Koç Dolunayı&Kasım ve Aralık Türkiye

Merhabalar hepinize…

Gökyüzüne göre Türkiye Rasi haritasında bizler;

24 Ekim 2018 Koç burcunda dolunay

7 Kasım 2018 Terazi burcunda yeniay

7 Kasım 2018 Mars Kova burcu seyri

16 Kasım 2018 Terazi burcu Venüs retrosu bitişi.

17 Kasım 2018 Akrep burcu Merkür retrosu

23 Kasım 2018 Boğa burcunda dolunay

7 Aralık 2018 Akrep burcunda yeniay

7 Aralık 2018 Akrep burcu Merkür retrosu bitişi.

22 Aralık 2018 Yay dolunayı

5 Ocak 2019 Yay yeniayı

21 Ocak 2019 Yengeç dolunayı

4 Şubat 2019 Oğlak yeniayı

19 Şubat 2019 Aslan dolunayı

6 Mart 2019 Kova yeniayı

21 Mart 2019 Balık dolunayı fazlarını deneyimleyeceğiz.

23 Mart 2019 Ay düğümleri Rahu ile Ketu’nun Türkiye natal haritasına göre 2.ev ile 8.ev alanını terk ederek Rahu 1.ev İkizler burcu ve Ketu 7.ev Yay burcu seyrinin başlangıcı ile yepyeni bir dönemin 18 ay sürecek perdesini aralayacaklardır. Zamanı geldiğinde bu sürecin ana etkilerini sizlere aktaracağım.

Sosyal medya da öngörülerimin doğruluğuna güvenerek şahsıma fazla yük yüklediğinizi belirtmeden edemeyeceğim fakat sizleri kırmamak adına bu konuyu Türkiye haritasına göre incelediğimde elbette astrolojik açıdan astroloji dili ile söylenmesi gerekenleri aktarmak benim görevimdir. Gerek 2019 Tajaka Türkiye Güneş dönüşü haritası gerekse genel transitler adına yorumlarım yaşanılan dasa evresi ile birlikte gökyüzüne göre gerekli zamanlamanın gelmesiyle birlikte doğrulanarak yüz güldürecektir. Erken emeklilikte yaşa takılan vatandaşların sayısı azımsanamayacak kadar çok ülkemiz de. 1999’dan evvel çalışmaya başlayan ve 9 Eylül 1999 öncesi ilk defa işe girmiş olanlar 10 yıl çalışmışsa yaş şartını da tamamladıkları tarihte emekli olabiliyorlar. Özellikle 9 Eylül 1999 ve öncesi sigortalı (SSK) olan çalışanlar için 10 yıllık primle emeklilik imkânı bulunuyor. Buna karşın 2008 yılında yürürlüğe giren her üç kurumun (SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı) SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) çatısı altında birleşmesi ile birlikte emeklilik yaşı 65’lere kadar yükseldi. 1999 yılında yine benzer bir gökyüzü tablosu mevcuttu.

Yeni yasaya göre, emekli olmak isteyen vatandaşlar, emekliliği için gerekli yılları her ay maaşının yüzde 5 daha az almayı kabul ederek emekliliğini tamamlayacak. EYT yüzde 5 formülünü maaşında kestirmek şartıyla kabul edenler hemen emekli olacak. Bu formülün gereken prim gününü dolduran ve emeklilik için yaşa takılan kişiler için kurtarıcı olması bekleniyor. Bu günlerde meclise sunulması beklenen bu taslak 15 maddeden oluşuyor. Bu emekli adaylarının erken emekli edilmeleri halinde, hazineye ne kadarlık bir maliyet yansıyacağı hesaplarını ise Maliye Bakanlığı yürütüyor. Bu tasarı taslağına göre emekli adayları, emeklilik yaşına kadar geçen süre içinde belli oranda eksik maaş alacak, emeklilik yaşları geldiğinde ise normal maaş almaya başlayacaklar.

Emeklilikte yaşa takılanlar için meclise sunulmaya hazırlanan yasa da siyasi partiler 15 maddenin olacağını  açıklandı. Yasa tasarısının gökyüzü tablosuna göre Kasım ve Aralık ayında meclise sunularak 2019 yılının Ocak-Şubat-Mart ayında görüşülüp karara bağlanacağı öngörülebilir netlikte durmaktadır. Eyt kabul mü görecek yoksa mevcut hali ile iyileştirilerek mi karşımıza çıkacak hep birlikte deneyimleyeceğiz. 2019 yılının Ocak-Şubat-Mart aylarında bu konu neticeye ulaşır, gündem kazanır. Jüpiter’in 6.ev seyri 2019 yılının Kasım ayına kadar ülke natal haritasının 6.ev ve 12.ev enerjilerini açığa çıkartırken Ekim-Kasım-Aralık aylarında yüzler güldü güldü, gülmedi yapacak yok! Meal olarak bu zamanlar da dile gelecektir.

24 Ekim 2018 tarihinde saat: 20:30 Koç burcunun Ashwini takımyıldızı 3.pada yerleşiminde ki dolunay enerjisi ilginç gündem konuları ile bizleri tam olarak bir sonra ki dolunay fazına kadar meşgul edecektir. Koç dolunayı 7 Kasım 2018 tarihinde saat:20:00 Terazi burcunda Vishakka takımyıldızında ki yeniay enerjisi ile tamamlanırken mundane harita da 11.ev ve 5.ev konuları vurgu kazanıyor.

11.ev; Müttefik ülkeler, toplumsal kuruluş ve yönetimler, yasa değişimleri, ulusal hareketler, isyanlar, devrimler, şehir meclisleri, ulusal servet ayrıca, ateş ve hava elementlerinde oluşan Ay enerjileri yangın ve hava olaylarına yönelik güçlü bir enerji üretir. Erezyon ve elektrik kaynaklı bir çok haber medya da yer alacaktır.

5.ev ise; Çocuklar, doğum oranları, genç nüfus, genel zevkler, eğlence yerleri, tatiller ve ikametleri (oteller gibi), tiyatro ve sinemalar, sanata verilen değerler ve sanatçılar, ünlüler, sosyete, kumarhaneler, şans oyunları, spekülasyonlar ve 2. ev ile bağlantılı olarak borsa spekülasyonlarının getirileri ve sonucu, halk kahramanları (ülke adına başarı kazananlar gibi) spor, sporcular ve spor karşılaşmalarının sonuçları irdelenir.

Kasım ve Aralık aylarına sarkan bir sonra ki dolunay farkındalığımız ise mundane haritalarda 6.ev ve 12.ev alanlarını etkileyeceği için 6.ev; Kamusal tüm işçi ve çalışanlar, sendikalar, çalışanlara hizmet eden toplu dernekler,iş durumları, kamunun sağlığı, bulaşıcı hastalıklar, sağlık çalışanları, lokantalar, yiyecek ve içecek sektörleri, askeri ve güvenlik anlamında tüm personeller, ordu , polis, donanma ve savaş gemileri, sahil güvenlik v.s. gibi evcil hayvanlar ve küçükbaş hayvanları temsil eder. 12.ev ise; Gizli düşmanlar, gizli örgütler, casuslar, derin ve gizli yapılanmalar, şantajlar, hırsızlıklar, suçlular, suikastler, gümrük kaçakçılığı, uyuşturucular, vatan hainleri, gizli işler, ilişkiler. Ayrıca, işsizlik, grevler, sendika problemleri, hapishaneler, hastaneler, medyumlar, okültistler, büyücüler (8.evle birlikte) akıl hastaneleri, bakım evleri, yetimhaneler, klinikler, yardım kuruluşları, ülkelerin vizyonları, inanç evleri, petrol endüstrisi-yağlar ve bu alanda çalışanlar, büyük baş hayvanlar bu evin bünyesinde incelenir.

Bizler 2018 yılını bu enerjiler mahiyetinde bitirirken mecliste ki yasa tasarıları kapsamınca cezaevleri ve emeklilikte yaşa takılanlar hakkında ki yasa tasarıları muhakkak karara bağlanacaktır. Fakat mantıklı düşünüldüğünde Sn Cumhurbaşkanımızın haklı olduğunu belirtmekte fayda vardır. Zira 38 yaş emeklilik için oldukça erken bir yaş evresidir.

Yıldızlı sema döndükçe zümremizde ki olayların başı ve sonu Ay fazlarında yazılıyor.

Görelim mevlam neyler, neylerse güzel eyler…

Hürmetler

AYŞEN TOK