SATÜRN, JÜPİTER, VENÜS dönerken…

Mademki rızkı taksim eden O’dur, o halde şikâyet küfürdür. Sabır gerekir.Sabır, genişliğe ulaşmanın anahtarıdır. Allah’tan başka herkes düşmandır. Sen asıl dostu düşmanlara şikâyet eder,halinden sızlanırsın öyle mi? Padişah köleye şikayet edilir mi? Akıllı ol!

Mevlâna Celâleddin-i Rûmî

Bir düğümü daha çözerken geçmişin büyüsü ve 15 Mayıs itibariyle Retrolar sayesinde sahip olduğumuz yaşamın öyküsü. Mazinin üşümüşlüğü. Mutluluk diye üzerimizden geçen esintiden sonra yaralarımıza kimse el süremez diyeceğiz.

Ölüsü yoktur hikayelerin. Hikayeleri genel de Satürn şekillendirir.

Vedik jargonunda doğal zararlılar retro süreçlerinde Lagnadan itibaren seyir ettikleri ev konumlarına göre etkili yada daha etkili çalışır. Bazen de pasif durum da hayatı slow etkisine sürükler, çekilmez hale getirirler. Bu enerjiler sizlere anlamsız gelebilir fakat ruhu yoran da yine bunlardır. Oğlak burcunda ki retro Satürn ilişkiler anlamında ( iş ve eş) Başak, Balık, Yengeç ile Oğlak burçlarını yorarken, Ay düğümleri ise hala İkizler ve Yay üzerinde olduğu için bu burçlara baskı yapmaya devam etmektedir. Yaşamak çokçası gönülde hicran yarası. 2020 girmesiyle birlikte 11 Mart itibariyle korona virüs vaka sayısı, ölüm sayısı artarken hiç düşündünüz mü cenazelere hak ettikleri saygıyı bile gösteremiyoruz. Mevlüt’i şerif dahi okutamıyoruz. Bu ne beter çizgidir? Her gün 100-300-500-1000’er ölüyoruz!

21 Haziran 2020 saat:10:00 itibariyle İkizler burcu Mirigasiri yöneticisi Mars olan sert bir takımyıldızında, 4.padada Güneş tutulması şifa da yara da inerken semadan hepinizin hatırlamasını isterim 9 yıl ve 18.5 yıl evvelini. Tutulma enerjisi hepsi görünüm beraberlikleri ile birlikte yeteri derece tahribat yaratıyor. Ve bu tahribat 3 yıl kadar belirli aralıklar ile şekillenecek. Tutulma civarı ben Güneş’i görmemeye, dışarıya çıkmamaya, çamaşır asmamaya, saçlarımı kestirmemeye ve hep mütevazi olmaya özen gösteririm. Rahu ve Ketu etkisinde ki tutulmaya İkizler burcunda ki retro Merkür eşlik edecek. Bu enerji sınırılarımızı, depremi, maden ocaklarını, muhalefet partilerini, yanardağları aktif edecek bir oluşumdur.

Semada ki bu enerjiyi deprem adına 2020-2021-2022 yıllarında ardaşık dönemlerde hissedeceğiz.  Özellikle Satürn, Venüs ve Jüpiter, Rahu, Ketu Wimsottori ya da Andardasa evresinde olanlar için kadersel etkiler yaşanılacaktır.Yangın, kaza, ameliyat, ölüm, tecavüz, şiddet, cinayet…bahsetmekten imtina ettiğim etkiler arasındadır. Fakat yaşanılan gerçeklerdir. Tutulma toplumun arsız bir kesiminin rahatsız edici yönlerini işaret etmektedir. Yağma, tecavüz, hırsızlık, gasp olaylarında bu tutulma sonrası artış gözlemlenecektir.

Biliniz ki ülkemiz ve tüm dünya için 2023 yılını görmeden huzur yok! Düğümlerin içinde ki enerji de gizlidir insanın vaktiyle aldığı ah ve yine Allah’ın yüce adalet kavramı. Üzenlerin üzülme zamanıdır ve Ay düğümleri 2020 yılının Eylül ayında burç değiştirecektir. Selam olsun İkizler burcu Güneş tutulmasına. Suyun altında ki tüm canlılara, kalbinde huzur, yüzünde tebessüm taşıyanlara. Hastane köşesinde derman bekleyenlere, kader mahkumlarına. Derinden bir off ile Allah (c.c) büyüktür!

Ayrılmaya karar vermek retrolarda doğru bir karar değildir. Sağlıklı ve mantıklı olmayacağı için süreç sıkıntılı olur. Kalbe zul gelene, yol verin gitsin…! Üzülmeye değmez, üzenler için fakat sakın yeni olana evet demeyin! Telafisi mümkün konuları ele alma zamanı. Jüpiter eşlik edecek olan Satürn retrosuna ve  ilişkiler alanında Oğlak, Yengeç, Başak, Balık, Kova burçlarına ilginç deneyimler yaşatacaktır. Jüpiter ise Haziran ayında Yay burcuna döndüğünde, Yay, İkizler, Aslan, Kova burçları 2020 yılının Kasım ayına kadar masal tadında bir aşk yaşayacaklar…

“İki büyük âlem beni kendine hayran bırakıyor; üstümdeki yıldızlı kâinat ve içimdeki vicdan.”

NurettinTopçu

Onur, gurur, yiğitlik, mertlik sadece sağlam bir Güneş, Satürn ve Mars ile Ay Düğümlerinin işidir.

Haritaları kurduğumda bakarım karşımda ki kişi ne kadar şerefli yada şerefsiz. Yerleştikleri takımyıldızları kadar aldıkları görünümler de duruma anlam kazandırır. Aslında işin sırrı NavamsaD9 haritasında gizli. Yine de yaşanarak kazanılan deneyimler ise ”Karmamız” gereği olsa gerek, insan denilen canlıdan hep korkutmuştur beni.

Sevgi ve sevgisizlik adına Satürn mesela natal yerleşim ve transit hali ile durumu değiştirir. Nefret ve intikam dürtülerimiz; saf sevginin şekil değiştirmiş halidir. Yaşanmayan hislerde eksik ve yarım bırakılmış olmanın, karşılıksız bir sevginin karşılığını bulamaması, cesaretsizlik, hayal kırıklıklarının boyut değiştirmiş halidir.

Güneş’in Koç geçişini 14 Nisan itibariyle gerçekleştirmeden evvel gökyüzünde vurgu yapıyor. Her konuda önce ‘’ben’’ diyeceğimiz, kimseleri beğenmeyeceğimiz ve egomuzun pik seviyelere taşınacağı aşikar. Her söylemde ve her eylemde kendimizi, kendi bakış açımızla haklı ve üstün görme halleri.

Biraz yoklayalım akıl takvimimizi. Retro enerjiler sayesinde elimizde kalanın hep devrik zamanlar olduğunu anlama vakti. Peki hangisinde daha çok zorlanıyorsunuz yürekte mi? Akılda mı?

Bir fotoğraf karesinde saklıdır hüzün yada mutluluk anları. Hepiniz büyük bekleyişler içerisinde olabilirsiniz fakat şunu hatırlatmak isterim. 29 Ekim 2020 tarihine kadar hepimiz mevcut düzeni değiştiremeyeceğimiz bir koridorda ilerliyoruz. İkizler burcu Güneş tutulması yeniliklerin değil felaketlerin müjdecisidir.

Yine de en doğrusunu Allah (c.c) bilir. .

Avuçlarımda binlerce kelime 🙂 serpesim var böyle ulu orta 🙂 Merkür İkizler burcunda 18 Haziran itibariyle retro seyrine döndüğünde kendisine eşlik eden Ay ve Güneş ile kabaracak gönül ayranınız yine. Sağlık, ilişkiler, anne-baba-çocuk-sevgili artık Merkür kaçıncı ev yöneticisi ise? Ay ve yükselen Kova, İkizler, Yay eksenleri gizli bir yaradır gönül ağrısı 🙂 ne yana dönerseniz dönün böyle zamanlar da alev alır o yara 🙂 ölümsüz ve ölmeyen aşık yok unutmayın. Mazi hatırlandıkça bir tebessüm bırakır dudaklarda. Sevgi iki kişilik bir oyun 🙂 aşk ise tek kişilik işkence…

Vakit kalemimin kalbe dokunması gereken anı işaret ediyor. Hem aşk olup, hem ayrılık, hem kavuşmaya yazılacak çok sözüm var benim. Ne yaşıyorsak vardır bunda da bir hikmet. En beteri o sevdiğiniz adam ve kadınların ihanetine tanıklık etmek olacaktır. 15 Mayıs itibariyle Boğa burcunda geriye dönecek Venüs ilişkileri temsilen, Oğlak, Boğa, Akrep, Yengeç burçlarını etkileyecektir. Menfaatlerini hayalleri uğruna ön plana alan aşıklardan kaçının. Aşkı gerçek miydi değil miydi diye sorgulamadan bir çoğunun isminin hatıralarda kaldığını da öğretir retrolar. Sevdiği şeyi isterken, istediği şeylerin esiri olan bencil kalpleri sevmeyin! Onları da sevecek birileri vardır elbet! Bilirsiniz; ayrılıklar da yalnızlık, geceleri yürüyeceğiniz yolun ilk köşe başıdır. Döndükten sonra ilk virajı, herkesin size eşlik ettiğine tanıklık edersiniz. Kırıla kırıla kırmayı öğrenen adamlar ve kadınlar. Ağlamaktan gülmeyi ve güvenmeyi unutan siluetler.

Sevgilim; içinde ağlamak olan bir aşk için kimse yozlaşmıştır diyemez! Tasayla harmanlanan bir yüreğin gizli köşesinde saklı olan sevgilerin hatırına… Bir şiir eşlik etsin sana duyduğum aşkın dansına. Çekelim ne varsa hüzünden. Yaralı insanlar kokularından, tavırlarından tanırlar bir birlerini. Kaç kez öldüm bilsen! Ve ben kaç umut doğurdum yeniden dirilirken o ölümden…

Satürn, Jüpiter ve Venüs dönerken…

Vicdanını sevda sananlarınız var mı? (En büyük yanılgı) Retrolar eşliğinde ilerlerken şimdi Nisan bitip Mayıs ve yaz ortası geldiğinde aynen bu yazdıklarımı hissedeceksiniz. “Otur karşıma ve biz neden olamadık anlat…”

Ben ve Sen eksenleri vurgu yaparken gönül meşrebimize dokunacak Ay. Dertlerle kutsanmış bedenlerin uykusuzluk hali nicedir devam ederken bana kimse “unutulmaz” demesin…

O en derin yaraya…

Bir parça güvensizlik, bir parça nefret ile ördüğünüz o devasa duvarların ardında sevgili için atan kalplerinizi hatırlayacağınız için yazdım bu makaleyi…

Retrolar da bir süreç vardır. O süreci hızlandıracak bir eylem henüz icat edilmedi…

Üzülmeyin! Her ne varsa üzüldüğünüz sonra geçtiğini görüyor ve üzüldüğünüze üzülüyorsunuz…

Satürn için bu sene ki retro süreci çok etkili. Mars ile kare görünüm hali bakalım neler yapacak? Samimiyetsiz samimiyetler gördüm. Yalanlar, yalancılar, iki yüzlüler, işi düştüğünde hatırlayanlar, menfaatçiler, ihanetler, duygusuzlar, zor zamanlarında yaptığım iyilikleri unutan nankörler tanıdım. Zati altının kıymetini kuyumcu bilir değil mi?

Maziyi geçirin aklınızdan, “Taaa oralardan duyulmuyor sesin, görülmüyor gözlerin, tutulmuyor ellerin, hissedilmiyor kalbin, unutulmuş siluetin…Gelmene gerek kalmadı artık!”

Sürekli ilişki dahilinde ilişki yaşadığınız kişileri aldatırsanız biri de kalkar sizi aldatır. Bunun adı ilahiadalet olabilir mi? Bunun adı olsa olsa retro dersleridir. “Göğe açılan ellerimde dua gibi dilimde ismin, hayalin! Sese gelen acılarım… “ Yaz sonunda dillerde ki meram; dün mağrur bir enstantenedir, gelecekle kıyaslanması şart olan. Güzel insanlar da çıkar kader de insanın karşısına. Her sabah parıldarlar güneş gibi, her gece aşka davet ederler eşref vaktini tamamlayan Ay gibi…

Kısacası Lagna ve Ay konumu; Yay, İkizler, Aslan, Akrep, Boğa, Yengeç, Oğlak burçları; kaç gün olmuş yazmamışız aşkı? En acı birleşme aşksız olandır. Koç-Terazi ekseninde oluşacak Ay enerjisi; geçmişi hatırlamasaydım daha güzel olurdu der misiniz ki?

Aşk diyarına uçarken gönülden vurulmuşum! Der misiniz bana “ben yaralı bir kuşum!” Döktünüz mü sineye gözyaşınızı? Dökmediyseniz bekleyin.

Kısmetse gelir Yemen’den, nasip değilse ne gelir elden…

Vakit diyorum nasıl da geçti.

Hayatta her şey olacağına varıyor. O yüzden fazla zorlamamak gerek. Yine de insan kendi kısmetini kendi yaratır. “Kaderini çabana bağlı kıldık” diyor. Hayat tecrübelerim neymiş ki astroloji tecrübelerime dayanarak söylüyorum her şeyin bir sırası, bir nedeni var. Sanki vuslat ve intikam için insanlara bir tarih belirlenmiş, o tarihe göre yaşanıyor her şey. Dualar insanları buluşturuyor.

Türkiye 4 kader sayısı üzerinden şekillen bir yıl yaşıyor. 4 rakamının yönetici gezegeni Mars. Mars Türkiye Mundane Rasi haritasında 6.ve 11.evlerimizin yöneticisi. 4 rakamı tüm Türkiye’yi evlere hapis etti. Yılın tüm amacı iş birliği ve denge üzerine kurulu olacaktır. Sınırılarımızı bilip, sorumluluğu unutmamız gereken bir yıl. Aşırı yardımın sonunda bundan vazgeçme de görülebilir. Mundane haritalarda 6. Ev; Kamusal tüm işçi ve çalışanlar, sendikalar, çalışanlara hizmet eden toplu dernekler, iş durumları, kamunun sağlığı, bulaşıcı hastalıklar, sağlık çalışanları, lokantalar, yiyecek ve içecek sektörleri, askeri ve güvenlik anlamında tüm personelle, ord , polis, donanma ve savaş gemileri, sahil güvenlik v.s. gibi evcil hayvanlar ve küçükbaş hayvanları temsil eder. 11. Ev; Müttefik ülkeler, toplumsal kuruluş ve yönetimler, yasa değişimleri, ulusal hareketler, isyanlar, devrimler, şehir meclisleri, ulusal servet, bir ülkenin anlaşmaları, organizasyonlar ve jürileri, elektrik kaynaklı olaylar, erezyonların temsilcisidir.

Şimdi soruyorum hangi cehalet inkar edecek ilmi? Yaşadıklarımız bunlardan mütevellit değil mi? Henüz gökyüzü büyük şehir belediyeleri için perdeyi aralamadı…

Sayıların gizemine inanın. Ben hayatımda kullanıyorum.

Gökyüzü; damlayarak, damıtarak indirmesin sevinçleri, dert ve keder raks etmesin üzerimizde! Sonsuza dek sonsuz bir mutluluğu düşünen insan ölümü hesap etmez mi?

25 Nisan/15 Mayıs aralığında yerküre, dünya, ülkemiz deprem ve sismik yanardağ uyanışlarında son derece aktif olacaktır. Yıldızlar Kuzeydoğu, Doğu ve Güney yönündedir.

Saygılarım ile

AYŞEN TOK