KARMİKLER Burç Değiştiriyor Rahu&Ketu ve Türkiye

Bir ekonomist ile astrolog arasında ki fark nedir? “Astrolog bazen haklı çıkar”

Alexander Knaster

Evet bir ekonomist yanılabilir çünkü gelişmelerin arkasında ki ip uçlarını neden-niçin-sonuç denklemini çözemeyebilir. Gezegenlerden gelecek enerjiler vesilesi ile oluşacak hamleleri sadece astrolog bilebilir. Ay düğümleri bireysel ve global anlamda son derece önemlidir. Düğümler Rasi haritasında yerleştikleri burçlar da o yılın Ay ve Güneş tutulmalarının habercisidir. Kitleleri etkileyen transitler sonrasında değişim ve dönüşümlerin kader olarak yaşandığı 18 aylık sürece yayılı bu zaman diliminde yaşanılanlar bir ülke haritasında en az Satürn transiti kadar önemlidir. Ay düğümleri fiziksel nesneler olmayıp matematiksel olarak hesaplanan noktalardır. Dünya’nın Güneş çevresinde dönerken izlediği yörünge ile Ay’ın Dünya’nın çevresinde dönerken izlediği yörüngenin kesiştiği iki noktaya Ay Düğümleri denir. Sürecin sonunda arşivde ki tozlu raflar arasına yazılacak olan konu başlıkları Rahu ve Ketu’nun yansımaları olmaktan öteye geçemeyecektir. Ay Düğümleri, Ay’ın ekliptiği kestiği noktalardır.  Ay’ın Güneş etrafındaki yörüngesi ile Güneş’in yörüngesinin kesiştiği noktalardır. Ay Düğümleri ikiye ayrılır Rahu ve Ketu. Birbirlerine 180 derece karşıt konumda yerleşirler. Ay Düğümleri, ruhun izleyeceği yolu ve ruhun kaybedeceği kadersel etkileri gösterirler. Global anlamda ülke haritaları içinde bu aynı kavramdır.  Ay Düğümleri, karma ile ilişkilidir, ruhun geçmiş yaşamda neleri deneyimlediği ve bu dünya da öğrenilmesi gereken davranış modellerine işaret ederler. Ay Düğümleri bir nevi geçmişle gelecek arasında köprü görevi görürler. Astrologların ortak kararı genel de ruhun Rahu’nun bulunduğu ve transitte olduğu eve hizmet edilmesinden yanadır. Lagna ve Ay konumunuzdan itibaren Rahu’nun bulunduğu alan açlığımız, Ketu’nun bulunduğu alan ise tokluğumuzdur. Vedik jargonunda Rahu ve Ketu için faydalı çalıştıkları burçlar vardır. İkizler ve Yay bunlardan biridir. Fakat diğer argümanlar ve tutulma takımyıldızları ile dasa evreleri durumu farklılaştırmaktadır.

Gökyüzünü ezber eden birinin hayata, olaylara ve insanlara bakış şekli öylesine değişiyor ki! Hayat; Size göre, bana göre ve acıya göre algılanırken aslolan gerçeklerden yola çıkarak güzergahımızı belirlemek olmalıdır. 2019 yılına gümbür gümbür giriş yaptık. Tutulmalar derken Mart itibariyle Rahu ve Ketu’nun eksen değiştirecek olması ülkemiz adına bizleri 2000 Eylül (yılın sonuna kadar)-2001 tamamı ve 2002 yılının Mart ayına geri götürecektir. Düğümlerin görevi tarihi tekerrürden ibarettir. Ben de bu enerjiyi 18 aylık süreçte hatırlamamız adına kendi penceremden kaleme aldım.

Sorsanız bana deseniz ki; Satürn transiti mi yoksa Rahu, Ketu transiti mi? Satürn’e selam çakar, Rahu ve Ketu’nun önünde saygı ile eğilir, ceketimin düğmelerini iliklerim.

Satürn

Gezegen halen Yay burcunda ve burada ki yolculuğu 2020 yılının Ocak ayına kadar devam edecektir. Yay burcu; Dış ilişkileri ve ticareti, mahkemeleri, kanunları, hakimleri, din ve din adamlarını, ülkenin felsefik ve inançsal eğilimlerini, göçleri, büyükelçilikleri, ibadet yerlerini (klişe-cami) yayıncılık, popüler kültürü, yabancıları, üniversiteleri ve uzmanlık alanlarında ki akademik eğitimleri, sömürgeleri, hava yollarını ve taşımacılığı, uçuş görevlileri, deniz yolları ve taşımacılığı ve görevli personeller, rektörler ve profesörleri temsil etmektedir. Satürn burada ve Yay burcu ülkemizin 7.ev alanı olmaktadır. 7. ev; Uluslararası ilişkileri, askeri veya sivil savaşlari, anlaşmaları, ultimatomları, hakemleri, kaçak suçluları, açık düşmanlıkları, rekabetleri. Müttefimiz olan devletleri ve bunlarla ilişkilerimizi, dış ticareti ve iş ortaklıklarını, temsil etmektedir.

Bir çok dünya liderini, bir çok ülke yöneticisini kendi perspeftiflerinde politika geliştirirken görebilir. Bir çok siyasi lider dikkatli olmalıdır suikast eylemi gibi tatsızlık verecek gelişmeler yaşanabilir. 2019 yılı komşularımız adına ilginç gelişmeler yansıtmaya devam edecektir. Bu ülkeler arasında en fazla Amerika dikkatimizi çekmekte. Amerika natal haritası ve Trump natal haritaları olumsuzluklar üzerine 2019 yılında tam anlamıyla tarih yazacak demek abartı olmaz. Temmuz ayına kadar Fed yöneticileri ve Trump arasında yaşanılacak sözlü polemikler ekonomik krizin sinyallerini yakarken, doları global anlamlada arenaya fırlatır. Zati dünyada ki krizin menşei AB ve Amerika kaynaklı olacaktır.

Jüpiter

Ülke natal haritasında Akrep burcunda ve 6.ev alanında seyir halindedir. Gezegen buradan 10., 12., ve 2.ev alanları ile görünüm kurmaktadır. Arşivlerden derlediğim notlarda ki kadersel olaylar bu ev konuları mahiyetine girmektedir.

Ay düğümleri Ketu ve Rahu, 23 Mart 2019 tarihinde eksen değiştirecekler. Düğümler 9 yılda bir yüzden, 18.5 yılda bir tersten kavuşum yaparlar. 19 Eylül 2020 yılına kadar İkizler-Yay ekseninde seyir edecekler. Yerleştikleri burçta 30.00 geriden seyir ile 18 ay kalırlar. Fakat bu 18 aylık süreç mutlak suretle kadersel değişimlere vurgu verecektir. Rahu ve Ketu şayet başka gezegenler ile olumsuz bir görünüm oluşturursa süreç sancı dolu gelişirken olumlu bir bakış ise fayda olarak yansır. Burası ülkenin 1.ev alanıdır ve burada ülkemizi Lagna (yükselen) ve Ay konumu vardır.

Rahu 3 adet takımyıldızı ziyaret ederken bir burca girdiğinde ve çıkarken ilk 5 derece ve son 5 derece en önemli zamanları işaret eder. Ve yine natal gezegene yaklaşırken ilk 3 ve son 3 derece son derece önemlidir.

Punarvasu; Jüpiter

Aridra; Rahu

Mirigasira; Mars

Rahu arsızdır adeta şeytana hizmet eder. Bazı astrologlar Rahu’yu Satürn’e benzetir. Bazıları ise Jüpiter’e. Ben tamamen Jüpiter’e benzetiyorum. 1.ev alanında ki bu transit ülke olarak dış platform da ‘’önce ben’’ diyeceğimiz sözümüzü dinleteceğimiz, söylemlerimizin arkasında duracağımız etkiyi doğuracaktır. Kargaşa ve siyasi gerginlik ise kaçınılmaz durmaktadır. Sağ-kanat siyasi fikirler, serbest piyasa, ekonomi, kurumsal çalışmalar, bilimsel devrimler ve buluşlar, patlamalar, anarşi ve anti-politik tepki, toplumsal sosyal bölünmeler, çıkar çatışmaları dikkat çekebilir. Değişim rüzgarlarını estiren bu iki nokta; Gizli İstihbarat servisi, ajanlık, bankacılık sistemleri, hisse senedi ve hisseler, manipülasyon ve yolsuzluk, kredi faizleri gibi konulara parmak basarken, ekonomiyi konuşmaya ve ekonomiyi etkileyecek, dış devletlerin (müttefikimiz ülkeler) senaryoya dahil olması ile birlikte hareket edecektir.

Ketu mistiktir, kaybediş noktasıdır, maneviyata önem verir, değişimi sancılı yansıtır. Bazı astrologlar Ketu’yu Mars’a benzetir. Oysa Ketu tam bir Uranüs ve Neptün gibi çalışmaktadır. 7.ev alanımızda ki bu transit ülke olarak müttefiklerimiz ile birlikte; Sosyalizm, komünizm ve sol siyasi fikirlerin artışı. Ülkeleri dolandıracak çetelerin yasadışı teşebbüsleri, sahte şirketleri, kayıpları, yolsuzlukları, su baskınları, din adamlarını, dini konuları, açık düşmanlıkları, terör eylemlerini, uçak korsanlığını, büyük yangınlar ve depremlerden kaynaklanan sorunların etkili olacağına işaret etmektedir. Ketu bu geçiş ile birlikte 2020 yılının Ocak ayına kadar Yay burcunda bulunan Satürn ile tam kavuşum halinde olurken dini çevreler, din adamları ve yahut din baskısı altında toplumsal direnişleri, terörizm yansıtabilir. Ketu zehirlenme ile ilgili konuları kapsar. Transit esnasında zehirlenme haberlerinde artış gözlemlenecektir.

Uttarashada; Güneş

Purvashadla; Venüs

Moola; Ketu

Ketu 3 adet takımyıldızı ziyaret ederken bir burca girdiğinde ve çıkarken ilk 5 derece ve son 5 derece en önemli zamanları işaret eder. Ve yine natal gezegene yaklaşırken ilk 3 ve son 3 derece son derece önemlidir.

DEPREM; Üzgünüm ki global anlamda ve ülkemiz adına sistematik olarak tarihler geldiğinde makalelerimde sizlere bildireceğim; Ocak-Şubat-Mart-Mayıs-Temmuz-Eylül-Kasım ayları ilk etapta gözüme takılmıştır.

İşte bu yüzden 2019 yılının tamamı çok önemlidir. Zira Satürn Türkiye Mundane Rasi haritasının 8.ev alan yöneticisidir. Ketu’nun gezegen ile teması tamamen 8.ev konularına parmak basarken; Uluslararası finansal anlaşmalar, uluslararası borçlar, vergiler, vergi oranlar, tahviller ve bonolar, hisse senetleri, faiz oranları ve gelirleri, dış borsalar, krediler, sigortalar, ipotekler, emeklilik fonları, miras hukuku, kamu gelir ve borçları, genel ölüm oranları, çocuk ölümlerinin sebepleri ve doğum kontrolleri, hayati tehlikeler ve intahar, yer altı hareketler, gizli yapılanmalar sık sık gündemlerimizde ki haberler olacaktır.

Vimsottari Dasa:

Ven MD: 2000-03-02 (13:23:15) – 2020-03-0 (16:16:18)

Ket AD: 2019-01-03 (5:38:07) – 2020-03-02 (16:16:18)

Mahadasa Venüs devam ederken 2019 Ocak itibariyle başlayan Antardasa evresi Ketu beni düşündürmeye başladı. Ülke natal haritasında 9.ev alanında iken yukarıda yazdığım konuların tamamına yüksek eğitim ve öğretim alanında ki değişiklikleri eklemekte fayda görüyorum. Ketu devreye girerse manevi güç desteği gelecek demektir. Venüs-Ketu devresi aynı zamanda sanat ve spor camiasında ki ünlülerin hükümete vereceği desteğin de habercisi olabilir. Halkın çok sevdiği, değer verdiği sanatçı ve sporcuların ani ölümünü de getirebilir, sporcu ve sanatçıları din adına söylemler yaparken, fevri çıkışlar sergilerken görebiliriz. Toplum dini konular da uç noktalara çekilerek ikiye bölünebilir. Sanatçılar ve sporcular adına kayıplar halkı üzebilir.

18.5 yıl önce yine bu transit esnasında ülkemiz de yaşanılanlar astrolojinin benzerlik yasası ile örtüşmektedir.

1 Eylül 2000-1 Mart 2002 arasında ki zamanlama da arşivimizde yer alan bazı önemli olaylar şunlardır.

14 Aralık 200018 cezaevinde, 865 tutuklu ve hükümlünün başlattığı ve 20 Kasım’da ölüm orucuna dönüştürülen açlık grevini sona erdirmek üzere harekete geçen arabulucu heyet grevin sona ermesi için girişimlerde bulundu. Heyetin tutuklu temsilcileriyle yürüttüğü görüşmeler sonuç alınamadan sona erdi.

15 Aralık 2000Bitlis’in Tatvan ilçesi yakınında 6. Zırhlı Tugay Komutanlığına ait askeri helikopter düştü. Kazada 2 asker şehit oldu, 5 asker yaralandı.

15 Aralık 2000Afyonkarahisar ve çevresinde büyüklüğü 5.8 olan depremde 6 kişi öldü, 42 kişi yaralandı.

19 Aralık 2000Ölüm orucu ve açlık grevlerinin devam ettiği 20 cezaevine müdahale edildi. Hayata Dönüş adı verilen operasyonun ilk gününde, Çanakkale ve Ümraniye cezaevleri hariç 18 cezaevinde eylem sona erdirildi.

10 Ocak 2001Wikipedia, Nupedia’nın bir parçası olarak hayata atıldı. Beş gün sonra farklı bir site oldu.

13 Ocak 2001El Salvador’da 7,6 büyüklüğünde deprem: 840 kişi öldü.

15 Ocak 2001Wikipedia yayın hayatına başladı.

16 Ocak 2001Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nin başkanı Laurent-Désiré Kabila, Kinşasa’daki evinde, özel korumalarından biri tarafından öldürüldü.

20 Ocak 2001George W. Bush, Amerika Birleşik Devletleri’nin 43. başkanı seçildi.

24 Ocak 2001Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan, 4 koruması ve şoförü, uğradıkları silahlı saldırıda öldürüldü.

26 Ocak 2001Gujarat’da (Hindistan) deprem: 20.000 den fazla kişi öldü.

30 Ocak 2001TBMM’deki içtüzük görüşmeleri sırasında çıkan arbedede DYP milletvekili Fevzi Şıhanlıoğlu, kalp krizi geçirerek öldü.

9 Şubat 2001Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı’na ait Hava Pilot Teğmen Ayfer Gök komutasındaki F-5A uçağı, eğitim uçuşunda Karaman’ın Ermenek ilçesi yakınlarında düştü. Pilot Teğmen Gök, ”ilk kadın şehit pilot” oldu.

12 Şubat 2001NEAR Shoemaker adlı uzay aracı, 433 Eros adı verilen asteroidin yüzeyine indi.

16 Şubat 2001İstanbul’da 1993 yılında vergi rekortmeni olan genelev patroniçesi Matild Manukyan, 84 yaşında öldü.

3 Mart 2001Başbakan Bülent Ecevit tarafından Türkiye’ye davet edilen Kemal Derviş, 3 Mart 2001’de Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanlığı’na getirildi. Derviş, seçim kararının alınmasından sonra Ağustos 2002 başlarında istifa etti.

15 Mart 2001İstanbul-Moskova seferini yapan Tupolev-154 tipi uçak, Atatürk Havalimanı’ndan kalkışından kısa süre sonra Çeçen korsanlarca kaçırıldı. Medine’ye indirilen uçağa Suudi antiterör timlerince düzenlenen operasyonda, Türk yolcu Gürsel Kambal, Rus Hostes Yuria Fomina ve bir korsan öldü.

22 Mart 2001Diyarbakır DGM’de 5 yıl süren Yüksekova Çetesi davasında 15 sanığa 3 ile 30 yıl arasında değişen hapis cezaları verildi.

23 Mart 2001NATO, Kosova savaşında seyreltilmiş uranyum mermisi kullandığını itiraf etti.

23 Mart 2001Sovyet uzay istasyonu Mir’in görevi sonlandırıldı.

1 Nisan 2001Yugoslavya’nın eski başkanı Slobodan Miloşeviç, Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde yargılanmak üzere polise teslim oldu.

2 Nisan 2001Yasadışı İBDA/C örgütünün elebaşı Salih Mirzabeyoğlu takma adlı Salih İzzet Erdiş, anayasal düzeni silah zoruyla değiştirmeye kalkışmak suçundan idam cezasına çarptırıldı.

4 Nisan 2001Yargıtay Altıncı Ceza Dairesi, İtalya’dan Türkiye’ye iade edilen Mehmet Ali Ağca’nın gasp suçundan 7 yıl 2 ay ağır hapis cezasına mahkum edildiği kararı onadı.

4 Nisan 2001Dönemin Başbakanı Bülent Ecevit’in önüne ‘Sayın başbakanım al, ben bir esnafım’ diye bağırarak yazar kasa fırlatan Çakmak’ın dünyada da ses getiren bu eylemi, tek partili güçlü iktidar döneminin önünü açan dönüm noktalarından biriydi. Ve bu kriz toplumun devlete ve tüm kurumlarına olan güvenini temelden sarsmış, intihar, suç ve boşanmalar çok büyük artış kaydetmişti. Bu krizin en büyük özelliği güven kaybeden yönetimi karşılık, gelecek vaat eden Adalet ve Kalkınma Partisini iktidarı getirmiş olmasıdır.

11 Nisan 2001Güney Afrika’da bir maçta taraftarlar arasında çıkan arbedede 43 kişi öldü, 100 kişi yaralandı.

16 Nisan 2001Eski Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan suikastı zanlılarından olduğu belirtilen Mehmet Fidancı, İstanbul’da yakalandı.

23 Nisan 2001İntel, Pentium 4 işlemcisini piyasaya sürdü.

24 Nisan 2001Ankara DGM Cumhuriyet Başsavcılığı, Beyaz Enerji Operasyonu’na ilişkin soruşturmayı tamamlayarak dava açtı.

25 Nisan 2001Merkez Bankası’na özerklik getiren yasa TBMM’de kabul edildi.

26 Nisan 2001Liberal Demokrat Parti’den Jun’ichirō Koizumi ilk Japon başbakanı oldu.

28 Nisan 2001Milyoner Dennis Tito dünyanın ilk uzay turisti oldu.

6 Mayıs 2001Suriye’ye yaptığı bir gezi sırasında bir camiyi ziyaret eden Papa II. Jean Paul, bir camiye ayak basan ilk Papa oldu.

1 Haziran 2001Bir Hamas intihar bombacısı Tel Aviv’deki bir diskoda 21 kişinin ölümüne yol açtı.

4 Haziran 2001Gaffar Okkan suikastıyla ilgili olarak, terör örgütü Hizbullah mensubu biri kadın 10 kişi yakalandı.

7 Haziran 2001Tony Blair başkanlığındaki İşçi Partisi İngiltere’deki seçimleri kazandı.

10 Haziran 2001Kuzey İrlanda’nın başkenti Belfast’ta düzenlenen 11’inci Dünya Büyükler Boks Şampiyonası’nda, 57 kiloda Ramazan Paliani, Dünya Şampiyonu olarak altın madalya kazandı.

20 Haziran 2001Pervez Müşerref Pakistan cumhurbaşkanı oldu.

14 Ağustos 2001Recep Tayyip Erdoğan’ın kurucu üyesi olduğu Adalet ve Kalkınma Partisi kuruldu.

2 Eylül 2001İlk kalp naklini gerçekleştiren Güney Afrikalı kalp cerrahı Christiaan Barnard, Kıbrıs’ta öldü.

9 Eylül 2001Türkiye A Milli Basketbol Takımı, Türkiye’de düzenlenen 32. Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası’nda finalde Yugoslavya’ya yenilerek, tarihinde ilk kez gümüş madalya elde etti ve Dünya Şampiyonası’na katılmaya hak kazandı.

9 Eylül 2001Filistinliler’in 3 farklı bölgede düzenledikleri saldırıda 7 kişi öldü, 42 kişi yaralandı. Saldırı sonrası İsrail, Filistinli bakanı kaçırdı.

11 Eylül 2001ABD’ye, Tarihin en korkunç terörist saldırısı düzenlendi: İki yolcu uçağı, sabah mesaisinin başladığı saatlerde 18 dakika arayla New York’taki Dünya Ticaret Merkezi’nin bulunduğu iki gökdeleni vurdu. Saldırıda 5 binin üzerinde insan öldü.

22 Eylül 2001Besteci ve müzik yorumcusu Fikret Kızılok, tedavi gördüğü İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde öldü.

25 Eylül 2001TEKEL’in Küba ile ortak kurduğu TEKA Puro Fabrikası İstanbul’da açıldı.

7 Ekim 200111 Eylül saldırılarına yanıt olarak ABD, Terörizmle Savaş ilan etti ve Afganistan’ı bombalamaya başladı.

17 Ekim 2001İsrail – Filistin barış anlaşmalarına karşı çıkan Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Rehavam Zeevi, uğradığı silahlı saldırıcı sonucu öldü. Saldırıyı Filistin Halk Kurtuluş Cephesi üstlendi.

19 Ekim 2001Ramallah’ta Zeevi suikastını üstlenen Filistin Halk Kurtuluş Cephesi’nin (FHKC) 23 üyesi tutuklandı.

26 Ekim 2001ABD Başkanı George W. Bush, Adalet Bakanlığı, polis ve istihbarat kuruluşlarının yetkilerini güçlendiren Terörle Mücadele Yasası’nı imzaladı.

30 Ekim 2001Michael Jackson, Invincible albümünü piyasaya sürdü.

1 Kasım 2001Çin’in Ukrayna’dan satın aldığı Varyag gemisi İstanbul Boğazı’ndan geçti.

2 Kasım 2001Bursaspor, Galatasaray’ı Bursa Atatürk Stadyum’unda 5-0 gibi tarihi bir skorla yenerek taraftarına büyük bir sevinç yaşattı.

14 Kasım 2001A Milli Futbol Takımı, Dünya Kupası Avrupa Elemeleri Play-off baraj mücadelesinde Avusturya’yı yenerek, 48 yıl aradan sonra Dünya Kupası finallerine katılma hakkı elde etti.

27 Kasım 2001Hubble Uzay Teleskobu, Güneş Sistemi dışındaki Osiris adlı bir gezegenin hidrojenden oluşmuş bir atmosfere sahip olduğunu keşfetti. Bu Güneş Sistemi dışında keşfedilmiş ilk atmosferdir.

19 Aralık 2001Kabil’e en az 3 bin kişiden oluşacak uluslararası güç konuşlandırılması için BM Güvenlik Konseyi onay verdi.

1 Ocak 2002Yeni Euro banknotları dolaşıma çıktı.

3 Ocak 2002Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan kadınların “streç, kot ve benzeri” dışında pantolon giyebilmelerine olanak tanındı. Kadın memurlar 7 Aralık 2001’de pantolon giyebilmek için ülke genelinde eylemler yapmıştı.

16 Ocak 2002BM Güvenlik Konseyi], Usame bin Ladin’in ve [Taliban] üyelerinin tüm varlıklarını dondurma kararı aldı.

25 Ocak 2002Wikipedia, yazılımının (II. Faz) ya da Magnus Manske Günü olarak bilinen yeni sürümüne geçti.

28 Ocak 2002Ekvador Havayolları’na ait Boeing 727-100 tipi bir yolcu uçağı güney Kolombiya’da And Dağları’na çarparak düştü: 92 kişi öldü.

30 Ocak 2002Slobodan Miloseviç, Birleşmiş Milletler Örgütü’nün Uluslararası Savaş Suçluları Mahkemesi’nin kendisine karşı şeytani ve düşmanca bir tutum içinde olduğunu iddia etti.

1 Şubat 2002İTÜ Avrasya Yer Bilimleri Enstitüsü öğretim üyesi Prof.Dr. Aykut Barka, beyin damarlarının tıkanması nedeniyle tedavi gördüğü hastanede vefat etti.

3 Şubat 2002Afyon’da merkez üssü Sultandağı olan 6 büyüklüğündeki depremde 43 kişi öldü, 318 kişi yaralandı.

12 Şubat 2002Yugoslavya’nın eski devlet başkanı Slobodan Miloševiç’in yargılanmasına, BM savaş suçları mahkemesinde başlandı. Miloševiç bu süreç sona ermeden öldü.

15 Şubat 2002Uluslararası Güvenlik Destek Gücü’nde (ISAF) yer alacak Türk Kuvvetinin ilk bölümü Kabil’de göreve başladı.

20 Şubat 2002Mısır’ın başkenti Kahire’den Luksor’a giden yolcu treninde yangın çıktı.En az 373 kişi öldü.Yoksul kesimi taşıyan bu trenlerde yolcular yanlarında getirdikleri piknik tüplerinde çay, kahve pişiriyor.

15 Mart 2002GAP’ın sulama tünellerinden T2 de faaliyete geçti.

Ay düğümleri Nisan 2002 itibariyle transitlerini bitirdikleri için buraya kadar baz aldım. Fakat 2002 Türkiye genel seçimleri, 3 Kasım 2002 günü Türkiye genelinde yapılan erken genel seçimdir. Bu genel seçim ile Türkiye Büyük Millet Meclisi 22. dönem milletvekilleri seçilmiştir.

Yüzde 10 ülke barajlı d’Hondt sistemi uygulanan seçimde, yalnızca Adalet ve Kalkınma Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi bu barajı aşarak meclise milletvekili sokmayı başarmışlardır. Oyların yüzde 34,3’ü ile 363 milletvekilliği kazanan Adalet ve Kalkınma Partisi, TBMM’nin üyelik sayısının yaklaşık yüzde 66’sını alarak liste usulü çoğunluk sisteminin uygulandığı 1950’li yıllardan sonra TBMM’deki en büyük temsil gücünü elde eden siyasi parti olmuştur.

Sonrasında ise dönemin hükümeti; Kemal Derviş öncülüğünde ekonomi politikasına kesilen reçeteyi yeniden tanzim ederek ekonomiyi büyük bir buhrandan kurtardılar, ardından başlayan global likidite bolluğu sayesinde rüzgarı arkalarına aldılar ve iktidarın ilk yıllarında tek parti olmanın verdiği rahatlıkla Türkiye’de tıkanan damarları açtılar, iş dünyasını yeniden iş yapabilir hale getirdiler, sanayiciyi yatırıma cesaretlendirdiler. İşte bu yeni dönemin Adalet ve Kalkınma Partisinin büyük başarısının sırrı temel olarak burada yatmaktadır, geri kalan tüm uygulamaları belki oy getirmiştir ama iktidarın devamlılığını sağlayan ve koruyan ekonomi politikalarıdır.

Ve 18.5 yıl önce yaşanılan tüm bu olaylar esnasında Rahu İkizler burcunda, Ketu ise Yay burcundadır. Sizler derlediğim arşiv notlarını okuduktan sonra bir kez daha makalenin en başına dönünüz ve gelişecek olayların konu başlıklarına dikkat ediniz! Aynıları olacak diye bir iddiamız yoktur fakat astrolojinin benzerlik yasası bir astroloğun asla unutmaması gereken en yegane kuraldır. Ve bir çok benzerlik taşıyan olaylar karmik noktalar olan Ay düğümleri Rahu, Ketu transitlerinde baş gösterir. Konular aynı, kişiler farklıdır. Aradan geçen 18.5 yıllık zamanın günahını, sevabını sorgulamak ile görevli bu iki nokta için ne tedbir alınır? Ülke natal haritasında 2020-2023 arasında Satürn Oğlak geçişi Asthama Satürn sürecini başlatırken işte tam da ”değişimin eşiğindeyiz, değiştik” dediğimiz ne varsa vakti gelince tarafımca izahat edilecektir.

Tüm bu yazdığım konu başlıkları kapsamınca 1 Ekim 2019-1 Mayıs 2020 zaman aralığı en önemli süreçtir. Fakat en önemlisi Rahu ve Ketu transitinin Türkiye’de ki partiler üzerinde etki göstereceği İktidar partisinin haritasını da baz alırsak dikkat çekecek noktadır. Tutulma tarihlerine kadar geçecek olan 18 aylık süreçte oluşacak olan yeniay ve dolunay dönemleri gündemlerimize renk ve ahenk katacaktır. Ya siyah, ya beyaz!

Tedbir hikmet gereğidir, takdir hüdanın olsun.

Görelim mevlam neyler, neylerse güzel eyler!

Hürmetler

AYŞEN TOK