Kutsal Bir Işık & Koç Dolunayı

O kadar da önemli değildir bırakıp gitmeler,
arkalarında doldurulması
mümkün olmayan boşluklar bırakılmasaydı eğer.

Dayanılması o kadar da zor değildir, büyük ayrılıklar bile,
en güzel yerde başlatılsaydı eğer.

Utanılacak bir şey değildir ağlamak,
yürekten süzülüp geliyorsa gözyaşı eğer

Yüz kızartıcı bir suç değildir hırsızlık,
çalınan birinin kalbiyse eğer.

Korkulacak bir yanı yoktur aşkların,
insan bütün derilerden soyunabilseydi eğer.

O kadar da yürek burkmazdı alışılmış bir ses,
hiçbir zaman duyulmasaydı eğer.

Daha çabuk unuturdu belki su sızdırmayan sarılmalar,
kara sevdayla sarıp sarmalanmasalardı eğer.

Belirsizliğe yelken açardı iri ela gözler zamanla,
öylesine delice bakmasalardı eğer.

Çabuk unutulurdu ıslak bir öpücüğün yakıcı tadı belki de
kalp, göğüs kafesine o kadar yüklenmeseydi eğer.

Yerini başka şeyler alabilirdi uzun gece sohbetlerinin,
son sigara yudum yudum paylaşılmasaydı eğer.

Düşlere bile kar yağmazdı hiçbir zaman,
meydan savaşlarında korkular, aşkı ağır yaralamasaydı eğer.

Su gibi akıp geçerdi hiç geçmeyecekmiş gibi duran zaman,
beklemeye değecek olan gelecekse sonunda eğer.

Rengi bile solardı düşlerdeki saçların zamanla,
tanımsız kokuları yastıklara yapışıp kalmasaydı eğer.

O büyük, o görkemli son, ölüm bile anlamını yitirirdi,
yaşanılası her şey yaşanmış olsaydı eğer.

O kadar da çekilmez olmazdı yalnızlıklar,
son umut ışığı da sönmemiş olsaydı eğer.

Bu kadar da ısıtmazdı belki de bahar güneşleri,
her kaybedişin ardından hayat yeniden başlamasaydı eğer.

Kahvaltıdan da önce sigaraya sarılmak şart olmazdı belki de,
dev bir özlem dalgası meydan okumasaydı eğer.

Anılarda kalırdı belki de zamanla ince bel,
namussuz çay bile ince belli bardaktan verilmeseydi eğer.

Uykusuzluklar yıkıp geçmezdi, kısacık kestirmelerin ardından,
dokunulası ipek ten bir o kadar uzakta olmasaydı eğer.

Issız bir yuva bile cennete dönüşebilirdi belki de,
sıcak bir gülüşle ısıtılsaydı eğer.

Yoksul düşmezdi yıllanmış şarap tadındaki şiirler böylesine,
kulağına okunacak biri olsaydı eğer.

İnanmak mümkün olmazdı her aşkın bağrında bir ayrılık gizlendiğine belki de,
kartvizitinde ‘onca ayrılığın birinci dereceden failidir’ denmeseydi eğer.

Gerçekten boynunu bükmezdi papatyalar,
ihanetinden onlar da payını almasaydı eğer.

Issızlığa teslim olmazdı sahiller,
Kendi belirsiz sahillerinde amaçsız gezintilerle avunmaya kalkmamış olsaydın eğer.

Sen gittikten sonra yalnız kalacağım.
Yalnız kalmaktan korkmuyorum da,
ya canım ellerini tutmak isterse…

Evet Sevgili,
Kim özlerdi avuç içlerinin ter kokusunu,
kim uzanmak isterdi ince parmaklarına,
mazilerinde görkemli bir yaşanmışlığa tanıklık etmiş olmasalardı eğer!!

CAN YÜCEL

KOÇ DOLUNAYI: 4 KASIM 2017

SAAT: 07:30

NAKSHATRA:BHARANİ(Venüs) 2.pada

19 EKİM 2017 Terazi burcunda ki Yeni Ay fazı önemliydi şimdi ise Koç dolunayı daha da önemli. Bunu sizlere günlerdir küçük notlar dahilinde yazıyorum. Lütfen sosyal medyada ki Vedic Norm sayfasını takip edin.

En acınası yerimiz kalbimiz ilişkilerin en uçlarda yaşanacağı hissiyatını açığa çıkartacak ENERJİ son derece etkili…

İKİZLER-YAY-TERAZİ ve KOÇ Ay ve Lagna konumlarına sahip bireyler gerçekten kaderlerinin akıl ile akılsızlık arasında ki çizgide zuhur edişine şahitlik edecekler. İnat ve gurur belki de sonları olacak. Aşk diye bir şey var mı? VAR… Tabii yaşayabilenler için severek tutuklu kalanlar için asla vazgeçemeyenler için herkese nasip olmayan bir duygu. Potansiyeller haritalarınızda gizli. Normal zamanda hiç kimse için yapmayacağınız fedakarlıkları yaptığınız, verdiğiniz kararları sorgulamadığınız, her anından pişmanlık duymadığınız sıcacık duygu sarsın kalplerinizi…Sarsın da aşkın temel taşı güven olgusu yok olmasın. Güven denen bağlaç yok olduktan sonra aşk uzak bir masal ülkesinden başka bir diyar değildir…????Anlamadan nasıl olduğunu o tılsım ve büyüyü hazırlıyor gökyüzü zira Koç-Terazi BEN-SEN teması ile gönül mevzularını ön plana çıkartır. Dolunay anına Jüpiter Gaje-Kesari Yoga ile devrede fakat Kala Sarpa Yogayı unutmamak da faydalı olacaktır. Natal Rasi haritalarında Terazi-Koç-Kova ve İkizler burcunda natal Venüs’ü olan arkadaşlar için Jüpiter enerjisi gözleriniz şehla bakmasına, kalp ritminizin değişmesine vesiledir. Bu durumda 5.ev ve 7.ev Dasa süreçlerinde olursanız değmeyin keyfinize! Dokunmayı arzu edeceğiniz, karşınıza geldiğinde ise manzara misali seyre doyamayacağınız, hiç bir kusurunu görmeyeceğiniz, sabaha kadar konuşsa da dinlesem diyeceğiniz, dileğim o ki ruhunuza hitap edecek kişi çıksın karşınıza.

Bazen kaçırdığımız bazen de varlığının kıymetini bilmediğimiz o muazzam duygunun kalbinizde ölünceye kadar yaşaması dileklerimle…..

Neresidir insanın en gizli, en mahrem yeri?

Sarı ve kahve tonlarının saklandığı bir iklimin tam ortasında güze merhaba derken 4 Kasım tarihinde, yüreklerde açılan yaranın o hazin derinliği acıtacak canlarımızı. Acıdıkça kanatacak yarayı…! Kanadıkça insan nefret edecek sevdiğinden…! Başka başka limanlarda arayacak mutluluğu…! Dilde yegane kelime ‘’Kısmet’’.

Bir türküdür yaşamak. Zulamızda ki gülüşler tükendi. Biriktirip sevdaları gördüğümüz her Ay ışığında koşuyoruz yenilmeyi göze alaraktan. Sonrasında doğan her yeni Güneş ışığı başa döndürüyor içine düştüğümüz masalı ve bizler hatırlıyoruz en gizli yerimizi…

Yeni bir aydır Kasım, yeni yeni hikayeler gizlerken koynunda, kimi duruyor geçmiş yaranın izi, kimi dünden silinmiş, orada bir yerde, varlığını biliyoruz ama dokunamıyoruz, kavuşamıyoruz, elimizde bir parça hüzün…!

Ve ruh solgun! Kaç mevsim geçecek? Kaç gece uykusuz? Kaç gülüş sığacak Kasım ayına? Kaç kavuşma? Kaç sevişme? Kaç yürek yangını? Kaç gözyaşı? Kaç zemheri başlatacak sönen yangını? Kaç seherde ayrılacak yollarımız? Kaç gece şahit olacak sevgilinin gözlerine? Kaç söz verilecek sonrasında tutulmamak adına?

Şimdi kanıyor o gizlide ki yara…

Satürn Yay seyri ile Satürn enerjisine maruz kalacak Lagna ve Ay konumu; Balık-Başak-İkizler-Yay bireylerinin önümüzde ki 2.5 yıllık zaman diliminde diş ve kemikleri alakadar eden iskelet sistemine yönelik rahatsızlıkları artacaktır. Dolunay Oğlak-Boğa burçları için uykusuzluk kadar önemli ve haberci rüyalarla geliyor.

Yorumları Hint astrolojisine göre Lagna ve Ay konumlarına göre okumalısınız. Koç Dolunayı enerjisi 10 Kasım’a kadar sürecektir.

AY ve LAGNA BAŞAK-BALIK Ekseni: Dolunay; Balık burcuna göre 8.ev, Başak konumuna göre ise 2.evde gerçekleşiyor. Bu durumda Balık gizliden gizliye izlediğiniz, çizdiğiniz, zihninizin derinlerine gömdüğünüz her ne ise çıkıvericek su yüzüne zira 8.ev sırların çözüldüğü mistik bir alandır. Çok dikkatli olmalısınız ortaya çıkacak bu sırlar neticesinde BİTİŞ temalı olgular birden gündemlerinizi değiştirebilir. 8.ev su burcu ile bağımlıdır ve bu nedenle kendini anlama (moksha) veya ebedi özgürlük evidir. Hayat, yaşam uzunluğu, ölüm (mecazi), vasiyetnameler ve miraslar, sigorta kazançları, ortak paralar, ortaktan (nafaka dahil) gelecek paralar, kazalar, uzun süren hastalıklar, kronik rahatsızlıklar, itibar kaybı, talihsizlikler, sezgi, okült bilimler, gizli güçler, cinsel güç, cinsel hastalıklar dikkat edilmesi gereken ve gündem oluşturacak konular arasındadır. 2.ev ise kendi potansiyel yeteneğiniz ile kazandığınız dünyevi varlık, para, aile, aile mutluluğu, bilgi, konuşma yeteneği, eğitim konularının söylenmesi gereken sözlerin ve yalanın yada doğru sözün şeklini tarif eder. Sizin için de sırlar söz konusu olacaktır. Alkol tüketimi için özel dikkat diyorum. Kimseyle özel konularınızı paylaşmayın lütfen.

AY ve LAGNA KOÇ-TERAZİ Ekseni: Dolunay; Koç burcuna göre 7.ev, Terazi burcu yerleşimine göre 1.ev öncelikle BEN dediğiniz, egonuzun, libidonuzun, sağlığınızın, görselinizin, romantizm ve tutkularınızın, derinlemesine ruhunuzca sorgu yapacağını belirtmeliyim. Buna karşılık ise Terazi’ye düşen; Evlilik yaşamınız, eşiniz ile kuracağınız diyaloğunuz, sevgiliniz, seks tutkunuz ve şehvetiniz, her çeşit ortaklı konular ve varsa ortaklarınız, ikili ilişkiler, mahkemesi olanlar içinse nihai kararların gündem oluşturacağının altını çizelim. Radikal kararlar alabilirsiniz. Yolu aşktan geçen ilişkiler ayrılıkla sonlanabilir. Ay enerjisi tavan yapmışken ani kararlar almamanızı tavsiye ederim.

AY ve LAGNA BOĞA-AKREP Ekseni: Dolunay; Boğa burcuna göre 6.ev, Akrep burcuna göre ise 12.ev şimdi iki zararlı nokta her ne kadar Jüpiter ve Venüs gibi doğal faydalıların yerleşimleri bu noktalara temas etmese de Akrep dürtüselliği ön planda. Öncelikle Boğa; Düşmanlar, rakipler, kıskanç insanlar, hastalıklar, ile uğraşabilirsiniz bir de dayınız ya da kuzenleriniz varsa şayet canınızı sıkabilirler. Yediklerinize dikkat edin. Mevcut konumunuzda iş değişikliği ya da çalıştığınız ortamda ki çevreniz ile ilgili değişiklikler söz konusu olacaktır. Sağlık önemlidir bu evde. Akrep 12.eve göre; Masraflar ve harcamalar canınızı sıkabilir. Yatak zevkleri, cinsel fanteziler biraz sınanacağınız nokta, uyku sorunu da yaşayabilirsiniz. Gizli düşmanlarınız açıkça kendilerini ifşa edecekler sonra bana demedin demeyin 🙂 Tüm bu sıkıntılar mahiyetinde maneviyat arayışına yönelebilirsiniz.

AY ve LAGNA İKİZLER-YAY Ekseni: Dolunay; İkizler konumuna göre 5.ev, Yay konumuna göre 11.ev. İkizler için çocuklar adına üzüntü, zekanızın kıvraklığının önem kazanması, geçmiş anılarınızı sürekli hatırlamanız, spekülasyon yaratabilecek durumlar, romantizm ve aşk adına bitişler ve yeni başlangıçlar söz konusu. Yay’lar ise arzu evinde ki Dolunay ile; Arzular, hedefler, başarma tutkusu, büyük amaçlar, istekler, karşınıza çıkacak fırsatlar, arkadaşlar, varsa büyük kardeşler, kazançlar, mevcut varlığınızı koruma, ile alakalı konuları gündeminize taşıyacaktır. Büyük bir sevinç ya da büyük bir hayal kırıklığı söz konusu olacaktır.

AY ve LAGNA YENGEÇ-OĞLAK Ekseni: Dolunay; Yengeç konumuna göre 4.ev; Anne, annenizin sağlığı, anneye duyulacak özlem, kalp (duygular ve tutkular) 🙁 mutluluk, arazi, sabit değerler, gayrimenkuller ve araçlarınız adına üzülebilirsiniz. Vesile ile annenizin ya da kendiniz için KALP kontrollerinizi yaptırmanız gerek diye belirteyim. Oğlak 10.ev ile kariyerini merak edecek bir kaygı söz konusu, üst düzey yöneticiler tavırlarınızı yanlış algılayabilir dikkatli olmanızda yarar var. Toplum önünde şahsınıza yönelik sizi üzecek gelişmeler yaşayacaksınız. İş değişikliği de söz konusu olabilir.

AY ve LAGNA ASLAN-KOVA Ekseni: Dolunay; Aslan yerleşimi için 3.ev; Varsa kardeşleriniz, cesaretiniz, serüven yaşama arzunuz, kişisel gayretiniz, yaşam enerjiniz, sezgisel mekanizmanız, motivasyonunuz, arzu ve istekleriniz yakın çevreniz ile kuracağınız iletişim konularında üzüntü verici olabilir. Yanlış anlaşılma ihtimali ile oluşabilecek kırgınlıklar. Sağlık adına göğüs kontrollerinizi ihmal etmeyin derim. Kova eksenine göre; 9.ev şansınız bir süreliğine izine ayrılmak ister gibi hissettim yazarken babanız varsa şayet sağlığı adına ilginç gelişmeler yaşayabilirsiniz. Uzun yolculuklara dikkat edin lütfen ve hukuksal konulara. Yüksek eğitim sürecinde olan Ay Kova’lar ise kendilerini oldukça bunalmış ve yorulmuş hissedebilirler.

Dolunay fazları ruhun çığlığının duyulduğu zamanları işaret eder. Hiçbir Ay fazını es geçmemek lazım. Yaşadıklarımız, üzüntülerimiz, beklentilerimiz, umudumuz, mutluluğumuz esasında bizlere yansıyan tevekkül-tekamül süreçlerinin saydam bir resmidir. Ay ışığının refakatinde gururlu yalnızlıklarımızın tamir vakti. Düşünceler var birde zihinler de tanımsız sizlere göre. Astrologlar ise işin farkında. İç çekişleriniz artmakta. Bir gün mutluyu, bir gün mutsuzu oynamaktan yorgun düşen suretler..! İzlediğimiz yolda hissettiklerimizle titriyor ruhlarımız. Yanaklardan süzülenler ister sevinç, ister hüzün olsun kalbe tuz niyetinde. Ruhlar darda kalmasın, yanmasın gönüller ve aşk denilen muamma görülsün ufuk çizgisinden. Acıyı çeke çeke acı çekmeyi gözümüzde yüceltir hale geldik maalesef! Birinizin derdi benzemez diğerine. Düşünüyor musunuz benim kıymetli okurum? İnsan doğası gereği sevgiye, sevgiliye, güzel olana, mutluluğa, aşka, huzura, zenginliğe mıknatıs gibi çekilir.

Dolunay anında AK gezegen Ay iken belki de bilinçaltı rüyalarımızda bile duygularımızla başımız belada olacağı için kalbimizi yoklamamız daha büyük ihtimaldir.

Bir istiridyenin kıymetli incisini sakladığı gibi saklarım seni…
Bir bahar dalının narin tomurcuklarını sakındığı gibi korurum seni…
Çok derin…
Derinlerimde ellerin…
Bir armağan gibi Tanrı’dan bana…
Kış güneşinde altın kirpiklerin…

Baki Sevgi ve Saygılarım ile

AYŞEN TOK