SEN ve ZEN

SEN VE ZEN

Sen dersin, ‘Ben onsuz yaşayamam’

Zen der, ‘Bağlanmadan sevmeyi öğrenmelisin’

Sen dersin, ‘her şeyim olsun isterim hayatta’

Zen der, ‘Yoklukta dahi bolluğu hissetmelisin’…

Sen dersin, ‘Güzel şeyler hiç mi hiç değişmesin’

Zen der, ‘Tomurcuk çiçek olur, açar, solar, göreceksin’

Sen dersin, ‘Yaptıklarını ona ödeteceğim’

Zen der, ‘Şefkatle, yargılamadan bakmayı bileceksin’

Sen dersin, ‘Konuşalım, halledelim bu meseleyi’

Zen der, ‘Sakinlikte saklı tüm çözümlerin’

Sen dersin, ‘Hayat geçiyor, yapacak çok şey var daha’

Zen der, ‘Bu ne telaş? Sen bir ruhsun, sonsuza kadar vaktin…’

(Alıntı)

Mutlu olabilmeniz için size bir ip ucu vereyim; Değerinizi bilmeyen, size kendinizi kötü hissettiren insanları unutun lütfen! Bizler Nisan’ı bitirirken 5 Mayıs tarihinde Koç yeniay enerjisi ile Mayıs ayına merhaba diyoruz. Gökyüzü tablosuna baktığımda saat:2:00 civarı Koç burcunda Bharani Nakshatra üzerinde doğan enerji aynı zaman da 19 Nisan tarihinden bu yana yaşadığımız olaylar da neticeye ulaşmamıza vesile olacaktır. Bharani Nakshatra yönetici gezegeni Venüs’tür ve Koç-Terazi ekseni başlı başına ilişkiler ile ilgilidir. Sağduyu aklın kapıcısıdır arkadaşlarım lakin gök kubbenin enerjisi öyle etkili ki yaşamlarımızda bazen istemeden kırabiliyoruz ya da kırılıyoruz. Sağduyunun genelde amacı; Kuşkulu fikirlerin içeri girmesine ve de dışarı çıkmasına engel olmaktır. 30 Nisan itibariyle başlayacak Satürn retrosu hepimizi mutlu, sağduyulu bir ruh haline bürür mü bilinmez? Ya da en çok neyi arzuluyorsanız buluversin sizi. Satürn karmiktir, Ketu ile birlikte uzun yıllar sonra ilk defa ve evren bir şeyleri iyileştirmek, şifalandırmak ister gibi sanki! Yüce Yaratıcı dahi insanları affederken biz kulların ne haddine öfke ve kin barındırmak. Öptüm kalplerinizi, beni okuyan gözlerinizi, sevgi dolu ruhunuzu öptüm…
Yeniay fazına doğru ilerlerken şimdiler de Satürn ise gölgeli fazındayken bir çocuğumuz zihnen hayata, yaşadıklarına, yazgısına sitem de “içinde olduğum masalı parçalayışını hiç affetmeyeceğim” diyebilir. 

Etkisi + ve – olmak üzere 5 gün evveli ve sonrasını kapsayacaktır. Dolunaylar duyguların coşma halidir. Yeniay fazları ise başlayan tüm konuların tamamlanmasına vesiledir. Eksen değişimi sebebiyle bizler önce dolunay sonra yeniay enerjisi ile her ay farklı senaryolar içerisinden geçerken aynı zaman da Mayıs itibariyle Jüpiter retrosuna eşlik eden, Satürn retrosu, Mars’ın Boğa geçişinde aneratik derece seviyesi, Ketu-Satürn teması ve Merkür’ün yeniay enerjisine eşlik edişini görmekteyiz. Dolunay ve yeniaylar, Rasi haritalarında Lagna ve Ay konumundan itibaren kaçıncı evde oluşursa o ev ve hemen karşıtı ev konularında gündem oluşturur. Aydınlanma, bilgilenme ve bir final yaşarız. İçinize atarsınız da bütün dertleri, kederleri sonrasında o attıklarınız kör düğüm olur kalbinize ağırlık oluşturur, içinizden bir türlü dışarıya atamazsınız. Öyle garip haller işte! Nabzınızı yoklamaya korkuyorum. Anladığım kadarıyla vaziyetler hiç hayra alamet değil.

Yükseleni ve Ay konumu Akrep-Boğa Ekseni; 6-12.ev; Çalışma ortamınız, iş arkadaşlarınız, uykusuzluk, gizli düşmanlarınız, sağlığınız, yaşadıklarınızla paralel dini inanış ve içe dönüşünüz, yatak zevklerinden mahrumiyet, bir yakınınız adına hastane ziyaretleriniz. Ekstra çıkacak masraflar. Yatak zevklerinde tatminsizlik. İç dünyanızla hesaplaşmalar. Finaller, bitişler, bağımlılık yaratan her şeyden kurtulma.

Güneş diyorum sadece gökyüzünde değil, içinizde de ısıtsın bir yerleri zira önümüzde ki günlerde retro Jüpiter en fazla ilişkiler adına bitişleri de gündemlere taşıyacak. Direnciniz solmasın, umutlarınız dinmesin, özlemleriniz bitmesin…Dilerim ki benliğinizde bol Güneş’li günler olsun. Mutlu, neşeli, şen ve sağlıklı olun. OLUN işte yaşam felsefeniz olsun bunlar. Sitem yok, ceza yok…Anlamak ayrı, bilmek ayrı, anlayıp bildiklerini yoruma dökebilmek apayrı. Durumlar fena olacak o kadar söylüyorum işte..!

Yükseleni ve Ay konumu Yay-İkizler Ekseni; 5-11. ev; Aşk hayatınız, yeni bir ilişki, eski bir ilişki, ayrılık, çocuklarınız, hayalleriniz ve umut ettikleriniz, eğlence hayatınız, isminizin karışacağı spekulasyon içerikli konular. Çocuklarınız adına duyacağınız üzüntüler, çocuklarla birlikte sorumluluklarda artış. Aşk’ın damıtılmış haline duyacağınız istek. Aşk olmadığında nasılda basitlesiyor hayat! Ne demiş Mevlana; Yürekte Ay gibidir. Vakti gelince tutulur.

Yükseleni ve Ay konumu Oğlak-Yengeç Ekseni; 4-10. ev; Eviniz, evinizde oluşabilecek ufak çapta kazalar, satış yapmak ya da almak istediğiniz gayrimenkulleriniz, araçlarınız, kazaya dikkat, kariyeriniz, anneniz, anneniz ile diyaloğunuz, annenizin akrabaları adına duyacağınız kaygı, kırgınlıklar, uykusuzluk, toplum önünde ki duruşunuz, saygınlığınız da önem arz eden konular, gözden düşme veyahut itibar kazanma, üst yöneticileriniz ile yaşayacağınız polemikler.

Bugün bir kez daha gördüm insanların samimiyetsiz samimiyetlerini….Ya ben fazlayım bu evrene, ya onlar eksik….HAYAT bu! Aklına gelen, başına gelir…..Sen sen ol sakın kimseyi kınama, eleştirme, ayıplarını yüzüne vurma…Unutma dünya denen bu gezegen karma üzerine çalışıyor….Ne ekerseniz, onu biçersiniz…Tarafımca denendi, test edildi çünkü..!

Yükseleni ve Ay konumu Kova-Aslan Ekseni; 3-9.ev; Yakın çevreniz, akrabalarınız, kardeşleriniz, aranızda çıkabilecek gerginlik yaratacak durumlar, uzun yolculuklarda meydana gelebilecek kazalar, Babanız, cesaretiniz, eğitim aldığınız konular ve eğitmenleriniz.

Kaderden başka değil bu içler acısı, gönül fırtınası, bu kızgın ve bu kalp kırıcı öfkeler. Hepimize sanki daha öncesinden öğretilmiş gibiler..Yorulduk velhasılı.

Yükseleni ve Ay konumu Balık-Başak Ekseni; 2-8.ev; Kazandığınız paranız, geliriniz ve giderleriniz ani oluşan maddi kayıplar, söylemleriniz, eylemleriniz, sırlarınız, cinsel organlarınızda oluşabilecek arazlar. Doktor kontrolleri, ameliyatlar, başkalarına ait öğreneceğiniz sırlar ve sizin paylaşmak istedikleriniz. (ÖLÜM)mecazi anlamda kurtarmaya çalıştığınız bir çok değerin kaybı, gönlünüzde ki bitişlerin kabullenişi, anılarınızın canlanması. Gerçekten evren sizleri cezalandırmak için and içmiş gibi…

Hayat bu neler neler geçer…Geçenlerle geçemeyenler arasında kalır yarımlığımız. Ana, baba, ata, dost, sevgili….neler geçer ve biz dinleriz o unutulmaz şarkıyı ”Aldanırım”. Aslında geçen her şey yüreğimizin en baş köşesinde saf tutmuştur gün gelir aynısı, aynı şartlarda olmasa da aynı atmosferde yaşanır adı karma olur, ders alınır tecrübe olur, elimizde kalan koca bir hiç ile güven duygumuzu kaybederiz….Tüm değerlere karşı bundan sonra yitiriyoruz sevdiklerimize olan GÜVENİ!

Yükseleni ve Ay konumu Koç-Terazi Ekseni; 1-7.ev; Evlilik, ikili ilişkiler, ortaklı konular, davalar, eşin geliri ekstra çıkan harcamalar, eşin gelirinde artış. Açık düşmanlar, ortağınızın arkanızdan çevirdiği mevzular, aşk ilişkileri, libidoda artış, dış görüntüde değişiklik yapma arzusu. Ve ilişkilerinizi yeniden gözden geçirme isteğiniz. Geçmiş bir ilişkinin canlanması, özlemi çok yoğun hissetmeniz. Okyanusla, gökyüzü gibiydik biz seninle. İkimizde maviydik, birlikte gibiydik. Aslında hiç birleşmemiştik..

Sevmek zor iş, ne maaşı var ne sigortası. Bir ayrılığı var bir de gözyaşı…Kırık bir ayna olup dolaşma vaktidir şimdi! Nasibinse dünya küçüktür nasibin değilse çıkmaz sokakta bile karşılaşamazsınız. İnsan kendi nasibini kendi yaratır….

Ne edersiniz ki ”umut dünyası” işte…

Ne sözün sonu var. Ne de gönlün kitabı. Viraneyiz tepeden tırnağa. Virane ve divane. Demem o ki oynamayacaksınız kimsenin kalbi, insanlığı ve dahi şahsiyeti ile. Aslanı yaralı bırakmayacaksınız. Jüpiter’de Satürn’de fena vuracak. Umarım akıllar başa devşirilir. Yazgımız O’nun eseri. Sevildiğini bilmek ayrıdır, değerli olduğunu hissedebilmek ise apayrı. Hangisiyse hakkımız, Mayıs ayında nail olalım o mertebeye. Nisan biterken sema da ki enerji harikulade. Çünkü ay, ayların en özel, en güzel olanı. 6 Mayıs 2019-3 Haziran 2019 Ramazan-ı Şerif ile yaza merhaba diyeceğiz. Mübarek aya ve mutlak yaratıcıya aşkımız bâkidir. Bazen canınız o kadar yanar ki değişirsiniz. Karşınızda ki kişi “neden” diye sorgularken sizin öfkeniz geçtiğinde geriye dönüp baktığınızda bir de bakarsınız o kişi de değişmiş.

İşte Mayıs’ın nüvesi budur. 18 Mayıs 2019 tarihinde Akrep dolunay enerjisi müthiş güzel göründü gözüme. Sonrası ise 3 Haziran 2019 Boğa yeniay enerjisi hedefindeyiz. Haziran aynı zaman da Temmuz ayında ki tutulma enerjilerini de hissettirecek kadar önemlidir. Aldanmak; Sevgilinin yüzüne, ruhu diri tutan derin hislere, rengine, bir tatlı sözüne, gözüne, parasına, gücüne, beklentilere…Aldanmak; Yaşama yön veren önemli bir etken. Karşımızdakinin her haline aldanmak güzel güzel hatalara imza atmak gibi…Ta ki görünceye kadar gerçekleri.

Satürn ve Jüpiter’den çorbaya tuz ya da karabiber değerince katkı var.

Ay fazları ya da tutulmalar gökyüzünde biriken enerjinin açığa çıkarak, Lagna ve Ay konumunuzdan itibaren o ev konularında aydınlanmanıza vesile. Dolunay ve yeniay evrelerinde enerjinin yoğunluğu kapsamında sessiz kalmamız, sonrasında duyacağımız pişmanlık ve sürç-i lisanlar adına da önemlidir. Ani kararlar sağlam olmayan adımlar attırabilir.

Gökyüzünde 2 adet retro gezegen var ellerimizde. Üstelik Satürn’e eşlik eden ve 18 ay süresince Yay burcunda konaklayacak olan Ketu bir de. Bu fizibiliteden bakarsak şayet; Biriken bir enerji açığa çıktığında bizler etkilelerini astrolojik baz da gelecek günlerde deneyimleriz. Mars iki ay süren transitleri vesilesiyle, dokundukça tüm burçlara evren hepimizin ilerlemesine olanak sağlayacaktır.

Retro enerjiler sürecinde iş ve özel hayatımız kapsamında planlarımızı yeniden gözden geçirmeli, özellikle karmik etki doğrultusunda maddi ve finans anlamında önemli bir dalgalanma ile yüz yüze olduğumuzu unutmamalıyız. Mars’ın önümüzde ki 6 aya vuracağı etki polis ve asker gibi her türlü silah kullanan bireylerin dikkatleri toplumsal baz da kendi üzerlerine çekeceği yönündedir. Temmuz tutulmaları ile birlikte 4 yılı kapsayacak ve Türkiye’yi ekonomik, siyasi açıdan hızlı gelişmelerin beklediğini bilmenizde yarar var.

Rüzgar bazılarınızın arkasından, bazılarınızın yüzünden esiyor. Lakin rüzgar bu her daim sabit esişler de bulunmuyor. Kökü sağlam olmayanların vay haline! Gökyüzü! Sen ki kalbimde ki cennet ve cehennemsin!

Ay ile konuşmalarım. Ay ile ilgili düşlerim. Kendi kendime sorularım. Sen kimsin? Kime ait yüreğim? Ben dillenirken sadece ben duyuyorum sözlerimi. İçin için vefayı sorguluyorum. Gökyüzünün vakur yalnızlığında birbirinden milyonlarca yıl uzaklıkta ki yıldızların devasa güzelliğini seyir eyliyorum…Ay ki; İhtişamlı vakur hali ile süslüyor göğün agusunu, aydınlatıyor geceyi ve kalplerimizi. Ellerimi açıp dua ediyorum. Bazılarınız özellikle bazılarınız dağların zirvelerine de çıksa sesini duyuramaz. İklim, tabiat, bölge ve dahi yerküre de değiştirse nafile! Cennet ve cehennem kavramlarını öğrendiler çünkü.

Güzel olsa da kaderler dillerde ki mırıltı neden peki? Neyi özlüyor? Neye gıpta ediyoruz? Retrolar eşliğinde izlerini peşinden sürüklediğimiz hayata dair uzansak gökyüzüne, koparsak bir yıldız, bir dilek tutsak, bitse bu zemheri!İlla ki yolu acıdan geçen, acı ile pişmeyi öğrenen tüm arkadaşlarıma sabır dilerim. 15 yıllık astroloji çalışmalarımda şunu öğrendim ki; Olumlu gezegen döngüleri başladığında ruh cenneti yaşarken, olumsuz gezegen Dasa evrelerinde ise cehenneme düşüyor. Kara büyü ile uğraşan insanların doğal olmayan yasaları doğal alana sokabilmek amacıyla pozitif bir iş yapmadıkları bilinen bir gerçektir. Büyünün psişik gücünü hesaba katmadan olağanüstü bu güçleri elde etmeye çalışmak yıkıcı geri tepkilere ve şok enerjilere sebeptir. Şimdiler de bu enerjiye maruz kalanlarınız var. Enerji aksları ile oynananlar ve bunu olumsuz anlamda yaşamında hissedenler; Yay, İkizler, Balık, Başak, Boğa, Akrep ve Koç burçlarıdır. Hazır Ramazan ayını karşılarken Lagna ve Ay konumlarınıza göre sizlerin ruhuna huzur verecek esmaları da vermek isterim.

Lagna ve Ay Koç; Cebbar, Aziz, Şehid, Kerim, Ğani, Şafi esmaları. Sabah namazından sonra veyahut kandil gecesi en az 1.000 defa. Esmanın hüddamı arzunuza yardım etsin istiyorsanız aynı saatte çekmeniz şarttır.

Lagna ve Ay Boğa; Rafiu, Kerim, Hu, Vehhab esmalarını arzunuzun olması için en az 1.000 defa ya sabah namazı sonrası ya da kandil gecesi çekmenizi tavsiye ederim.

Lagna ve Ay konumu İkizler; Kerim, Rahman, Latif esmaları her gün aynı saatte en az 1.000 defa. Sabah namazı sonrası ya da kandil gecesi.

Lagna ve Ay konumu Yengeç; Kerim, Zahir, Latif esmaları her gün aynı saatte en az 1.000 defa. Sabah namazı sonrası ya da kandil gecesi.

Lagna ve Ay konumu Aslan; Kerim, Hu, Müheymin esmaları her gün aynı saatte en az 1.000 defa. Sabah namazı sonrası ya da kandil gecesi.

Lagna ve Ay konumu Başak; Kerim, Melik, Fettah esmaları her gün aynı saatte en az 1.000 defa. Sabah namazı sonrası ya da kandil gecesi.

Lagna ve Ay konumu Terazi; Rahman, Hu, Latif esmaları her gün aynı saatte en az 1.000 defa. Sabah namazı sonrası ya da kandil gecesi.

Lagna ve Ay konumu Akrep; Hu, Rahman, Latif esmaları her gün aynı saatte en az 1.000 defa. Sabah namazı sonrası ya da kandil gecesi.

Lagna ve Ay konumu Yay; Rahman, Hu, esmaları her gün aynı saatte en az 1.000 defa. Sabah namazı sonrası ya da kandil gecesi.

Lagna ve Ay konumu Oğlak; Hu, Rahman, esmaları her gün aynı saatte en az 1.000 defa. Sabah namazı sonrası ya da kandil gecesi.

Lagna ve Ay konumu Kova; Müheymin, Hu esmaları her gün aynı saatte en az 1.000 defa. Sabah namazı sonrası ya da kandil gecesi.

Lagna ve Ay konumu Balık; Müheymin, Rafiu esmaları her gün aynı saatte en az 1.000 defa. Sabah namazı sonrası ya da kandil gecesi.

İnsan ya da hayvan, ruhun derinliğidir sevgi. Devrildiğiniz dönemler açığa çıktığında o en gizlide ki yaraya merhemdir aynı zaman da sevgi. Karanlık sabahlarınıza Güneş, soğukluğunuza sıcaklık, damar da ki kan akışınıza hızdır.

İnsanı hayvandan ayıran sevinçtir. Ezelden ebede barışmaların insani duyguları hatırlamanın, iyi zamanları, kötü zamanları yaşarken duyarsızlığa ve vefasızlığa hilkat, değer verip, değer gösterenlere hakikattır. Hatırlayın sevdiklerinizi ve dahi sevmediklerinizi de…

Allah af eylesin cümlemizi…

Gökyüzünün öfkesi masal tadında olsun. Bakışı ise gökkuşağı gibi…
Bir duyguyu yazıya nakşedebilmek ne zordur bilir misiniz? Bir çok insanın aynı duyguyu hissedebilmesine vesile olmak. İnsanlar sizi yaptığınız güzelliklerle hatırlamaz. İnsanlar sizi 100/1 olsa hep kötü anınız, yaptığınız hata ile hatırlar.  Lakin gökyüzü unutmaz!

Bazı zamanlarda retro gezegenler sayesinde filmi tersinden izlemeye başlarız. Ansızın kaderinizde yer alan bir oluşumun buluttan ayrılıp damla şeklinde yeryüzüne düşen yağmur tanesi esasında bir yüzleşmedir. (Rab ile)
Bu yüzden yaşı olgun insanların hayat hikayeleri başkadır. Onlar kader ile yüzleşmiştir.

Bir adam; Özlemi ile kavrulmuş. Başını sevdiği kadının göğsüne yaslamak ister. Bir adam dört duvar arasında. Bir adam parmaklıklar ardında. Yaşamında doğacak güneşi arzulamakta. Bir adam küçük bir pencereden bakıyor göğün mavisine. Bir adamın hayatı enkaz olmuş, ruhu altında kalmış. Bir adamın akan coşkuları yok! Bir adamın eskisi gibi sevdalı bakışları yok! Bir adam yaşadıkları neticesinde diz çöküp af diliyor Tanrı’dan. Bir adamın gönlü yangın yeri sevdiği kadının ismini sayıklar…

Bir kadın; Avuç içlerine sakladığı sevdasının kokusunu, resimlerde aradığı gülüşünü, telaşlı gönlünü, mavi gözlerinde ki anlamlı gözyaşlarını, mutluluk şarabını, her düşünüşte öldüğü, her düşüşte tükendiği dertlerini anlatmakta çelişkilerle dolu kâinata! Bir kadın özlem dolu. Bir kadının ayaz girmiş gönlünden içeriyor buz tutmuş kalbi. Bir kadın kapatmış gönlünün penceresini. Bir kadının öfkesi tını olmuş etrafına yansımakta. Bir kadın ezber etmeli kader de ayrılıkta var, ölümde…

Bir çocuk; Yüzüyor buz gibi sularda. Bir çocuğun annesi var hayatında. Bir çocuğun ise sadece babası. Başka bir çocuk oysa ki nasıl mutlu ailesi ile. Bir çocuğun erken yaşta tanıştığı dertleri acının irinini işliyor tenine. Bir çocuğun açlıktan dudakları mor. Bir çocuğun çöp kontenyerlarını karıştırmaktan elleri kir içinde. Bir çocuk dağlar arasında veda etti hayata. Bir çocuğun annesini öldürdüler önce gözleri önünde…

Ve o çocuk melek oldu çok uzaklarda, yaşadığı coğrafya da kurtla kuzu yanyana!

Hürmetler

AYŞEN TOK