DÜNYA GÖZÜYLE

Fakat onlardan ilimde derinleşenler ve müminler, sana ve senden önce indirilene iman ederler. Namazı dosdoğru kılanlar, zekâtı verenler, Allah’a ve ahiret gününe iman edenler… Bunlara büyük bir ecir vereceğiz. (4/Nîsa 162)

Öngörü yapabilmek hissiyat ve cesaret ile alakalı bir durum. Olan biteni olup bitmiş hali ile kılıfına uydurmak kolay. Geçmiş hakkında yapabilen insanlar gelecek ile alakalı da yorum yapabilirler. Önemli olan gelişecek gelişmeler hakkında fikir (öngörü) beyan edebilmek. Ben bu öngörüleri yapmadan önce günlerce çalışıyorum ve sürekli gökyüzünü takip ediyorum. Yıldız ilmi sizlerin sandığı gibi insanları 12 tipe bölmek ve magazin astrolojisi yapmak değildir. Zira 12 tip insan yoktur. Dünyada hatta Türkiye’de aynı gün, aynı saat ve aynı yıl içerisinde doğmuş milyonlarca insan farklı kaderler yaşamaktadır. Bunun detayları ise yıldız haritalarında gizlidir. Bir insan ve bir ülke üzerinde doğum alnında alna yazılı kaderi devreye sokar Güneş tutulmaları…

Topluluklar sahip oldukları topraklarda ki vatanlarının kaderine ortaktır!

İnsan yaşamını en fazla etkileyen gezegen Satürn ve Ekliptik düzlem ismini verdiğimiz Ay düğümleridir. Yani Rahu ve Ketu. Satürn bir evde 2.5 yıl kalır. Lagna ve Ay konumunda itibaren kaldığı bu süreçte o ev konuları mahiyetinde ve yine Dasa evrelerine göre kişiyi sınar, sıkıştırır, ders verir. Maneviyat ve maddiyat ile alakalı o incecik çizgide kaderi ile yüzleştirir. Satürn Astrolojide 3.6.11.evlerden geçerken olumlu çalışır. Bu da ortalama 7.5 yıla tekamül eder. Yani yaşamın 7.5 yılı verimli diğer 7.5 yılı ise zorluklar doludur. 14 yılda bir karşıtlık hali, 28 yılda bir tam kavuşum hali ve 7 yılda bir kare hali ile Satürn elinde ki sopası ile ensemizde.

Satürn Ocak 2020 itibariyle Oğlak burcunda seyre başladı. Gezegen bizlere 1990-1991-1992 yıllarını hatırlatacak. Satürn temizlik yapmadan bir evi terk etmez. Hem bireysel hem global anlamda bu zaman aralığında herkes kaderi ile bir daha yüzleşecek. Türkiye Mundane haritasına göre burası 8.ev alanıdır. 8.Ev; Uluslar arası finansal anlaşmalar, uluslar arası borçlar,vergiler, tahvil ve bonolar, hisse senetleri, faiz oranları ve gelirleri, dış borsalar, krediler, sigortalar, ipotekler,emeklilik fonları, miras hukuku, kamu gelir ve borçları, genel ölüm oranları, çocuk ölümlerinin sebepleri ve doğum kontrolleri, hayati tehlikeler ve intahar durumları bu evin konularındandır. Ayrıca morglar, ameliyatlar, cerrahlar, fahişeler, laboratuvarlar, nükleer ve kimyasal kuruluşlar, kanalizasyon giderleri, organize suçlar, teröristler, dedektifler, silahlar, araziler, yer altı hareketleri ve okült konularda bu ev bünyesindedir. 28 yıl sonra Oğlak burcunu yeniden ziyaret edecektir. İşte gökyüzünde düzen bu şekilde ilerlerken kimsenin ben dahil enerjilerden dokunulmazlığı yoktur. Onun için derim ki; benim için üzülme, kendin için sevinme!

AY DÜĞÜMLERİ GÖKYÜZÜNÜN GÖZLE GÖRÜLMEYEN GLADYATÖRLERİ RAHU ve KETU

Vedik astroloji kendine özgü matematiksel metotları ile başlı başına bir astroloji alanıdır. Ancak gerçek birer gezegen olmayan Ay Düğümleri çok önemli yer tutar ve etkileri her kişinin haritasında farklılık gösterir. Astrolojide Ay düğümleri, Ay’ın yörüngesinin ekliptik tutulan düzlemini kestiği noktalardır. Yani anlayacağınız dilde ki meali kaderin baş pehlivanları olarak yorumlanmalıdır. Kuzey Ay düğümü yani Rahu, Ay’ın güneyden kuzeye geçerken, Günay Ay düğümü yani Ketu ise kuzeyden güneye geçerken yörüngesinde ki enlem değerinin düzlem ile kesiştiği noktaya verilen isimlerdir. Rasi haritalarında 180 derecelik açı ile karşıt yerleşirler. Ay düğümleri tertsten hareket ederler ve hergün yaklaşık olarak 3 derecelik yol alırlar. Ay düğümleri, hayatın anlamını, karmamızı anlamak için bir anahtardır. Kader-insan ilişkisi, Yaratıcı-kul ilişkisinde ki sezgilerimizi bilmemize yardımcıdır. Ruhun bekası, genel anlamda insanın iyi yada kötü diye adlandırabileceği, sergilediği tavırların ve nasıl bir ruha sahip olup olmadığını anlamamızda büyük yardımcıdır. Ay düğümleri insan ve ölüm açısından oldukça ilginçtir. Ruhun neye aç olduğunu, yaşamında ki yolun nerede tıkandığını, nerede durması gerektiğini, yaşamına nasıl yön vereceğini ve bu bedende edineceği dersleri, nereden gelip nereye gideceğini, yaşadığı sürece edineceği en büyük hayat tecrübelerine ve neden-sonuç ilişkilerine ışık tutar. Ay düğümleri gerçekten ruhun ve kaderin orta noktasıdır. Kuzey Ay düğümü yani Rahu geleceği, baba tarafımızı, Güney Ay düğümü yani Ketu ise geçmişi, anne tarafımızı simgeler. Rüzgar ve yaprak dosttur her zaman. Rüzgar, yaprak için hiç bir zaman kabus değildir çünkü nereye gitmek isterse sürükler yaprağı ve ben derim ki rüzgara; Götür beni de gittiğin yere…İşin özü şu ki rüzgarın yönüne göre çevirdiğin anda dümeni, kazandın varsay dostum bu oyunu!

2019 yılının Kasım ayı itibariyle gökyüzünün dervişi Jüpiter Yay burcu seyrindedir. Jüpiter 5.7.9.evlerle olumlu çalışır. Bu durumda Koç, Aslan, Yay ve İkizler burçları gezegenin olumlu ve olumsuz enerjisi ile tanışacak demektir. Olumsuz dedim çünkü bireysel analizlerde Dasa evrelerine göre yorum yapılır. Batı Astrologları Jüpiter’i ve etkilerini yere göğe sığdıramaz. Mamafih Hint Astrolojine göre öyle değildir. Zararlı evde yerleşen Jüpiter bazen organ kaybı, bazen cezaevi süreci, bazen çocuklarla alakalı konularda, bazen kronik bir rahatsızlığı tetikleyip gün yüzüne çıkartabilir. O yüzdendir ki insanları 12 tipe bölmüyoruz.

KETU benim ilk kitabım. İstedim ki farkındalığımın arttığı 7 yıllık Dasa evresinde yaşadıklarımı ve öğrendiklerimi sizlerle buluşturayım. Ketunun devamı Doğunun Dasa Teknikleri olarak geldi. Aslında ben daha farklı bir çalışma hazırlamaktayım. 100-200-300 yıllık öngörüler benim kalemimden hazırlanıyor. Öngörülerimi genel anlamda global olarak değerlendiriyorum. Farklı ülke haritalarına göre yorumlara da yer veriyorum. Astroloji’yi kişisel doğum haritaları dışında farklı ve derin konularda özellikle ülkeler, finansal alandan kullanmak mümkündür. Ünlü kahin Nostradamus Mundane harita tekniğinde kendisini geliştirmiş ve duru görü yeteneği ile günümüze uzanan öngörüler yapmıştır. Yine finansal astroloji alanında teknik analizde kullanılan Gann analizlerinin mucidi William Gann’da bir astrologtu. Fakat, 1950’li yıllarda ABD eyaletlerinde çok katı yasaklarla birlikte cadı avı davaları görülüyordu. Astroloji veya farklı gizemli yöntemlerin cezası hapisti. O yüzdendir ki Hz.İdris Peygambere indirilen  yıldız ilmi bu tip saldırılar mahiyetinde ilme önem veren uluslar tarafından farklı yüz yıllarda kullanılmıştır.

Gelgitlerle sevişip, öfkeye ve mutluluğa soyunuyor gökyüzü. Enerjisini anında yansıtıyor yaşamlarımıza. Olumlu Satürn transitleri süreçlerinde ruhun asaletine asalım dileklerimizi. Bu zamanlar ziyadesiyle kısadır zira. Olumsuz gezegen süreçleri başladığında güzel anıların melodileri çalar radyo frekanslarında. Gezegenlerin bizi ne zaman savuracağını, ne zaman taçlandıracağını kullandığım ek kaynaklar ve kendime ait tecrübelerim nispetince, yazdığım tüm bilgilerde artık iyice ezber etmiş olmalısınız. Kötü zamanlarda yürek nasıl? Diye sormam kimseye. Öyle babayani sözler etmem zira gövde paramparça olmuş, ruh Leyla modunda sallanırken bir sağa bir sola, mecazi anlamda öldürdüklerimizin hayali dahi kalmazken zihinlerimizde bir kuytu arıyorsanız bu enerjilerden korunmak adına, bir boş bakış ile bakarken içimize, oluşan devasa derinliğin susan acısı ile yolun sonunu bulmak istemiyorsanız sizde merak edin Ketu’nuzu. Çünkü ben kendimi 7.evimde ki Rahu’ya değil, 1.evimde ki Ketu’ya kurban eyledim…

Bir insan ancak bu kadar kördüğüm olur, bir insan ancak bu kadar kopuk uçurtmaya benzer, kartal olur süzülür ve bir insan ancak bu kadar yoklukta çoğaltır sevgilinin suretini. Balıkçı beni özgür bıraktı. Denizimin dalgaları okşuyor yeniden yüzümü. Mavi gelgitlerle dünden kalma hazin hikayelerin sonunu yazacak yine gökyüzü ve biz figüranlar güzel oynayacağız yeryüzünde bu oyunu. Oysa ki sevgili ile; gökyüzünde birbirinden ayrı duran yıldızlar gibiydik! Gezegenler sayesinde yalnızlığı öğrendik ve sessiz kalmaya ihtiyacımızın olduğu zamanları, kalbin ve duyguların durulduğu zamanları ezber ettik.

Bu hepimiz için geçerli; yorulduğumuz zamanlar olduğu kadar insanın ömründen ömür götüren zamanlar. Fiiliyatta zihnimizle, zümremizle oyun oynarken gezegenler yorulmaz ki yorulan sadece ruhlarımızdır. Gökyüzü ebruli, gökyüzü sancılı, gökyüzü ağır aksak, gökyüzü hep hesap soruyor. Uzun gecelerin ardını aralıyor gün ve bizler bir günü daha tamamlamış olmanın yorgunluğu ile basıyoruz elimizi sol yanımıza. Sonra bir ateş kaplıyor bedenimizi. Anılar kırık nakaratlarla teslim alıyor zihinlerimizi ve eğiyoruz başımızı ‘’eyvallah’’ diyerek! Transitler yüzünden sevgi ve aşk ayazda kalıyor. Gökyüzünde retro oluyor sonra bu gezegenler, Ay düğümleri ile temas ediyor aralıyor mazinin kapılarını, perçinliyor özlemleri. Resimlerde ki gibi uzaklara gönderdiğimiz kuşlar birbirlerinin kulaklarına bir adamın duyarsızlığını, bir kadının özlemini fısıldar mı diye merak ederken aslında ayrılıklar vuslatlarla körebe oynuyor. Gelecek merakınız zorlu zamanlarda pembe ve maviden ziyade yorgun, sisli karanlıklara gebe.

Kendinizi geliştirmeniz adına ana başlıklar altında sizlerle paylaştığım bu bilgiler kendi haritalarınız için, yaşamlarınız için, ruhun geliş ve varış noktalarını çözebilmeniz için en yalın ve en net anlatım şekli ile buluşturdum Ketu içerisinde. Gelecek yazgımızda belirlenmiştir. Ve değiştirebilecek güç yoktur! Bilmek belki çok şeydir size göre, bana göre bilmek yoğun bir duygu sağanağından ibarettir. Bilmek cesaret işidir. Sizlere verdiğim doğum yılları kadersel olaylar yaşayacaklar. Bildiğim yegane gerçek budur!

Dünya gözüyle sevdiklerinizin kıymetini bilmelisiniz…

Hürmetler

AYŞEN TOK