Buzları Eritir mi Gökyüzü? & Yengeç Burcu Ay Tutulması

 

Sırrın sendeyse sırrın senin esirin, sırrın başkasındaysa sen sırrının esirisin. Sır tutmak ve saklamak büyük meziyettir. Rasi haritalarında SIR ve kelamları 2.ev ile 3.evden kontrol ederiz. Çok manidar bir hikaye…….!

NEY’İ DİLE GETİREN SIR

Bir gün, Rasulullah Efendimiz (s.a.v) Hz. Ali (r.a) ile sohbet ederken, kimseye anlatmaması şartıyla ona ilahi (A)şkın sırlarından bahseder.

Hz. Ali, Efendimiz’den öğrendiği sırların ağırlığı altında adeta ezilir.. Taşıyamaz olduğu bu hal onu alır, Medine şehrinin dışına kadar götürür..! Ne kadar zamandır yürüdüğünü bilmediği çölde, yolu suyu çekilmiş bir kuyuya varır.

Gönül dünyasına akmaya devam eden ilahi sırlar benliğine sığmaz olduğunda Hz. Ali dayanamaz artık, feyiz ve muhabbetle bezenmiş duygularını kupkuru kör kuyuya döker.

Hz. Ali’nin dilinden dökülen sırların güzellikleriyle dolan kuyu da coşarak deruni bir heyecanla sel olur taşar.
Taşan suların bereketi ile kuyunun etrafında bir bir kamışlar boy verir.

Aradan günler geçer ve kuyunun başına bir çoban gelir.
Kamışlardan birini keser. Kestiği kamışın gövdesine çeşitli yerlerinden delikler açar.

Sonra dudaklarına götürüp üfler.
Çoban nefesini verir vermez kamıştan aşıkane inleme ve feryat sesleri yükselmeye başlar.

Kamış her işiteni hayran bırakan seslerle birlikte ününü de yaymaktadır..! Efendimiz, kalbe vecd ve heyecan veren bu sesleri duyunca işin aslını anlar.

Hemen Hz. Ali’yi çağırıp “ Sana anlattığım sırrı açıkladın mı..? ” diye sorar.

Hz. Ali (ra) Evet, ya Rasulallah.
O yüce sırrı kalbime sığdıramadım.
Suyu çekilmiş bir kuyuya söylemeye mecbur kaldım ” diye cevap verir.

Hz. Mevlana’nın aktardığı bu hikayeye göre o kuyunun etrafında boy veren kamışlar ney diye bilinir. !!

Neden anlattık bu hikayeyi zira Ay fazları en önemli sırların deşifre olduğu, mahcubiyet aynasında boyumuzu gördüğümüz zaman dilimleridir. Gökyüzünde Retro seyre başlayan Jüpiter için henüz tam anlamıyla fayda sağladığını söylemek; deveye hendek atlatmaya benzer. Ay tutulmasına eşlik edecek retro Jüpiter var ellerimizde. Jüpiter Vedik astrolojiye göre Başak burcunda ve tam olarak 7 Şubat tarihinde geriye dönecek. Bunu sizlere ayrıca yazacağım. İster faydalı ister faydasız olsun her gezegen retroya dönmeden evvel ilk 5 gün çok önemlidir. Ve tüm muzurluklarını o günlerde yaparlar. Ortaklı ve ikili ilişkilerde aynı zamanda sosyal içerikli davranışlarda duygularımızı daha rahat ifade edebilmemiz gezegenin Nakshatra değişimine bağlıdır. Jüpiter hem retro hem AK konumunda. Razıyız yine rıza makamında kaderimize.

11 Şubat 2017 saat 02:40 saatinde Yengeç burcunda gerçekleşecek Ay tutulması anında Lagna Akrep burcu ve yöneticisi Mars Balık burcunda Venüs ile koyun koyuna, Retro Jüpiter görünümü ve Satürn kare etkisi eşliğinde. Lagna ve Ay düğümleri arasında oluşan kare görünüm 28 Ocak 2017 tarihinde yaşadığımız Oğlak Yeni Ay fazına tamamlanma mahiyetinde. Tutulma anında Merkür Oğlak burcunda. Düşüncelerde analitik yaklaşımlar zihinsel yoğunluğun sebebi gezegenin yanında yer alan Güneş yüzünden daha belirgin hale gelebilir. Yani çok konuşmak kadar çok teori zihinde oluşacak demektir. Dilimiz nazik değil maalesef insanlarla iletişimde bir üstünlük kurma dürtüsünün sebebi ise Başak burcunda ki Retro Jüpiter’den alınan görünümdür. O yüzdendir ki iletişim konularında dikkatli olmanızı ve çok konuşmaktan ziyade karşınızdakini dinlemenizi, güvenmenizi ve saygı göstermenizi öneriyorum.

TUTULSAK MI? TUTULMASAK MI? Karar göklerden gelmekte…!!

Zaman akıp gider durulmadan. Ne sual ne cevap sorulmadan. Biz onun içinde yitip kaybolmuşuz. Bize yaşamak yok yorulmadan. Bilirim hayatın güzelliğini. Bilirim sevenin ne çektiğini. Dertler bizim için, sevmek bizim için işte gel de yaşa kahrolmadan.

KİMİ AŞK’DAN YORGUN, KİMİ NEŞE’DEN…

Tutulmanın zamanlamasıyla ilgili bir bilgi. Tutulma tarafından size getirilen bir mesajı genelde tutulmanın oluştuğu tarihin dört gün yakınlarında alırsınız ama her zaman değil. Hatta bazen bir dolunay ay tutulmasının etkisini iki hafta öncesinde ya da altı ay sonrasında başka bir gezegen gelişmeleri tetiklediği zaman hissedebilirsiniz. (Yine de çoğunlukla haberler tutulma sırasında ya da bir ay sonrasında ve artı ya da eksi dört gün içinde ortaya çıkacaktır – bu eğer hemen bir şey olmazsa izlemeniz gereken zaman dilimidir.)

Tutulma yakınlarında aldığınız TÜM haber ve sinyallere dikkat edin. Çoğu zaman haberler çok belirgin ve dramatik bir şekilde ortaya çıksa bile bazen bu haberler bir dedikodunun parçası ya da gizli bir sır gibi belli belirsiz ortaya çıkabilir…

Güneş tutulmaları, Ay tutulmalarından farklı bir şekilde çalışır ve başlangıçları vurgular. (Bir şey yine bitiyor olabilir ama dikkatiniz bu bitişten çok bir başlangıç üzerine yoğunlaşmıştır.) Değişimler aylar boyunca aşama aşama gerçekleşebilir. Yine de, bu değişimlerin haberleri ve zamanlaması çoğu zaman bir sürpriz olarak gelir. Eğer bir Güneş tutulması doğum gününüze ve birkaç gün yakınlarına düşüyorsa, bunun etkilerini kesinlikle tüm sene boyunca hissedeceksiniz. Değişimler bir sonraki doğum gününüze geldiğinizde tamamlanmış olacak.

Her Tutulma nezdimde çok önemli zira evren sizi domina taşı misali ilerletecektir..Herkes her yaşadığını lütfen kendi haritasına ve kaderine bağlasın, memnuniyetsizlik yok, bu yaşamı bizlere Yaradan bahşetti, onun doğrultusunda devam ettirmekteyiz…Yengeç burcu Astrolojide iç dünyamızın, dış dünyaya anaç temalarda, sevgi göstergeleri ile  sunulduğu alandır. Yeniden dönüşümün tamamlanacağı, eskiye ait ne varsa atılması, çürük olanların ayıklanması…gümbür gümbür geliyor anlayacağınız yılın ilk Ay tutulması..

Biz mi? Ben mi? diye diye sınırlarımızı zorladığımız Yengeç-Oğlak ekseni ile bireysel anlamda Ay tutulması yeni başlangıçları tetikleyeceğinin habercisidir..Ay  tutulması genel anlamda ilişki ve iletişim temalarını vurgulayacaktır..

Ay tutulması etkilerini en güçlü Yengeç noktasında Aslesha Nakshatrada 27 ile 30 derece seviyelerinde natal gezegeni olanlar hissedecekler…11 Şubat 2017 Yengeç Ay tutulmasında ise Rasi haritalarınızda 4 nokta tetiklenecek. Yengeç-Oğlak-Koç-Terazi Tutulma etkileri için Güneş-Lagna ve Ay yerleşimlerinden itibaren sayarak Yengeç noktasının kaçıncı ev olduğunu bulabilirsiniz.

AY, GÜNEŞ, LAGNA YENGEÇ&OĞLAK ekseni…Hiç çekinmeden yazıyorum siz hep BEN demekten bulamadığınız sizdeki BEN’i bulacaksınız.. Evlilik temalı sevgi ve ciddi beraberliklerin tamamlanma sürecinin tohumları atılacak..İş ve ortaklıklar adına, mevcut işinizi kaybedebilirsiniz…Maddi anlamda zorlanacağınızı unutmayın lütfen..Etkileri 2 yıla yayılacaktır.. Biz diye diye sizde sınırlara geldiniz tutulmanın etkisiyle karşınıza çıkacak olan ve evlilik çatısında buluşmanızı sağlayacak eş adayını tanıyacaksınız..Diğer taraftan ise iş ortaklarınız, mahkemeler,ortaklaşa götürdüğünüz tüm konular gündeminiz olacak…Mahkemeler, nafaka,sigorta, başkalarına ait paralar gündeminiz belkide miras konularıyla uğraşacaksınız…

AY, GÜNEŞ, LAGNA KOVA&ASLAN ekseni…İş değişikliği yaşamak isteyenler ve çalışma sahasında arkanızdan iş çevirenlerle yüzleşmeye hazır olun..Kısacısı işinizi kaybedebilirsiniz tutulma yakınlarında ve tutulma öncesinden kararlar almayın,duyduğunuz haberleri değiştiremeyeceksiniz bilginiz olsun.. Dikkatli olun arkanızdan çevrilen işleri önünüze koyacak bu tutulma, hastaneler de yakınlarınız adına zaman geçirebilirsiniz…Eşinizin ve yaşam ortağınızın gelir düzeyinde ani değişiklik yaşanacaktır..ASLAN burcu evrenin sahnesidir. Nezdimde çok değerli olan Aslan bireyleri 2 yıl sürecek gelişmelerin henüz ilk dönemecindeler.

AY, GÜNEŞ, LAGNA BALIK&BAŞAK ekseni…Çocuk, eğlence, spekulasyon ve AŞK adına yeni tanışmalar, evli olanların ise uzun bir süreçte çocukları adına duyacakları kaygılar…5.eviniz Yengeç’de oluşacak tutulma ise sizlere sık sık hastane ziyaretleri yaptıracak ancak sizin sağlık sorununuz değil bu bir başkasının,belki sevdiğiniz, belkide bir yakınınız için… Beraberinde 11.evinizde gerçekleşen Ay Tutulması hayatınıza damga vurmaya hazırlanıyor 5.evinizle yaptığı görünüm sebebiyle..Aşk adına bitişler yada yeni başlangıçlar yaşayacaksınız… Umutlarınızı yitirmeyin sizden yaşça büyük arkadaşlarınız varsa şayet ilişkilerinizin sınanacağı belkide sonlanacağı zamana geçiyorsunuz…Sağlık adına gerekli kontrollerinizi lütfen yaptırın..Büyük kardeşleriniz sizin hakkınızı yiyebilirler buda canınız epeyce sıkacaktır.

AY, GÜNEŞ, LAGNA KOÇ&TERAZİ ekseni…Güneş tutulması en fazla sizi etkileyecek, genel yaşam mutluluğunuz adına bulunduğunuz mekanı, evinizi değiştirmek isteyeceksiniz..Annenizle olan ilişkinizi güçlendireceksiniz..İki yıl boyunca mutluluk adına sınırlarda dolaşmaya hazır olun lütfen, karamsarlık ve duygu yoğunluğu üzerinizde hakim olacaktır.. Kariyerinizle alakalı gelişmeler, belki tefliedeceksiniz, belkide içerisinde yer aldığınız ve koparmak isteyipde kopartamadığınız iş çevrenizden ayrılacaksınız üzülmeyin evren size daha iyisini getirecektir evren sizi ilerletecektir..Sizinde Aşk temalarınız yani bitişler, bitirmek isteyip bitiremediğiniz her ne ise 11 Şubat’tan sonra bu gücü bulacaksınız kendinizde…

AY, GÜNEŞ, LAGNA BOĞA&AKREP…Çevrenizde arkadaşlarınız, komşularınız ve her gün birebir muhatap olduğunuz kişilerle alakalı sorunlar yaşayacaksınız hayatınıza birileri girip birileri çıkacak… Tutulma 9.evinizde öncelikle kendiniz için yeni bir eğitim süreci ve bu süreçle alakalı yapacağınız uzun yolculuklar kadar babanız, babanızın sağlığı, içerisinde yer alacağınız hukuksal konular söz konusu olacaktır…Gayri menkul satışı,bulunduğunuz evi değiştirme, evinizde tamirat ve onarım..

AY, GÜNEŞ, LAGNA İKİZLER&YAY ekseni…Maddi anlamda kazançlarınızda, harcadıklarınızda ve ihtiyaç duyacağınız güvenliğiniz için para para para diyeceğiniz günler yakınınızda…Kariyeriniz ve üstlerinizle tartışmayın bence biraz sükut inanın hayrınıza olacaktır.. Bir bitiş teması da sizlerde, başkalarının kazandığı paralar, sigorta, nafaka, gelir gider tablonuzun uzun zamandır dalgalanma gösterdiğini ancak bu son tutulma evresiyle cinsel yaşamınızın coşkusu ve başkalarının sizin için harcayacağı çabaların ivme kazanması, ayni zaman da sağlık konuları adına son sınavınız…İletişiminizin kısıtlanacağı, kimselerle konuşmak istemeyeceğiniz, kendi kabuğunuza çekilip, yalnızlık kalmak, özgür olmak isteyeceğiniz 2 yıllık bir süreç…Başkalarına ait sırları öğrenebilirsiniz…Öğrenecekleriniz her ne ise hoşunuza gitmeyecek türden…

Tüm evrenin ve hepinizin hayrına olması temennisiyle…Her tutulma şanına yakışır şekilde, önce yoracak, üzecek sonra güldürecek…

Kem söz söylemeyin yeterli olan budur, Tutulma civarında söylenilecek sözler asla unutulmaz…Kendi haritamda ki tutulma etkilerini ve bana getireceklerini tahmin edebiliyorum ve diyorum ki ‘’Ben gülünce güller açacak şu gül yüzümde ve herkes sevinecek..Dudağımdaki son kelimeler ışığa dönecek, yağmurlarım hiç eksilmeyecek, yaşadığım şehir değişecek’’…

Sevgiler benden güzel yüreklerinize..Birde parça ekledim olmazsa olmazımız…

Hayrdan hayr, şerden hayr doğursun mutlak Yaratıcı.

WhatsApp: 0 534 563 72 72

Hürmetler

AYŞENTOK