KOÇ YENİAYI/TERAZİ DOLUNAYI

Dünya denen şu alemde; (ölümlü)

Bırakın, herkes bildiği gibi oynasın oyununu. Semada ki gezegenler doğum anında kaderi belirlerken o kader transitler ile tetikleniyor. O yüzden herkes nasibi kadar o oyunda rol alıyor.

Siz işlerin sonuna bakın…

Elbet hatırlatır alnımıza kaderi yazan, son sözün ve hükmün yalnızca kendinde olduğunu…

Görünüşünüz, yaInızca kaIpten bakabildiğinizde berraklaşır. Dışarı bakanIar düş kurar, içe bakanIar uyanış yaşar.

Carl Gustav Jung

İnsan dünyaya belli ki bir amaç için gelir. Gelir gelmez de başlar aile içerisinde mücadele vermeye. Anne, baba, kardeş, akraba ve dış dünya derken ruh esasında inanılmaz bir yolculuğa çıkmıştır. Ne kadar potansiyele sahibiz? Sahip olduğumuz yeteneklerimizi biliyor muyuz? Gücümüzü iyi değerlendirebiliyor muyuz? Doğum anında bize hediye edilen gezegenlerin Natal yerleşimleri ve külli irademiz ve transitler ile açığa çıkan cüzzi irade ile şekillenen, üzülmemize, çıkmazlara girmemize bazen de zirvelere ulaşmamıza vesile o gezegenler rehber niteliğinde kullanılmalıdır. Rehberiniz olarak beni seçtiğiniz için teşekkür ederim. Bir insan doya doya neden sevilemez? Neden evlenemez? Neden aşık olamaz? Neden fiziksel çekiciliği yoktur? Neden cinsel zevklerden mahrumdur? Neden çocuğu olmaz? Neden iffetsizdir? Neden başka kadın ya da erkeklerle ilişki duyma arzusu taşır? Neden dul kalır? Neden kariyerinin tam zirvesinden mesleğinde düşüş yaşar? Neden kronik rahatsızlıklarla mücadele eder? Neden zayıftır? Neden kiloludur? Neden büyüye maruz kalır? Neden büyüye başvurur? Bilinçaltı neden platonik ilişkilere sahnedir? Neden cinselliği sadece rüyalarında yaşar? Neden ruhsal sorunları vardır?

Vedik astroloji bunları açıklıyor biliyor musunuz? Bunları açıklamak  Allah’ın lisanını çözmek gibi yani kaderin şifrelerini. Fakat Allah bu yetiyi her kuluna vermiyor.

Türkiye’de Hint Astroloji adına çok fazla bilgi yok! Mevcut bilgilerde kullanılan Sankritçe terimler yüzünden sıkıcı bir hal alıyor. Çok fazla Sankritçe kullanılınca yazılar da okuyucu gözünde itici algılanıyor. Benim ilk kitabım Ketu’yu okuduktan sonra Astroloji ile pasif okuyucu olarak ilgilenen bireyler dahi Rasi haritalarına kendince anlam katıp sonrasında yorum yapabileceklerdir. Bende ki bu potansiyelin tamamen Yaratanın hediyesi olduğunu düşünüyorum. Batı Astrolojisinde farklı bir sistem kullanılmaktadır. Batı Astrolojisi Tropik zodyağı baz alırken bizler Yıldızıl zodyak sistemini kullanmaktayız. Ayrıca Hint Astroloji ile Batı Astrolojisi arasında 24 derece Ayanamsa yani derece farkı vardır. Hint Astrolojisi Lagna (Yükselen) ve Ay Chandra konumlarına göre yorumlar yapar. Yapılan yorumlar kadersel ve kehanet içeriklidir. İki burç yani iki ev aralığı 30.00 derecedir. Hint Astrolojisi 24 derece geriden gelir ve bu yükselenden itibaren tüm gökyüzü argümanlarında kullanılır.

AY; Annemiz, iç huzurumuz, kıskançlık duygumuz, merhamet olgumuz, tutumlu yada tutumsuz yönlerimiz, yuva sevgimiz, duyguların sık sık değişmesi, kazanç sağlayabilme, yada kazanç sağlamaya zihinsel yatkınlıki unutmamak, zihinsel kaygılarımız yada mutluluğumuz, hayatımıza giren kadınlar, olaylara verdiğimiz tepkiler, tüm duygularımızın temsilcisidir. Yönü Kuzey Batı’dır. Günü Pazartesi’dir. Ay Hora gününde hizmet işlerinde bulunmak, bayan arkadaşlarımızla buluşmak, annemizle bir arada olmak, sevgi ve duygu alış verişi, zihinsel aktivite ve ev taşımak, seyahat etmek, emlak işleri ile ilgilenmek, kişisel bakım ürünleri almak ya da kullanmak, hamile kalmak, yemek yapmak, başkalarına bakmak, beslemek ve onlarla ilgilenmek için iyi bir zamanlama meditasyon içinde elverişlidir. Su ile ilgili tüm işlerle uğraşmak, yaratıcılık ve sanatsal içerikli işlerle uğraşmak için uğurlu sayılır. AY; Yengeç burcunun yöneticisidir. Boğa burcunda yücelir. Oğlak ve Akrep için zararlı bir yerleşimdir.

Güney Ay Düğümü Ketu’nun ve Kuzey Ay Düğümü Rahu’nun devrede olduğu 21 Haziran İkizler burcu Güneş tutulmasının anlamı nedir biliyor musunuz? 15 Mayıs itibariyle 3 adet gezegenin retrosu; Jüpiter, Venüs ve Satürn, tutulmaya eşlik edecek Merkür. Gerçek ve aslolan sevgi geçmişte ki konular canlanacak demektir. Venüs olumsuz çalışırken, Satürn ve Jüpiter için süreç bazılarınızca olumlu, bazılarınızca olumsuz olacaktır.

Özellikle ilişkiler adına Lagna ve Ay konumu Boğa, Akrep, İkizler, Yay, Yengeç, Oğlak “sevgiliyi kusurlarıyla sev” diyecek gökyüzü.Ya sev, ya sevme! Bunu illa ki sevgili bazında değerlendirmeyin olur mu? Eşinden, evladından, işinden ayrılanlar mutlu olacaklar sevdiklerine kavuşacaklar, hastalıklarına şifa bulacaklar bile olacaktır

Mücadele içerisindeyiz hepimiz biliyorum. En fazla yük bende sizde bunu bilin. Hüzün ve mutluluğun bahçeleri var kalbimde danışanlarım sayesinde. Bazen mevsim hep kış, bazen bahar, bazen de yaz. Empati yapın ve sizde Ayşen Tok olun bakalım. İnsanlar ki ıssız özlemler barındırırlarken kalplerinde ibrenin bir gün döneceğine benim sayemde inanıyorlar ve ben bu durumdan dolayı çok mutluyum.

Şimdi bu İkizler burcu Güneş tutulması ile inanın bana her burç bireyine ilişkiler anlamında bir sevda yansıması sunacak. Kahırlı bir süreç bazılarınız için tuvalinizde siyah ve gri hakim. Nasıl resmetmeli bu olumsuz durumları biliyorum. Üzülmeyin diye yazamıyorum.Temmuz arefesinde bitmesini istediğimiz, ruhumuzu kangren eyleyen tüm cümleleri ayıralım. Anlam kargaşası kazanmasın, yinelenip yaşamımıza dönmesin, siyah yazgı beyaza dönsün. 22 Nisan’da doğacak olan Ay, üryan bir yalnızlık topluyor şimdi sonra ona Satürn görünümü eşlik edecek. Mayıs ayında üç gezegenin retro oluşu ise ister istemez bağımlılık yaratan konuları yeniden gündeme taşıyacaktır. Gökyüzünde geçmişin izleri hakimiyetinde tutkular, dörtnala koşuşlar, ansızın yön değiştiren kararlar sonrası kavuşmalar dilerim…Zira Güneş’i karşısında ağırlayacak Ay sayesinde her dolunay evresinde isyan edercesine ömür dediğimiz zembereğe bir mucize inse ve bitse tüm olumsuzluklar! Güneş ve Ay alevle dans edecek. İşte biz esasında bu etkideyiz. Yıldızlar vals yapacaklar. Sonra umut süzülecek yeryüzüne üşüyen kalpler ısınacak. Bazen bazı yaz aylarında bütün çiçekler gözyaşlarıyla açarlar. Buda öyle bir yaz işte. Bekleme duraklarında bol dua ile şükür her halimize…

Ne güzeldir niyet, bir insan bir insanı tanımaya başladığında. Sonra bir bakmışsınız gülün dikenleri ile tanışmışsınız. Sevgi yerini soğukluğa ve uzaklaşmaya bırakmış. Kırılmışsınız, kırmışsınız… İlişkiniz monotonlaşmış. Ne adamın saygısı kalmış, ne kadının değeri. Oysa her gün sevgiyi hatırlatan mesajlar bile unutulmuş. Hafızanızın en gizemli noktalarına el attıkça gizli bir sandık açılmış dışına öfke fışkırmış gibi hissedersiniz ya bazen  🙂 varlığını sizin bile unuttuğunuz ya da unutmuş gibi yaptığınız bir sürü olay dökülüyor şimdi elinize değil mi özellikle rüyalarda! Oğlak, Yengeç, Boğa, Akrep.

Bir adam; en sefil anını yaşıyor. Çünkü umudunu yitirmiş. En zengin anı yitip gitmiş. Pusulasını şaşırmış. Huzur kokan halinden eser kalmamış. Sebep yaratacak alışkanlıkları sebepsiz zaman sarfiyatlarına terk eylemiş. En acı birleşme anlamsız olandır.

Bir kadın; mazinin hüzün ve huzur kokan anılarından geriye virane düşünceler kalır. En büyük pişmanlık toparlamak istediklerinin harcadığı çabayla elinden kayıp gitmesidir. Sen elinden geleni yaparsın olmuyorsa kader der boynunu eğersin. En büyük pişmanlık ya kendinsin! Ya kader…

Bir çocuk; şanslı olan var. Şanssız olan var. Bir zaman gelecek ki hayallerini anlatırken düşüp yaraladığı yerleri için ağlamış olmanın ne kadar boş olduğunu anlayacak. O çocuk büyüyecek! Vazgeçmesin sevmekten. Vazgeçmesin masallardan! Vazgeçmesin çayı karıştırırken duyduğu sesten!

Satürn, Jüpiter, Venüs, Merkür dönerken corona virüs gezegenler vasıtasıyla bizlere daha neler öğretecek?

15 Mayıs 2020’ye kadar gündemleriniz…

1-7 ekseni yani Ay ve Lagna Koç-Terazi hattı; evlilik, ikili ilişkiler, ortaklı konular, davalar, eşin geliri ekstra çıkan harcamalar. Kişisel anlamda en yoğun etki sizlere olacaktır. Özellikle ilişkiler konusunda kritik kararlar verebilirsiniz. İlişkiniz bitebilir ya da daha onsuz yapamayacağınızı anlarsınız ve daha sağlam temellere oturtmak isteyebilirsiniz. Ortaklı konular iş yerinizde tanışacağınız açık bir düşmanın varlığı sizi rahatsız edebilir. Hırslarınıza yenik düşmeden otorite figürleri ile iyi geçinmeye devam edin. Satürn 6.evinizde ilerlerken mevcut işinizden oldukça sıkılmışa benziyorsunuz. İlişkilerde ki özel ve iş anlamında önemli gelişmeler ve dönüm noktaları olabilir. İlişkiniz varsa Retrolar etkisiyle geçmişinizden bir kişi gündeme gelip kafanızı karıştırabilir.!

2-8 ekseni yani Ay ve Lagna Balık-Başak hattı; kazandığınız paranız, geliriniz ve giderleriniz ani oluşan maddi kayıplar, söylemleriniz, eylemleriniz, sırlarınız, cinsel organlarınızda oluşabilecek arazlar dikkat çekecektir. Bu eksen ayrıca sene sonuna kadar maddi konularda çok dikkatli olmalıdır. Yeniay enerjisi ile Banka kredisi almayı ya da borç vermeyi düşünüyorsanız 2020 sonlarını beklemenizi öneririm. Retrolar anında sağlıklı karar veremeyebilirsiniz. Partnerinizin parası ya da miras bekliyorsanız bu konularla ilgili gelişmeler yaşanılacaktır. Ya da durduğunuz haberler asparagas olacaktır. Kariyerinizle ilgili ya da sırlarınızla ilgili beklenmedik ve sizi seçim yapmaya zorlayacak gelişmeler gündeme gelebilir. Ciddi bitişler yaşayabilir. Mecazi anlamda birçok ilişkiyi yaşarken öldürebilirsiniz.

3-9 ekseni yani Ay ve Lagna Kova-Aslan hattı; yakın çevreniz, akrabalarınız, kardeşleriniz, uzun yolculuklarda meydana gelebilecek kaza durumları, Babanız, cesaretiniz, eğitim aldığınız konular ve eğitmenleriniz. İletişim trafiğiniz dolunay etkisi ile yanlış anlaşılmalara maruz kalmanıza yol açabilir. Kısa mesafeli seyahatler yapabilirsiniz. Kardeşlerinizle ve yakın akrabalarınızla ilgili önemli haberler alabilirsiniz. Anlamsız sinirlenme ve duygu patlamaları yaşarken sakin kalmaya çalışmanızı öneririm. Uzun mesafeler, yurtdışı bağlantıları, hukuki konular ve yüksek öğrenimle ilgili meselelere dair önemli gelişmeler ya da gecikmeler canınızı sıkmaya yeterlidir. İletişim bazında ilişkilerde yaşanılacak gerginliklere dikkat etmenizi tavsiye ederim.

4-10 ekseni yani Ay ve Lagna Oğlak-Yengeç hattı; eviniz, evinizde oluşabilecek ufak çapta kazalar, satış yapmak ya da almak istediğiniz gayrimenkulleriniz, araçlarınız, kariyeriniz, toplum önünde ki duruşunuz, üst yöneticileriniz ile yaşayacağınız polemikler. Kariyer konusunda beklediğiniz haberler dolunay yüzünden gecikmeli olabilir. Retro bitiminde başlattığınız olaylardan olumlu haberler de alabilirsiniz. Aile büyükleriyle bazı pürüzler oluşabilir. İş yerinde sorumluluklarınız artabilir, kariyeriniz birden parlayacak ve herkes sizden söz edecek konuma da gelebilirsiniz.

5-11 ekseni yani Ay ve Lagna Yay-İkizler hattı; aşk hayatınız, yeni bir ilişki, ayrılık, çocuklarınız, hayalleriniz ve umut ettikleriniz, eğlence hayatınız, isminizin karışacağı spekulasyon içerikli konular. Yeni arkadaş gruplarına girebilir, sosyal anlamda arkadaşlarınızla sorunlar yaşayabilirsiniz. Hukuksal eylemleriniz adına yeniay fazının doğuşunu bekleyin derim. Aşkı sorgulayabilir ve geçmişten bir ilişkinize yeniden şans vermeyi düşünebilirsiniz. İlişkiniz yoksa beklenmedik birisiyle aniden yakınlaşabilirsiniz. Çocuklarınızla ilgili sorumluluklarınız artabilir. Mayıs sizlere arkadaşlar konusunda ciddi bir sınav hediye edecektir. Sevgilinizin duyguları ile acıda olsa tanışmanız ise canınızı yakacaktır.

6-12 ekseni yani Ay ve Lagna Akrep-Boğa hattı; öfkeniz zihninizde birikecek enerji oluşumu, çalıştığınız ortam, iş arkadaşlarınız, sağlığınız, bilinçaltınız, yatak zevklerine duyacağınız aşırı istek, yakarışınız belki de Mevla’ya isyanınız. Sırlar açığa çıkabilir, kartlar açılabilir. Açığa çıkacak sırlar neticesinde üzüntüye hazır edin kendinizi. Zihinsel anlamda dengeyi korumak ve ani kararlar vermekten uzak durun. 12.evinizde ki stelyum bilinçaltında kaygı uyandırmaya yeterlidir. İş çevrenizde çok fazla gizli düşmanlığa maruz kalacağınız ilginç bir dönem. Payınıza gözyaşı var üzgünüm. Rüyalarınızı hatırlamaya çalışın. Yaşayacağınız krizin mesajı rüyalarınızda gelecek zira. İlişkinize yönelik bazı gerçekler ise hüsran için yeterli. Yine de fevri çıkışlar yapıp, acele kararlardan uzak durun, sağlığınıza azami önem gösterin derim.

Her insan kendi içinde taşıdığı bir ruhun hem yorgunu hem fatihidir. Bizler Allah’ın varlığına ve birliğine olan inancımızla bu bilgi okyanusuna ellerimizi uzatıp suyla arınmaya çalıştıkça eminim ki kalb-i neferimiz ışık dolacak. Dudaklarımızı esir alan ve zor zamanlara dair çaldığımız yaşam ıslıkları, göğsümüzde büyüttüğümüz aşk ve ömür yolumuzda ki sevda patikaları sonsuza dek hayatın içerisinde yağmur damlası olup, toprağa kavuşacak, sonra yine gök kubbeye yükselip içimizde ki o hazin yaşam hevesine sözcük olup yeryüzüne indirerek ışığımızı, insanlığımızı, sınavlarımızı daim kılacaktır. Hepimiz için hep aynı yoldur yürüdüğümüz, kimi yorgun, kimi cesur, kimi de hedefe odaklanılan! Lakin akış ve menzil aynı olsa da, kimi ürkek, kimi devrilmiş, kimi de aynı ritmik enerjiyle kaderine boyun eğmiş. Yaşam denen bu serüvende umut dilimizde ki tek kelime. Yaşananlar ve dahi yaşanılacaklar bitmez ruhun yol güzergahın da. Hayat dedikleri çokcası dramdır belki de. Kimi ateş, kimi bahar, kimi kış adı her neyse gören gönlümüz, duyan zihnimiz ve yazan kalemimizle seviliyor ve seviyoruz. Gerçek anlamda çok kadim bilgiler ve sırlar barınıyor Rasi haritalarınızda. Asıl merak ettiğim ise 5000 yıllık bu öğretilerin Hint’lilerce nasıl derlenip toparlandığı hakkında oldu. Ve kendi yaşadıklarım ile bu merak beni 15 yılda hazırlayıp sizlerle buluşturmuştur.

Teşekkür ederim.

Saygılarım ile…

AYŞEN TOK