Vedicnorm Yeni Yılınızı Kutlar

 

İster kabullenin, ister kabullenmeyin, içinde bulunduğunuz şartlar tamamen size bağlı. Siz kabullenmedikçe, asla yenilgi diye bir şey yoktur.

Bruce Lee

Biten bir yılın ardında gözyaşı dökenlerimiz için yarınlara erteleyelim tüm üzüntüleri. 2018 yılı geçen yıl üzülenlerin asla üzülmeyeceği bir yıl olsun. (!). Bazı anlar vardır kör kurşunlar saplanır, çığlıklar duyulur yüreklerde. Derin düşünceler eşliğinde uzun uzun yürür ve ardımızda bıraktığımız enkazları, siyah beyaz kadrajı olan gökyüzüne gömeriz. Fonda eskimeyen şarkılar eşliğinde o enkazlar arada bir eşlik ederler nezaket içerikli duruşlarıyla bizlere ve hüzün kaplar sol yanımızı.

Bahar da karlar yağar yüreğimize, kuşlar uçmaz, kara kışlar esir alır ruhumuzu o yüzden 2018 yılında yarınlara erteleyelim gözyaşlarımızı. Mühür-ü zamana uğramış arzular, anılar, sevda dolu gönüllere dert tohumları serper. Bir Balık olarak ne demem gerekiyor düşünüyorum biliyorsunuz Balık’ların ama bazı Balık’ların aşırı derecede şiir, müzik ve güzel sanatlara olan merakını. Bir aşk oldu gökyüzü benim lügatım da, düşler kurdum sizlere ve dedim ki ‘’ölümdür bu işin son yolu’’ ölmediğimize göre olmazlığın umutsuzluğuna kapılsak da, hüzün dolu 2017 yılını ardımızda bırakmanın, aşkın hüzzam dolu satırlarını bir daha hatırlamamanın, gizli gölgelerle takip eden hatıraların yok oluşunun, mayın tarlalarında dolaşmanın ‘’patladı, patlayacak’’ kaygısını taşımanın hükmünü kaybetmesini istiyorum.

2018 yılı gökyüzü enerjileri karanlık menzile davetiye gönderiyor yine bazılarımıza. Ne kadar dilesem de gözyaşlarımızı ötelemeyi, hıçkırığa boğulacak olanlarımız da var. Hiç gelmeyecek baharlar gönül kefelerimizi ağırlıklarıyla sınayacak. Rüzgarların koynunda anılarımızla sevişeceğiz. Yalnızlıkla sohbet edeceğiz. Aşk; Dolunaylar da hicranla ağlayacak, denizlerimizde öfke, Martılar ise ayrılığın çığlıklarını savuracak maviye. Kırgınlıklarımız; Hayata, sevgiye, sevgiliye, eşe, dosta, arkadaşa asice hesap soracak. Mahcubiyetler yaşayacak bazılarımız yaşamlarımızı ala bora eden gezegenler sayesinde. Böyle böyle direncimiz ya azalacak ya çoğalacak. Rasi haritalarında doğal zararlı gezegenlerin güçlü yerleşimleri bireyi de yaşanılan olumsuzluklar kaşısında dirençli kılar bu konuda başı çekenler Satürn ve Mars yerleşimleridir. Gezegenler özellikle köşe evler de 1.4.7.10 dig bala yönsel güç kazanırlar. Bir binanın kolonları gibi yaşam duruşumuza yön verirler.

Tevekkül ve Tefekkürle karşıladığımız hayatlar ve süreçlerden geçerken var mı başka çaremiz? Rıza gösterip, olgunlukla tevazudan başka var mı bir çaremiz? Sustukça susmayı, eğildikçe eğilmeyi öğreniyoruz sayelerinde ve nasırlaşmış ruhlara sahip oluyoruz. Naralara boğulacağız yine, içip içip gökyüzünü karanlık denizlerde boğulmalı mı, dudaklar da acı bir özlem, dışarı da kara kış, dalgalarla boğuşmalı mı? İnsan silüetinin kelimeleri kanarcasına, yürekleri kanatırcasına. Hatalar gölge olur bazen karanlıklarda takip ederler bizi hesap sormak isterler, neticesinde naralar atmak isteriz yalvarırızya Mevla’ya öyle bir yıl 2018. Şükürler olsun ki inançlıyız, ölümü teğet geçecek kadar deli cesaretine sahibiz, hangi yola sapsak sonunda doğruyu bulacak kadar idrak yetisiyle doluyuz yeter ki insanlığımızdan utanmayalım.

Huzur, başarı, mutluluk ve sağlık aklımızın tamamını istila eder hedeflerimiz hep bu yöndedir. Sanırız ki ömrümüze ait başarı dolu yıllarımızın rotası ve saati hiç şaşmayacak, emsalsiz yaşamlara dahi sahip olan bir çok kişinin söküldükçe ilmeklerinden kadere yenilen hayatı vardır unutmayın. Jüpiter Zodyağın muazzam güzellikler sunan gezegenidir lakin her transit için bu söz konusu değildir ki, 1.5.7.9.11.ev geçişleri olumludur ve yine bu evlerden geçerken görünüm yaptığı evler şereflenir tabii görünüm kurduğu ev Sav puanı yüksekse ve Dusthana değilse. 2017 yılının Eylül ayında gezegenin Terazi geçişi ve yine 2018 Ekim ayına kadar devam edecek olan transiti, Kendra üçgen evlerle görünüm kurarak İkizler-Terazi-Kova burçları için çalışacak çalışmasına da bireysel anlamda Rasi haritalarında ‘’al takke, ver kulak’’ misali kaygan zeminlerde Retro süreçlerinde ne şirinlikler yansıtacak bilinmez. Bir bakmışsınız dinlenmek için bir gölge ararken şehrin ortasında çırılçıplak kalakalmışsınız. Kıymetli kıymetli vedalarla biten hayat hikayeleri. Kimseyi sevmek zorunda değiliz, kimseninde bizi zorla sevmesini istemeyiz, asaletten yoksun, bulaşık insanlar, şerefsizler, ar damarı çatlamış, utanma hissiyatını kaybetmiş, bir baltaya sap olamamış kişiliksiz şahsiyetler, yalancılar kendi bataklıklarında boğulmaya mahkumdur. Dilerim böyle varlıklar yer almasın zümrelerinizde hoş yer almış olsalarda verecekleri ders bittikten sonra kendi çöplüklerinde çürümeye mahkumdurlar. Sonu gelmeyen bir evren bu evren, kimsenin ettiği kimsenin yanına kalmıyor, yarına kalıyor yanına kalmıyor. Durmak bilmeyen isyanlar, derinlerde aranan cevaplar, sorgular canımızı yakmaya başladığında, yorgun geceler de dertlerle başbaşa kalınca, titreyen ellerimizle namlunun ucuna kurşun misalidir anılar. Gözyaşlarıyla ıslanmış doğrularımız, yalanlar ve hakaretlerle dolu sözlerimiz acıtır kalplerimizi. Gücendikçe yazgımıza, geri dönüşümü olmayan kadere sövgülü haykırışlar sunarız, kaçtıkça yüzleşmemiz istenen hesaplaşmalar bu yıl Lagna ve Ay konumu; Koç-Terazi-Oğlak-Yengeç için peşlerini bırakmayacak türden. Şansınızı fazla zorlamayın! Hayat eğer zarsa hep dubara ya da düşeş gelmez! Düğümlerin Oğlak-Yengeç geçişi, geçiş anı 3 cups ev hizası aynı zamanda Satürn enerjisi İKİZLER-YAY-BALIK-BAŞAK alanlarını da 2.5 yıl zorlayacaktır. Görüyorsunuz işte gökkubbe döndükçe yok birimizin bir diğerinden farkı.

Dilerim ki yüreğinizin bahar yağmurları hiç dinmesin. 2018 yılı kötü olan her hatırayı, her şeyi götürsün, bir şey getirmese de olur yeter ki sağlığımızı ve sevdiklerimizi bizden almasın. Gökyüzü bir sevdaysa eğer sizlere yansıyan yüzü hep gökkuşağı renklerinde olsun. Yüreğinizi acıtan karantinaya aldığınız tüm dertleriniz bertaraf edilsin, sevgilinin yatağında sevginin en dönüşümsüz haliyle yıldızlı gülüşler yüzünüzde mühür olsun. Umut kuşlarınız kış mevsimine rota tutup, kanat çırpmasın, mavi ve yeşil arasında sıkışıp kalın, siyah ve gri sizlerden uzak dursun. Bir avuç kül serpelim dertlerin, acıların üstüne, şiir kokulu geceler yaralarınıza deva olsun. En bildik sancıdır tüm sorgular, sorguları hatırlatan müzikleri çalmasın plaklar, yeni yeni melodilerle şenlensin gönülleriniz. Sevgiliye akan tüm denizler, okyanusa dönüşsün, ummanlarda kaybolun, şarkılar dolsun kulaklarınıza, tüm dertler gece hortlar, geceler kısacık olsun, dalgalarınız dans etsin göğsünüzde, savrulmakta iyidir bazen, bazen de çivilenmek, birine ya da tek hedefe, o hedef sizin en doğrunuz olsun. Semaya arza sunduğunuz dilekleriniz sağanaklar halinden insin göğün göğsünden!

Ben dilerim dilemecesine; gerisi ALLAH KERİM!

Gümbür gümbür biten 2017 yılının ardı fasl-ı şahane 2018 yılını bilgili, mizansel ve duygulu anlatalım aktarayım sizlere her zaman ki gibi bana belli olmaz coşar coşar yazarım zira gönlüm huşu dolu. 🙂 2018 yılı sebeplerini derledim sizler için tarih zamanları geldiğinde ise detayları ile yazacağım.

Bu yıl 5 tutulma gerçekleşecek. Sırası ile; 31 Ocak 2018 Türkiye saati ile 16:30 itibariyle Yengeç burcunda Aslesha Nakshatra da tam Ay Tutulması gerçekleşecek. 15 Şubat 2018 Türkiye saati ile 23:52 Kova burcunda Dhanistha Nakshatra da Güneş Tutulması gerçekleşecek. 13 Temmuz 2018 Türkiye saati ile 06:01 de İkizler burcunda Punarvasu Nakshatra da Güneş Tutulması gerçekleşecek. 27 Temmuz 2018 Türkiye saati ile 23:22 de Oğlak burcunda Srawana Nakshatra da tam Ay Tutulması gerçekleşecek. 11 Ağustos 2018 Türkiye saati ile 12:47 ile Yengeç burcunda Aslesha Nakshatra da Güneş Tutulması gerçekleşecek. Tutulmalar ham Batı hem Vedik jargonunda insalığın gelişimi hem global hem bireysel enerjiler kapsamında oldukça önemlidir. Her tutulma zamanında enerjiyi detaylandırarak yazacağım. Fakat Ay tutulmaların etkisi 6 aylık süreçler de hissedilirken, Güneş tutulmaları tutulma derecesi ile paralel yıllar bazına yayılabilir.

Ay ya da Güneş Tutulmaları hayatımızda nasıl bir yol oynar?

Kimilerinin basit olarak gördüğü bu doğa olayı, astrolojik açıdan bakıldığında her zaman yeniliklerin temeli olarak görülmüştür. Tutulmaların takip edildiği süreçte gerek kişinin yaşamında, gerekse ülkeler bazında bazı olağanüstü durumlar göze çarpar. Tarihte süregelen önemli olayların öncesi her zaman bir tutulmaya rastlamıştır. Sizce bu bir tesadüf müdür? Tutulmaların sarsıcı etkileri vardır. Bu etkiler, bizi daha da olgunlaştırmak için gerekli önemli olayları meydana getiren aracılarıdır. Aslında tutulmaları kötü nitelikli olarak adlandırmak zordur. Kötü nitelikli tabir edilen, acı verici ve zor durumları oluşturan tutulmalar bile aslında bize bir şeyler öğretmek, kazandırmak için meydana gelirler. Her zaman alınması gereken bir ders, ilerleyecek bir yol, bittiği için kendimizi kötü hissetsek de yerine gelecek yenisi ile daha iyi konuma gelmemizin mümkün olacağı bir süreç bu enerji ile açığa çıkar.

Bunun haricinde ise AY içerisinde yaşanan Yeni Ay oluşumu da Güneş ve Ay aynı burçtayken meydana gelen durum bir Güneş tutulması, Dolunay’da Güneş ve Ay zıt burçlardayken bir Ay tutulmasına eş değer oranda etkiler taşımaktadır. Kendi yaşantımda ve etrafımda gözlemledim. Her Ay oluşan ve başkalarına göre hiç önemsenmeyen bu gökyüzü olayları o Ay içerisinde ki gündemi belirliyor. Bu yüzden önem veriyorum Yeni Ay ve Dolunay zamanlarına bu yüzden yazıyorum ve yazmaya da devam edeceğim. 🙂 Seriler halinde 🙂 Güneş ve Ay tutulmalarının etkileri tutulma derecelerine, gerçekleşen eve, hangi Nakshatra da olacağına, yönetici takımyıldızı gezegenine, tutulma anında temas edecek natal gezegeninize, aldığı görünümlere ve tara yerleşimlerine göre titizlikle değerlendirilmelidir. T. Mars’ın 2 yıl içerisinde ki Zodyak turu esnasında tutulmanın gerçekleştiği eve ve dereceye yapacağı bir kavuşum, bir karşıt ve iki kare görünüm vermesi ise etkileri eyleme dökecektir.

Satürn Lagna ve Ay konumlarından itibaren Sadesati, Kandaka ve Asthama Satürn yaşayan Yay-Başak-Balık-İkizler ve Boğa bireylerini etkileyecek. Yeni yıl ilerlemeye başladığında Retrolar vuku bulacak. Satürn, Jüpiter, Merkür, Mars ve Venüs derken bir bakmışsınız yılın sonuna gelmişiz. Retro enerji ile yeni bir yıla başlamamak ise olumlu anlamda kabul edilmelidir. Jüpiter erkeksi enerjiyidir retroya döndüğünde, kadın haritalarında karmik ilişkilerin, karmik hesaplaşmalarına sebebiyet verebilir. 2018 yılında bakalım kimlerin egosu şişecek? Kimler balon misali sönecek? İyiyse geçmiş yaşam deneyimleriniz, yakmadıysanız kimseciklerin canını, almadıysanız ‘’ah’’ sınavınız kolay olacaktır emin olunuz. Lagna ve Ay konumu Yengeç-Oğlak-Terazi-Koç olan bireyler kadersel dönüşüm ve değişimin rüzgarlarına direnemeyeceklerdir. Bir çok evlilik gerçekleşecekken, bir çok evlilik bitecektir. Satürn ve Ay Düğümleri yaşamda unutulmayacak derselere imza atarlar.

Bireysel anlamda kadersel yaklaşımlar ve oluşumlar içerisinde yer alabiliriz. Öncelikle Satürn Yay teması baskın bir yıla merhaba demenin hem heyecanı hem korkusu hakim üzerimizde. Yay gerginliğinde ki bu enerji ile yüzleşmeye hazırız. Satürn; yöneticisi Jüpiter  olan bir evde rahat hareket eder. Enerjiler Nakshatra geçiş anları hariç zorlayıcı yönde olmayacaktır. Hep soruyorsunuz ne gibi zorluklar diye; KADER deyip tevekkül ettiğimiz oluşumlar nelerdir? Kronik rahatsızlık, evliliklerin bitmesi, işten ayrılma, kariyer kaygısı, anne-baba-çocuk-eş kaybı, hırsızlıklar, sahtekarlar, dolandırıcılar ve şahsiyetini kaybetmiş şerefsiz bilimum insan görünümlü şeytansı silüetlerin hayatınıza dahil olup ders vermesi vs…..Unutamayacağınız ve mutlak suretle ders almanıza vesile olacak her olay SATÜRN öğretisidir. Yılın 2.yarısın son çeyreğinde ise önemli kabul edilecek T.Jüpiter’in Akrep geçişi yaşanacak. Gezegenlerin geçişleri farklı ev konularını bizlere hissettirirken yaşanılan zorlu yılların ardından inziva ve kabullenme, tevekkül yaklaşımlarını destekleyici yönde enerji ile tanıştırır bizleri…

2018 yılının Ekim ayına kadar şanslı olanlar; Başak, Terazi, Kova, İkizler eksenleri. Akrep geçişinde ise Yengeç, Akrep, Balık,Terazi Ay ve Lagna sahiplerine Jüpiter görünümü ile evren destek verecektir. Satürn enerjisi mi yoksa Jüpiter enerjisi mi baskın gelecek ve zorlukları neye göre göğüsleyecekler orası da Rasi haritalarınızda sav puanlarınızda, Dasa evrelerinizde, Tara yerleşimlerinizde gizli bunun içinse bireysel anlamda Danışmanlık almalısınız. Toplumsal reformlardan tutunda, aile hayatımıza kadar geçmişte yaşanılan acılar, tecrübeler eşliğinde değişimin eşiğine geleceğimiz bir süreçtir 2018 yılı.

31 Aralık 2017 gecesinin AK gezegeni Merkür. Bunun da meali demek ki 2018 yalancıların yılı olacak!

2018 yılında geri hareket halinde olacak gezegenler Merkür-Jüpiter-Venüs ve Satürn.

MERKÜR

Retro kelimesinin anlamı GERİ demektir. Peki bir gezegen geri gidebilir mi? Tabii ki hayır. Güneş sisteminde her şeyin Ekliptik düzlem üzerinde ileri doğru hareket ettiğini biliyoruz. Vedic için sadece AY DÜĞÜMLERİ Ketu ve RAHU 30.00’den seyir haline başlarlar. Sizlere vereceğim Retro tarihleri Merkür-Jüpiter-Venüs-Satürn için boylamsal anlamda durağanlaşacakları süreci belirtmektedir. Bir gezegen Retro da ise onun temsil ettiği konularda yavaşlama meydana gelmez aksine evren sizlere fırsat sunmaktadır yarım kalan her şeyi tamamlamak, gözlerden kaçan detayları yakalamak için. 🙂 🙂 🙂

İletişimin gezegeni Merkür yılda 3 sefer Retro yerleşimde yer alır. Batı değerlerine göre bu durum iletişim ve ticaret ile alakalı ve yeni başlangıçlar yapmak adına olumsuz bir süreç gibi değerlendirilse de Vedic değerlerince faydalı gezegenler retro süreçlerinde olumlu sonuçlar oluşturur. Bunun aksini iddia edenler olacaktır yine bu yazı eleştirilebilir ancak uzun zamandır gözlem yaparak, tecrübelerim ile yazdığım için son derece eminim. Merkür gerilerken doğan kimselerin hemen her konuda bir bilgi sahibi olmaktan çok belirli konularda dahi olabilecek şekilde kendini geliştirebildiğini gözlemledim. Ayrıca Merkür geri hareketi hangi burçta olursa olsun etkisini daha çok hissedenlerden oldukları da doğrudur. Merkür geri hareketinde doğan kişilerin hemen hepsi medya sektöründe olabildiği gibi iletişim, pazarlama, broker, yazar, şair, gazeteci, muhasebeci gibi meslek dalları arasında daha göze çarpıyorlar.

Karmaşık kavramları yaratıcı bir şekilde düşünmelerine yardımcı olan felsefi ve derin bir yaklaşımları var. Bu dönemlerden birinde doğan bebeğiniz için asla endişelenmeyin bu bireyler de yaşlanma daha yavaş algılanıyor. Zaman sanki kişilik için diğer kişilere göre daha yavaş akan bir süreçtir. Bu kişiler fizik olarak da Merkür’ü düz olan kişilere göre çoğunlukla daha uzun zaman içinde yıpranırlar. Diğer insanlara göre olayları daha hızlı veya çok daha yavaş yaşayabilirler. Toplumun sapkınlık olarak gördüğü kişiler, insanlar ve olaylarla daha fazla karşı karşıya gelirler ve kazalara daha açık olurlar. Merkür geri hareketinde doğan kişilerin birçoğu kendi kaderlerini kendileri belirleyen özel insanlar olarak anılırlar. Mistik yönleriyle çevrelerini şaşırtabilirler. Merkür Retrosunu çok seviyorum ve böyle yerleşime sahip olan bireylerin ise çok akıllı olduklarını düşünüyorum.

SATÜRN

Kara bahtım, kör talihim, çatal karam, çingenem, nedir senden çektiğimiz? 🙁 🙁 Büyük dersler verdiği kadar yaşamlarımızda derin izler bırakan karmanın efendisi Satürn. Rasi haritalarında N.Ay ve Lagnadan itibaren yerleştiği 3.6.11. evlerde olumlu çalışan halkalı güzel 🙂 .

Nisan ayında başlayacak Retro süreci Eylül ayına kadar devam edecek. Bu durum yine Yay-İkizler-Balık-Başak eksenleri için 2018 yılının deneyimleri unutturmayacak hatta hayata dair çift dikiş tabir edilen ne varsa sağlamasını yapacaktır. Fakat Doğal zararlı gezegenler faydalı evlerde ki süreçlerinde özellikle Rasi Haritalarının 4 direği kabul ettiğimiz 1.4.7.10.evler de zararlı çalışırlar ki işte bu yıl öncü grupta natal gezegeni olanlar için ezber bozduracak türden olacaktır. Satürn Retro süreci herkesi zorlamayacak mesela AY ve Lagna Yengeç-Başak-İkizler-Balık eksenleri bu zaman aralıklarında Satürn karması ile yüzleşeceklerdir. Bu süreçte başarıya imza atacaklarda var. Terazi-Kova-Yengeç.

Rasi haritalarında geri giden Satürn sürecinde kapalı yerde kalma korkusuna ve engellenme hissine neden olurken, kişiye sabır ve dayanma gücü vereceğini biliyor muydunuz? Yine doğal zararlı gezegen retro sürecinde faydalı enerji vermez. Aşırı önlemci ve tutucu davranışlar yeni fırsatları değerlendirme açısından engeller yaptığımız işler de başarı çıtasının düşmesi hep geçmişe bağlı kalmalar ile hesaplaşma. Satürn iradenin güçlü olmasını, direnmeyi, sabrı temsil eder. Eğer Rasi haritasında Satürn Retro durumdaysa o zaman insan, direnmesini, sabretmeyi, dikkati toplayamama gibi özellikler verebilir. Bu durum sadece gezegenin yüceldiği noktalarda ve yerleşimlerinde değişir. Vediğe göre gezegen Terazi de yücelir. Oğlak ve Kova burçlarının yöneticisi olduğu için buralarda da olumlu çalışır. Kadim öğretilerde Boğa burcunda da olumlu çalıştığı belirtilmiş Boğa yöneticisi Venüs olduğu için yüceldiği Terazi burcunun da yöneticisi Venüs’dür. Satürn ve Venüs dost ikilidir denilse de en acı veren aşk ve ayrılık ilişkileri bu iki gezegenin yan yana gelen DASA süreçlerinde yaşanır.

Hangi burçta olursa olsun Satürn, daima azim ve direnmeyi temsil etmektedir. Böyle Retro süreci başarıyı zorlaştırabilir. Gezegenin Retro sürecinde otoritelerle ve otorite görünümünde ki kişilerle sorun yaşayabilirsiniz. Eğer kendisi otorite durumundaysa, o zaman kendi yanında çalışanlara, astlarına, çevresindekilere sert davranabilir ya da iyi yönetici olmayabilirsiniz. Kendilerine ve diğer insanlara karşı sınırlar koyarlar, risk almaktan korkarlar, hep güçlü olmak isterler, güçlü kişilere hitap etmek isterler. Ama bunun yanında da büyük ödüller kazanırlar biraz daha rahat olabilirlerse. Sabır en önemli dersleridir. Sorumluluklar, taahhütler, beklenmedik şekilde fazla zamanları alabilir ve fazla zaman kaybettirebilir. Sınırlamalarını iç yapılarını, psikolojilerini değiştirmeleri ve savunma mekanizmalarını geliştirmeleri gerekir. Çok fazla halk içinde olmayı sevmezler, onlar entelektüel ve içsel konularda kendilerini güvende hissedebilirler. Bu kişiler, huzursuz, utangaç ve içedönük bir görünüş sergilerler. Çok fazla iddialı değillerdir her konuda en azından belli etmezler, yanılgılardan uzaklaşmaya çalışabilirler. Kendileri  yalnız ve izole edilmiş hissederler ayrıca kendilerinin anlaşılmadıklarını düşünürler. Retro sürecinde geçmişten gelen konular hep gündem oluşturacağı için HAYIR denilmesi gereken noktada EVET demek sakıncalı olabilir. Satürn hangi eviniz de Retro sürece başlayacak ise konular o evin ilgi alanları olacaktır. Satürn karmik gezegendir ve kadersel olaylar onun kapsamında yaşanır.

Yüreğimizdeki öfkenin, nefretin, intikam duygularının sevgiyle ya da merhametle hesaplaşmasından geriye kalan gururlu izlere bir hesap soralım bu yıl? Sebebini soramadığınız, sormaktan hayıflandığınız, sessizleşip sesli düşündüğünüz, adlandıramadığınız hesaplaşmalar dipçik gibi çöreklendi gönüllerinize arzularınız yarım kaldı, bu öyle bir dikenli tel ki içine sıkıştınız, dikenlere dokundukça yaranız umarsızca kanamakta. Gün kara, geceler ise zindan. Sevdaya ne zaman dönecek yine yürekler ve bu anılar ne zaman terk edecek bellekleri? Küskünlükler unutulur belki, hatıralarda yer alır acılar, dozu hafifler, bir tebessüme, bir gözyaşına kurban gider, uyumayan bir kader var biliniz her an şeytanca ağlarını atmış pusuda beklemekte. 🙂

Vedic Astrology de  darbeyi Satürn vurur, tetiğe Mars basar. Vedic için Satürn ”Ayushkaraka” yaşam sonunu yöneten ve belirleyen doğal karaka gezegendir. 2.ev ve 7.ev yöneticileri ise Maraka gücündedir. Rahu doğal Marakadır. Yaşadıklarımızla kenetlendik birbirimize. Mevsimlerimiz rengarenk hale büründü. Acı ve öfke, nefret ve hasret kendi yatağında yol alır, yol alırken de rahat durmaz yara açar. Susarız içimizde ki büyük öfke ile bir şarkıda hatırlarız anılarımızı. Bu sebeple boğum boğum olur boğazımız sırrına erdiğimiz kadim bilgi içeren konuların kahramanı siluetleri gömeriz ya işte öyle bitiriyoruz 2017 yılını! Jüpiter ise mutluluk dağıtır. Ülke natal haritasında 5.ev seyri nispeten rahat bir enerji ile buluşturdu bizleri. En azında Satürn ile arasında oluşmayan kare görünüm terör denen illetin önünü kesti.

Bütün hesaplaşmalarımızın şereflice ya da arsızca olmasının altında esasında dünden kalan hatıralarımızda yatmakta maalesef! Fırtına öncesi sessizlik gibi gökyüzünü dinlemek. Şarap tadında sarhoşluğu günlerce sürüyor. Yüksek volümlü müzik gibi kulağımızı açıyor. Derin bir deniz gibi sular bizim ama attığımız kulaçlar anlamsız kalıyor. Ruhlarımız dilenci oldu bir avuç mutluluk ve sevinç derdine.  Ölümdür vuslatların ve ayrılıkların son durağı. Göğsümüzde masumca niyetler, aşklar, arzular, ağıtlar, özlemler ve göz yaşları var. Zihinlerimiz ve yüreğimiz aykırı gidiyor. Pusulalar bozulacak AY ve LAGNA; Yay, İkizler, Başak, Balık burçları bir başka alemin insanı olacaksınız. Yıldızlı geceler de zor bulunanın AY ile JÜPİTER’in ışığı hep sizlerle olsun. Magazinsel gazete astrolojisi ile mistik Vedic Astrology karıştırmamak lazım. Vedic astroloji evrenin matematiği olarak geçer. Ne ekersek onu biçiyoruz. Gökkubbe altındaki bireylerin kaderinin ayrıntıları bu ilmin içerisinde gizlidir. Herkes tektir ve kaderi kendine özgüdür. Bir yazı daha yazacağım sizlere o makale de Jüpiter ve Venüs ve Mars retrolarından bahsedeceğim.

Kutlu olsun YENİ YIL! Sağlık, aşk, para, dürüstlük, erdem, iyi niyet zümrenizden eksilmezken, yıldızlı semada buluşmak üzere!

Sevgi, saygı ve minnet ile…

A.T