daha aralanır mazinin kapıları artık neresi ise Rasi haritanız da Oğlak burcu zirvesi? Gezegenin retro seyre geçmesi ilişkiler adına geçmişi önünüze sererken; Oğlak, Yengeç, Başak, Balık burçları şayet dasanız destekler ise o canınızı yakan, yada canınıza can katan sevgili yeniden sahnede…

Benden hep aşkı yazmamı istiyorsunuz. Kalp huzuru bir şeye benzemiyor değil mi?

Gerçek aşk, hiç bir şey yapmamaktır. Bir şeyler yapmak kolay; Aramak, ağlamak, yalvarmak, kızmak, yalan söylemek, dünyayı yerinden oynatmak, küsmek. Zor olan bunların hepsini yapmaya gücün yetecekken hiçbir şey yapmamaktır. Beklemektir zor olan, herhangi bir beklentiye sığınıp yaslanmadan beklemek. Hiç bir şey ummadan, hiç bir şeyi değiştirmeye kalkmadan, gücünü sadece masumiyetten alan ve sabırla beslenen bir sevgiye sahip çıkabilmektir. Değmeyeceklere de yol verin gitsin lütfen! Herkesin yolu açık olsun, gideceği noktada, vardığı istikamette HUZUR bulsun. Başka başka evrenler de, başka başka semalar da, başka ruhlar altında vücut bulmak, kifayet kazanmak ve tamamlanmak adına! Her ne ise vuku bulacak olan hayrımıza, ne varsa gönlümüze, ömrümüze değsin! Çok olumlu süreçtir diyemem. Lakin retroya dönen gezegenler kalpte, duygular da yumuşama verecektir. Yüreğimin ve kalbimin cömert tarafı ile yazdım. Sabrı öğrenmemiz, sabrı iğne deliğinden geçireceğimiz günlerin yaklaştığını unutmamanız adına! Zira hiçbir şey kaburganız arasına sıkışan kalbinizden kıymetli değil!

Sevmek suç mu? Suç değil elbette ben tercihimi tatlıdan yana kullanabilir miyim? Hani canınız ateşin üzerinde yürümek ister yanacağınızı bile bile. İşte öyle bir şeydir bahar coşkusu…

Dün daha güzeldi değil mi? Ölüm korkusu ve sevdiklerini kaybetme kaygısı ile sınanan insanlar için can ve canan ne tatlıymış meğer? Önemli bir paylaşım bu. Kalp de bir coşku. Neden çünkü Jüpiter hep verir, Satürn gibi değildir. 15 Mayıs sonrası retro bitene kadar neden arsızca istemeyelim ki yaratıcıdan?

Bir erkeği sakinleştirip ikna edecek kişi kadındır. Bir kadını da sakinleştirip ikna edecek kişi kalbini verdiği erkektir. Hayatı kitap gibi okurken öğreniyorsunuz çayın taşıyla çayın kuşunu vurmayı. Neyi ne kadar çok onurlandırırsanız o derece onurlanırsınız. Nihayet kabul gördü dolunay ve yeni Ay fazları. “Erdem ve şeref” ne yüce değerledir insan hamuruna şekil veren. Ruh değişip yenilendikçe hayatına yeniler gelecektir. İstemesek de savaşıyoruz. Her şey tıkır tıkır işliyor. Kaygı yok, telaş yok, merak yok, acele hiç yok, bu işler para ile değil, sıra ile ne demişler; Gülme komşuna gelir başına. (Ayy çok romantik oldum ben ya! Beni hatırlarken lütfen en romantik Astrolog ödülün de oscarı kimseye kaptırmayacağımı da unutmayınız! Zaten komedi dalında ki adayımız ödülünü aldı. Moda oldu şimdi bu işler Hollwood yıldızları halt etsin yanımız da ben romantik bir Balığım var mı ötesi?)

Hepimizin düşünen bir akla ve atan bir kalbe beraberinde duygulara ihtiyacı var. Bir gün tevafuklar yeniden bulursa bizi. “Uzun uzun anlatmak isterim bende ki seni…” İnsanın sevgisizliği şudur ki; kalbinde Allah sevgisi ve korkusu yoksa işte o insanlar sevemez…Hayat yaptığınız haksızlık ve nankörlükleri sizlere karmik etkiler devreye girdiğinde tükürürken değil yalatarak öğretir. Kılıç kınında bekler misali uyanıverir Rahu ve Ketu. Ve düşlere düştüğünüz yastık diken oluverir. Ay’ın şahiti Ay’dır. Göründüğü menzilde ve natal haritada yerleştiği alanda kadere şekil verir. Kararlar Ay fazlarında zaman ve mekan içerisinde değişiklik gösterir. Zihin öyle bir engeldir ki insan nefsinin sözcüsüdür. Gökyüzünün bir hesabı var; Satürn, Venüs ve Jüpiter dönerken…Mesajcılar var gayb aleminden süzülüp gelen. Yeter ki idrak ediniz. Mevlana’nı Şems’i öyle bir mesajcıdır işte! Kaçınız gördüğü rüyayı akl-i selim bir şekilde meal ettirmekte? Bazı dönemlerde deriz ya hani ”su içsek yarıyor” diye aynen o motta bazılarımız. Yükselen ve Ay konumu; Oğlak, Yay, Boğa, İkizler, Kova burçları bu Retrolar bittiğinde dombili olma durumları. Ve bu süreç Aralık ayına kadar devam edecek.

Köy yanarken haspa giyinir süslenirmiş.

Bu arada çok yeni arkadaş, takipçi geldi, hoş geldi, sefa getirdi, yakın tarihte benim dobra üslubuma alışırsınız umarım. Hak edenler listem de hak etmeyenler sistemin dışında zira Vedik astroloji yorumu her kula nasip olmaz!

Geçen gün Twitter hesabımda yaptığım paylaşımların detaylandırılmış haliyle; Mayıs itibariyle Kamusal tüm işçi ve çalışanla, sendikalar, çalışanlara hizmet eden toplu dernekler, iş durumları, kamunun sağlığı, bulaşıcı hastalıklar, sağlık çalışanları, lokantalar, yiyecek ve içecek sektörleri, askeri ve güvenlik anlamında tüm personeller, ordu , polis, donanma ve savaş gemileri, sahil güvenlik, evcil hayvanlar ve küçükbaş hayvanlar ile büyük bir markanın çalışanlarının,  greve gideceğini, kadınların ön plana çıkacağını işaret etmektedir. Gizli düşmanlar, gizli örgütler, casuslar, derin ve gizli yapılanmalar, şantajlar, hırsızlıklar, suçlular, suikastler, gümrük kaçakçılığı, uyuşturucular, vatan hainleri ve karanlık işlerle uğraşanlar, işsizlik, grevler, sendika problemleri, hapishaneler, cezaevlerinde isyan, hastaneler, akıl hastaneleri, bakımevleri, yetimhaneler, klinikler, yardım kuruluşları, ülkelerin vizyonları, inanç evleri, petrol endüstrisi-yağlar ve bu alanda çalışanlar, büyük baş hayvanlar ile gündemimizin meşgul olacağını işaret etmektedir. Özellikle hayvan dostlarımız ile ilgili gelişmeler dilerim üzülmemize vesile olmaz!

Ben profesyonel bir Vedik astroloğum! Sizlere tüm gökyüzü enerjilerini net bir şekilde yorumlamak ile mükellefim! Sizler bu yazılanların kendi bakış açınıza göre değerlendirebilir, doğru anlayabilir, yanlış anlayabilirsiniz lakin ilmi eleştiremezsiniz…

İlmi eleştirebilmeniz için ilim öğrenmeniz gerekli!

Deprem; 15 Mayıs/25 Mayıs 2020 ve 1 Haziran/10 Haziran zaman aralığında hem global hem ülkemiz adına aktif bir enerjiyi net göstermektedir. Yıldızın yönü Doğu, Batı ve Güney Doğu bölgelerindedir.

Sevgi ve saygılarım ile

AYŞEN TOK