ÖLÜM EŞİTLİKTİR

24 Ocak 2020 gökyüzünün karmik gezegeni Satürn Oğlak burcu seyrine başladı. 93 binden fazla kişinin ölümüne neden olan korona virüs haberleri gelmeye devam ediyor. Virüs dil, din, ırk, zengin, fakir gözetmiyor. Virüs, gücünü temas ortamından alıyor. Evde kalalım lütfen! Öte yandan, 2019’da Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve Mart ayında Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi ilan edilen korona virüsü ülkelere göre vaka sayısı son bilgilere göre, dünyada 1 buçuk milyondan fazla kişide görüldü. Bugüne kadar en fazla can kaybı 17 bin 669 kişinin hayatını kaybettiği İtalya’da meydana geldi. Bu ülkeyi 15 bin 238 can kaybıyla İspanya, 14 bin 865 ile ABD, 10 bin 869 ile Fransa, 7 bin 97 ile İngiltere ve 4 bin 110 ile İran takip etti. Türkiye ise can kaybı 725’e yükseldi. Hal böyle olunca ben de tüm ülkelerin Mundane Rasi haritalarını inceleme kararı aldım. Batı’da Doğu’ya, Acem diyarına, Amerika ve Çin’e kadar…Dünya yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele ederken, Asya ülkesi Endonezya’da ise dang humması nedeniyle can kayıpları yaşanmaya devam ediyor. Endonezya’da dang humması nedeniyle yıl başından bu yana 254 kişi yaşamını yitirdi. Vaka sayısı ülke genelinde 39.000’i geçerken; Endonezya’da dang hummasından 2016’da 1598, 2017’de 493, 2018’de de 344 kişi hayatını kaybetmiş.

DOĞU komşularımız

İRAN; Ay burcu Boğa olan ülke T.Satürn’ü 9.ev alanlarında ağırlıyorlar. Onlar için 2020 Eylül ayından sonra geçecek olan 18 ay son derece önemli ve üzücü gelişmelerin yaşanacağı zaman aralığıdır. Sıralamada şimdilik sonlarda olan ülke bu zaman aralığı geldiğinde vaka ve ölüm sayılarında pik seviyelere ulaşabilir.

IRAK; Ay burcu Boğa olan ülke T.Satürn’ü 9.ev alanlarında ağırlıyorlar. Onlar içinde tıpkı yakın komşuları İran gibi 2020 Eylül ayından sonra geçecek olan 18 ay son derece önemli ve riskli bir zaman aralığıdır. Irak’ta ilk olarak geçtiğimiz Şubat ayında tespit edilen corona virüsü (Covid-19) vaka sayısı bin 122’ye, ölü sayısı ise 65’tir. Her şey gayet normal iken virüs adına Eylül sonrası 2.dalgada bu iki ülke ağır bedeller ödeyebilir.

SURİYE; Ay burcu Boğa olan ülke T.Satürn’ü 9.ev alanlarında ağırlıyorlar. Onlar için 2020 Eylül ayından sonra geçecek olan 18 ay son derece önemli ve üzücü gelişmelerin yaşanacağı zaman aralığıdır. Sıralamada şimdilik sonlarda olan ülke bu zaman aralığı geldiğinde vaka ve ölüm sayılarında pik seviyelere ulaşabilir. İran, Irak ve Suriye vaka ile ölüm sayısında virüsün 2.dalgasından ağır darbe alacağa benziyor. Ortak bir kader yaşarlarken biz de tanıklık edeceğiz.

SUUDİ ARABİSTAN; Ay burcu İkizler olan ülke T.Satürn’ü 8.ev alanında ağırlıyor ve natal Satürn kavuşumu yaşıyor. Bu şartlarda 2023 yılı gelene kadar Kabe ziyaretleri, tavaf ve ülkede ki bir dizi felaketlerin biteceği gözükmüyor.

AZERBEYCAN; Ay burcu Yay olan ülke sadesati dönemini bitirmiş. T.Satürn’ü 2.ev alanlarında ağırlamaktalar. Maddi konularda gelir seviyelerini-gider seviyelerini iyi analiz etmeleri gerekmekte. Ve bu alanları ile ülkede fuhuş, tecavüz, hırsızlık, yağma, kronik rahatsızlıklar da artış 2020 yılının Eylül itibariyle 18 ay yoğun gözlemlenecektir.

ERMENİSTAN; Ay burcu Kova olan ülkenin natal Satürn’ü ile transit Satürn’ü tam kavuşum halinde. 12.ev alanını kapsayan bu kavuşum, cezaevleri, yetimhaneler, huzurevleri, hastaneler adına oldukça dikkat çekici zamanları işaret ederken 2023-2024-2025 yılları ülke olarak sıkıntılarının fazla olacağı zaman aralığıdır. 15 Mayıs itibariyle vaka ve ölüm sayısında ani bir artış gözlemlenebilir.

BATI Komşularımız

YUNANİSTAN; Ay burcu Terazi olan ülke T.Satürn’ü 4.ev alanlarında ağırlıyor. Ülkenin sınırlarında yaşanılan mülteci krizi 24 Ocak 2020 itibariyle T.Satürn’ün Oğlak burcu seyrinin başlamasıyla birlikte gündem olmuştur. 4.ev Mundane haritalarda sınırları, ülkenin muhalefet partilerini ve deprem gibi jeolojik oluşumları ilgilendirir. Ülke adına 2020-2021-2022 oldukça zor geçecek demektir. Yunanistan’da toplam corona virüsü vakaları bin 314’e ulaşırken, hayatını kaybedenlerin sayısı ise 49’a yükseldi. Şimdilik fazla etki almasalar dahi süreç dahilinde farklı üzüntüler yaşayacakları aşikardır.

İTALYA; Ay burcu Boğa noktasında olan ülke T.Satürn’ü 9.ev alanında ağarlarken yaşadıkları Ay düğümleri kavuşumu 2020 Eylül ayına kadar ağır bedeller ödeyecek ülkelerin en başında olduğunu göstermektedir. Onlar için 2021-2022 daha iyi durmaktadır.

ALMANYA; Ay burcu Kova olan ülke için diyebilirim ki çok iyi günlerini yaşıyorlar. Almanya 2023-2024-2025 yıllarında çok büyük bedeller ödeyecek!

İSPANYA; İspanya komşusu Almanya ile ortak bir kadere sahip. Ülkenin Ay konumu Kova’dır. Yaşadıkları nispetince asıl kriz 2020 yılının Eylül itibariyle başlarken, 2023-2024-2025 onlar adına büyük üzüntü, yıkım ve kayıplar ile gelmektedir. Belki de geçmişin ağır karmik bedellerini ödeyeceklerdir.

FRANSA; Ay burcu Terazi olan ülke için T.Satürn tıpkı Yunanistan Mundane haritasında ki gibi 4.ev alanından geçmektedir. Korona adına sıralamada yer alan ülke büyük bir ekonomik kriz ile adeta yıkılıp, sonra yeniden var oluşun hazzını deneyimleyecek. Fransa için 2020 yılının Eylül ayı bitimiyle birlikte geçirecekleri 18 aylık süreç hazin ve hüzün doludur.

HOLLANDA; Ülkenin Ay konumu Kova ne yazık ki Ay düğümleri kavuşumu yaşayan ülke Hollanda’da yeni tip koronavirüs (COVID-19) salgınında vaka sayısı son 24 saatte bin 213 artarak 21 bin 762’ye ulaşırken, ölü sayısı 148 artışla 2 bin 396 oldu. Bu badireyi atlatabilmeleri adına 2020 yılının Eylül ayı bitmeli. 2023-2024-2025 onlar için oldukça kötü duruyor.

İNGİLTERE; Ay burcu İkizler olan ülke T.Satürn’ü 8.ev alanları olan Oğlak burcunda ağırlıyor. Mundane haritaların Dusthana kabul edilen zararlı evleri vardır. Bu evler; 6.8.12.evlerdir. İngiltere ağır bedeller ödeyecektir. Ülke için siyasilerin ölümü dahi söz konusudur. 2020 yılının Eylül ayından sonra vaka sayısında ve ölüm sayısında azalma görülse dahi, toparlanabilmeleri adına 2023 yılı gelmelidir.

İSVİÇRE; Ay burcu Yengeç olan ülke T.Satürn’ü 7.ev alanında ağırlıyor ve 10.ev alanında ki natal Satürn ile kare görünüm oluşturuyor. Ülke yöneticileri ve ülkenin müttefikleri ile alakalı 2020-2021-2022 oldukça üzüntü verici geçecektir.

KUZEY Komşularımız

RUSYA; Ay burcu Aslan olan ülke T.Satürn’ü 6.ev alanlarında ağırlamaktadır. Bu onlar için bir nevi koruyucu bir enerjidir. Doğal zararlılar Dusthana evlerde faydalı çalışır ancak retro süreçlerinde fayda olan enerji zarara dönüşür. Ülke için 2020 yılı bitmelidir. Rusya’da Corona Virüs (Covid-19) nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 43’e yükseldi. Bu rakamlar dünya geneline bakıldığında az ise bu onlara Satürn hediyesidir. Ayrıca ülke panzehir, aşı ve tedavide 2020 Eylül ayından sonra isminden bahsedilecek ülkeler arasında olacaktır.

UKRAYNA; Ülkenin Ay burcu Oğlak’tır. Satürn kavuşumu yaşayan ülke için 2020 yılı tamamen bitmelidir. 2022 yılı ise son derece sert ve üzüntüler, başarısızlıklar ile doludur.

UZAKLAR

AMERİKA; Uzakların diyarı, macera dolu Amerika Ay burcu Oğlak olan ülke sadesati yaşamaktadır. Binlerce ruhun karmasını üzerinde barındıran ve tüm dünya ülkelerinin karmalarında kararları ile baş rol oynayan ülke belki de yaptıklarının diyetini ödeyecektir. Sınavları virüs adına bedel ödeyen en ağır ülkelerin başında gelmelerine sebepken, Trump’ın çaresizliğine tanıklık etmekteyiz! Bu badireyi önümüzde ki Güneş tutulmalarınıda hesaba katarsak 2023 yılını görmeden atlatamazlar. Bir çok doğal afetin gözlemleneceği ülke için bu sürecin sonunda belki öğenecekleri dünyanın sahibi değil, misafir oldukları bilincidir. Acaba imana pardon insafa gelirler mi? Belki de onlara bir Yunus Emre destanı göndermek şarttır.

KANADA; Ay burcu İkizler olan ülke T.Satürn’ü 8.ev alanında ağırlıyor. Natal Satürn, transit Satürn etkileşimi korona virüs adına dikkat edilmesi gerektiğini vurgularken, ülkenin İngiltere, Türkiye ile benzer kadersel olaylar yaşayacağı net duruyor.

ÇİN; Ay burcu Oğlak olan ülkenin Satürn hemen üzerlerinde seyir halindedir ve ülke sadesati yaşamaktadır. 2020-2021-2022 bu üç yıllık süreç içerisinde kolay kolay toparlanabilecekleri görülmüyor. Satürn retro seyre döndüğünde bir nebze nefes alacaklar fakat 35 aylık süreçte artık 1-2-3 dalga halinde korona virüs ile muhataplar! Kısacası ölüm enselerinde. Acaba imana pardon insafa gelirler mi? Tüm canlıları yemekten ve Müslümanlara yaptıkları eziyetlerden vazgeçerler mi? 2014 yılından bu yana Doğu Türkistan halkına yaşatılan zulüm, gün geçtikçe büyüyor ve yaşamını yitirenlerin sayısı her geçen gün yükseliyor.

EKVADOR; Ay burcu Yengeç olan ülke T.Satürn’ü 7.ev alanında ağırlıyor. İçler acısı görüntülerin sosyal medyaya yansıdığı ülke korona virüs adına çaresizliğin kitabını yazıyor. 2020-2021-2022 ağır bedellerin ödeneceği zamanlar olarak durmaktadır. 3646 vakanın görüldüğü ve 180 kişinin öldüğü ülkedeki salgının merkez üssü Guayaquil kenti sokaklarında onlarca ceset alınmayı bekliyor.

ENDONEZYA; Ay burcu Akrep olan ülke T.Satürn’ü 3.ev alanında ağırlarken virüs vakalarında komşusu olan ülkelerden yardım bekliyor. En az İtalya kadar vahim bir tablo altındalar. Deprem kuşağındaki ülke için ciddi üzüntüler söz konusudur. 2015 yılına başlayan sadesati etkisi ve 2019 yılının Mart ayından bu yana yaşadıkları Ay düğümleri kavuşumu, son 24 saat içerisinde 247 yeni vakanın tespit edildiğini duyuruldu. Endonezya’da dang hummasından 2016’da 1598, 2017’de 493, 2018’de de 344 kişi hayatını kaybetmişti. Hayatlarının normale dönmesi için 2020 yılının Eylül ayı bitmelidir.

GÜNEY Komşularımız

MISIR; Ay burcu Aslan olan ülke T.Satürn’ü 6.ev alanlarında ağırlarken korona adına belki de en az vaka ve ölüm sayısına rastlanabilir. Gezegen retroya döndüğünde ise bu söz konusu olmayacak vaka ve ölüm sayısı artacaktır. Mısır’da toplam corona virüsü vakası 327’ye, hayatını kaybedenler ise 33’e yükseldi.

LİBYA; Ay burcu Başak olan ülkenin Mundane Rasi haritasında 5.ev alanlarında geçen Satürn için zararlıdır diyemem. Lakin 2020 yılının Eylül ayına kadar yaşayacakları Ay düğümleri ve natal Ay karesi görünümü Hafter’e bağlı siyasi güçlerin vereceği mücadeleyi işaret etmektedir. Siyaset gündeminin sıcak konularından olan Libya tartışması, beraberinde çeşitli konuları da tartışmaya açmaya devam edecektir.

İSRAİL; Ay burcu Yengeç olan ülke aynı zamanda T.Satürn ve natal Satürn karşıtlığı yaşarken zaman gelecek ve göreceksiniz ki dokunulmazlığı olmayan İsrailoğulları 2020-2021-2022 yıllarında çok ağır bedeller ödeyecekler!

K.K.T.C; Ay burcu Kova olan ülke için 2023-2024-2025 oldukça zordur. Natal Satürn yerleşimi Terazi olan ülke aynı zamanda Oğlak burcunda transit halinde olan Satürn kare görünümünü deneyimlerken korona virüs adına üzüntü duyacakları zamanları yaşayacaklardır. K.K.T.C esasen 2021-2022 yıllarını çok daha sert atlatacaktır.

TÜRKİYE; Ay burcu İkizler olan ülke T.Satürn’ü 8.ev alanında ağırlamakta. Bu transit 24 Ocak 2020 tarihinde başladı. 2017 senesinden bu yana takipçilerim bilirler ki 2020-2023 toplu insan ve hayvan ölümleri ile gelecek dediğimi. Dünya genelinde ki korona virüs krizi 2020 deneyimimiz. Lakin 2021 ve 2022 yılları farklı olaylar ile yer alacak tarihin tozlu raflarında. 8.Ev Mundane astrolojisine göre; Uluslararası finansal anlaşmaları,  uluslararası borçları, vergiler, vergi sisteminde ki düzenlemeleri, tahvil ve bonoları, borsayı, hisse senetlerini, faiz oranlarını ve gelirleri, dış borsaları, kredileri, sigortaları, ipotekleri, emeklilik fonları, miras hukuku, kamu gelir ve borçları, genel ölüm oranlarını, çocuk ölümlerinin sebepleri ve doğum kontrolleri, hayati tehlikeleri ve intahar durumlarını yönetir.  Ayrıca morglar, ameliyatlar, cerrahlar, tecavüzler, laboratuvarlar, nükleer ve kimyasal kuruluşlar, kanalizasyon giderleri, organize suçlar, teröristler, dedektifler, silahlar, araziler, yer altı hareketleri, deprem ve yanardağ faaliyetlerini gösterir.  Gezegen Türkiye Mundane Rasi haritasında 5.ev alanında yerleşen Merkür, Güneş, Venüs ve Satürn ile tam kare oluşturmaktadır. 2020 yılı ve Türkiye makalesinde olasılıklı öngörüleri sizlere yazmıştım. (Hatırlamak için tıklayabilirsiniz.) Yine de bu enerjiyi sizlere sosyal medya hesaplarımda aylık olarak yorumlamaktayım. Türkiye için huzur 2023 yılını işaret etmektedir. Korona virüs adına dünya genelinde 15 Mayıs itibariyle başlayacak retro gezegenlerin sebebiyet vereceği enerji virüs adına vaka ve ölüm sayısında azalma olacağı yönündedir. Retro bitimleri ile birlikte Eylül itibariyle korona virüs 2.dalga yine Çin çıkışlı gözlemlenecek ve dünya ağır bir sınav verecektir. Satürn Oğlak burcu seyri yerküreyi aktif hale getirecek yegane gücü içinde barındırmaktadır. Ülkemiz ve dünya genelinde ki yanardağlarda volkanik uyanışlar söz konusu olacaktır.

Türkiye, İngiltere, Kanada, Suudi Arabistan benzer ortak kaderleri yaşayacaklardır.

Aşı, tedavi, panzehir adına Rusya ve Türkiye isminden bahsettirecek ülkeler arasındadır. 2020 Eylül-2021 Kasım aralığı bu süreci işaret etmektedir.

Şimdi şartlar eşit. Eşitlik yoksa ölüm var anlayın artık…!

Satürn bir burçta 35 ay kalır. 35 aylık süreçte senede bir defa olmak üzere retro seyre geçer. Retro bir nevi mola demektir. Lakin yaratıcı nizamı öyle bir ayarlamıştır ki Satürn retrosu bazı ülkeler de üzüntüyü pik seviyelere taşırken bazı ülkelere kısa bir nefes payı verecektir. Hayat ne garip, dünya acizliği deneyimliyor, insanlar dünyanın sahibi değil, misafiri. Ne Çin seddi, ne Eyfel kulesi, ne Milano kadetrali, ne İspanya Bercelona ve Boğa güreşleri, ne Londra Elizabeth kulesi, ne Akropolis Yunanistan, ne Amerika özgürlük heykeli…

Hiç kimse bu dünyadan canlı çıkmıyor…

Saygılarım ile

AYŞEN TOK