Sevgiliye & Çıkmaz Sokak Ay Tutulması

“neden beni hep kalbi olanlar yaraladı..?”
Umay Umay

Bir tutulmanın ardı başka bir tutulma. Dargınlığımız ve aşinalığımız gizli Ay ışığında. 2018 yılı gönül meşrebimizi coşturacak bir yıldır.

Mutluluk kayıp bir yıldızdır bilir misiniz? Gayet sağlıklı olup, geçirdiği trafik kazası neticesinde kısmi felç olan birine umut oldunuz mu siz hiç? Ya bu durumu kadersel planda yaşaması gerektiğini ve transitlerine göre bir daha yürümesinin sadece mutlak yaratıcının mucizesi ile gerçekleşebileceğini söylemek zorunda kaldınız mı? Dilde en sonunda yazgılar tükendiğinde teslim ettiğimiz o ruh, bir daha dünyaya geldiğinde hep masallarda dillendirdiğimiz hayatların içerisine düşürsün bizleri dilerim…

O masal da hiç ayrılık olmasın. Herkes sevdiği insan ile birlikte yaşamına devam etsin..

Vedik astroloji kaderi yorumlama, rahman bilgiye ulaşma ve kehanet metodu olarak en yalın, en doğru bilgiyi haznesinde barındırır. O yüzden ismi ”ışık”tır.

Tutulma civarı umarım ani kararlar almadınız. Şayet aldıysanız en az 6 ay kadar bu kararları değiştiremeyeceğinizi sizlere daha önce yazmıştım. Kısalan bir günün ardında kavuştuğumuz gecelerde Ay tutulmasının etkisini yaklaşık olarak yoğun anlamda 5 gün daha hissedeceğiz. Hicranla büyüttüğümüz o dertlerin ususunda 5 koca gün! Çaresizlik sularında kendimizi izlerken ne yapıyor benim hikayemin kahramanları?

Bir adam; Her aşk coşkusunu koynunda saklayan azgın bir nehire benzer. Erkekler aşık olur mu? Ya nicedir bir erkeğin çaresizliği? Ya ne zordur bir erkeğin havluyu atması? Ya ne zordur bir erkeğin sorumlulukları? Ya ne zordur doğru bir adamın yalan iklimlerde değişime uğraması. Ya ne zordur bir adamın utanç tarlasında tutuşan kalbini ellerine alıp, aklı ile kalbi arasında sıkışması…

Bir kadın; Hayatı toz pembe görürken bana dedi ki; Mutsuzluk çiğ gibi yağdı üzerime…Bir kadın gözlerinin mavisinde yıldızlar dökülmüş ömrüne. Bir kadın; Mevsim kıştan bahara dönerken yalnız devam edecek hayatına. O ömrünü bahşettiği adamdan ayrılmak zorunda kalacak. Bir kadının kulağında hoyrat bir yel, sermiş gözleri önüne geçmişi, ne serden geçebiliyor ne yardan! Bir kadın korkuyor küçük çocuğu ile yalnız kalmaktan. Bir daha eğiyor boynunu kadere ve diyor ki; kundakta alnıma yazılan bu yazgı ile büyürüm ben dertlerimle. Bir kadın; yaşam giysisi ile erken tanışmış. 15’inde evinden kaçmış, 18’inde evlenmiş, 19’unda anne. Yaş şimdi 25 ve iki çocuk ile boşanmış…

Ve bir çocuk; Yüzünde sevinç gülümsemesi, sesinde nidaları var. Her çığlığında bir utku. Ne kaderden, ne fonda çalan şarkıdan, ne aşktan haberdar…! Büyüyecek daha doğrusu hayatı öğrendiğinde büyümüş olacak. Belki de o zaman o da bizlerin dilini anlayacak!

Bugün 31 Ocak 2018 tarihinde Yengeç burcu Ay tutulmasından 1.derece olumlu anlamda etkilenecek olanlarınız var. Tutulma bildiğiniz üzere; Yengeç burcunda Aslesha Nakshatra da 16:40/30:00 enlem aralığında gerçekleşmiştir. 28 Haziran – 10 Temmuz arası doğumlu bireyler. Ve yine bu enlem aralığında Yükselen (Lagna), Ay burcu ve kişisel gezegenlerinden Merkür, Venüs veya Mars’ı bulunanlar. 28 Şubat- 4 Mart arası doğumlu Balık burçları. 29 Ekim – 6 Kasım arası doğumlu Akrep burçları.

Bugün 31 Ocak 2018 tarihinde Yengeç burcu Ay tutulmasından 1.derece olumsuz anlamda etkilenecek olanlarınız var.Tutulma bildiğiniz üzere; Yengeç burcunda Aslesha Nakshatra da 16:40/30:00 enlem aralığında gerçekleşmiştir. 26 Aralık-  5 Ocak arası doğumlu Oğlak burçları. 28 Mart- 4 Nisan arası doğumlu Koç burçları. 31 Eylül – 6 Ekim arası doğumlu Terazi burçları.

Bu tutulmanın hediyesi ve cezası sizin kabul ettiğiniz durumu değiştirememe ya da çok istediğiniz halde şartların sizin arzunuza uymaması halinde duygusal anlamda yıpranmanız olarak yorumlanabilir. Şayet tutulma anında Merkür’ünüz bu lokasyonda ve tutulma ekseninde ise zihinsel anlamda kargaşa yaşayabilirsiniz. Düşünceleriniz sert bir şekilde ifadeye dökülürken kırıcı olabilirsiniz. Venüs’ünüz sert etki alırsa romantizm ve aşk konularında duygusal depresyona yakalanabilirsiniz. Ay sert etkilere maruz kalırsa sahiplenme veyahut ait olma konusunda ikilem yaşarken güven sorunları ile yüzleşebilirsiniz. Güneş olumsuz görünüm altında kalırsa karakteriniz ortaya koymada zorlanabilir ya da libido sorunları yaşayabilirsiniz. Mars sert etki alırsa sizi agresif bir ruh haline bürüye bilir. Sözel ve fiziksel şiddete maruz kalabilirsiniz.

Her şartta bugün oluşan tutulma da ilişkiler anlamında gözyaşı dökecek olanlar Yengeç-Oğlak-Balık-Başak burçlarıdır. Hüzne bürünecek olanlar ise Kova-Aslan-Yay burçlarıdır. Balık’lar; Aşk ve çocukları kadar spekülasyon içerikli konularla mücadele halindeler. Koç’lar; Aileniz, anne-babanız ve araçlar ile gayrimenkullerinizi ilgilendiren konularla yüz yüzeler. Boğa’lar; Kardeşleriniz, kısa ve uzun mesafeli seyahatler, sözlü veya yazılı anlaşmalar, yakın arkadaşlar ile sınanıyorlar. İkizler; Para kazanma dürtüleriniz, maddi durumlar, değerleriniz, sağlık adına ağız ve boğaz bölgesi, sırlarınız. Yengeç’ler; Fiziki görünümünüz, duygularınız, yalnızlık hissiyatı, hayatınızı etkileyecek kararlar almanız, duygularınız. Aslan’lar; Hatıralarınız, geçmiş anılarınız, gizlice yapmak zorunda kaldığınız işleriniz, sırlarınızın açığa çıkması. Başak’lar; Sosyal çevreniz, arkadaşlarınız, dostlarınız. Terazi’ler; Toplumsal saygınlığınız, kariyeriniz. Akrep’ler; Hukuksal konular, uzak mesafeli yolculuklar, eğitim konuları. Yay’lar; Ödemeler, borçlar, cinsel arzular, mecazi anlamda öldürdükleriniz, bırakmak istediğiniz alışkanlıklarınız. Oğlak’lar; İkili ilişkileriniz, evlilik ya da iş ortaklığı, rakipleriniz, açık düşmanlarınız, mahkemeli konularınız. Kova’lar ise sağlık adına kendilerini güçsüz hissederken gizli düşmanlığa uğrayabilirler.

Yengeç burcu korumanın, merhametli olmanın, anne gibi beslemenin ve sahiplenmenin burcudur. Bir insanı hakkı ile severken aynı değer de sevilmenin takdirini yaşamanız ve o yüce duyguyu hissetmeniz dileğiyle…

Öptüm gecenizi en mahrem yerinden ve semada ki Ay’ı…Zira sevmekten korkuyor insanların çoğu, sonunda kaybetme ihtimali olduğu için.  Belki başkaları da sevilmekten korkuyor, kendisini sevilmeye layık görmediği için. Düşünmekten korkuyor hayatına alacağı kişiyi beraberinde sorumluluk getireceği için. Konuşmaktan korkuyor, eleştirilmekten, anlaşılamamaktan korktuğu için.Duygularını ifade etmeye çekiniyor, kabul görmeyeceği korkusunu taşıdığı için. Kala Sarpa Yoga enerjisi ile oluşan Dolunay fazından başka ne beklenir ki…

Hürmetler

AYŞEN TOK