BOĞA DOLUNAYI&KANCIK KAVGALAR

Gül benizli isyanım….!

Eksi çıktıkça kanım, arta durdu bicanım.

Ben ölsem ölsem bile dipdiri o sol yanım.

Can Yücel

Benim bu sefer umudum var mı yok mu bilmiyorum. Adı her NEYSE işte. Nasıl yorumlanır bu transitler yine gerçekleri yazdım bilginize! Soylu ve vakur bir meydan okuyuştur Dolunay evreleri hıçkırık gibi, hızlanarak adım atmak gibi, iç çekmek gibi, süngüyü indirmek gibi, volkan olup patlamak, yanar dağlardan taşmak gibi kısacası gökyüzünün sevdasını dile getirme halidir. Ben ona aşık o bana sevdalı işte benim aşkım. 26 KASIM su gruplarının desteği ile toprak grubunda sağlam ve ne istediğini bilen bir çağıltı, ruhumuzun özlemlerinin yansıması. Hüzünlerimizi kundaklayıp kalplerimizin isyanına başkaldırış hali ile kimimizin dağlarına kar yağarken, kimimizin gül kokulu düşleri zindana dönerken, kimimizin ise ömrüne şenlik halleri. Güneş’in Akrep burcunda ki dansına davetliyiz. Bu alev suyu söndürür. Öfkelerimiz ayrıntılarda gizli Dolunay anına eşlik eden Merkür yüzünden vaktinden önce aklı meşgul eden anılara ev sahipliği yapacak yine bazı yürekler. Etkileri + ve – olmak üzere 5 günlük zaman dilimindedir.

12 Aralık 2019 saat:07:00 Boğa burcunda Akrep enerjisini tamamlayan dolunay Mrigasira Nakshatra da 25:45 enlem değerinde oluşmaktadır. Yıldızın yönetici gezegeni Mars, Terazi burcunda düşüştedir.

Ülke Natal haritasında Boğa Dolunayı 6.ve 12.ev eksenlerinde oluşuyor. Mundane haritalarda 6.ev ve 12.ev konularını temsilen gerçekleşecek olaylar gündemlerimizde yer alacaktır. Kamusal alanı temsilen tüm işçi ve çalışanları, sendikaları, iş ve işçi bulma kurumlarına yönelik alınacak kararları, toplumsal sağlığı, bulaşıcı hastalıkları, sağlık sektörünü, savaş gemilerini simgeler.12. Ev ise gizli düşmanları, casusları, derin ve gizli yapılanmaları şantajları hırsızlık suçlularını,  suikast girişimlerini, hapishaneleri ve hastaneler temsil eder. Yay burcunda ki Jüpiter-Ketu-Satürn kavuşumu simgeleri açısından Basın-Yayın-Eğitim ve çocuk ölümleri vs….üzücü gelişmeler yaşayabiliriz ve dahi 2020 yılının Eylül ayı bitene kadar yaşayacağız demektir. Toprak grupları deprem, yoğun yağış, erozyon, doğa olayların tetikleyicisidir.

Benim bu sevdamı besleyen ve kalemimi doldurana hamd olsun. Vedik astroloji ilmine, tüm değerlere ve aşkımı süsleyen nedenlere, beni rezil ve vezir eden KETU önünde diz çöktüm. Venüs dasa evresi başlayınca özüme döndüm. Devasız dertler vermesin Mevlam değil mi arkadaşlar? Yanıklarımız, yaralarımız, anılarımız, acılarımız, sabrımız, hadsizliğimiz, örselenen tüm duygular okşanıyor böyle zamanlarda. Yokladıkça yıldızlar, neye açsak ona ihtiyaç duyarız benliklerimizde. Sil baştan başlarız, sızlar sol yanımız, kader kahrımız olur, çaresizlik ve yalnızlık ne demektir iyi bilirim ben. Toprağımıza özlem tohumları ektik ya kapıldığımız korkularla şimdi o tohumları toplamada sıra. Dolunay evresi Sadesati, Asthama ve Kandaka Satürn yaşayan bireyleri zorlayacaktır lakin bu zorlama onların hayrına dönecek nispette. Sadesati evrelerini şuna benzetmek lazım esasında bir gemi düşünün ”derin ummanlarda demir atmış, hüzünden ve çaresizlikten paslanmış, dalgalanan bayrakları rüzgarlardan paramparça olmuş, hangi kıyıya varmak istese tarumar, adaklar adadıkça ömrüne dair sabrı tükenmiş, güvertesine vuran her dalgada tükenen titrek nefesiyle sonunu hayal etmiş. Öyle sırlar barındırmış ki o pas tutan güvertesi anılarla okşandıkça, çığlıkları martılarla buluşmuş. Geceleri Ay ışığında beslediği geçmiş ve güzel günlere ait düşleri ile paslı güvertesinde her mevsim sürgün yediğini düşündüğü bu hayatta sevdası köpüren, köpürdükçe kıyılarını aşındıran azgın dalgalara dönmüş. Ruhu öyle kararmış ki gülümsemeyi unutan yüzüyle ne denizin mavisini, nede dalganın beyaz umut dolu köpüğünü görür olmuş” yaaa işte böyledir Sadesati evresi.

Hayatı koklamak nasıl bir duygu? Yeni doğan bir bebek, gözlerini yaşama açtığında mücadeleye başlıyor. İlk koklamak istediği annesi. İhtiyaçlarımıza göre beklentilerimiz şekilleniyor. Ruhumuza ışıltılı renkli elbiseler giydirip rüzgarlarla salınmaya, Gemilerinizi; Aşka, özleme, sadâkate, sağlığa, başarıya, sevgiye, saygıya, huzura demirlemeye var mısınız? Çok uzakta ki adada bir adam kalmış, yılmış, bezmiş, umudunu yitirmiş, acılarıyla ağlıyor, kısa kısa tattığı yaşama dair mutluluğuyla avutuyor kendini onu da alalım gemimize. Saçlarına aklar düşmüş, odasının duvarları küf tutmuş, yatağı darmadağın, elleri titriyor, acının dumanını çekmiş içine, yitirmiş her şeyini. Bu gemiyle geçeceğiz yüzdük Akrep’in soğuk ve karanlık sularını şimdi karaya varma zamanı. Dil susar, gönül çağlar, yaşanılası kavuşmalar, zamanı gelince Ay gülücük atar bizlere. Acı, sevinç, keder, ölüm, mutluluk, başarı kadehlerimize yudum yudum boşaltılan ve içtikçe bizleri sarhoş eyleyen, bu değerlerle tatlanan şarap gibi. 🙂 Gökyüzünde Su-Toprak hattında oluşan Yeni Ay ve Dolunay ile Güneş Tutulmaları beraberinde sel, yağış, toprak kayması ve deprem gibi konularda etkendir. Deprem, yer sarsıntısı veya zelzele gibi yer kabuğunda beklenmedik bir anda ortaya çıkan enerji sonucunda meydana gelen ardaşık dalgalanmalar ve bu dalgaların yeryüzünü sarsması olayıdır. Toprak grubu yer küreyi ilgilendirir. Gökyüzünde Kasım ayının son haftası ve Aralık ayının ilk yarısına güçlü enerjisi ile hakim Akrep-Boğa ekseninde ki dolunay.

Transit Satürn Yay burcu seyri tüm olumsuzlukları beraberinde getirdi, gezegen retrodan düz seyre geçer geçmez adeta adeta tetiğe bastı. Transit Satürn diğer zararlılarla kavuşum yaptığı takdirde daha fazla etkili olmakta. Satürn Vedik astrolojide doğal zararlı kabul ediliyor. Hayatlarımızı mahveden bir gezegen olarak görüyorum Satürn’ü birçok Astrolog arkadaşa göre ‘’öğretmen ‘’ yakıştırması yapılsa da Satürn babaya benzetilir, bana göre öyle değil. Kısacık ömrümde çok fazla deneyim kazandığım tarihler adeta Satürn’ün hayatıma kara bulut gibi çöktüğü tarihlerdir. Nefsinizin, benliğinizden ayrıldığı bir süreçtir Satürn transitleri. Aşkı unuttuğunuz, ölümü tattığınız, sağlığınızın bozulduğu, işinizi, itibarınızı ve eşinizi kaybettiğiniz zaman dilimi bizzat kendilerine aittir. Felaket olarak görüyorum bu durumu ve yazdıklarım hiç hoşunuza gitmeyecek…24 Ocak 2020 itibariyle 2.5 yıl bizleri Oğlak alanında ki evimiz kaçıncı ev ise konuları dahilinde yalnızlığa ve aşırı sorumluluğa itecektir. Yılın belirli zamanlarında alacağı Mars kare görünümü durumları netice itibariyle ‘’oldu oldu, olmadı kader’’ tesellisine itecektir.

Gelelim BOĞA DOLUNAYI etkilerine

AY & YÜKSELEN KOÇ- TERAZİ

2.ev ve 8.ev alanları Dusthana kabul edilmeli zira bu eksen de ne zaman Dolunay ve YENİ AY evresi gerçekleşse hiç olumlu geçmedi. Kazançlarınız kendi emeğiniz ile kazandıklarınız, söylemleriniz, geçmişe dayalı unutmak istediğiniz tüm konular, bağımlılık yaradan ve kangren olmuş her mevzu bitirmek için var gücünüzle uğraştığınız ama beceremediğiniz ne varsa hepsi bitiyor. Öyle bir lodos ki bu dinecek nihayet..! Bu saatten sonra sakin olmanız gerekli. Eş sebebi ile ekstra çıkacak ödemeler canınızı sıkabilir. Sırlar söz konusu…! Ve mahcubiyet…! Başkalarına ait öğreneceğiz her şey işinize yarayacak türden. Bazen sona geldiğini düşünür insan ve atlamak ister uçurumdan, bir anda aklına bir şey düşer ”her şeyi tadabildim mi?” Mesela yeniden birine inanmayı ve miden de uçacak kelebekleri hissetmeyi….!

AY & YÜKSELEN BALIK-BAŞAK

Dolunay anında çok yakın çevreniz, kardeşleriniz, komşularınız ve yakın arkadaşlarınız, kısa yolculuklar ve yazılı olarak iletişim alanlarında yoğunluk hissedeceksiniz. Yeniden kısa bir eğitim programına dahil olabilirsiniz. Azıcık cesaret ihtiyacınız olan bu ve Dolunayda cebinizde. Bir yandan da uzun yolculuklar, hukuksal konular ve babanız ile ilgili konularda aktif olabilirsiniz. Arkadaş çevreniz değişebilir, yeni Arkadaşlar edinebilirsiniz, eskileri ile yol ayrımına gidebilirsiniz. ‘’Her yeni gün benim için bir önce ki günden değerli, ihtiyacım olanı evren verecektir bana….’’

AY & YÜKSELEN ASLAN-KOVA

Dolunay enerjisi 4.ev ve 10.ev eksenlerinde. 4.ev emlak, gayrimenkul ve anne ile ilgili alanları, kalbimizi ve uykumuzu yönetir. Uykusuzluk ve rüyalar başınıza bela. Dolunay etkisi ile aniden ev değişikliği yada ev içerisinde dekorasyon girişimlerinde bulunabilirsiniz. Ve bu enerji her iki eksende tamamlanacak kariyer hedefleriniz, toplumsal statünüz, duruşunuz, saygınlığınız spotlar size çevriliyor. Kariyer konuları sizleri epey düşündürecek, Jüpiter transitiniz yeni başladı, olumlu enerjiler Dasa süreçlerinizle orantılı. ‘’Eğer elinizden bir şey gelmezse, geçmişi kazıdığınız hafızanızdaki tecrübelerinizi hatırlayın bu kadarı da yeterlidir…..’’

AY & YÜKSELEN YENGEÇ-OĞLAK

Dolunay hayatınızda ki en önemli değerler üzerine aşk, çocuklar, eğlence ve spekülasyon konularının önemini vurgular türden. Yaşamınızda bu konuları kapsayan alanlar ivme kazanacak. Özellikle gönül mevzularında hedeflerinize kolayca ulaşabilmek söz konusu. Toplu bir para akışı kadar arkadaşlar, sosyal gruplarlarda aranan kişi olacaksınız. Bir çok arkadaşınızla yol ayrımına gidebilirsiniz. Burasıda ilişkileri destekleyen bir eksendir. Duyduklarınızla paralel kararlar vermeyin. Dolunayın coşkusu sizleri çok mutlu edecek türden. ‘’Küçük bakışların, kaçamak dokunuşlarıydı sana olan tutkum. Sana karşı hissettiklerim bir tattan ibaretti ve sen gittin tadım, tuzum kalmadı…’’

AY & YÜKSELEN İKİZLER-YAY

Çalıştığınız ortamınız, yanınızda çalışan hizmetinizde bulunan kişiler, teyzeler, dayılar, kuzenler, sağlık konularınız ve açık düşmanlarınız 26 Kasım’da başladı 15 Aralığa kadar sürecek. Rakipleriniz ve düşmanlarınızla uğraşmak sizde bilinç altınız adına hassasiyet yaratabilir. Gizli kalan konular, gizli bir gönül ilişkisi, masraflarınız, hastaneler, yatak zevkleriniz, devam eden veya aniden karar vereceğiniz değerler ya bitebilir, ya yeniden tüm geçmişin affı ile başlayabilir. Sizler için öncelik sağlık konularınız önem arz edecektir. 6.ev ve 12.ev Dusthanadır. Gelişmeler mahcubiyet ve üzüntü verici türden hissedilir. ‘’Bazen bir selle boğuşmak ister insan bazense esen kuzey rüzgarlarına teslim olmak ve sürüklenmek……’’

AY & YÜKSELEN BOĞA-AKREP

Yeni Ayın tamamlanma halidir Dolunay ve sizler için öncelikle duygusal alanlarda yeniden düzenlemeler yapmaya davetiye gibi. Eş ve iş ortaklarınızla alakalı alanlarda (bu açılıma ikili ilişkileri de dahil etmekte yarar var resmiyeti olmayan beraberlikle, gönül maceraları) etkileyecek. İlişkileriniz, iş anlaşmalarınız , ortaklarınız ve hukuksal konular netlik kazanacak yeni iş girişimleri aktif olmanıza sebeptir. Ortaklı konularda aniden gözlemlenen gelir artışı sizleri memnun edecek yönde. İlişkiler adına gönül hanenizde başlangıçlar ve bitişler sizinle. ‘’Durgun denizler kadar arada dalgalanan denizler de hayatın derinliklerini anlamaya yarar. Asılmak o küreklere ve mücadele etmekte var hesapta.’’

Hepimiz unutacağız bir gün gelecek tüm yaşanılan o pas tutmuş gemimizle alabora olduğumuz zamanları. Yaşamak aşkı ile yeniden düşeceğiz uzun yollara ve senfoni söyleyecek yüreğimizde ki sevgi tınıları. Taaa ki esen poyraz şiddetini düşürünceye kadar. Bunların tek bir adı var ya alışmak yada alışamamak. Her şey kendiliğinde rayına giriyor, yapmayacağım dediklerimizi yapar, yaparım dediklerimizi yapamaz oluruz. Sürüklüyoruz kendimizi tesadüfen hayata! Bir perdenin ardından izliyoruz çoğu zaman olanı biteni, sesimiz mi yada bize seslenen sesler mi üzgünüm onu hiç duymuyoruz böyle zorlu transitler anında. Duyduğumuz ses YUKARIDA Kİ USTAYA AİT!

Beden ise kara zindan 🙂 Nereden bulurum bu sözleri bilmem yazıyorum işte yazdıran Merkür’üme, yaşatan Rab’bime şükürler olsun. Ruh yorulduğu an da sarılır korkulara. O korkular ki Satürn transitlerin de bulurmuş insanı 🙂 öyle diyorlar ya inanmayın yani inanın da es geçin. Siz birde KETU ile tanışın. Dağınık bir gönül, dağınık bir zihin yaşamın tam merkezinde bazılarımız. 🙁 Düğümler hayatları alt üst eder bunu hep yazdım değişimin dig bala halleri hakim İKİZLER-YAY-BALIK-BAŞAK yaşamlarında. Gözyaşlarının tuzu kurur, o yaşlar ki içerisinde kırık dökük anılar saklıdır. Mevsim hep sonbaharkış bir çoğunuz için nicedir böyle ve ben nicedir yanılmıyorum. Başvurular hem Sadesati evresi hem Düğümlerin ağına takılanlara ait. O mailler ki anlatılanlar susturmuyor içimde ki geceleri, seherleri bir türlü susturmuyor. Akşamlar gece ile kavuşuyor bir bakmışım sabah oluyor. Yorgun yüzler, yorgun kalpler, hiç durmadan ilerleyen zaman, kimi mutlu, kimi mutsuz insan siluetleri. Belki de mutluluk yada aşk bu korku tablosuna sokulmaya cesaret edemiyordur ne dersiniz? Göğün göğsü yarılsa da sustursa içimizde ki isyanı zira öyle dardayız ki hayat bir var, bir yok gibi. Sevgiye aç, sevgiye tarumar. İyi takip edenler neticenin kaderden ibaret olduğuna nihayet inandı. Beni okumayanlarsa beddua etmeye devam ediyor.

Peki ne zaman bitecek bu süreç?

Düğümler en zorlu dereceler de yol alsalar iyi, resmen asfaltı düzleyerek gidiyorlar. Düğümler Eylül 2020’de tarihinde eksen değiştirecekler. Yukarıda yazdığım noktalar rahatlayacak. Fakat sıra AY ve Lagna ile natal düğümleri KOVA-ASLAN-BOĞA-AKREP yerleşimi bireyleri 18 ay zorlayacak. Ayrılıklar, hastalıklar, kayıplar yada sevinçler sizleri yoklayacak, yaşadığınız dasa periyotları nispetinde kader devreye girecek! O dingin süreçlerinde hayatın maviyi kaybedeceksiniz. Buna hazırlayın kendinizi gerçekten zor geçecek 1.5 yıllık dilim. Ayrıca Sadesati, Kandaka ve Asthama Satürn evresi yaşayanlar duble etkilenecek. Satürn transiti 2.5 yıl kadar Oğlak, Yengeç, Koç, Terazi, İkizler bireylerini üzerken, Akrep, Aslan, Balık burçları Satürn ödülünü alacaklar. Deniz kızları kumdan kaleler yapsın, masallar Ay’ın ışığı ile sevişsin, yıldız serenomisinde izleyin kendi filminizi, başı boş kayıklara bir çift kürek olsun tüm kederler, mavi kanatlı martıların gagalarına aşk sürelim, salalım boş sulara…..

Zira; Aşk da ayrılık  kavuşma kardeşti. Ayrılık alışkanlıktı da; Kalpte, aynı terane, ayrı hava her seferinde. Kancık kavgalarla isyanlara yeniliyor sevgililer. Akıp gidiyor her yıl musallaya ömür ve ne kalıyor insanın elinde? Geliyor 2020, eski sevdaları eşeliyor insanlar, mutluluktan ve mutsuzluktan pişman olanlarımız var…

Bu duygularla hemal olacak ruhlar 2020 yılında!

Hürmetler

AYŞEN TOK