Yürek Telaşını Bilir misiniz? & Venüs Yay Seyrinde

 

Sevmeyi özledim biliyor musunuz ?
Kayıtsız şartsız bir gülüşü.
Olur olmaz yerde ağzıma bir öpücüğün konmasını.
Bir doğruya sevinmekten çok
bir saçmalığa gülümseyebilen hoşgörüyü.
Nerde kaldın ayazını değil, hoş geldin iyiliğini.
Hiçbir şeyle yatışmayan yürek telaşını…

ALINTI

Vedic değerlerine göre Yay Burcuna yerleşen Venüs ile ilişkiler ve zevk alanlarımız rahatlayacak. Yengeç Dolunayı ne ilginç bir kombinasyondur, ne güzel bir tablodur 🙂 kalbi boş olanlara AŞK diliyorum gökyüzünden 🙂 Sembolü At olan Yay Burçlarının doğasıyla bütünleşen özgürlük teması, kış soğuklarına teslim olacak rüzgarları ile savrulacak. SEV; Sanki önceden hiç incinmemişsin gibi……..Sevebilirsin 😀 geçmiş geçti…….

Gezegenler dürtülerimizi, sembolik ve isimsel olarak aracı kullandığımız burçlar ise onları nasıl yönettiğimizi gösterirken, zodyaktaki evler hayatlarımızda bu dürtünün tezahür edeceği alanları simgeler. İlk 6 evin kişisel bir anlamı vardır. İkinci 6 ev ise bir anlamda ilkini yansıtır, ancak dışsal meseleler ile bağlantılıdır. Biliyorsunuz ben çok önemsiyorum her ay oluşan Yeni Ay ve Dolunay zamanlarını, kendi yaşantımda, gündem konularında hem Astrolojiyi pekiştirmemi sağlarken hemde beni her Ay hayretlere düşürüyor. Belki de kendi doğum haritam ile bir müsebbisi vardır bu durumların. Yükselen Yengeç olarak yönetici gezegenim Ay. 🙂 Ve ben yine aslına rücu modunda yazıyorum sizlere…

Vedic Astrology ile harmanladığımda Yeniay ve Dolunay zamanlarının gerçekleştiği ev kadar Nakhastra ve Pada değerleri de önem kazanmakta.Özellikle 2.6.8.12.evler üzüntü verici etkiler barındırıyor zira Güneş, Satürn, Mars, Ketu, Rahu gibi doğal zararlı yöneticisi yine bu gruptan olan Takımyıldızları da yine olumsuzluklar ile bizleri sınıyor. Gezegenlerin 12 ev içinde ki yerleşimi, ev ve gezegenin birleşimine bağlı olarak, özelliklerini bazen vurgulayarak bazen ise yumuşatarak yansitiyor Rasi haritalarına dolayısıyla bam başka boyutlar kazandırıyor. Evren kör olmayan bir dengeye sahip öyle muazzam işleyen bir döngü var ki ağzından çıkan her kelam ve her nefret illa ki yaşamda seni sınamadan bırakmıyor benim değerli okurum. 😀 Susa susa yürümeyi öğrendim ben ağzımdan çıkan sözlerle incecik bir ip üzerinde gerile gerile yürümeyi öğrettiler dahada bitmedi. 😀 Bilirim sizlerde aynı durumdasınız.

Keyfimize düşkün olacağımız günler, sevgimize, zevklerimize, yediğimize ve içtiğimize duygusalız aynı zamanda ve cinsel dürtülerimiz pik yapmış vaziyette. Retro Merkür ile temas kuran Venüs geçmişten gelen ve anlık yaşanacak mutluluklar adına belki de yeter tadı olmayan hayatlarımıza neşe katmaya. Siz siz olun ve gerçekten seviyorsanız ilk adımı karşı taraftan beklemeyin. Aşk’ın önünde engel ne olabilir ki irade denen ve tüm duyguları halefe uğratan, mutsuzluğa vesile olacak cehennem ateşi ile uğraşmayın. Yalnız gözüme takılan Venüs Moola Nakhastra süreci var. Ketu yönetiminde ki bu Nakhastra zordur kafaları karıştırmaya yeter, Ketu devrede ise zaten söze ne hacet! 😀 😀 ve Yengeç Dolunayında bu enerji hakim.

Coşkulu, ateşli duygulara sahip olalım, şöyle kanımız tutuşsun azıcık. Özgürlük temaları eserken başımızda, adalet duyguları ağır basacak vicdanlarımızda. Sıradan olmak istemeyeceğiz. Meydan okumayı seveceğiz. Venüs’ün bu yerleşimi kişiye fazla duygusallık vermez, çabuk sıkılmak ve konudan konuya geçmek gözlenebilir. Çabuk sıkılma durumu hakim olacağı içinde sevdiğimizi sandığımız tüm değerlerden aniden kopabiliriz ve ani bir değişiklikle başka değerlerle ilgilenebiliriz. 🙂 Yay, Jüpiter sayesinde güçlü ve talihli bir burçtur. Fakat Yay hareketli ve değişken gruptandır. Dolayısıyla da çok çabuk etki alır. Venüs Yay seyrinde romatizma, siyatik (Üst bacağın arka kısmı, arka bacağın dış tarafı ve siyatik siniri boyunca yayılan ağrı) gibi rahatsızlıklar olabilir.

Sevilen ve nefret edilen herkes…Sahiplendiğimiz bütün duygular…Zamanın denizinde bir damladır…Ve yeterince yukardan bakıldığında…Hepimiz rüzgarda savrulan bir toz zerresinden başka bir şey değiliz…Yine de bazılarımız duman ….Bazılarımız bir sis bulutu…Bazılarımız ise tatlı bir ışıltı bırakırlar uçup giderken arkalarında…HAYÂL misali 🙂

Venüs 3 adet Nakhastra (Takımyıldızı) dan geçecek. İlki Moola-Ketu yönetiminde ki yıldız olumsuz. 2.Nakhastra Purvashadla Venüs yönetiminde işte burada çok rahatlayacak Venüs. Az süreliğine son Nakhastra olan Uttrashadla-Güneş yönetiminde ki Takımyıldızın da kalacak. Transit Venüs, Doğumdaki Ay’ın ve Lagnanın yerleştiği evden itibaren sayıldığında 1. 2. 3. 4. 5. 8. 9. 11.12 evlerden geçerken olumlu ve faydalı sonuçlar verir. 6.7.10.evlerden geçerken ise olumsuz çalışır. Venüs’ün Rasi haritalarında dost ve düşman olduğu burçlar vardır. Balık-Terazi-Yay burçlarında rahat eden Venüs; Merkür’ün ve Mars’ın yönettiği burçlar da rahatsızdır. Transit Venüs bir evde yaklaşık olarak bir ay kalır. Doğum anında Rasi Haritasında BALIK-BAŞAK-İKİZLER-YAY Burçlarında yerleşen Venüs, erkek yada kadın olsun kişiye hem flörtçü bir ruh haline bürürken, hem de birden fazla evlilik verir, kişi her zaman iki kişiyi düşünür, sevdiği, arzu ettiği, AŞIK olduğu tipler, genel anlam da su grubu etkileri taşıyan, farklı kültürden ve yabancı uyruklu olabilir. Uğruna gözyaşları dökülen, büyük fedakarlıklar gösterilen kalp çarpıntısını tanımlayan kelimelerdir. Tutku-Sevgi-Acı. Yeni bir kapıyı aralar gibi açılan bir yürek ile size VENÜS’ÜN YAY geçişinde yüreklerinize sevgi dilerim ki saflık oranında aksın göğün göğsünden! Mantıklı düşünüldüğünde imkansız olması gereken sevme biçimini Mars’ın Oğlak yerleşiminde ki enerjisi ile içgüdüsel bile olsa tutkuyla yaşamlarımıza yansıyacaktır. Sevmemiz için bizi çeken bir şeyler mutlaka vardır, NEDENSİZ SEVMEK; ÖMÜRLÜK VUSLAT DEMEKTİR. 🙂

Yaşamda enerjilerle demlenen bir çarkın içerisinde içtiğimiz şarap sonrasında derinlere aktığımız, çağlayarak deryalara taştığımız, kimi zaman için için sızlayarak, kimi zamansa hüzzam çaldığımız tüm değerlere itafen olsun bu sefer yaşanılacaklar. Mevsimin soğuk rüzgarları üşütürken AY ve Lagna konumu Akrep-Boğa-Kova-Aslan ve Koç olan bireyleri, içtiğimiz şerbet ya soğuk ya sıcak hiç birimizin bir diğerinden farkı yok! Venüs gizliden ve özgürce Aşkı fısıldarken, Güneş derinden yansıyacak acılarla ördüğümüz gönül dağımıza. Nelere maruz kalacağımızı bilmeden kendi eksenimizin dışına yuvarlandığımız ve uçarı hayallerle kaybolmuş gitmiş düne yâd edeceğiz ahlarla vahlarla. Derinliği olmayan hiçbir oluşum anlam ifade etmez, unutulmaya mahkumdur. Mesafeyi aşmak değildir bazen mesele, mesele nereye koşmamız gerektiğinin farkında olabilmektir. Özlem ve arzu bu ikili bizlerin sabrını besleyen sözelde basit teori gibi görülsede illegal ileri seviyede değerlerdir.

Hayat, mutluluk ve hüzünle parsellenmiş bir zaman dilimi. Sahip olduğumuz yada olamadığımız tüm değerlerimizin hafızalarımızda, hatıralarımızda nefes alıyor olmaları bile İnsan için önemli kavramdır. Venüs Yay geçişi ile özgürlüğün sularında kulaç atmanın vermiş olduğu hissiyatla kalemimizden bunlar döküldü. Göz kırpalım bakalım yaşanmışlıklara gök kubbenin altında…..

Baki Sevgi ve Saygılarım ile……

A.TOK