Şubat 2018 ve Türkiye

Bu ay benim ayım. Çünkü Ketu 2.baskısı ile 10 Şubat itibariyle sizlerle…

24 aylık bir Vedik astroloji kursunun 10.ayında kurstan ayrılan biri olarak gururla sizlere emeğimi ve astrolojinin bende ki değişimini anlatan satırları sunmaktan hayıflanmam. Dilerim içerisine düştüğüm Venüs dasa bana daha nice kitaplar yazdırır. Ketu bir eğitim kitabı değildir. Ketu sizlerin benim dilimi anlamanıza yardımcı olacak benim datamda ki bilgilerin deneyimimle harmanlanmış halinin tamamıdır.

”Kâh çıkarım gökyüzüne, seyrederim âlemi
Kâh inerim yeryüzüne, seyreder âlem beni” Türkü’de ki gibi kime ne?

HOŞGELDİN ŞUBAT! Ayarımızı bozmayasın inşallah…

Bundan böyle sizlere aylık olarak her ayın başında gökyüzü fizibilitesini Web sitemden yayınlayacağım. Hint astrolojisine göre Türkiye Mundane lokasyon konumlarınca Şubat ayı içerisinde Satürn Yay, Rahu Yengeç, Ketu Oğlak, Mars Akrep, Jüpiter Terazi yolculuğuna devam etmektedir. Şubat ayı Ocak ayından farklı enerjilerle bizlere selam ediyor. Güneş ise 13 Şubat itibariyle Kova burcuna geçerken yine Venüs’ün 6 Şubat 2018 tarihinde ki Kova seyri başlangıcı beraberinde son 6 aydır devam eden Kala Sarpa Yoga’yı da kırıyor. Yani bir anlamda rahatlama demektir. Venüs Yoga’yı kırarak kurtulan gezegen konumunda olunca simgeleri açısında ilişkiler de ve romantik duygular da rahmetini tam olarak yansıtacaktır. Alacağı Satürn görünümü kadar Terazi burcunda ki Jüpiter’in 5 Trikona üçgen görünümü destekleyicidir. Ve yine 15 Şubat 2018 tarihinde Yoga’yı kıran ikinci gezegen Merkür’dür. Şubat ayında Kova noktasında tam bir stelyum yaşanacak. Hızlı hareket eden gezegenler Güneş, Ay, Merkür ve Venüs dilerim rahmetlerini bir nebze de olsa esirgemezler üzerimizden.

Bunlarla birlikte Şubat ayının önemli iki göksel olayı vardır ki ilki 2018 yılının ilk Kova burcu Güneş tutulmasıdır. Güneş 15 Şubat 2018 tarihinde Kova burcunda saat:23:15’de Dhanistha Nakshatra da Mars yönetiminde ki yıldızın 3.padasında ki enerjiyi aktif edecektir. Son iki yıldır Kova-Aslan ekseninde ki tutulmalar Vedik astrolojiye göre en fazla Kova-Aslan-Terazi-İkizler bireylerini ilişkiler anlamında etkilemiştir. Kova burcu Güneş tutulması 2 Mart 2018 tarihinde ise Aslan burcunda ki Dolunay ile P.Phalguni Nakshatra 2.pada da yine Şubat ayına dair gündemlerimizde ki konular da aydınlanmamıza vesile olacaktır. Dhanistha sert bir yıldız olmasına rağmen P.Phalguni Venüs yönetiminde bir yıldızdır. Kışın soğuk günleri tutkuyu da koynunda saklıyor.

Satürn Türkiye’nin 7.evinde. Uluslararası ilişkileri, askeri veya sivil savaşları, anlaşmaları, ultimatomları, hakemleri, kaçak suçluları, açık düşmanlıkları, rekabetleri temsil eden alanlarda uzun süre mevcut durumunu korumaya devam edecektir. Dış politikamız yeniden şekillenirken kol kola girdiğimiz komşu devletlerle ilişkilerimizi yeniden gözden geçirip, yeniden yapılandırabiliriz. Rahu ve Ketu için 2.ev ve 8.ev seyirleri parayı temsil eden alan ile değişim-dönüşüm kadar dış borçların vurgulandığı konular 2019 yılının Mart ayına kadar belirsizliğini sürdürecektir. Mars şimdiler de Akrep seyrindedir. Mars için Mayıs-Eylül 2018 süreç aralığı Türkiye Mundane Rasi haritasına göre 8.ev konuları açısından oldukça riskli süreci işaret etmektedir.

8.ev konuları kapsamınca; Uluslararası finansal anlaşmaları, uluslararası borçları, vergileri, tahvil ve bonoları, hisse senetlerini, faiz oranlarını ve gelirleri, dış borsaları, kredileri, sigortaları, ipotekleri, emeklilik fonlarını, miras hukukunu, kamu gelir ve borçlarını, genel ölüm oranlarını, çocuk ölümlerinin sebepleri ve doğum kontrollerini, hayati tehlikeleri ve intahar durumlarını temsil eder. Ayrıca morglar, ameliyatları, cerrahları, organize suçları, teröristleri, terör saldırılarını, dedektifleri, silahları, arazileri, yeraltı hareketlerini deprem ve maden ocağı göçüğü gibi konuları kapsar. Haritalarda ki etkiler üzerinde dinamik vazifesi gören Mars burada olumsuzluklar gezegeni KETU ile birlikte hareket edecek. Doğası gereği birbirine benzeyen iki enerji kadersel denilebilecek tüm etkileri açığa çıkartacaktır.

Mars şimdiler de ülke haritasına göre 6.ev seyrindedir. Türkiye’nin düşmanlarını ve Türkiye’ye yapılan düşmanca tavırlar kadar Türkiye’nin düşmanlarını yenmesi anlamı taşımaktadır. Doğal zararlı gezegenler zararlı Dusthana evler de (6.8.12) harita sahibinin lehine çalışır. Askerimiz Afrin’de galibiyet ve zafer elde edecektir. Afrin sonrası başka bir lokasyona operasyon söz konusu olursa şayet ve bu süreç iki ay sonraya denk gelirse aynı galibiyetten bahsetmek biraz zordur. Dolayısıyla yeni yılın ikinci ayı da birinci ayından pek farklı değildir. Türkiye’yi yabancı ülkeler ile ciddi bir zıtlaşma/restleşme etkisi içerisinde göreceğiz.

2018 yılının ilk Güneş tutulması Kova burcu Mundane haritaya göre 9.ev alanındadır. Simgeleri açısından 9.ev; Dış ilişkileri ve ticareti, Dış işleri ile ilgili bakanlık ve kuruluşlarda ki gelişmeleri. Mahkemeleri, kanunları, hakimleri, azınlıkları, din ve din adamlarını, ülkenin felsefik ve inançsal eğilimlerini, göçleri, büyükelçilikleri, uzun mesafeli kominikasyonlar, çabuk yayılan haberler, yayıncılık, popüler kültür, yabancılar, üniversiteler ve uzmanlık alanlarında ki akademik eğitimleri, sömürgeleri, hava yolları ve taşımacılığı, uçuş görevlileri, tren-deniz yolları ve taşımacılığı ve görevli personelleri, rektörler ve profesörleri simgeler. Aslan burcu ise 3.ev alanı olarak; iletişimsel tüm kanalları (radyo, tv, internet, telefon, medya ağları dahil), trafik, demiryollarını, toplu taşımacılık, öğrenci ve öğretmenleri ayrıca kamunun düşüncelerini, fikirleri, komşu devletleri, mürteciler (3-9 ekseni), basın ve reklam, genel hava durumunu temsil edecektir.

Jüpiter ise 2018 yılının Ekim ayına kadar Mundane haritanın 5.ev alanındadır. 5.ev; Çocukları, doğum oranlarını, genç nüfusu, genel zevkleri, eğlence yerlerini, tatiller ve ikametleri (oteller gibi), tiyatro ve sinemaları, sanata verilen değerler ve sanatçıları, ünlüleri, sosyeteyi, kumarhaneleri, şans oyunlarını, spekülasyonlar ve borsa spekülasyonlarının getirileri ve sonucu, halk kahramanlarını (ülke adına başarı kazananlar gibi) spor ve sporcuları temsil eder. Ay düğümleri Rahu ve Ketu ile Jüpiter arasında 4/10 kuralı yani kare görünüm hakimken bahsettiğim konularda aynı zamanda üzüntü verici gelişmeler, çocuk ölümleri, tecavüzleri de medyada yer almaya ve halkın yoğun tepkisine sebebiyet vermeye devam edecektir. Bu durumun düzelebilmesi için Jüpiter’in Akrep seyrinin başlaması şarttır. 2018 Ekim itibariyle gezegen Ay düğümleri karesi sonlanırken çocuklar adına üzüntümüz kalmayacaktır.

Şubat ayının en önemli konusu bizler üzerinde şaşkınlık yaratacak haberler; Adnan Oktar ve Kedicikleri’ne yönelik olacaktır. Fetö bir daha sahnede. 15 Temmuz’un dış bağlantıları gündeme gelmedi işte Kova-Aslan ekseninde ki tutulma serisi o bağlantıları gündemlerimize taşırken belki kafasında taşları yerine oturmayan Muhalefeti imana getirir. ABD ve Fetö kadar Daeş, PKK ve Pyd’nin tüm planları ellerinde patladı. Şubat bu konuları bir daha gündeme oturtacak aydır.

Gelsin bakalım Şubat. Geleceği varsa göreceği de var. Şükürler olsun ki henüz Retrolar başlamadı. Yalnız ben bu Aslan dolunayında ki gökyüzü tablosunu çok beğendim. Zamanı gelince detaylandırırım.

Artık oltada ki her yeme atlayan bir Türkiye yok! Artık ne istediğini bilen ve istediğini yaptıracak bir Türkiye var. Bu böyle biline…!

Yürek ritmi başka birşey bazen kaybolur insan ritimsizler arasında. Şubat enerji versin. Venüs ile güm güm güm durumları. Baharı özledik mi ne? Bir olmadigimiza göre sadece hiç’iz bundan böyle.

Öptüm solunuzu

AYŞEN TOK