Hepimiz Birer Yengeciz Aslında & Ay Tutulması ve Jüpiter Retrosu

 

”İnsan tutunduğu yerden kanar, a dostlar!” sözünü hiç unutamıyorum kocamın. Ama eksik söylenmişti bence. İnsan hiçliğe tutununca sonsuz bir sessizliğin kölesi olabiliyor… Ah sevgilim… Artık beni duymayanım, duyamayanım… Biliyor musun bu mektubu sana boğazıma dizili kelimelerden yazıyorum. Kelimelerin var ama sen yoksun.. “

İniş Göğü

11 Şubat 2017 yılın ilk Ay tutulması. Olumsuz bir Nakshatra ve aneratik kabul edilecek bir derecede. Bakın anın Rasi haritasına hiçbir şey yok görünürde. Ay’ın aldığı olumsuz bir gezegen görünümü yok. Bakın bakalım Navamsa D9 haritasına J aman Allah’ım. Ay ve düğümler arasında oluşan kareye karşılık Ay ve Jüpiter arasında oluşan Gaje-Kesari yoga nimetlerini yağdırabilecek mi yaşamlarımıza? Geçmişin seceresine istinaden elimizde kalan sadece kuru anılardır bazen  🙂 ve bizler bu anıları birkez daha hatırlayacağız 🙂 aynada ki yalnız gülüşümüz eşlik edecek bizlere…

Gökyüzünde AY tutulduğunda grileşmiş hüzünlerimize birde siyah eklenecek. Mutluluğa yürümek 🙂 acının basamaklarını tırmanmaktır belki de. Umutları yeryüzüne serperek 🙂 Aşk denilen o hayale inanarak, düşlerin ve soruların içinde yüzleşerek bir daha kaybolmak!

Açıp ellerimizi semaya, yıldızlardan medet ummak. Yeryüzü, gökyüzünün varlığını kabul etse çok şey değişecek tüm dünyada. Bazılarımız var ki gecenin en olmadık yerinde uyanıp uykusundan, gözyaşları ile düşüncelerini yoğuracak. İşte bu yüzden gizem doludur AY evreleri. Bir kavuşmanın dergahı, bir ayrılığın zulal yıldızı, rüzgarların fısıltısı, kurak bir topraktır dertler yüzünden gönüller. Yangına davetiye avunduğunuz günlük telaşlar.

Oğlak Yeni Ayı ardından 🙂 yüzleşelim 🙂 Yengeç Dolunayında tüm AY ve yükselen burçlar üzülecek. İyi dost kötü günde belli olur 😀 Deneyimlerimiz neticesinde dostu-düşmanı-arkadaşı ayırt etmeyi öğrendik 😀 Oğlak Yeniayı’n da yaşadıkları mahiyetinde, Yengeç Dolunayında bunu hatırlayacak olanlar Ay ve Yükselen; Akrep-Boğa-Koç-Terazi eksenleri. Bazı AY evrelerinde insanların ruhlarının özü görülür 🙂 o evredeyiz.

BALIK ev BAŞAK ekseni; Enstantene olsaydı görseydiniz böyle garip bir gülümseme düştü yüzüme sizler adına. Spekulasyon, aşk, çocuklar, eğlence, akıl tutulması, arkadaşlar, spor aktivitesi esnasında kırık, çıkık…Aşk ateşten gömlek, giyen pişman, giyemeyen bin pişman!Yeni dostlar, yeni ortamlar, gelirler, büyük kardeşler, sosyal platform, gruplar derken havanız 1.500 😀 hazır olun bazı çok sevdiğiniz dost bildiklerinizle yolları ayırmaya! 2 yıl içinde sapı-samanı ayrıştırmaya.

KOÇ ve TERAZİ ekseni; Önce annemiz, sonra sahip olduğumuz gayrimenkullerimiz, araçlarımız, oturduğumuz mekan 🙁 bazen tüm gökyüzü insanın kalbine kalbine çalışır, uykusuz geceler şahit olacak gözyaşlarınıza. Ben bilmem gökyüzü bilir. Toplum önünde ki duruşu, kuyruğu dik tutma derdine, kariyer adına ne kadar çok çaba, o kadar gözyaşı. Bazı zamanlarda çok çabalasanızda ”sende kimsin b…k” derler adama!

AKREP ve BOĞA ekseni; Cesaret, kardeşler, yakın arkadaşlar, eğitim konuları. Herşey iyi güzelde 2.evinizde seyir eden Satürn için Sadesati evresi henüz bitmedi. Şansınız, babanız, uzun mesafeli özellikle maneviyat temalı yolculuklar, hukuksal meseleler….Bal içinde yüzmek falan aman Allah’ım nasıl bir hayattır o! Şans hazırlıklı olandan yana değildir 🙁 şans doğuştan gelen bir ödüldür.

YAY ve İKİZLER ekseni; Dengesizlik, sakarlık, alınganlık, tuhaf davranışlar, mahcubiyet, baş ağrıları ve uykusuzluk…Zor bir süreç Mevla yardımcınız olsun! Önce sağlık, kronik rahatsızlıklar adına kontrolü elden bırakmamanız gerekli. Sonrası ise alacak-verecek-miras konuları 🙁 belki de aile içinde bir büyüğün vefatı! Sırlar var birde deşifre olursa ardı utanç tablosu.

OĞLAK ve YENGEÇ ekseni; Eş, eşin işi, eşin geliri, eşin düşmanları, eşin hukuksal meseleleri, eş ile araya giren cinsel soğukluk, ya da fiziksel temastan uzak maneviyata dayalı ruhsal bir bağ…Cinselliğin yasallaştığı kurumdur evlilik. Biraz mola! Dengesizlik, sakarlık, alınganlık, tuhaf davranışlar, mahcubiyet, baş ağrıları ve uykusuzluk…Zor bir süreç Mevla yardımcınız olsun!

KOVA ve ASLAN ekseni; Düşmanlar, hizmetliler, hastalıklar birde kuzenler hiç bu kadar kaygı uyandırmamıştır emin olun! Haz ve savaşın kaynağı pek size göre değildir ama lakin kader işte! Gizli düşmanlıklar, bilinç altı kaygıları, uykusuzluk, hırsızlık, kandırılma, yatak zevklerinden mahrumiyet, tecavüz, farklı deneyimler, güçlü maneviyat…

Razıyız belkide küçücük mutluluklara kırılsa da dallarımızda ki umut filizleri. Gönlün odaları rengarenk içinde gizlenenleri ise hiiiiç sormayın. Böyle retro zamanlarda aralanır o odaların kapıları bir bir. Çünkü Jüpiter 8 Şubat itibariyle ilerlediği Başak burcunda Retro seyre geçerken aynı zamanda tutulma anının baş figüranı. Nasıl gidiyor Jüpiter retrosu? Diye sorarım sizlere arasıra. Zira en can alıcı günleridir ilk süreçleri ve son süreçleri. Hepinizin yaşamlarında 7-8-9-10-11 Şubat tarihleri oldukça önemli. Jüpiter’in yöneticiliğini yaptığı ev ve yerleştiği ev ile transitte olduğu ev konuları ivme kazanacak demektir. Mühürler mi vurursunuz dilinize, duygularınıza? Neler yaparsınız? Yoksa önümüzde ki günler de retro Venüs yüzünden susuzluğa dönen çöllerde kaybolup yarin hayalini mi arayacaksınız?

Yine hüzünler süreceğiz namlunun ucuna. Kısa süreliğine Yay burcunu ziyaret edip sonrası retroya dönecek olan Satürn, gündem konularımızı da değiştirecek. Bazılarımız bazı arkadaşları ile yollarını ayıracak mesela, bazılarımız o süreçte hiç cinsellik yaşamayacak, bazılarımız aniden iştah kesilimine uğrayıp kilo verecek, bazılarımız ise depresyonun en dibini bulacak. ‘’Bir fırtına kopartsam da arsızca essem’’ diye düşünecek bazılarımız. Dönüşü mümkün olmayan kelamların kurbanı oldu bazılarımız. Satürn kavuşumu, karşıtlığı ve karesi yaşayanlar, öğrenmeli kadere karşı gelinmeyeceğini.

LAGNA ve AY konumu İkizler-Yay-Balık-Başak eksenleri; Ateşle-düşü birbirine karıştırmamanın önemini, acımasızlığın avuçlarınızı kanatacağını, çaresizliği deneyimleyecekler. 2017 yılının sonunda başlayacak bu süreç 2020 yılına kadar sürecek. Sizler umutsuzluğa düştükçe gönlünüzde ki tohumlar sabırla boy verecekler emin olun.

JÜPİTER’e dokunalım; Derviştir o 🙂 göğün dervişi. Derler ki kalbinde kimse kalmadığı zaman yalnızlık hissiyatı ile yüzleşir insan. Başak burcunda retro seyir eden Jüpiter Haziran 2017 sürecine kadar yoluna devam kendisine retroda kaldığı bu süreçte kısa bir süreliğine Satürn kare görünümü eşlik ediyor.

Retro süreçlerde yapılır keşifler gerek bireysel, gerek global anlamda. Yay burcunda ki Satürn ile aralarında güçlü bir kare görünüm oluşması ise özellikle, evlilik, ikili ilişkiler, ortaklı konular, çocuklar, eş sağlığı, eğitim programları adına sorunlarla yüzleşmemize vesile.

Artık hiçbirşey eskisi gibi değil. Mecburiyetlere isyan var hayatımızda. Sis perdesi aralanıyor. Ya içindesinizdir bu hayatın ya dışında araf yok! Değişim-dönüşüm zamanınız geldiyse biliniz ki bu ruhunuzun ihtiyacından mütevellittir.

”İnsanın fikri ne ise zikri odur” sözünün gölgesinde kadersel bir aydır ŞUBAT ve dahi MART! Aslında çok önemlidir 2017 zira karmanın yılıdır. Özellikle ilişkiler anlamında.

Gönlümüzde ruhsal dengesizlik yaratan duygularla yüzleşmek, geçmiş anıları bu sefer olumlu hatırlamak, bizden alınan, aslında bize ait olduğuna inandıklarımızın başka başka siluetlerle geri gelmesi…’’Olur olur, bu iş bu sefer olur!’’ dediğinizi duyar gibiyim. Ümitlenmeyelim geçmişiniz retroda geri gelebilir, geçmişinize can verdiğiniz anda aldananın siz olacağınızı bilin. Hani içinizden akan derin sular olur ya kimi zaman coşkulu, kimi zaman ılgıt ılgıt, kimi zaman can yakıcı, kimi zaman soğuk su etkisi yaratan türden. Hani deriz ya bir zaman gelse de ”sana ettiğim ah’lar tutsa” işte o tarihleri ZAMANLARI veriyorum sizlere…..

Bugünden itibaren gökyüzüm de Şubat süresince küskün küskün büyücek olan Ay’a yazıyorum…

Göğün gürültülü senaryolarına aşık olmak demektir AY evreleri, farkındalığımız bir kaç tık artar. Bir umut içerisinde mutluluğu, neticeleri, aşk-ı ve özlemleri aramaktır. Unutulmuş sevinçleriniz var mı sizlerin? Rüzgar vuruyor yüzümüzün dert dolu çizgilerine, uzun zamandır içinde yaşadığımız coğrafyada kederler hüküm sürüyor. İçinde öfke nöbetleri barındıranlar arındıramazlar kendileri böyle coşkulu AY evrelerinde. Ok yaydan çıkmıştır bir kere.

Şubat geldi hoş geldi, ayazların hakimiyeti devam edecek gökyüzünde. Uzaklarda ki yankı aşk-ı ve kıyameti sunar hayatlarımıza, Ay’ın yoldaşlığında. Duygular şimdi ruhunuzda kaynıyor zira. Hangi dingin sularda yüzeceğim yine ya da duvarlarımı kıracak düşlerim, içimin fay hatları, ne zaman bitirecek depremlerini.

Arzu duyduğumuz çılgınlıkları yapabilseydik masalsı düşlerden uyanmak istemezdik. Retroların refakatinde eş-dost-arkadaş-sevgili birbirimizin ne dününü, ne yarınını, ne bugününü açmamak üzere gömdük. O saf çocuksu duyguları, yaşamak istediğiniz dekoru vesile ile anlatın bu gece Mevla’ya! Bazı dönemlerde varlığını unuttuğumuz huzur dolu günlerin özlemleriyle…

Allah’ın gözüne fazla batmayacaksınız! Acımasız bu gezegenler. Doğum anında şanslı bir haritaya sahipseniz eğer durum farklı. Transitleri daha minimum etkilerle atlatma şansınız var demektir. Rasi haritalarında 1.6.8.12.ci evlerin fazla hasar almamasını diliyoruz. Sonra yine 1.4.7.10.evler direk görevi gördükleri için güçlü olmaları çok önemli. Sonra tertemiz bir AY ve yine erkek ya da kadın ayırt etmeden pırıl pırıl bir VENÜS hayatın tadıdır.

İnsan ruhunun pazarı, sevgilim, insan ruhuna kurulurmuş yine..

Şükrü Erbaş

Bir Balık olarak yaşadığım Dasa evresinin en zorlu dilimine girdiğimden bu yana hayatımın karışmayan tek bir noktası kalmadı desem! ‘’Balığa, denizden başkası azaptır. Soru da bilgiden doğar,cevap da adalet nedir?

– Ağaçları sulamak. 🙂 Zulüm nedir? – Dikene su vermek….’’

Emin olunuz diken dolu her yanım…Bunları itiraf etmekten gocunmuyorum. Astrolog sandığınız kişileri fazla büyütmeyin gözünüzde. Kimsenin dokunulmazlığı yok ki sadece farkındalığımız sizlerden epeyce önde. Acıyı örseleyemiyoruz, acının dozunu bilmek hissiyatlarımızı donuklaştırıyor ve ‘’kader’’ deyip boynumuzu eğiyoruz. Hepsi bu..!

Talih, kısmet, ve genel yaşam için karma kabul ettiğimiz geçmiş yaşam kredisi ile ödüllendirildiğimiz bir gezegendir Jüpiter..Batı ve Vedic için ayni yorumları kapsamaktadır…Gezegen genel anlamı ile yaşam içerisinde fırsatları ve zenginliği yönetir..Kadın haritasında eş timsali olarak değer gören gezegen ayni zamanda çocuk (karakası) olarak yerleştiği ev itibari ile bizlere aydınlatıcı bilgiler sunmaktadır…Hint astrolojisinde Uranüs, Neptün ve Plüton yer almadığı için Jüpiter ve Satürn en dış yörünge gezegenleri kabul edilmekte ve kişiye en yüksek evrimsel değerler bahşetmektedir. Bu ana taslakta dikkat çeken nokta, Jüpiter ile Satürn herhangi bir görünüm (kavuşum veya karşıt bile olsa) yaptıklarında yüksek bir ruhani tabiat verdikleri kabul edilir….2017 Haziran ayına kadar Jüpiter Başak seyrinde ve 3 adet Nakshatra değiştirecek. Şimdilerde Chitra Nakshatra da. Jüpiter için çok verimli bir alan zira Mars yönetiminde ki takımyıldızı yöneticisi Jüpiter’i keyifle ağırlıyor.

Jüpiter için yükselim de olduğu burç Yengeç’tir buna karşılık düşüş yaşadığı burç ise Oğlak’tır…Balık ve Yay burçlarının yöneticisi olduğu için buradaki yerleşimleri Mooltrikano değerindedir..Akrep ve Koç için dost olurken, Başak, İkizler, Terazi ve Boğa burçları için zararlıdır…Kova burcunda ise yansız çalışacaktır..Doğum anında ki en olumlu yerleşimi 1.evde dikbala olduğu yerdedir…Gezegenin dostları Güneş, Ay ve Mars, düşmanları ise Merkür ve Venüs’dür, Satürn tarafsız davranır…Haritanızda Jüpiter’iniz zayıf ise Sarı Topaz ve Sarı Safir takılması önerilir…Başak yerleşimi kendi yöneticisi olan Yay burcundan sonra 10.evdir ve burada güçlü davranır. Yinede olumsuz Dasa süreçleri zaman zaman zorlukları da yaşamlarınıza sunabilir.

Para, zenginlik, mal varlığı, talih, kısmet, fırsatlar, din,felsefe, çocuklar, uzun yolculuklar, inanç, kendini adamak ,bilgelik,dürüstlük, erdem, yardımseverlik, cömertlik, merhamet,yabancılar, yabancılarla işler, Astroloji, kanunlar, kanuni meseleler…..gezegenin yansımalarıdır…Jüpiter’in Lagna ve Ay konumuna göre 2,5, 7, 9 ve 11.evlerdeki seyri olumlu enerjiler üretecektir..Yani Rasi haritalarınızda gezegen Retro sürecinde faydalı çalıştığı zamanlarda enerjisini zararlı üretir. Retro etkisi Aslan, Boğa, Balık, Oğlak ve Akrep eksenleri için olumsuzdur.

AY/YÜKSELEN ASLAN: Maddi ve manevi huzur sizlerin, iştahınız açılacak ve güzel sözler telafuz edeceksiniz, rahat bir süreçte ki Jüpiter’in Terazi geçişine kadar…Kazandığınız paraların hepsini harcamayın, naçizane tavsiyem sizlere…

AY/YÜKSELEN BAŞAK: Zihin karışıklığı sebebi ile doğacak huzursuz bir süreçtir bu, hemen karşıt eviniz direkt enerjiye maruz kaldığı için iş, eş, ortaklı konularda sıkıntılar zuhur edebilir…Beraberinde kilo alımıda görülecektir..Zihin berrak kalmalı, akıl firari değil bilakis belalı….Fazla iyimser düşünceler etrafınızda ki konuların detaylarını gözlerinizden kaçırmanıza sebep olabilir.

AY/YÜKSELEN TERAZİ: Maneviyatın bu kadar önem arz ettiği bir transittir bu, kaderi kabulleniş, Allah sevgisinin yüreğinizin her bir köşesinin bezendiği, buna karşılık ise maddi masrafların tavan yaptığı bir süreçtir…”Dertleri zevk edindim, bende neşe ne arar” deyip kabul etmeyin mevcut durumları.

AY/YÜKSELEN AKREP: Size desem ki yeni bir iş, yeni bir AŞK,talihli bir süreç, mutluluk ve sosyal platformlarda olumlu geçecek zaman dilimi….’’Vefa arıyorum, dost arıyorum, şevkat arıyorum’’ bir yıl boyunca hepsi sizler için….

AY/YÜKSELEN YAY: 10.evinizdeki bu yorum aslında görecelidir, gezegenin Transitte bulunduğu burç önemlidir, Boğa burcunda zararlı olduğu için ve sizin 10.evinize tekamül ettiği için kariyer konularındaki beklentileriniz açısında elverişli olmayan bir evrenin habercisidir…Üst düzey yöneticiler ile yaşayacağınız sözlü diyaloglara dikkat..!

AY/YÜKSELEN OĞLAK: Kariyer ve iş adına ne tıkanıklık yaşıyor iseniz, önünüzü açılıyor zor bir Satürn transiti kapınıza dayandı. Satürn 2020 yılına kadar gözlerinize bir sis perdesi indirecek ve sizler aldanacaksınız. Bu lüksü hak ettiniz…Maddi konularda, uzun yolculuklarda, mal ve mülk alım satımlarında, babanız ile kuracağınız diyaloglarda evren sizden yana…

AY/YÜKSELEN KOVA: Maddi anlamda masrafların artması, başkalarının vesilesi ile kazancınızın düşmesi, sağlığınızın bozulması, yapacağınız yolculuklarda ise kazalara sebebiyet verecek durumlar ile karşılaşmanızın işareti olarak bu transit sizler için zorlayıcı…Sosyal ortamlarda geçmişte ki aşk ilişkilerinizden haber alabilirsiniz. Ve yine sizden büyük kardeşleriniz varsa iletişim koğukluğu, sizlere vermedikleri destek için sitemkar olacaksınız.

AY/YÜKSELEN BALIK: Hemen karşıtınızda 7.evinizde ağırladığınız Jüpiter nihayet enerjisi ile sizleri şereflendirecek…Cinsellik ve romantizm adına oldukça keyifli bir süreçtir bu yaşamınızı paylaştığınız kişi ile hoş saatler geçirecek ve yaşam adına olumlu paylaşımlarda bulunacaksınız…Eşinizin gelirinde artış muhtemelen yüksek seviyeleri bulacak…Çok fazla düşman ile tanışacaksınız bunlar muhtemelen iş çevresinden ve eşinizin akrabaları olacaktır. İlişkiler adına geçmişinizde yer alan kişilerden haber alma ya da geçmişinizi yeniden gözden geçirme süreciniz diyebilirim.

AY/YÜKSELEN KOÇ: 6.evinizde bir yıl boyunca seyir edecek olan Jüpiter sizi biraz daha üzecek bu aşikar,düşmanlarınıza dikkat! Jüpiter iş ortamınız ve açık düşmanlarınız ile  kapı arasında…Sağlık adına özel itina..İş ve çevre değişikliğine gidebilirsiniz…Yakın akrabalarla sürtüşmeler yaşanabilir.

AY/YÜKSELEN BOĞA: Aşk var size, eğlence hayatınız ve çocuklarınız ile kuracağınız diyaloglar son derece keyifli saatler geçirmenize sebebiyet verecektir..İçinizde tam kalbinizde düşmanlarınızı yenecek gücü bulacaksınız kendinizde….Hadi bakalım kolay gelsin!

AY/YÜKSELEN İKİZLER: İç huzur biraz bozulacak, akrabalarınız ve anneniz üzülmenize sebebiyet, sağlık adına sık sık hastane ziyaretleri söz konusu olacağa benziyor, üst düzey yöneticileriniz ile kuracağınız diyaloglarda mümkün ise sükut eyleyin dilinizi! Yeni bir gayrimenkul, arsa yada araba alabilirsiniz satış yapmak isterseniz de gezegen destekleyecektir.

AY/YÜKSELEN YENGEÇ: 3.evinizde seyir edecek olan Jüpiter çevre ilişkileriniz adına yanlış anlaşılmalara sebebiyet veren durumlara dikkatinizi yöneltmenizi sağlayacak..Sizi bir ben bilirim birde Yaratan amma velakin sözüm odur ki, sevdiğiniz birinden ayrılma, romantizm de düş kırıklığı, maddi alanlarda düş kırıklıkları ve ev, mekan değişikliği sizler için gündem oluşturacaktır…

Olumlu ya da olumsuz yaşadığımız ve yaşayacak olduğumuz her derde, her sefaya sebep Yaratan..!!

O olmasını istedi ve olduk…

Bazı dönemlerde yaşadığımız ağır gezegen transitleri esasında evreni, geçmişi, yaşadıklarımızı, yaşattıklarımızı, sorgulamamız adına belki de insanlığımızı, kalbimizi, merhametimizi, şerefimizi yada şerefsizliğimizi sınamamız adına vesiledir. Bu vesileler silselesini Düğümler devreye sokar.

”Geçmiş hiç bir zaman geçmez, acısı geçer, izi kalır” sözünün tefekkürünü deneyimlediğimiz günler lakin anlayana. İnsan olmanın acı gerçekleri Rasi haritalarımızda gizlidir. Duygusal acılar, korkularımız, hayal kırıklıklarımız, geçmişi zaman zaman aralamak üzere donatılmış zırhlarımızdır. Eşimiz, sevgilimiz, arkadaşlarımız, dostlarımız, çocuklarımız, hatta düşmanlarımız dahi geçmişimizin önemli figürleridir. Oynadıkları oyunda ki rollerini böyle retro süreçlerde ifşa ederler.

Duygusal olarak bedenimizde ve beynimizde oluşan tıkanıklıkları çözümlemek, geçmişin temizliği ya da kirliliğidir esasında. Yay burcunda oluşacak Satürn retro süreçlerinde hepimizi çok ilginç olaylar bekliyor. Rasi haritalarında Lagna ve Ay yerleşiminden itibaren yapılan yorumlar ve gezegenlerin görünüm oluşturduğu ev konuları kapsamında, yaşadığınız Dasa süreçleriyle şekillenecek. Eylül 2017 sürecinden sonra geçmişin esasında devam ettiğimiz yolculukta mülteci bir yolcu olduğu idrakine varacak ve gönlünüzde ki yolcu listenizi yeniden düzenleyeceksiniz. Değişime gidiyorsunuz; Eş, sevgili, arkadaş ve genel anlamda bağımlılık yaratan tüm değerlerinizi kaybedebilirsiniz. Önemli olan SAĞLIK!!!!

Karşıdan seyre dalarsınız bazen, o sizin unuttuğunuzu sanarken güler, oysa siz ağlıyorsunuzdur. İnanın bana hiç bir suikast ağır gezegen transitleri kadar vurucu değildir. Bazen sadece yenilmek için girersiniz savaşa. Bazense hayal etmeyi sevdiğiniz için seversiniz cesurca, an gelir o an gitme vaktidir. Görmediğiniz hayali, duymadığınız sesi, acılarınızı, mutluluğunuzu, emanet edersiniz. Emanet ederek gidersiniz. Masal böyle devam eder gider!!!

WhatsApp: 0 534 563 72 72

Hürmetler

AYŞEN TOK