ŞUBAT-MART-NİSAN ENERJİLERİ

“Bizi neyin destekliyor olduğunu, bizi desteklediğini düşündüğümüz diğer her şey artık desteklemediğinde keşfederiz.”

C.Gustav Jung

-13 Ocak 2021 Yay burcunda yeniay

-Mars ve Uranüs Koç burcunda kavuşuyor, enerji Şubat ayını kapsıyor. Pluton ve Satürn bu kavuşuma kare görünüm veriyor…

-29 Ocak 2021 Yengeç burcunda dolunay

-30 Ocak 2021 Kova burcunda Merkür retrosu

-4 Şubat 2021 Kova’dan Oğlak burcuna retro geçen ve seyrine devam eden Merkür retrosu.

-11 Şubat 2021 Oğlak burcunda yeniay

-27 Şubat 2021 Aslan burcunda dolunay

-13 Mart Kova burcunda yeniay

-28 Mart 2021 Başak burcunda dolunay

-11 Nisan 2021 Balık burcunda yeniay

Ve hala devam eden Kala Sarpa Yoga-Kala Amrita Yoga; Vedik astrolojinin, lanetli yogalarındandır her ikiside. Kala Amrita Yoga daha yumuşaktır diğerine göre. Geçmiş yaşamdan gelen ağır karma olarak tasvir edilir. Gezegenlerin Ay düğümleri olan Rahu ve Ketu ekseninde toplanmaları demektir. Kala sarpa Yoga; zihinsel huzursuzluk verir ve kişinin çalışkan, yaşamda kendi yeteneğini farkında olmasına engeldir. Doğum haritasını kutup şeklinde ikiye bölen bu yoga bireye ruhsal, bazen fiziksel acı çektirir. Gezegenler doğum haritasında yükselenden itibaren ilk 6 ev alanına yerleşen Ketu ile Kala Amrita Yogayı, ilk 6 ev alanına yerleşen Rahu ile Kala Sarpa Yoga’yı oluşturur. Kalamri Amrita Yogaiçin  başlangıç evleri önemidir.  Kendra veya Trikona’dan başlıyorsa Yoga kişiye inanılmaz şans verir. Diğer evlerde durum tersinedir iyi etki vermez. Bu Yoga Kendra veya Trikona evden başlamıyorsa ve haritada diğer şahane yogalar varsa, bütün bu Yoga içinde hapsolurlar. Hint’liler yılan yogası ismini vermişler bu yogaya ve şunu tavsiye etmişler; yedi göbek atalarınızdan aldığınız ahlar adına onların mezarlarını sık sık ziyaret etmelisiniz. Ayrıca bir yılanı her gün süt ile beslemelisiniz. Bu tip ritüeller ile yoganın şifalanacağını iddia ediyorlar.

Rahu-Ketu ekseni sıradan yaşamda yükselişi desteklerken, Ketu-Rahu ekseni manevi konularda yükseliş verir. 14 Nisan 2021 tarihine kadar bu Yoga eşliğinde ilerliyoruz. Mars’ın eksen dışına çıkıp İkizler seyrine başlaması ile birlikte Yoga kırılıyor. 2021 yılının ikinci tutulma serisi ise Mayıs ayındadır.

“Allah’ın sopası var mı?” diye sorsanız direk Satürn, Rahu, Ketu derim. Batı tekniğinde ise Allah’ın sopası; Pluton ile Neptün temsili olabilir. Bu gezegen transitlerinde birey ne kadar akıllı olursa olsun spesifik hatalar yapar. Bir ömrün tam ortasında sorsanız “yine dünyaya gelirsem Ayşen olmak isterim” derdim. Satürn 2023 yılına kadar Oğlak seyrine devam edecektir. Bazı doğum yılları bu süreçte yazgıları dahilinde ve yaşadıkları Dasa döngüsünce bazı kadersel olaylar ile sınanıyorlar. 1990-1991-1992-2007-2008-1960-1961-1962-1967-1968-1969-1999-2000-2001-1983-1984-1985 doğumlular; uçuşlarınıza dikkat edin (mecazi anlamda) her yükselişin yere düşme anında muazzam bir çakılma evresi vardır. Satürn döngüsündesiniz. Kavuşum, karşıtlık ve kare etkisi doğum anında ki Satürn yerleşimi ile transit Satürn karmayı devreye sokarken bu süreçten ders almadan çıkan yoktur! Derdest eder adamı bu gezegenler. Hayatın dönüm noktasıdır 27-28-29 yaş evresi. Haritanız sağlam değilse uzanıverirsiniz erkenden musalla taşına, tanışıverirsiniz kronik bir hastalıkla. Yenmek ve yenilmek de kaderdir neticede. Yaşamın en büyük ikinci krizi ise 49-50-51-52 yaş aralığındadır. Natal Chrion ile transit Chiron kavuşurken yaranız son derece şiddetli kanar (mecazi). Kan kaybından ölmezsiniz merak etmeyin. Her nereden yara aldıysanız, neresinden yaralıysanız hayatınız tez vakitte şifa bulsun. En çok sağlık adına…Çünkü siz iyiyseniz mücadelenize kaldığınız yerden devam edersiniz.

Hayatınız da var olup da boş boş duran, sizin üzülmenizi zevk haline getiren sadistleri silin.

Sizi seviyormuş gibi yapıp, aslında menfaatleri için yanınızda bulunan insanları, sizi üzen, yıpratan, kullanan yüzünüze gülüp arkanızdan ala vere çeviren insanları kendi çamuruna terk edin…

Kimse güvenmesin hiç kimseye…

Bana da kızmayın gerçekleri yazıyorum diye! Aklınızı başınıza devşirin. Şansınızı zorlamayın! Şansını zorlayanlar ile adli makamlarda görüşeceğiz…!

Ziyadesiyle manidar süreçlerden geçiyoruz. Hepimiz şimdi bu enerjinin yani ilk dört ayı kapsayan enerjinin gergefindeyiz. Son iki yılın sağlaması bitti. Boğa-Akrep ekseninde ki seri tutulmalar ile tamamlanacak. Doğum haritalarınızda düğümlerin dokunduğu ev alanlarında hem onarım, hem kayıplar yaşayacaksınız.

Semanın bir sahibi var ve bizlere demek istedikleri…

Ben aracıyım!

Artık kimler azdıysa; Allah’ın sopası yok demek istiyorum…

Allah yapılan hiç bir iyiliği zayi etmiyor. Kötülüğün ise hakkını veriyor! Bu işler nasıl olduğunuzla, kim olduğunuzla alakalı değil, taşıdığınız bedenin içinde ki ruha ve arzularına ne kadar vakıf olduğunuz ile alakalı! Yok ki dokunulmazlığımız. Astrologları bir bok sanmayın. Öyle olsaydı doktorlar kansere yakalanmazdı. Ben size dümdüz yazıyorum işte. İnsan ne kadar insani duygu taşıyor siz ona bakın. Astrologların ama bazılarının her şeyi görebildiğini, tahmin edebildiğini sakın unutmayın! Bir astroloğu kandırmaya çalışmayın, kandırılan siz olursunuz. Bir astroloğun ilim safhasında olduğunu unutmayın! Bir astroloğun hiçbir olayda ‘’zan’’ da bulunmayacağını bilin. Cemal mi? Celal mi? Deli mi? Veli mi? Aşık mı? Maşuk mu?

Ben de sizin gibi biriyim. Ağlayan, üzülen, kederlenen ve sonunda kaderine razı gelen…

Zor zamanlar geçtiğinde, iyi günlerinizde etrafınızda ki kişiler başkalaşır lakin bir kere dara düşmeye gör. Dara düştüyseniz biliniz ki Satürn tepenizde dönüyor demektir. Peki ya o stresli günlerin kahramanları?

Hint Astrolojisi yani Doğu kültüründe yer alan karma nasıl oluşur? Yazgımızın devreye girdiği süreçlerde yolumuza çıkan kişileri kendimize nasıl çekeriz? Ya da bağımızı nasıl kopartırız? Birini bağışlamayı reddettiğiniz takdirde çok üzülmüş dahi olsanız, hala o kişiden bir şey istemektesiniz demektir ki ve eğer istediğiniz intikam dahi olsa, bu sizi o olaya ve o kişiye sonsuza dek bağlı kılar…

Bazı durumlarda inanın zaman en iyi ilaçtır. Hemen affedin diyemiyorum, kendimden biliyorum ama düşünmeyin. Düşünüp yeniden yaşamınıza çekmeyin.

Saflığın neticesinde tertemiz dilekler ile yarayı aldığımız yerden fayda bulabilmemiz, Yaradanın affına maruz olabilmemiz temennisiyle hayrdan hayr, şerden hayr olsun bizlere yansıyan.

Bu ay gökyüzünde rüyalarında önemli mesajlar alacak olanlarınızda var. İnsan düşününce yaşanmışlıklarını aslında mutluluğun satır aralarında kalmış ne kadar değer taşıdığını anlıyor. Beynimizi kemiren hüzünlü düşünceleri def edelim, yalnızlıklarımız dualarla demlensin, Güneş kalbimizi, AY ise uykularımızı aydınlatsın. Her çığlık ve her isyan yaşadığınız hezeyanı anlatır. Bir destandır silemediğiniz anılar, bir düşün vazgeçemeyeceğiniz hikayesidir. Tenimizde ki o istekli arzular buluşsun vuslat ile böyle yeniay ve dolunay zamanlarında; vefasızlığı, aşkı, yarım kalmışlığı aynalara anlatsın. Bize ise gerçekler düşsün, acıda olsa en acı gerçek, yalandan iyidir. Bir çoğumuz için elde var hüzünlerle yeniden hayata tutunmak olacak 2021 yılı eminim. Dağılmış bir öykünün arta kalmış satırlarında göğsünüzde cıvıldamaya hazır olan kuşu havalandırsın temenniler.

İnsan ne oldum değil, ne olacağım demeli. Bundan sonra ki hayat felsefemde ne istiyorsam onun hayalini kuruyorum. Gitmek istediğim yerlere gidiyorum. Görmek istediğim insanlarla görüşüyorum. Sizlerde öyle yapın. Ruh kendine benzeyen ruhlara akar…Düşüncelerin renkleri yoktur, frekansları vardır. Saçları okşanmamış çocuklar ve kadınlar dünya dönmeye devam ettiği sürece var olacaklar…

Zaman durmadan ilerlerken ALLAH’ın hiç ayırmadığı kalpler, hiç bir zaman birleştirmeyeceği yürekler vardır. Emek sarf ettiğiniz insanlar bir gün sizi görmezden geldikleri an değişmeye başlıyorsunuz. Dünya gözüyle birleştirmese de birbirine mühürlü ruhlar vardır. Gerçek aşka nail ettikleriyse, birleştirmediği halde hiç ayırmadıklarıdır…

Kader ne kadar ilginç? Hukuk fakültesi isterken ben Trabzon İşletme kazandığım için uzak diye göndermediler. Hayat bana öyle bir imkan sunmuştu ki İst.Üni. Hukuk Fakültesi 1.amfide sınava girerek o ambiyansı teneffüs etmiştim. Yıllar sonra defalarca Eylül aylarında o fakültenin önünden geçtim. Bir silindir gibi hayat, sürekli döndüren. Astrolog olmanın avantajları ve dezavantajları var. Bir kere kimse sizi bir konu üzerinde ikna edemiyor. Çünkü siz haritalara bakıyor ve yaşadıklarınızı görünümler ile eşleştiriyorsunuz. İnsanların ne söylediği ne söylemediği önemli olmuyor. Önemli olan sizin deneyimleriniz…!

Kendi dünyamız var hepimizin.(Çocuklarımız dahil zira onlar da bir birey ve karmaları için dünyaya geldiler. Bize düşen görev onlara doğruyu öğreterek iyi insan olmalarını sağlamak.) Anladığımız, algıladığımız, hissederek( en azından ben) anlamlandırdığımız. Bir de dış dünyamız var ki sürekli duvarlarımızı korumak zorunda kaldığımız…

O duvarları örerken bize bunu yaptıran tüm kötü insanlara teşekkür edelim mi?

“Ne büyük acı değer verdiğiniz birini hep kötü hatıralar ile hatırlamak zorunda kalmak…”

Bir gün gelecek ve bizler zamanın ne kadar eskidiğini, o zaman sürecinde hissettiğimiz acıların tarih kadar geçici olduğunu anlayacağız.

Göçüp giderken bu dünyadan kalbimizde hissettiklerimiz ve yaşadığımız aşklar kalacak…

Mars, Uranüs, Pluton, Satürn almış sazı eline vuruyor, hatıraları gün yüzüne çıkartıyor, siz asıl filmi yılın son üç ayı geldiğinde seyir edeceksiniz.

Diyorum ki sizlerden gelen bu mesajlar nedir? (Öldüm, bittim, gidiyorum, sürünüyorum.) Durum bu kadar vahimse bam telinize dokunan ben doğru yoldayım demektir.

Gezegenlerin geçiş anında ki etkisi bazılarımız için iyi bazılarımız içinse yıkıcı. Satürn seyrini ; Ay ve Lagnadan itibaren 3.6.11..evleri (Akrep-Aslan-Balık) olanlar durumu avantaj olarak kullansın zira enerjiniz kalıcı başarı adına pik seviyelerde olacaktır. Köşe evlerinde hissedenler ise sükuneti öğrenmeli yani Yengeç-Oğlak-Koç-Terazi. Başınıza kalıcı işler açabilirsiniz. Bir çok eksen bireyleri ilişkiler kapsamında ve sosyal ortamlarda adeta sınanıyorlar. Bunun sebebi ise Koç burcunda coşku da sınır tanımayan Mars yüzünden oldu. 1973-1974 kuşağı özellikle Ay düğümleri etkisinde ve kadere yönelik kalıcı dersler alacaklar. Natal Ay konumu Boğa ve Akrep olanların zihin tarumar. Şeytanla mı tokalaştınız? Bknz; enejiler Trump’a bile neler etti. Sosyal medyadan dünyaya ayar çeken adamın sosyal medya hesabı askıya alındı.

Dünya işte yine de nefes almak değildir yaşamak! Duygusal zekası olmayan insanlardan uzak durun! Yorarlar ve üzerler kısacası kıymet bilmek ve vefa duygusundan uzaktırlar.

Yengeç dolunayı&Oğlak yeniayı; Türkiyenin 2.ev ve 8.ev alanlarıdır. Ulusal kaynaklar, ülkenin mali durumu, hazine, maliye bakanlığı, gelirler, para kazanmayla ilişkili tüm mekan ve aktiviteler, bankalar, borsa, para piyasaları, ticaret, ihracat ve diğer ülkelere borç verilen para hakkında bilgi verir. Stok durumu ve gıda maddelerini bu evin kapsamında değerlendirmiştir. Ülkenin toprak ürünleri ve belli başlı stoklarının durumunu ve değerini açıklar. Yengeç dolunayları yoğun yağış getirir. Ülkenin borçlarını, vergi tahsildarlarını, vergi uyarlamalarını, savaş veya doğal afetlerle tehlikeye maruz kalmasını, düşmanların kaynaklarını, yabancı ülkelerle mali ilişkilerini, ölüm oranlarını, ölümle ve ölenlerle ilgili prosedürlerini ve diğer bilgileri bol bol konuşacağız demektir. Satürn Türkiye’nin 8.ev alanında. Yanında Jüpiter ve Pluton var. Siyasi alanlarda dünya genelinde çalışan tanınmış insanların ölümüne işaret edebilir.

Aslan dolunayı&Kova yeniayı; Türkiye’nin 3.ev ve 9.ev alanlarıdır. Ulusal propaganda, söylentiler; ülkenin iletişim vasıtaları (telefonlar, posta servisleri), basın ve yayın (gazeteler, televizyon, edebiyat); ulaştırma sistemi, kara taşımacılığı, demiryolları, karayolları, su taşımacılığı, deniz yolları, yer altı şebekeleri, metro ağı, eğitim sistemi (okullar); kamu oyu; konuşma özgürlüğüyle ilgili konular; uluslararası ve yaygın diller; komşu ülkeler; uluslararası anlaşmalarla ilişkili belgeler. Kısa ve uzun mesafeli yolculuklarda özellikle tren ve uçak kazalarının irdelendiği alandır. Din, din adamları, kiliseyi, cami, ibadet yerleri, ruhani konularla ilgili tüm kurumları, dış ilişkileri, Dış İşleri Bakanlığını, uluslararası hukuku, Birleşmiş Milletler Örgütünü, deniz taşımacılığını, deniz trafiğini, havayollarını, yayıncılığı, uluslararası haberleşmeyi, tüm yüksek öğrenim ve araştırma kurumlarını, üniversiteleri, profesörleri, felsefi ve bilimsel kurumları ve yayınları, ve baroları temsil eder. Olumsuz görünümler, dogmatik dini örgütlere, zararlı mezheplere işaret eder ki bu enerjinin yılın en hassas enerjisidir. Türkiye Natal haritasında yer alan Ay düğümleri Rahu ve Ketu arasında transit Ay düğümleri ile kare görünüm vardır.

Başak dolunayı&Balık yeniayı; Türkiye’nin 4.ev ve 10.ev alanlarıdır. Toprak, toprağın sahipleri, tarım işçileri, tarım ürünleri, toprak mahsulleri, çiftçilik, madencilik endüstrisi, binalar, sınırlarımız, muhalefet partileri, maden ocakları ve deprem hakkında bilgi verir. Ülkeyi yönetenleri, Cumhurbaşkanını, iktidar partisinden çıkacak kararları, başbakanı, hükümetleri, başkanları, valileri, mahkemeleri, yargıçları, savcıları, ülkenin dış dünyadaki saygınlık, ün ve gücünü, ticari etkinliği adına gündemimizi şekillendirecek enerjidir. Mundane haritaların en önemli evidir. 29 Ekim 2020’de oluşan solar Tajaka döngüsü ile ilerlemekteyiz. Buradaki burç ve gezegenler büyük öneme sahiptir. Deprem adına ürkütücü bir enerji hakimdir.

Ben bilmem; Allah bilir; kulunun kalbini ve fıtratını…!

Kader bir bulmaca, ne mutlu ip uçlarını yakalayanlara…

Güzel insanlar; 2021 yılının Mayıs ve Ekim aralığını öyle güzel geçireceğiz ki aşı ve Satürn retro seyri virüsün hızını kesecektir. Verebileceğiniz en cesurca karar, sizin incinmenize sebep olan ve kalbinizi ve ruhunuzu hiç sayan insanlardan uzaklaşmaktır. Siz kimseyi üzmeyin! Onlar sizi üzsün! Acı geçer lakin pişmanlık bâki kalır…

Hürmetler

Vedik astrolog Ayşen Tok